Еманципацията – ограбва или възнаграждава модерната жена?

• 24 757
  • 1 057
  •   1
Отговори
# 585
О, те мъжете много обичкат печелещи жени. Но не го свързват с женственост, а с нещо като фетиш на жената-господарка. Wink

# 586
Казва се, че еманципацията ограбва женствеността на жените, но какво всъщност е тя за мъжете (в частност пишещите тук)? За да мога да си обясня какво толкова е отнела.
Свобода и самостоятелност за жените, която автоматично прави мъжете излишни герои в женския свят. Или толкова вдига летвата на изискванията, че героизмът става непосилен за някои. Това дразни. Подобно е на тъгата по бай Тошовото време. Всички еднакво нямахме и нямаше съблазни. Или по-скоро имаше, ама само за някои привилегировани, които не бяха непременно най-добрите. А сега какво? Демокрация и еманципация. Никакъв шанс за някой посредствен мунчо да блесне. 😂
О, те мъжете много обичкат печелещи жени. Но не го свързват с женственост, а с нещо като фетиш на жената-господарка. Wink
Да,да фетиш булшит. Виждат възможност да икономисат разходи, инак напъните да те командват и дават посока в живота не спират. Аз на това му викам наглост, драги съфорумци от мъжки пол.☺️

Последна редакция: вт, 04 юли 2023, 20:38 от Ravenna

# 587
  • France
Е, те не са ми гледали банковата сметка, но самочувствието се усеща. Wink

# 588
Фил, женствеността не идва от банковата сметка. А и самочувствието. Поне при мен. Simple Smile

# 589
Как по- точно твоето самочувствие ще се отрази на някой,  по посредствен мъж?
Замисляш ли се?

# 590
Цитат
Свобода и самостоятелност за жените, която автоматично прави мъжете излишни герои в женския свят.
За къкъв героизъм въобще става въпрос? Между другото това наистина дразни - парадираната "излишност на мъжете".
Като парадираната хомосексуалност - "Аз съм различен, ехо, вижте ме аз съм различен".
И писъците - "Мъжете са излишни, можем и без тях". Добре, само че други осъзнават, че все още има нужда от мъже, но не надуват главите на останалите.
Тука се вкарах във филм.

# 591
  • France
Аз не търся посредствени мъже. Те с нищо не ме интересуват.
Самочувствието идва от определено кариерно стъпало. От финансовата независимост, а и всички приятни неща, които могат да се купят в този материален свят. За мен беше момент на "справих се, успях!" Незабравимо усещане.

# 592
Е, това си е успех житейски. Не намирам общо с отношението към мъжете. Честно казано, мъжете, които са ме обичали истински, никога не са се впечатлявали от успехите ми като професионалист, а от качествата ми като жена. Също не харесвам посредствени мъже.
Иначе, това една жена да може да се справя и чувства добре в кожата си и без мъж си е базово. По-скоро го свързвам с увереността и лекото високомерие, което започва да излъчва подобна жена. Мъжете харесват това. респектира ги. Непосредствените.

# 593
Абе и аз не търся. Ама те ме намират. Може би защото летвата е висока. Свалям я отвреме-навреме за да дам шанс, ама е до време, за съжаление. Не мога да се порадвам на нещо трайно. Не са мъжете тези, които не издържат. Аз не мога.
Аз не търся посредствени мъже. Те с нищо не ме интересуват.

# 594
  • France
Разбира се, че е житейски успех. Сладък и важен. Честно казано бих се обидила ако мъжът до мен не се вълнува от моите цели и успехи. За мен това означава, че не държи на мен достатъчно. И че не ме цени като равно на него човешко същество. Иначе не вярвам в разделянето на мъжки и женски качества. Има качества, има и недостатъци. Точка.

# 595
  • Далечният изток
Съгласна съм с Абуто. И в една друга тема скоро се коментираше това и определено това е отблъскващо при някои жени. Дори имам такива примери около мен. Вижте ме колко съм силна и независима, нямам нужда от мъж. Държат да израстват, да правят кариера и пари, само за да натрият носа на някой мъж сякаш...

# 596
За мен спойката е в енергиите – мъжката и женската. Там място нямат публичните ни животи и реализации. Доста по-интимно ми е. Поне за мен.

# 597
  • France
В енергиите вярвам горе-долу колкото в зодиите. Тоест никак. Когато градиш нещо сериозно е нормално се вълнуваш за целия спектър на личността на твоя партньор. Както аз съм се вълнувала от амбициите и успехите на моите мъже, така ми се струва най-естествено и те да се вълнуват и радват за мен.

Когато си еманципиран истински от нещо, нямаш нужда от разни реваншистки глупости като натриване на носове. Израснал си над това. Така че тези жени не са достигнали до пълната свобода на личността. Когато си наистина независим, наистина можеш без представител на другия пол. Но когато намериш някое другарче е само за надграждане и удоволствие. Не по нужда. Намирам това за страхотно.

# 598
Любовта не е прагматична. Ето това за мен не е женствено. Може би и за мъжете, знам ли. Simple Smile
Да те ценят като човек е част от отношенията, но спойката мъж-жена не ми е дали Данчо ще ме смята за най-добрата в областта ми и ще го интересува, а как ме възприема и се отнася с мен като с жена.

# 599
  • София
Свободата и самостоятелността за жените автоматично правят мъжете излишни герои само в света на някои мъже, според мен. Никога свободата и самостоятелността не са ме карали да чувствам, че мъжете са ми излишни. Но си мисля, че вероятно са ми дали избор да отсея тези, които чувстват, че трябва да ми докажат, че без тях съм нищо.

Общи условия

Активация на акаунт