Отговори
# 150
На мен ми помага и редовна консумация на сусамов тахан сутрин на гладно по 1л., много вода, плодове, кисело мляко. Повече движение, някакви леки упражнения също биха помогнали. Надявам се да поотминат болките, че звучи ужасно.
Вчера акушерката ми се обади да ми отмени часа от петък тази седмица за следващия петък. Стана ми доста неприятно, впредвид че не съм ходила от 16.06 и чаках прегледа с нетърпение... То и се бях притеснила, понеже предния ден не усещах много бебето и настоях да отида на тонове. Всичко е наред 🙂
Miss , аз споделих, че ще раждам в АГ. При Б. Георгиев се следя и ще раждам при него.

Последна редакция: ср, 12 юли 2023, 23:33 от Pischi

# 151
Тези, които не се притесняват, моля да споделят: на какви кошари/ бебешки легла сте се спрели? Разполагаме с много малко място и търся нещо компактно и все пак удобно легълце за бебето.

# 152
  • Варна
Pischi, би ли споделила мнение за него, като поведение, отношение ? Аз имам едно раждане в АГ при други лекари и бях доволна, но сега и аз се замислих за семейството Георгиеви. Аз имам опит от Боян Георгиев , като беше в МД и ми правиха серклажа и честно отношението му ме издразни, а дори после докато лежах успя и да ме разреве, ама то си беше мой проблем заради хормоните 😂
Lol, ние имаме също малко пространство в новата ни спалня , в която сме от 7 дни и сме предвидили next to me, а след това кошара обикновенна. Направили сме така, че спалнята да може да се измести по към стената откъм мъжа ми и до мен да стане по-широко за кошара .

И още един въпрос . Някой има ли информация за гела против сраствания, който се слага по време на секцио ? Този път съм решила да си сложа, тъй като си имам в тази област доста такива и още една секцио със сигурност ще доусложни положението ми там вътре.

# 153
На нас близки ни дадоха такава кошара - https://www.hippoland.net/chipolino-koshara-lyulka-blizo-do-men- … rafit-kosclo181gr
Ще ползваме нея за първите месеци, а след това в сгъваема от плат. Имаме и дървена от каката, но сгъваемата ни беше много по-удобна, лека е, местиш я навсякъде, стените ѝ са меки, има си цип детето да влиза и излиза само по-нататък. В дървената без обиколник не става защото детето постоянно се удряше и си заклещваше ръце и крака между решетките, та седи прибрана в кашони и сигурно няма да я вадим.

# 154
Както писах по рано, има малки по размер дървени кошари в Айко, аз лично ги предпочитам пред платнените, защото въздухът си цирколира, а в самото начало не са нужни обиколници тъй като бебето така или иначе не се мърда и обръща поне до 3-4 месец.

# 155
Ние взехме Maxi Cosi Iora като стартово легълце - next-to-me. Супер добра изработка, компактно и лесно преместваемо (моята идея е да го ползваме през деня и в хола, както и при пътуване и да не купуваме гнезда и т.н). Като мине първоначалната адаптация, ще имаме яснота и на какви критерии трябва да отговаря и основното ни легло и ще го купим. И нашата спалня не е голяма и ще гоним практичност. Simple Smile

Miss_V - не знам дали се слага същия тип гел, но при мен при лапароскопската операция преди почти 4 години си доплатих за такъв (дори ми дадоха кутийката му, но не си спомням името), като дали е изиграл роля или не - не знам, но от всички последващи прегледи нямам коментар за следоперативни сраствания.

# 156
  • Варна
Emay, същия е гела. Слага се и при лапароскопии. Аз имам и такава през 2016г. , но не беше много известно за тези гелове. То диагнозата ми тогава беше голям Х, а гелове …
Знам след лапарото, че съм имала доста сраствания. После при първото секцио АГ дойде на втория ден и ми каза, че съм имала доста сраствания , които са премахнали каквото са успяли, но все пак било секцио, а не операция за премахване на сраствания.
Бях сигурна по тази причина, че няма и да мога на забременея отново нормално, защото и съм с един яйчник и тези Много сраствания .. но ето днес започвам 7-ми месец (27гс) 🥳🥳🥳

Относно легълцето е който както ще му е удобно. С първото дете въпреки наличието на сгъваема кошара никога не я ползвахме у дома, а по почивки дъщеря ми си спеше до онзи ден при нас на голям на спалня. Next to me използвах до 6-ти месец, а след това голямата дървена кошара сложих точно като next to me до мен и така изкарахме до края на кърменено 1г5м. Чак тогава отделихме кошарата от леглото и си стана кошара, която ползва до към 2г.
Никога не съм мъкнела кошари в хола, бебето спеше на дивана, а обедния в спалнята. От 2 месечно бебе дъщеря ми израстна на пода , че и там спеше в кътчето си.

# 157
И ние май ще се спрем на maxi cosi, но модел tori.
От плат е, но страните му са с мрежа, така че да има въздух ако и двете са вдигнати.
Кошара ще купим вече по-нататък. Струва ми се ненужно да сме хем с next to me, хем с кошара в стаята на бебето.  Maxi cosi-то е леко, мести се бързо, просто го слагаш където искаш да спи бебето в дадения момент.
Имах и една друга марка предвид - bebeconfort calidoo, но платът му е по-плътен, а аз искам да влиза въздух.
Относно кошарите и обиколниците и аз четох, че изобщо не трябва да се слагат защото не позволяват циркулацията на въздух, а това евентуално може да е опасно. Кошара с решетки и без обиколник е оптималното, без завивки, играчки.
Бебето, облечено за сън и сложено в чувалче според сезона и отговарящо на размера му. Естествено леглото с матраче и чаршафче.

# 158
Miss, като цяло съм доволна от него, както при предходната бременност, така и сега. Като попитам нещо, обяснява, предразполага и си го усетих като лекар. Никога не ми е претупвал прегледите. Честно казано, има противоречиви мнения за него и то относно изказванията си. На мен лично не е правил някакво изказване, с което да ме подразни или разстрои. Двамата с жена си работят в екип при самото раждане. Прецизни са в работата си, което е много важно. Единственото нещо, което малко ме подразни е, че след раждането дойде само веднъж да ме посети за тези пет дни, а аз заета от опити в кърмене изобщо не го отразих и бях забравила какво ми говори 😅 та после му звънях няколко пъти по телефона. Белегът от секциото също е много добре като изпълнение.
За кошарки аз също съм за дървените, но всяка мама си преценява. Ние също имаме много малко място в стаята. Нашата е с матрак 50/90, тоест по-малка от обичайните 60/120. Залепена е до спалнята, с колелца, но не сме я местили никога. От магазин Галикс я купувахме. Баткото все още заспива в нея, а е на 1г.,8 месеца. Е, вече му е тясна, по някое време идва при нас през нощта. Време му е за по-голямо легло, но сега сме започнали процес за махане на памперс и не ми се иска да му се струпват накуп нови неща.
През деня като новородено е спинкал в хола в кош на Чико, но това само първите два-три месеца.

# 159
  • София
Здравейте, записвам се в темата Simple Smile
Първа бременност с термин октомври с яко мърдащо момче в корема, в момента съм в 26г.с.

Ще следя с интерес и съм на линия за обмен и съдействие също. Успех на всички!

# 160
Здравейте и от мен. И аз да се включа, че скоро не съм. С тоалетната и аз проблеми нямам от началото на бременността. Ходя си редовно и то по няколко пъти в деня, главната роля играе Диаспорал-а.
Относно креватчето ние се спряхме на Lorelli:

Спалнята ни е много голяма и ще има достатъчно място за него. Не сме поръчвали скрин, понеже е с допълнителни шкафчета отстрани и отдолу. Има си място и за повиване на бебчето, няма да се чудя къде да го слагам, особено както искам да раждам секцио с тази операция няма да е окей да се навеждам и т.н.

# 161
Оо сега се сетих, че имам повивалник, който събира прах в другата стая 😁 Използвах го само първите месеци, така или иначе беше удобно, когато бебето не шава много. После го преобувах, където сваря, предимно на спалнята.
За ваничка не сме коментирали все още. Моята е на Cam със стойка и подложки. Има полулегнало положение за първите месеци и седящо, когато бебето е готово вече да седи. Изключително удобна и не е необходимо да се навеждаш. От една седмица отказва да се къпе в нея, което ме затормозява малко с навеждането. Иска да се къпе прав под душа, като тата 🥹

# 162
За ваничката аз мисля да взема сгъваема, без стойка. Банята ни е супер малка, трудно влиза един човек със стойката вътре... Пък и в началото Настя я къпахме в хола на масата, защото банята ни не се отоплява, а е с външни стени и е студена. После минахме на вана със стойка за 2-3 месеца и като стана на 7 месеца взехме седяща вана, да си играе спокойно. Тази вана още си я пазим, та сега мислим със сгъваема първите 6 месеца и като започне да сяда да си сложим седящата вана.

# 163
Момичета, надявам се да оцелявате в тези жеги.
Аз имам чувството, че от 2 седмици не съм имала по-жегав период в живота ми, но със сигурност е от бременността. Усещам всичко по 100 сигурно. А сутрин до като се дотътря до работа много се задъхвам и ползвам асансьор за 1 етаж Grinning Направо ужас.

Режимът ми почивните дни е направо трепач - ставам, закусвам и се повъртя 1 час нещо из вкъщи, после се тупвам за дрямка. Предобедна дрямка, следобедна дрямка, вечерна дрямка Joy Не знам от къде такова изтощение, при положение, че последно време си спя цяла нощ.

Бях и на консултация с акушерката за кърменето и първи стъпки. Доста неща научих, но мисля и че доста въпроси ще изскочат при самия процес. Аз съм решила, че ще пробвам, но няма да е на всяка цена. Поне ми направи впечатление, че насърчават майките да не се отказват и предлагат помощ при трудности.

Иначе всички около мен не спират да ми говорят за масаж на перинеума и, че още малко и нямало да е зле да започна да го практикувам, за да се подсилят и подготвят мускулите.
Някоя от вас чувала ли е или тези които вече са раждали - практикували ли сте го?
Мен идеята не ме блазни, а гледам, че нещо много държат да се прави.

# 164
О жегите на всички ни действат зле със сигурност 😃 Моя план за деня е почти същия като твоя Ла фойе, само където не ходя на работа вече 🤪
 2-3 дни ходих за по 3-4 часа да свърша нещо дребно, но вече определено ми е по-сложно, особенно сега в тези жеги, въпреки че ходих до обяд ..🥵
За масажа съм чувала, мисля че Мир и по-запозната, понеже е раждала естествено и го е практикувала 😃

Да дам отчет и за вчерашния преглед:Нашата буба вече е 780 гр, 25+5 г.с, шийката ми е перфектна, а малката си стои така полегнала и изобщо не ѝ дреме на дупето ☺️
Моето АГ се оказа, че работи в болницата, която избрах  в нашия град, та направо ѝ заявих, че тя ще ми прави секциото живот и здраве 😃 Та поне и това ми отпада да ходя да говоря с лекари и там 🥳

Общи условия

Активация на акаунт