Мнение за стиснатите хора

• 23 058
  • 351
  •   1
Отговори
# 75
Има моменти в живота, когато човек наистина няма пари. Доколкото разбирам, не коментираме такива ситуации.
Ако човекът има, но не му се дава за други хора, даже за най-близките, представям си пък какъв секс прави. Ами не, не ми трябва, благодаря!

Майтап, майтап, ама има нещо такова. Стиснатост е цялостно отношение към живота, не само към парите, то се проявява и към емоциите, и към всичко.

# 76
  • София
Хубаво де, аз съм невъзпитан и стиснат - но никой не отговори каквото питах по-горе: ако на срещата жената е с кола, а мъжът е дошъл с метрото, и тя после не го закара, тя невъзпитана ли е, стисната ли е?

Ако не го закара, защото й се свиди бензинът, да, стисната е. Ако не иска да го закара, защото вече не я интересува, след като е установила, че няма взаимен интерес - да, невъзпитана е.

# 77
А, значи мъжът трябва и да не употребява алкохол, за да може да шофира и да закара обратно до тях жената, която го е отрязала?
Ами то добре, че отдавна не ходя по срещи вече. Едно време не беше така. Тогава беше - ако ни е приятно заедно, ако се харесаме - вече не сме непознати, а си ставаме близки. И тогава и се изпращаме, и се целуваме, и т.н.
А ако мъжът си иска и го отрежат - то тогава нищо не си дължат. Чао и всичко хубаво.
То и за жената важи същото. Представям си жената да си поиска, а мъжът да я отреже "абе нека си останем само приятели" и тя да се унижава да се натиска да го изпраща отгоре натуй. Някоя от вас би ли си преглътнала гордостта да направи такова нещо? И по-важното: правила ли го е реално, защото на приказки всички сме много възпитани и щедри.

# 78
  • Terra incognita
Е какво ме вълнува мен мъжът с колата ли е, ще пие ли? Това си е негова отговорност. Ако иска да си пийне нещо, няма да шофира, има таксита, гт.  Ако, пък, пие и шофира- това е лошо впечатление. Не задължавам никого да не пие по срещи, за да ми е шофьор.

# 79
  • София
Защо да се унижава да се натиска? За мен е по-унизително да се опитвам да му го върна по такива дребнави начини, като че ли той е бил длъжен да ме хареса. Трябва да ми е много нестабилно егото за да се жегна, че не съм допаднала на някой и да тръгна да му правя на пук. По-напред описах горе-долу подобна случка - човек, с когото не ми беше приятно, дори не исках да изляза с него, но все пак го закарах, защото навън времето беше ужасно. Другото ми се вижда супер инфантилно.

# 80
  • На изток от Ада
Аз не мога да живея със стиснат мъж ,  майка мии е доста стисната . Самотна майка е била , не съм призната . Следователно и аз съм стисната , омъжих се , взех мъж дето не му стигат от залата до заплата ... В началото ни бяха общи парите . АЗ не купувах почтии нищо , и сме имали периоди да нямаме за хляб .
Сега са ни отделни парите , той плаща ток , вода , тел и т н , аз си купувам дрехи , обувки консумативи за бита . Те пак не му стигат , давам м понякога , но правя фасони , и е кофти . Уж сега съм не толкова стисната ... но пак ми е кофти ....
ЗА справка аз съм с телк и взимам пенсия , а той все има кредити

# 81
Аз съм карал безброй пъти хора, и мъже, и жени, когато аз съм с кола - а те без. И деца на приятели, и те са карали моите, и мен, и всякакви подобни нормални човешки услуги.
Но при потенциални романтични отношения нещата са на друго ниво. Когато единият си поиска, а другият откаже, за мен нещата приключват. Не вярвам в тия "нека си останем просто приятели".
Да продължавам да се натискам "абе я да те изпратя все пак до къщи" за мен е и унизително, и ненужно, нито пък очаквам отсрещната страна да го прави, ако аз съм в обратното положение.
Дали е жена или мъж няма значение, за възрастни хора говорим, които щом са излезли от къщи сами могат и да се приберат до къщи сами.

# 82
Тогава защо ще я караш до тях, ако ти пуска. По тоя начин един вид си плащаш. Пък ако не ти пусне - все едно си отмъщаваш.

# 83
  • Terra incognita
Значи ако не ти пусне на първа среща, край.
Ако ти пусне- тая е к$рва. Че май такава е мъжката логика.
 Ми може да е неразположена, да е на някакво лечение, да си има някакви лични проблеми и да не й е до това, да не я кефиш,  да не я възбуждаш.

# 84
  • София
Мани, ама и сметки не плаща, ако няма секс. Страшно унижение и това, как ли пък не!

# 85
Случвало ми се е мъже да дадат назаден леко като усетят, че няма да им "пусна", но в крайна сметка са се усетили какви г*зове ще излязат ако не си спазят обещанието и са ме изпращали в крайна сметка. Макар и да беше видимо с по-малко ентусиазъм Grinning Поне имат някакъв шанс така за втора среща..
А такива мъже тип - като не ми пусне на първа среща, съм до там - радвам се, че нямаше втора Wink

# 86
  • София
Имам опит с един изключително стиснат мъж, който беше убеден за себе си, че е с висока финансова култура.

За известно време даже бях влюбена в него. Simple Smile

Когато идваше вкъщи, много се вълнуваше какво има в хладилника и винаги беше гладен. Непрекъснато говореше как все попада на комерсиални жени, които искат някой да ги черпи, а той имал финансова култура и затова веднага ги преценявал, че не стават. На всичкото отгоре беше възмутен, че съвременните жени ядат много и това е огромен разход за храна, затова той нямал намерение да плаща такива суми.
Непрекъснато пресмяташе някакви промоции, следеше брошурите на магазините..
В заведенията също нищо не си поръчваше, а само "опитваше" от чиниите на другите. Ядеше в ресторант само, ако някой друг плаща сметката.
Фрапиращ случай беше, когато резервирахме почивка в малко хотелче в Китен заедно с друга двойка, където в цената беше включено и частично изхранване- закуска и обяд.
По време на обяда попита сервитьора защо е сервирал по-голямо бутче на съседната маса, а неговото било по-малко. Като цяло порцията му била по-малка и да го компенсират с десерт или още едно бутче.
Направо потънах в земята от срам....

Добре, че бързо го разлюбих, та целият цирк приключи..

А иначе беше хубавец, образован, забавен, с добра работа и доходи....

# 87
М, дааа....забавно ти е било! Trollface

# 88
Simple Smile Между другото, като започне някой да обяснява каква висока финансова култура имал, а другите еди какво си - това също е сигнал за определени дефекти, обикновено точно стиснатост, мнителност, гледане в чуждата купичка.

# 89
  • София
Аз съм карал безброй пъти хора, и мъже, и жени, когато аз съм с кола - а те без. И деца на приятели, и те са карали моите, и мен, и всякакви подобни нормални човешки услуги.
Но при потенциални романтични отношения нещата са на друго ниво. Когато единият си поиска, а другият откаже, за мен нещата приключват. Не вярвам в тия "нека си останем просто приятели".
Да продължавам да се натискам "абе я да те изпратя все пак до къщи" за мен е и унизително, и ненужно, нито пък очаквам отсрещната страна да го прави, ако аз съм в обратното положение.
Дали е жена или мъж няма значение, за възрастни хора говорим, които щом са излезли от къщи сами могат и да се приберат до къщи сами.

Крис, его е това. Разбира се, че няма да си останем приятели, отношенията ни приключват като си кажем чао. Но какво ми пречи да направя един жест към човек, с когото все пак съм искала да изляза веднъж? Няма как да съм обидена, че някакъв мъж не ме е харесал. На света има милиарди мъже, няма как всички да ме харесват.

Общи условия

Активация на акаунт