Отговори
# 195
Кетони в урината!? Трябва ли да ме безпокоят? Утре съм при докторката, ама да питам и вас...

# 196
Кетони може да има, поради различни причини.Ако не си пила достатъчно вода и си дехидратирана от предния ден примерно, ако си хапвала предния ден повече въглехидрати, ако имаш ГД, ако имаш някакво възпаление или инфекция и дрън-дрън..🫣
Щом утре си на лекар той най-добре ще ти каже има ли нужна от допълнителни изследвания.

# 197
Здравейте, да споделя, че преди дни се върнахме от почивка в Гърция, която мина много добре и пътуването и плажа, чувствах се добре и си плувах на воля.Днес бях на консултация и бебето е седалищно, та някой знае ли до коя седмица има шанс да се обърне?

# 198
Здравей,бебето може да се обърне до самия край,макар че му отеснява,синът ми се обърна надолу с главата в началото на 9ти месец както си беше седалищно,така че си има доста време Simple Smile

# 199
Ами при мен беше с главата надолу 2 седмици преди раждането и вечерта преди секциото разбрах, че е седалищно 😊. Тясно не тясно намират му начина, така, че нищо сигурно няма до самия край!

# 200
Според докторката кетоните в урината са защото не пия достатъчно вода. Леко съм анемична и изписа желязо. Досега удържахме хемоглобина, рязко е паднал. С предната бременност беше стигнал и под 90. Отпадналост, умора, също имам, главоболие, все симптоми на анемия. А пия вода, явно не е достатъчно.

Покрай мен напоследък много хора казват, че нося като за момче. Ама чакаме втора дъщеричка, уж на 100%. Чак, когато водих детето на преглед, едната сестра ми се опули и заяви: "а, не. Момче е, по корема със сигурност." Много се смея!

Всички питат дали няма да раждам скоро и аз се обиждам. Качила съм 8-9 кг, чак пък толкова напреднала бременност не изглеждам, най-вече на корем съм. А онзи ден ме попитаха дали чакам близнаци! Съсипа ми се целият ден. 😁🫢

Днес записах час за третата фетална. 7 август, от 17-и трябва да вляза в 45дневния болничен, живот и здраве.

Последна редакция: вт, 18 юли 2023, 22:51 от Lol90

# 201
Според докторката кетоните в урината са защото не пия достатъчно вода. Леко съм анемична и изписа желязо. Досега удържахме хемоглобина, рязко е паднал. С предната бременност беше стигнал и под 90. Отпадналост, умора, също имам, главоболие, все симптоми на анемия. А пия вода, явно не е достатъчно.

Покрай мен напоследък много хора казват, че нося като за момче. Ама чакаме втора дъщеричка, уж на 100%. Чак, когато водих детето на преглед, едната сестра ми се опули и заяви: "а, не. Момче е, по корема със сигурност." Много се смея!

Всички питат дали няма да раждам скоро и аз се обиждам. Качила съм 8-9 кг, чак пък толкова напреднала бременност не изглеждам, най-вече на корем съм. А онзи ден ме попитаха дали чакам близнаци! Съсипа ми се целият ден. 😁🫢

Днес записах час за третата фетална. 7 август, от 17-и трябва да вляза в 45дневния болничен, живот и здраве.

Въобще не им обръщай внимание... на мен взе да ми писва просто от такива глупави коментари. Хората са тотално безцеремонни и без всякакво чувство за такт.
Мен ме разбраха околните, че съм бременна преди 3 седмици, преди това не подозираха въобще. И изведнъж вчера една клиентка ми заявява - "Ти нали ще раждаш в края на месеца? Коремът ти е огромен" и поглед на тотално отвращение от големинат ана корема ми. Нали разбирам, тя не е била бременна, няма как да знае колко голям ще стане корема, но всъщност тази бременност съм доста по-прибрана от предната, която ми беше първа.  Но дори да имах голям корем, това не влиза в на никого работата, освен моята. Коментарите "Пак ли момиче", "Е, нищо, че е момиче" дори не искам да ги споменавам, защото до гуша ми е дошло...

Кетони в урината имах в четвърти месец. Яко започнах да се наливам с вода и изчезнаха.

# 202
Да,хората си коментират както им падне,оня ден една касиерка ми обсъди корема,че бил много “остър”🤣 и затова съм чакала момче. Ами,казвам-не,момиченце е,предния път корема ми беше същия и родих момче,та тезата ви издиша.Изобщо никога не съм си позволявала да коментирам кореми,полове,на кой колко време му отнема да забременее.Както и да пипам на нечия бременна жена корема😳 което също ми се случи след специално запитване от напълно непозната на един рожден ден😳 някакси хората гледат на бременната жена като някакъв музеен експонат. А и любимия ми коментар,също чут н-броя пъти:охххх,в тея жеги как ще го караш,тепърва и по-тежко ще става. Как така как ще го карам,да легнем да умираме ли,затова че е жега и сме бременни. Нямам думи просто,та да идеята ми беше,че хората си бръщолевят колкото да не заспят и изобщо трябва през едното да влиза,през другото да излиза.

# 203
Да,хората си коментират както им падне,оня ден една касиерка ми обсъди корема,че бил много “остър”🤣 и затова съм чакала момче. Ами,казвам-не,момиченце е,предния път корема ми беше същия и родих момче,та тезата ви издиша.Изобщо никога не съм си позволявала да коментирам кореми,полове,на кой колко време му отнема да забременее.Както и да пипам на нечия бременна жена корема😳 което също ми се случи след специално запитване от напълно непозната на един рожден ден😳 някакси хората гледат на бременната жена като някакъв музеен експонат. А и любимия ми коментар,също чут н-броя пъти:охххх,в тея жеги как ще го караш,тепърва и по-тежко ще става. Как така как ще го карам,да легнем да умираме ли,затова че е жега и сме бременни. Нямам думи просто,та да идеята ми беше,че хората си бръщолевят колкото да не заспят и изобщо трябва през едното да влиза,през другото да излиза.

Да, да... И моя е остър, но предната бременност беше същия и двете са момиченца. Освен, че е остър е и ниско долу. А това с жегите е просто върха на простотията - ми горещо е - такъв е сезона, пък и бременната съм аз, не всички останали, които питат. Предния път бременеех зимата - ми студено ми беше, ама какво от това Smile то угодия няма...

Някой има ли мнение за шишетата на Лансинох?
Скъпички са и се чудя дали си заслужават. Голямата ми дъщеря не искаше никакви бутилки - пробвахме 5-6 вида и сега не знам дали да инвестирам пари в нещо, което може отново да не ми трябва, или да купя просто бюджетни, които да имам.

# 204
Точно това казах и аз:”предния път пък имаше 2 метра сняг” ама тогава не коментираха,явно като е жега е по-трагично отколкото като има сняг😃

# 205
Аз пък моя си го харесвам какъв си е голям. На мен една продавачка в квартално магазинче всеки път като вляза ми пожелава леко раждане 😂
На въпроса дали ще раждам скоро отговарям, "Не ще си го нося 2 г., като слоновете" 😆

# 206
А мен ме питат:Кога го чакате?, следователно казвам октомври и те:Аааа имате време 😂
А то толкова бързо започна да минава, че не знам 🫣

# 207
Хахахаха, ох наистина има доста нетактични хора. Направо ме изумяват. Хич не се съобразяват какви ги говорят... При мен се случи на няколко пъти още преди да ме питат какъв пол ще е второто, да кажат: "Дай Боже да е момиченце" или също "Дано да е момиченце". Какво значение има, ги питам - това е дар от Бога. Какво като имам вече момченце, ако пак е момченце, да го върна ли? Да не говорим, че докато кърмех, много хора са ме питали дразнещи въпроси "Ауу как той е голямо момче и още го кърмиш..." "Докога ще кърмиш?" и мнооого подобни, на които в началото се дразних, но после отговарях, че ще спра с кърменето, когато започне училище 😁 Може ли пък такива въпроси за нещо толкова интимно и прекрасно...  
Иначе моето коремче е малко, остро и все още надолу.
А за бързото минаване - почти не усетих кога мина тази бременност. При първата всичко беше бавно, спокойно. Тази е на бързи обороти 😁

# 208
Здравейте, мами! Аз да се отчета и тук - днес бях на преглед. Бебка е 1.200кг , в 28+0 г.с. Расте си с бързи темпове. Преди три седмици на последния преглед беше 700гр. Много се учудих като видях сега колко е наддала.😄 Другата седмица съм на последна фетална, започвам да чакам и нея с нетърпение.
Наслаждавайте се на всеки един момент с коремчето, защото времето наистина лети, толкова малко остава и ще можем да си гушнем бебенцата😇

# 209
Да ви пусна едни сладурски неща 🤪

Супер готини нещица има в тоя магазин! 😊

Общи условия

Активация на акаунт