Отговори
# 180
Снощи специално влязох да търся някаква статистика какъв % от бебетата се раждат в 7 месец. Съответно - не намерих, но така като споделяте хипотетичния риск, се замислих и аз. Хубаво е да сме с едно наум, но пък си мисля, че ако си премерен в поведението си и ако АГ не е забелязало някоя притеснителна индикация, природата ще си ги държи на по-хладничко (с оглед, че дават 39 градуса тази седмица), докато свърши лятото. 😊

Аз преди няколко дни влязох в 7 месец и нямам по-различни симптоми все още. Тези дни ще си правя последния тест за антитела (Rh- съм) и вероятно на следващия преглед, другия понеделник, ще слагам ваксина.

Август искаме пак да отидем някъде на почивка, по-скоро на планина или прохлада, този път. В горещините чувствам все едно някой ме залива с вряла вода от глава до пети, после следваща порция и така - отново и отново.

Още не сме коментирали с АГ нищо и за начина на раждане, та чакам и тази тема с нетърпение, за да започна да се настройвам психически.

Задълбах и в четене на теми, свързани с кошчета за кола, портбебе/кенгуру/ергораница, уреди за приготвяне на храна. Някои неща дори да се ползват на по-късен етап, вероятно ще се появяват като подаръци от роднини и близки и поне да е нещо практично.

Ако някоя от вас има впечатления, споделяйте полезни по-периферни покупки 🙃

# 181
Аз гледам да не чета нищо и да не се филмирам излишно..
Знам, че то вече е измислено и начертано, така че следвам мантрата си "Бог пред мен, аз след него" 👌😂

Ние няма да ходим на море със сигурност, тия жеги не мога да ги издържам 🥵
Но иначе през август и ние ще сме някъде на планина.

За порт не съм гледала, понеже няма да го ползвам със сигурност.Понеже възглавницата ми за бременни е 3в1 и ще си я ползвам после и за бебка.
Иначе съм си харесала такъв слинг, понеже ще го ползвам още от началото, заради разходките с кучето 😁
Аз силно се надявам да кърмя и не гледам нищо свързано с АМ 😃
Ако нещо не се получи тогава ще го мисля.Сега поне всичко е на една ръка разстояние и бързо може да се реагира ☺️

# 182
Привет и от мен,обикновено както си мислим,че ще излязат рано,те си седят даже и до по-късно и хич не им се излиза.
Поздрав от мен с тази снимка от днес на моята гимнастичка с крак в окото

Последна редакция: пн, 17 юли 2023, 12:53 от 19893

# 183
Привет, момичета!
Рекох да ви изчета, че доста сте пописали събота и неделя.
не мисля нищо аз за преждевременно раждане, защото предния път от 26 седмица доктора само ми повтаряше задръж до 34 седмица. Лежах седмици на системи за задържане и накрая преносих с 10 дни и се наложи два пъти да ми предизвикват раждане, за да излезе малката.
Та сега не се настройвам - карам си бременността и знам, че каквото е писано - това ще се случи. Надявам се само да сме живи и здрави, нищо друго няма значение.

Ние започнахме ремонта и сме в яко приключение, та се понатоварих събота и неделя. На работа съм вече и ще почина малко повече LaughingLaughingLaughing че тук може да е напрегнато и да има много работа, но поне не е силова и не се натоварвам физически толкова много ....

Другата седмица излизаме в отпуска и ще обърна изцяло внимание на къщата и ремонта, че няма време вече и започнах да се притеснявам Laughing На море ние няма да ходим, детето ще ходи с моите родители. Не ми се рискува по пътищата честно казано и с тези жеги далеч от лекаря - аз каквато съм притеснителна... решихме, че догодина живот и здраве с две деца, ще идем.

Не съм купувала нищо още за детето, трябва да седна и списък да направя, ама не ми стига времето. Уреди за храна не мисля да купувам - предния път кърмих, дори стерилизатора ми беше излишен. После захранвах по ЗВБ и специален уред не ми е трябвал. Купих си нова тенджерка просто. Слингът и ергораницата си ги пазя от Настя, сега се чудя само дали да не си взема и един еластичен слинг, но още не съм го решила. Столче за кола също имам и въпреки, че е 0-25кг, първоначално ще я возим в кошницата.  Пък и не мисля да прекалявам с покупките, защото трябва да оставя нещо и за подаръци.

# 184
Зверски ми пада косата, все съм чувала истории за косопад, но при мен падат направо снопчета... Каква в ситуацията при вас в това отношение?

# 185
Как контролирате процеса с подаръците, така че да получавате каквото ви е нужно? 😊
Аз имам алергия към нежелани и ненужни подаръци и се чудя дали няма да се сдобием с арсенал от вещи с кратък срок на употреба, които да не ползваме.
От една страна - не искам да чупя мерака на близки, които смятат, че точно конкретно нещо искат да имаме от тях, от друга страна - не можеш да им кажеш - вземи ми това, конкретно, понеже не знаеш какъв бюджет са си определили и да не влязат в преразход, от трета страна - как да преценя докога да чакам някой да ми подари нещо, преди да си го купя. Някакви wish list-и има ли практика да се правят?

Ние и с малкия апартамент, съвсем сме в позиция да сме рационални в придобивките си, а и не искам да получа бебешко бънджи, например, ако не смятам, че искам да слагам детето си в подобно приспособление и някой да е хвърлил 100 лв на вятъра…

Паганне, на мен това ми е първо лято без косопад, дори косата ми се омазнява по-бавно от обичайно и ми се налага по-рядко да я мия. Нямам обяснение по темата… някаква магия…

# 186
Портбебе аз не използвах - считам за ненужна покупка. Относно слингове и ергономични раници - има група във форума, където могат да дадат съвет на какво точно да се спрете спрямо това откога искате да бебеносите, с какви размери е бебето и така нататък. Аз използвах от първия месец слинг Caboo, който се поставя изключително лесно и е подходящ за есенно-зимния сезон. Мъжът ми също го е слагал. После извикахме консултант по бебеносене и избрахме точната раница за нас (бях избрала друга, която се оказа, че ми е супер неудобна и бебето не беше в добра позиция). Затова ще дам съвет - най-добре се консултирайте и изпробвайте различни слингове и раници, за да видите кой вид ще ви пасне. Също така има варианти да си наемете под наем, за да видите как ще върви. Има бебета, които изобщо не искат да са в раница. Да не говорим, че е от изключителна важност правилната позиция на бебчето.Виждала съм по разходки родители, които носят по супер неподходящ начин бебето си, което изобщо не е окей.  В тази връзка бебеносенето в раница тип кенгуру е противопоказно.
За подаръците общо взето нас ни питаха и добре, че стана така. Не обичаме да се затрупваме с ненужни вещи. Предимно получихме пари, с които закупувахме нужните неща впоследствие. Количката, кошарата, ваничката са ни по-обемистите подаръци.

# 187
Това с подаръците ми е болна тема. И аз много мразя нежелани подаръци, които не са съгласувани с мен. Особено с детските играчки и джунджурийки е някакъв ужас, вкъщи сме жестоко затрупани, периодично изхвърлям ама детето ревностно си ги пази, голям плюшкин е и просто не можем да се разберем. Че и си ги знае всичките и помни. С бабите успях да се оправя с времето и вече не купуват нищо без да са ме питали, ако купят настоявам да остане за у тях Simple Smile Голям проблем са ми детските рожденни дни, но това е друга тема и там няма оправия.

Та, сега за бебето директно ще кажа на двата чифта баба и дядо какво да купят като ще им изпратя линкове защото държа аз да си избера нещата. Те да си решат дали да ги поръчат те или да ни дадат пари. Други близки и познати ни предлагат само неща използвани от тях, които биха ни свършили работа и не се притеснявам да кажа трябва ли ми или не. Общо взето при нас няма много мераклии, които да подаряват нещо за бебето, освен родините, така че няма да имаме проблем Joy
wish list е чудесна идея и го практикуваме вече и по рожденни дни и други поводи, но става само с по-близките гости, поне на мен не ми е удобно да искам точно определени подаръци от по-далечни познати или родители на деца, с които дъщеря ми играе и така преглъщам по някой друг ненужен подарък ама няма как. На по-близките директно казвам какво искам и пращам примерни линкове като им давам няколко възможности за да си ги съобразят все пак, но и те правят така за техните поводи, знаем си възможностите и е по-лесно. Другия вариант е да дадат пари, с които да си купите каквото искате.

# 188
И аз не мога да се оправя с ненужните подаръци от бабите,откровени боклуци,стигала съм до там да ми подарят нещо и още преди да съм го разопаковала да го хвърля.Поредната плюшена играчка или пластмасова количка,която мирише на бай китай,ми мерси,няма нужда,имаме 200 такива.И съм пробвала супер дипломатично да им обясня за какво иде реч,ама те не чуват🤷🏻♀Още повече,че не искам да уча детето ми постоянно да очаква играчки,подаръци и тн. Самата аз преди да ходя и да купувам нещо питам майката от какво има нужда.

# 189
Добре, че съм далече от всички близки (мои).
И да искат не могат да ми донесат много неща освен основните дрешки и дреболии Grinning
Те пък настояват да пращат пари, за да вземем от тяхно име някои от по-големите неща.
От на мъжа ми страната пък няма желаещи и много ентусиазирани. И по-добре.
Приятелите ни казаха по-нататъка, че ще съгласуват с нас каквото не сме взели, а искаме, да го вземат те, от по-дребните неща.
Така че се очертава ние да си избираме и взимаме всичко и ми е супер така. Нямам излишно място да трупам, а и винаги съм била по-практична без излишнотии покрай мен.
А и не всички знаят, че съм бременна. Не го крия нарочно, но приятели, с които не сме се виждали и чували от повече време все още не знаят.

Списък съм направила за себе си, но не бих го давала на близки. Ако някой толкова е решен да подарява нещо - да подарява. От моя страна нямам скрупули да препродавам или да преподарявам излишни вещи.

Иначе аз по-хубава коса и кожа през живота ми не съм имала. Просто ми е мъка като знам, че след като родя сигурно ще ида в другата крайност с косопад и акне. Та следя от сега за съвети.

Последна редакция: пн, 17 юли 2023, 15:53 от La foie

# 190
Аз след като родих имах звеееерски косопад,както всички,предполагам,добре че ми е гъста косата и не оплешивях🤣 оправих се с един шампоан на Ducray и търпение докато се регулират хормоните

# 191
А страх ли ви е от замърсяването? Вече сигурно мъжа ще ме напусне с моите дилеми за почивка 🤣 Ако има някоя по морето да сподели мнения, наблюдения...

# 192
Това със замърсяването са измислици, както и, че нямало туристи по нашето черноморие. Напротив, хотелите са пълни, а водата е кристална. Аз се къпя в морето веднъж седмично, и то главно за да се раздвижа като плувам.
Бях вчера на преглед, бебчетата си отговарят на седмицата (26 г.с) и тежат вече цели 700 грама всяко! Засега не мога да се оплача, риткат си от време на време, друг път пък са много кротки. Изписаха ми допълнително желязо обаче, понеже хемоглобина ми е паднал на 111 и ще продължава да пада.

# 193
А страх ли ви е от замърсяването? Вече сигурно мъжа ще ме напусне с моите дилеми за почивка 🤣 Ако има някоя по морето да сподели мнения, наблюдения...

И аз бях миналата седмица на море с мъжа и водата беше супер чиста. Друг е въпроса, че не улучихме хубаво време и понеже бяхме на северното Черноморие на мен водата ми беше студена и си топках само краката😆

# 194
Косопад имах след раждането и то доста. Също съм с гъста коса и това ме спаси. Получих за подарък и някой друг бял косъм. Очаквам пак да ми опада коса след като родя. 19893, ще пробвам този път с Ducray.
Аз не влизам във водата. Единствено само краката си топвам.

Общи условия

Активация на акаунт