Отговори
# 165
Момичета, надявам се да оцелявате в тези жеги.
Аз имам чувството, че от 2 седмици не съм имала по-жегав период в живота ми, но със сигурност е от бременността. Усещам всичко по 100 сигурно. А сутрин до като се дотътря до работа много се задъхвам и ползвам асансьор за 1 етаж Grinning Направо ужас.

Режимът ми почивните дни е направо трепач - ставам, закусвам и се повъртя 1 час нещо из вкъщи, после се тупвам за дрямка. Предобедна дрямка, следобедна дрямка, вечерна дрямка Joy Не знам от къде такова изтощение, при положение, че последно време си спя цяла нощ.

Бях и на консултация с акушерката за кърменето и първи стъпки. Доста неща научих, но мисля и че доста въпроси ще изскочат при самия процес. Аз съм решила, че ще пробвам, но няма да е на всяка цена. Поне ми направи впечатление, че насърчават майките да не се отказват и предлагат помощ при трудности.

Иначе всички около мен не спират да ми говорят за масаж на перинеума и, че още малко и нямало да е зле да започна да го практикувам, за да се подсилят и подготвят мускулите.
Някоя от вас чувала ли е или тези които вече са раждали - практикували ли сте го?
Мен идеята не ме блазни, а гледам, че нещо много държат да се прави.
Жегите не прощават просто... Аз си ходя на работа и сме на климатик, та не ми пречи, но навън си е ад, а вкъщи избягваме да го пускаме, заради детето.
Ние почнахме ремонта и сме в яко приключение, ама това е положението Grinning
Ла фойе, аз съм правила такъв масаж предната бременност, но започнах в 35-та седмица. Рано ми се вижда още. Също така от 36 седмица започнах да пия чай от малинови листа. За масажа има специално олио на Веледа, което е за точно такъв масаж. Сега аз не видях файда от него, но и моето раждане не беше съвсем нормално, но при други момичета е имало ефект. То не боли, нито пречи, просто трябва да се прави с много чисти ръце и изрязани нокти, за да не се вкара някоя бактерия. Общо взето се масажира входа на влагалището по определен начин, за да се увеличи еластичността на кожата. Сега не знам дали ще го правя... Маслото беше скъпо преди 5 години, няма как да го изразходиш цялото и моето така го и изхвърлих след като му изтече срока на годност. Не знам може ли да се прави с друг вид масло...
Май не ти помогнах хич Grinning Сигурна съм, че няма да навреди масажа, ако се прави както трябва и когато трябва, та прецени си за себе си искаш ли да го правиш или не.

# 166
Искам да попитам момичетата,който си слагат клексан или фракси сутрин,когато си пускате ПКК,след като дадете кръв ли си поставяте инжекциите?Попитах и във вайбър групата,но явно там никой не си поставя и не получих никакъв отговор.

# 167
Искам да попитам момичетата,който си слагат клексан или фракси сутрин,когато си пускате ПКК,след като дадете кръв ли си поставяте инжекциите?Попитах и във вайбър групата,но явно там никой не си поставя и не получих никакъв отговор.
Предния път ти отговорих там, че не дават влияние на ПКК и другите изследвания.Единствено дават отражение на тези за коагулация (Д-димер, протромбиново време, фибриноген и т.н) Просто кажи в лабораторията, че си на терапия, за да го имат в предвид най-вече, заради съхранението и транспортирането на пробата

# 168
Предния път ти отговорих там, че не дават влияние на ПКК и другите изследвания.Единствено дават отражение на тези за коагулация (Д-димер, протромбиново време, фибриноген и т.н) Просто кажи в лабораторията, че си на терапия, за да го имат в предвид най-вече, заради съхранението и транспортирането на пробата

Не знаех, че дава отражение... Преди слагане на инжекцията ли е добре да се пускат изследванията? Винаги съм ги пускала след, тъй като ги слагам сутрин🤔

За жегата какво да ви кажа... Стойте на хладно и чакайте да отмине... Ние на морето сме една идея по-добре с морския бриз.
Аз затова много се радвам, че пак ще раждам през есенния сезон, понеже не си представям в тези жеги с новородено и бушуващи отвсякъде хормони. Постоянно ми беше топло предния път (раждах началото на ноември). В болницата също бяха надули парното и беше като люпилня.

# 169
Ами реално, ако не пускаш коагулация няма проблем да си сложиш инжекцията и след това да отидеш и да си пуснеш изследванията.Но когато се изследва коагулация, не знам как е, понеже аз си карам само на АП вечер и си ги следя на всеки 3 седмици, но не преустановявам приема.

# 170
Момичета, кажете нещо за мазане на външни хемороиди, което можем да използваме, че положението е зле, а не искам да звъня на АГ само за това.

# 171
На Хималая има крем "Пайлекс", аз с него се мажа и ми помага, но го ползвам много рядко, когато имам запек и съм напъвала малко повече.
И винаги избърсвам с мокра кърпа, а не директно с тоалетна хартия, след това тоалет с твърд сапун и хладка вода. Аз не ползвам интимни гелове, а бебешки сапун.
Все пак се консултирай, ако можеш с АГ.
Поздрави!
Момичета, кажете нещо за мазане на външни хемороиди, което можем да използваме, че положението е зле, а не искам да звъня на АГ само за това.

# 172
Моето АГ онзи ден ми препоръча Цикатридина Супозитори по темата (на Проктен съм от седмица, от който има много бавен ефект - болката поотшумява, но днес - например - за пръв път има и кръв 😔 ), но още не съм ги купила, че сме из провинцията. Ще споделя мнение, ако се окажат спасението.

# 173
Как сте момичета? Ходите ли по басейни, море ? Аз днес водих малката на минерален басейн и се топнах за малко. Ужасна работа са тия жеги, направо не знам как ще я заведа на море Sad Нещо ме понаболява днес и много ниско долу, не съм плувала, не съм се натоварвала. Яко съм втресена да не пожелае по-рано да излиза.

# 174

Аз също имам външен хемороид и той не е от сега, но беше мъничък. Преди 2-3 седмици усетих, че е станал по - голям. Не ме боли, нито ми създава дискомфорт, но ми е гадно като знам, че е там. Казаха ми, че се получавало от притискане на матката, като цяло гледам и изобщо да не се напъвам в тоалетната, не е хубаво изобщо, особено сега. Изписаха ми крем Долопрокт - той е и за външни и за вътрешни хемороиди. Ако имаш вътрешни вътре в опаковката си има като накрайник, моя понеже е външен и си слагам на пръста малко и се мажа след душ.

Mylitta и аз имам такива болки долу, но ги смятам за нормални. Те първа вече ще става още по - трудно и тежко. Няма как без болка, при положение, че всичко ти се разширява и бебчетата вече започват с усиления растеж. На мен ми минава като изпия един магнезии и полегна малко.

# 175
Благодаря за препоръките!
Ние другата седмица имаме планирано море и честно казано ми е доста притеснено защото често имам контракции. Някои дни почти нямам или само една-две, но други са много на често. Вчера и днес са ми от кофти дните, гледам да лежа повече, но все имам стягания. Ще гледам ако мога да мина един преглед преди това. Отиваме само заради детето, дано всичко да е наред и да се върнем здрави и най-вече да не ми се отрази много зле пътуването.
Болки на различни места също имам, но стяганията ме притесняват повече.

# 176
Дай Боже на всички ни да дочакаме термин! Вече положението става напечено Simple Smile

# 177
Дай Боже на всички ни да дочакаме термин! Вече положението става напечено Simple Smile

Да, особено ако вече си в 7ми месец. Аз като вече съм влязла в 7мия и ме е страх както казваш ти да не родя😄

# 178
И на мен постоянно ми се въртят мисли, че ще тръгне да излиза по-рано, особено като започне да ме рита отдолу. Да не говорим, че септември месец мъжът ми няма да е в града и ще ми е дооооста напрегнато. А от онзи ден баткото се научи сам да кара с крачета тротинетката и като се засили се налага да бягам след него.

# 179
Бях на плаж събота с мъжа надвечер. Водата направо чай, но аз си останах да си лежа на кърпата.
Имаше супер много хора.
Искаше ми се малко и аз да се топна, но с тия хемороиди и фисури само ми е да си привнеса някоя бактерия та съвсем да ми стане забавно. Та си стоях чинно на кърпата. Нещо много ме е страх от замърсена вода това лято, а преди хич не съм го мислила толкова и никога не съм имала проблеми, да чукам на дърво, с инфекции или стомашни вируси.

Тази година така, пък догодина живи и здрави да запознаваме бебчетата с морето.

И аз все мисля да не тръгне да излиза, макар че няма причина. От жегата нещо да не стане да се претопля прекалено. Но това си е в моята щура глава.
Те сигурно са си много добре вътре и им дреме на дупетата лято ли е, зима ли е Grinning
Като си пипна корема при мен специално винаги е малко по-хладен, дори и да ми е много топло. Не знам дали е някаква нормална регулация на тялото.

Общи условия

Активация на акаунт