Мнение за стиснатите хора

• 23 063
  • 351
  •   1
Отговори
# 90
  • Пловдив
Проявите в заведения и изобщо когато засягат трети лица, освен стиснатост показват липса на усет кога ставаш за резил. Кога в очите на другите - ясно, че в твоите не - си прекрачил границата.

Говоря например за възползването от аванта пред хора, които знаят, че в аналогични случаи, ако не е аванта, се въздържаш, и то не защото нямаш пари.

# 91
  • София
Хайде, всички на кафе. Лъвичката ще ни черпи и ще ни вози после.

# 92
  • София
Хайде, пък може и аз да ви почерпя и развозя, добрина да видите.

# 93
  • Terra incognita
Да знаеш, че няма 'ти пусна 🤗

Последна редакция: вт, 27 юни 2023, 16:12 от VickyTaylor

# 94
  • София
Ауу, край, ти ще се прибираш пеша Laughing

# 95
  • София
За теб и торта!

# 96
Аз имах един.. същия, за когото разказвах, че ми правеше коментари, че съм от Източна Европа. Освен най-първият път, когато ме покани в тях и ми направи вечеря, 2 месеца всяка седмица идваше в нас да яде (разбира се аз подготвена с манджите както си му е редът, сякаш сме едва ли не женени от 10 години). За какво той да се харчи да ме води навънка първите 2 месеца от т.нар. връзка?

Тъкмо се чудех как да подема темата за яденето все в нас, без да звуча като скръндза/мързелива/негостоприемна/т.н. ..  Бях в потрес като той, след може би 10 поредни манджания в нас, ми изтърси "Май сега е твой ред да купиш презервативи. Нали знаеш, равенство между половете". И толкова бях в потрес, че не успях да обеля и дума и още ме е яд, че нищо не казах. Grinning  Егати избирателното равенство. За това пък на инат купих най-дебелите презервативи, които намерих в магазина.

Сега това дали е стиснатост или просто някой е г*з, може би няма директна връзка. Но това, че аз бях по-млада и не проявявах повече достойнство и уважение към себе си като жена, също е така.

Последна редакция: вт, 27 юни 2023, 16:13 от Новачка

# 97
Трябвало е да купиш аспирин и да кажеш, че рязко те е хванала мигрената!

# 98
  • София
Мен ме заболя главата, като чета ...

Горджи, торта обичаме всички. По 2 парчета.

# 99
Боже какъв нелеп човек.

За протокола, не бих тръгнала да готвя редовно на ново гадже нещо у нас, и то не от стиснатост, а просто защото за мен това не е естествено в началото на една връзка. Ще му сготвя веднъж и няма да го каня повече, ако предложи той може би още веднъж, но на третия път директно ще си кажа, че очаквам да излезем някъде (което не значи, че очаквам той да плати сметката). Че то ако първите два месеца я караме пенсионерската кога ще ходим по барове, клубове, заведения, на кино, на танци, на дневни екскурзии и прочее?

Дано връзката ви не е продължила дълго, този човек е дефиницията на загуба на време.

# 100
Прескачам повечето мнения и заформилата се дискусия по вечния въпрос кой трябва да плати сметката, за да кажа, че за мен темата не е реалистична. Не знам къде са тези мъже на "сравнително високи позиции", които живеят по петима на квартира, и то били доста. Ами аз нито един не познавам, в България специално такива споделени жилища никак не са популярни. Да не говорим пък за хора, който купуват най-евтината храна, за да спестявали за жилище. При цените на жилищата в момента не виждам как някой може да си купи с пари от закуски.

Със сигурност всякакви хора има, но не виждам смисъл да се измислят някакви крайни изключения, за да се формира теза. Кошмарно е да живееш със скъперник, но също така е много трудно и с човек, който налита винаги на най-скъпото и не си прави сметката на парите. И не говоря само да си харчиш цялата заплата или да взимаш заеми. Ако от 5К заплата спестиш 200 лева, това е нищо. Трябва да се спестява такава сума, че при извънредни обстоятелства не просто да могат да се платят храна и сметки, а и да се поддържа поне приблизително предишният стандарт на живот. Всичко друго е лоша финансова култура.

Така че ако не примерите, но самата тема е истинска и повечето мъже, които авторката среща, не живеят по стандартите, които според нея съответстват на заплатите им, може и да се позамисли защо.

# 101
  • София
Доклад от днес. Имах една работа, после друга. Пишем си с един и се оказа че съм близо до офиса му в обедната. Виждаме се. Питам за заведение наоколо, той бил ял. Аз си купих сандвич и айрян и седнахме в парка.
Welcome to the "friend zone". 😁

# 102
В интерес на истината българите в България ми изглеждат доста по-малко стиснати, особено що се отнася да отношение към другите хора.
Струва ми се, че просто гледаш някакви действия без да се опитваш да разбираш какво стои зад тях. "Не дал пари, следователно е стиснат" е доста детско обяснение. Светът на възрастните е сложен.
Питам за заведение наоколо, той бил ял. Аз си купих сандвич и айрян и седнахме в парка.
Welcome to the "friend zone". 😁 
Напротив, опасява се, че ако надебелее няма да го харесваш 😁

# 103
Имаш предвид за примера с хартията ли? Принципно съм съгласна, че зад неплащането може да стоят всякакви намерения. Ако няма други намерения, е стиснатост. В този случай живяхме с този човек доста време под един покрив, беше си стигнат по природа.
И аз съм възрастен човек по принцип Simple Smile

# 104
Аз разбирам защо човек, живееш я чужбина с още пет в един апартамент спестява бясно и живее стиснато.. Ако си живее охолно ще спестява по-малко и за по дълго време. То това е начина, иначе целта се отдалечава във времето и след десет години още живееш с пет човека и си делите тоалетната хартия

Общи условия

Активация на акаунт