Отговори
# 210
Пазаруването на дрешки е голям улисия, внимавайте и не се презапасявайте 😅 И аз се улавям, че масовото гледам дрешки (купих и немалко, като освен дрешки и легло - друго не сме купували). Замислям се, че нямам идея нито бебка колко ще е голяма и как ще расте, нито кое ще ни е по-удобно за обличане/събличане и ако посред зима се окажем с тънки неудобни дрешки или напролет имаме чисто нов космонавт, ще си самозабраня предварителните пазари.

Напълно ви разбирам за дразнещите коментари. При нас ключов, като споделяхме, че чакаме бебе, беше “еее, най-после се решихте” и “от колко време чакаме тази новина”. Ние сме инвитро и сме на 30+, заедно сме от много години и не сме се обяснявали на никого през какво минаваме, но аз, на ниво тактичност, никога не бих направила подобно несъобразително изказване. Дори и да сме се решили сега, не мисля, че някой трябва да оценя кога сме станали готови за появата на детето или да ми вкарва чувство на вина, че ме е чакал да стане баба/дядо и т.н. Rolling Eyes

Моето коремче си е височко, приятно закръглено, много си го харесвам. Малко се прегърбвам, което ме дразни, и все гледам да изпъвам рамене, че да се чувствам още по-гот в този си период. Smile

# 211
Пазаруването на дрешки е голям улисия, внимавайте и не се презапасявайте 😅 И аз се улавям, че масовото гледам дрешки (купих и немалко, като освен дрешки и легло - друго не сме купували). Замислям се, че нямам идея нито бебка колко ще е голяма и как ще расте, нито кое ще ни е по-удобно за обличане/събличане и ако посред зима се окажем с тънки неудобни дрешки или напролет имаме чисто нов космонавт, ще си самозабраня предварителните пазари.

Напълно ви разбирам за дразнещите коментари. При нас ключов, като споделяхме, че чакаме бебе, беше “еее, най-после се решихте” и “от колко време чакаме тази новина”. Ние сме инвитро и сме на 30+, заедно сме от много години и не сме се обяснявали на никого през какво минаваме, но аз, на ниво тактичност, никога не бих направила подобно несъобразително изказване. Дори и да сме се решили сега, не мисля, че някой трябва да оценя кога сме станали готови за появата на детето или да ми вкарва чувство на вина, че ме е чакал да стане баба/дядо и т.н. Rolling Eyes

Моето коремче си е височко, приятно закръглено, много си го харесвам. Малко се прегърбвам, което ме дразни, и все гледам да изпъвам рамене, че да се чувствам още по-гот в този си период. Smile
Emay, страшно нетактични са хората в тази сфера... имам чувството, че въобще не мислят с главите си. А вече толкова много се говори за репродуктивно здраве, че не знам какъв трябва да си, да не си чул, че на световен мащаб проблемът е сериозен.
Ние въпреки, че имаме едно дете, заченато от раз, вторият път въобще не се развиха така нещата. Бяхме на прага да преминем към клиника по репродуктивно здраве, когато чудото се случи след една година опити и две биохимични бременности. Няма да ви казвам от три години какъв натиск е да имаме второ дете. От познати, от непознати, от случайни хора - "време и е на детето за едно братче", "трябва да се изравнят силите", "ТРЯБВА ДА СЕ РАЖДАТ ДЕЦА" - като ги чуех тези коментари и ми се повръщаше... Майка ми все ми казва да не им обръщам внимание, но то просто е нон стоп така и в един момент става супер изнервящо...

# 212
Първо като ме питаха казвах "Като му дойде времето" ..След време, които и да ме питаше нещо за деца, директно казвах, че имаме нужда от помощ и всички спираха да ме питат каквото и да било 😃
Аз не съм от хората, които си мълчат или крият, та изобщо не ми пукаше.Еее искам да кажа, че хората, които знаеха подходиха тактично и всички въпроси приключиха бързо..

Иначе това с дрехите Emay го разбрах миналия месец 🤣
Взех само 2-3 неща и като се започна едно пазаруване 🫣...Мисля, че я уредих първите 2-3 месеца минимум, понеже чакам и от сестра ми нещата 🤣🤣

# 213
Аз днес минах на контролен.
Вече цяло килце и 33см в 27+4 ГС Blue Heart
Много сладко стоеше на “С” с дупето в ляво а крачетата под десните ребра. Но личицето си завряло в плацентата и не можахме да получим хубава снимка Confused

Вече на ехографа е толкова големичък, че на екрана се виждат само части (главичка, крачета)  Heart А помня като изскачаше в цял размер Joy

За сега няма да правя обременяване с глюкоза. Уж трябваше, но докторът в крайна сметка каза, че няма нужда според него. На последните изследвания се показа само нисък хемоглобин та сега ще го вдигаме с добавка желязо.
Добре, че ми изписа и кремчета и свещички за хемороидите, че започва да става много кофти.

# 214
Съгласна съм с презапасяването,аз засега съм купила само едно много сладко комплектче за изписване от х&м,няколко лентички за глава от shein и 3 ромпърчета от синсей на някакви символични цени.Бях си казала,че ще ползвам на баткото повечето дрехи,но като гледам колко са сладки и кукленски момичешките,трудно ще се сдържа🎀.
Аз вчера ходих да давам кръв и урина и се оказа,че съм си вдигнала хемоглобина на 130 и съм много щастлива,защото много се бях ошашкала колко ми е ниско желязото и хемоглобина преди да започна да пия тотема. Чудеха се изобщо как ходя и съществувам,а и наистина се чувствах адски отпаднала,но го отдавах на началната бременност.

# 215
Аз днес минах на контролен.
Вече цяло килце и 33см в 27+4 ГС Blue Heart
Много сладко стоеше на “С” с дупето в ляво а крачетата под десните ребра. Но личицето си завряло в плацентата и не можахме да получим хубава снимка Confused

Вече на ехографа е толкова големичък, че на екрана се виждат само части (главичка, крачета)  Heart А помня като изскачаше в цял размер Joy

За сега няма да правя обременяване с глюкоза. Уж трябваше, но докторът в крайна сметка каза, че няма нужда според него. На последните изследвания се показа само нисък хемоглобин та сега ще го вдигаме с добавка желязо.
Добре, че ми изписа и кремчета и свещички за хемороидите, че започва да става много кофти.

Аз също за сега няма да правя обременяването с глюкоза. И моят АГ каза, че няма нужда. При мен също на последните изследвания се видя нисък хемоглобин и съм в процес на качване😆 АГ каза да пусна изследвания след 3 седмици и ако е спаднал още ще ми вливат система.

# 216
Да, и на мен ми каза докторът за система, но в същото време не ми и изписа други изследвания, като следващият ми преглед ще е чак за 28ми август.
Явно 1 месец ще почака да види дали с добавки ще се вдигне.
От тук знам иначе, че желязо се взима заедно с витамин Ц, а калцият затруднява усвояването му.
Аз винаги си взимам витамините с кисело мляко, че съм много зле с гълтането на хапчета. И си имах едно на ум да внимавам, та явно не се е усвоявало както трябва до сега.
А с тия жеги хич не ми е до месо, риби и тн. по-стабилни източници на желязо Cry

# 217
Да,трябва да има отстояние от поне 2 часа от приема на желязо и примерно някакви комбинирани витамини за бременни с калций,магнезий и тн. Поне аз така правя,за да съм сигурна,че го усвоявам добре.

# 218
La foie, колко са ти хемоглобинът и желязото в момента? На мен като ми каже АГ да изчакам до следващия преглед след месец, като нещо не е много ОК като стойности, все го мисля до тогава. В понеделник съм на преглед аз и ако трябва да чакам до края на август, направо в родилното ще трябва да коментираме 😄

19893, браво, че си с образцови резултати сега, и в това време със сигурност е по-препоръчително, за да не влияят жегите. Аз не приемам нищо, освен магнезий, и сега гадая кое ще ми е под нормата при следващите кръвни, усещам се не много във форма.

Аз - след седмица мъки с хемороидите, успях да ги овладея с Проктена. Бавно, но славно ги туширах - за сега 😂

Детските дрехи са супер намалени в момента, как да не купуваш. В Zara взех едни мекички обувки, намалени от 30 лв. на 3 лв. Решила съм, че ще пробвам различни марки в началото и която се докаже като качество - ще продължавам на нея. Имам навика да си изграждам подобни стереотипи и после ми е по-лесно с пазаруването. Бях решила да купя неща и на Mayoral. Струват ми се качествени, а имат и много красиви модели. В Answear имат супер намаления и вчера на посоки взех и от там разни роклички, чорапогащници, клинчета. Похвалиха ми и български марки, видях, че във Вис Виталис има българска стока, което в похвално, ще взема и от там. И вече минавам на режим други покупки - хигиенни, за тоалет, шишета, спално бельо и т.н.

За хорските коментари - моят извод е, че трябва да имаш някаква емоционална интелигентност или да си минал през разни предизвикателства, че да си съобразителен. Аз и онзи ден, влизайки в метрото, с добре оформения и голям корем, проследих с голяма забава как 10-тина човека се споглеждаха с интерес кой ще ми направи място да седна и накрая никой не стана, в очакването явно, че този до него всеки момент ще съдейства. 😄 Тъжно ми е да констатирам, но у нас определено нацията има много да работи по обноските си, изобщо. Пътувайки из Европа, забелязвам, че има по-високо ниво на толерантност между хората.

# 219

Това е моята стойност на хемоглобина.
10 грама на децилитър е мярката от норма между 11.5 и 14.9

Каза, че не е някаква невиждана стойност и да не се притеснявам, наблюдава се често и се овладява. Ще видим. И на мен не ми се чака, след 2-3 седмици ще звънна да си искам изследване, за проверка.

Имам и още 100 неща за правене до следващия преглед. Вече записване в родилното, 1 посещение на отделението и назначаване на среща с анестезиолог. Имам и списък за родилното, който малко по малко ще приготвям. Набелязвам си до 37ма седмица да приключваме с покупки и по-големи приготовления.
А времето особено с отпуските така бързо лети

# 220
Здравейте момичета и от мен😁Аз днес сутринта правих глюкозата,но след като я изпих на 15 мин.ми прилоша и повърнах🤢🤮,казах на лаборантките и едната от тях беше бременна и ми каза,че е нормално и си ми взеха другите две проби на 60 и 120 мин.излязоха ми резултати те и ще чакам отговор от АГ да видим какво ще сподели тя.

# 221
Emay, и аз съм същата, ако нещо не е наред се паникьосвам. Добре, че като ми излизат изследванията ги пращам на акушерката да провери всичко наред ли е, а не чакам до прегледа. Даже днес ми звъняха от клиниката понеже следващия ми преглед е на 16 август да си запиша още един час за преглед две седмици след 16 август, понеже графика на АГ е много натоварен. Та вече през две седмици явно ще се ходи. Ох, наближава си и все повече го мисля😁

# 222
ох и аз много се чудих за това обременяване с глюкоза,нямам някакви показания за това,ама защото ми било втора бременност ендокриноложката каза да го направя,за всеки случай.така и не го направих,звучи ми много гадно и реших да си го спестя точно това

# 223
Това с глюкозата не го правих и аз, пуснах гликиран хемоглобин и 3 пъъи за деня си взимах кръв от пръста вкъщи с глюкомер преди и след хранене. Казаха, че е достатъчно това.

# 224
  • Варна
Аз от днес съм 28гс, а вчера на прегледа АГ ми вика, че бебето вървяло с почти 2 седмици по-голямо и да спирам сладкото 😂 Викам аз сладкото ще спра, ама за тея 27гс съм качила няма и 4кг, тъй че едва ли е баш от сладкото 😀😀😀 Иначе добре ми мина прегледа. Шийката и серклажа държат, 29мм, което е супер за мен. Младежа е вече малко по-нагоре и тежи 1100гр. И познайте .. викат ме след 2 седмици за първи тонове 🙄🙄 Не е ли рано се зачудих, но тя каза , че след 1кг започвали да се следят тоновете . Нямам такъв спомен от първата бременност.
Вечерта се прибрах и разказвам на мъжа ми, че кога забренях кога и тонова вече почваме, а аз още съм далече от бебешки неща . Обикалям си магазините , пазаря си дрешки за мен, дрешки за голямото дете , стоки за новия апартамент и въобще направо си пропускам бебешките щандове 😂 Айде да стигна 32гс и викам ще започна на се оглеждам и купувам 🤪

Общи условия

Активация на акаунт