Излизам повечко напоследък. Лято е.
Образно казано, казах деца.
Иначе, защо да ви плащаме сметката?
Ама хем искате отношение като към по-слаби, хем се пенявите и биете в гърдите. Парадокс.
Аз ако не усещам една жена като по-слабата, имаща нужда от закрила, нито ще я харесам, нито ще усетя нуждата от кавалерство. Не че съм намирал по-силна от мен
По индийските, ямболски села не съм ходил скоро.Нямам идея. Предполагам, че е анахронизъм от времената - не толкова далечни - когато жените не са имали собствени средства и дори за да посещават разни места е трябвало да имат мъж придружител.
Освен това е най-лесния начин жената да разбере дали мъжът има пари. Все пак не е удобно да пита.... А с беден мъж една жена рискува повече, отколкото мъж с бедна жена.
Необходимостта от закрила произлиза от факта, че жената ражда и се грижи за децата . Ако няма да и е .нужна такава, отпада и нуждата да е / да се преструва на слаба.
И не на последно място, някои жени и мъже, съответно, ги възбуждат ролите на силния мъж и слабата жена, а олицетворението на тия роли е да я нахрани - да улови плячката/да плати сметката.
Когато прерастне в стиснатост, вече е кофти.