Мнение за стиснатите хора

• 23 295
  • 351
  •   1
Отговори
# 240
Който кани- той черпи, така е редно. Не само за мъж и жена, а и за приятели/приятелки, роднини и т.н.т. Възможно е отсрещната страна да няма, но все пак да е дошъл/а заради вас.

# 241
няма тема в която да не се обсъжда прословутото плащане на сметка...
трябва да се уреди със закон това черпене, канене, че стана национален проблем да се уточнява кой, кога, какво, колко.. Joy

# 242
  • София
По-скоро е наистина в темите, в които участват неудовлетворени един-двама претенциозни мъже.
 Нормалните хора, дори не се замислят.

# 243
аз не знам меркантилна ли съм, но много лошо впечатление ми прави, ако човек никога не прави подаръци на партньора си или близките си.Аз винаги с такова желание купувам подаръци, струва ми се много стиснато никога да не искаш да похарчиш малко пари за хората, които обичаш.
Все едно слагаш парите пред хората.

Един от бившите ми никога не купуваше нищо на никого, освен на себе си.

# 244
аз не знам меркантилна ли съм, но много лошо впечатление ми прави, ако човек никога не прави подаръци на партньора си или близките си.Аз винаги с такова желание купувам подаръци, струва ми се много стиснато никога да не искаш да похарчиш малко пари за хората, които обичаш.

Не си меркантилна. Меркантилност би било например да пускаш тънки намеци как “Северният Остров” Сейшели е любимият ти курорт и колко хубаво би било да сте отидели някъде заедно или че много си си харесала един Ролекс.

Това, което описваш, е съвсем нормално желание за внимание, проява на грижа и обич. Няма нищо по-хубаво в едни отношения, каквито и да бъдат те - романтични, семейни, приятелски, колегиални даже - да изненадаш и зарадваш човека с нещо, което знаеш, че ще му хареса. Нормално е (когато обичаш пък съвсем) да проявяваш щедрост.

Последна редакция: сб, 01 юли 2023, 08:05 от Анонимен

# 245
  • София
Обожавам да купувам разни неща за някого. Едно от първите неща, които запомням за някого, е какво харесва и понякога правя дребни подаръчета.

# 246
Също правя подаръци - приятно ми е. От партньора очаквам също подаръци и то редовно, а не само по поводи два пъти в годината.
И, да, казвам, че ми се ходи еди къде си на почивка/пътуване - разликата е, че участвам с финанси, че съм голямо мрънкало за хотели и там разходът скача.

# 247
  • София
Аз не мрънкам, само правя резервациите. 😋

# 248
Това, че някой не ви прави чести подаръци не означава, че е непременно стиснат или незагрижен. Хората сме различни и по различен начин изразяваме загриженост и обич, както и различни неща са важни за нас. Примерно аз не обичам да получавам подаръци, освен ако сам не съм си ги избрал и не са ми наистина необходими. Случвало се е да не искам подарък за р.д. или изрично да е нещо дребно и само за спомен, защото нищо не ми трябва, а не искам човекът да дава пари за нещо, което няма да го ползвам. Но така аз гледам на нещата. За някой друг това би било странно и т.н. Просто сме различни, което не ни прави задължително лоши, стиснати, низагрижени и т.н.

# 249
  • София
Вярно е, че хората изразяват по различен начин любовта си. Затова е добре човек да научи как изразява половинката любовта си, както и какво приема за израз на любов. И ако има драстични разлики, всеки да се опита хем да си "превежда" правилно, хем да "говори" на езика на другия по-често.

# 250
Да, това е описано в книжката за Езиците на любовта. Един мой шеф ми я даде назаем, била подарък за неговата сватба.
Ти си изразяваш обичта като даваш подаръци, защото ти би искала да получаваш подаръци. Другият човек може да не ги цени толкова, неговият език на любовта може да е друг. Което не значи, че пак няма да оцени жеста 😉
И все пак.. 😄 До съвсем скоро и аз се спуквах на подарявам подаръци на всички, после взех да се усещам, че не знам доколко ги ползват или им харесват даже. Така че взех да мисля други начини да си изразявам любовта към приятелите 😄

# 251
Аз мисля, че е хубаво да се ползват всички езици на любовта. Но да, хората са различни.Знам, че някои не обичат много физическа близост, целувки, прегръдки и тн.
Аз не обичам дежурни подаръци, които показват, че не познаваш човека.Примерно разни статуетки или да подариш комплект тигани на някого, който не обича да готви.

# 252
Чета темата на прибежки и ми се искаше да кажа, а не го видях никъде.
Стиснатостта не е голям проблем; проблем е липсата на елементарна загриженост - да питаш имаш ли, можеш ли, трябва ли ти. Десетки пъти съм разправяла как мой бивш предпочете да ме излъже, да си скъта парите и да си купи тютюн и бира, когато аз имах точно 50 стотинки до заплата и го питах дали има 5 лв да ми даде. После не се посвени да ме пита аз да му купя тютюн и бира, когато остана без работа и без пари.

# 253
Да, това е описано в книжката за Езиците на любовта. Един мой шеф ми я даде назаем, била подарък за неговата сватба.
Ти си изразяваш обичта като даваш подаръци, защото ти би искала да получаваш подаръци. Другият човек може да не ги цени толкова, неговият език на любовта може да е друг. Което не значи, че пак няма да оцени жеста 😉
Така, де. Моят език на любовта са подаръците. Та затова и очаквам да ги получавам и любимият да познава тази ми особеност.

# 254
И как се разбира какъв е "езикът на любовта"?

Общи условия

Активация на акаунт