Отговори
# 495
Момичета, преди малко докато хапвах ми се отчупи парче от кътник, който е с пломба. Пломбата си е там, но доста голямо парче го няма откъм езика и ми дере... Weary Има ли някоя от вас, която да е била на зъболекар по време на бременността? В 31 г.с. съм вече.
Естествено, по закона на Мърфи, ще ми се случи пустата гадост в почивен ден, когато ни АГ, ни зъболекарката ми са на работа... Triumph

# 496
Тъкмо във вторник съм на зъболекар за правене на коронка. Ще я започваме. От понеделник съм в 33 г.с.
То зъбът се счупи преди месец и половина и по много кофти начин, даже мислех, че няма как да се оправи. И докато се оправя със здравната ми застраховка какво ще поеме, после зъболекарката в отпуска един месец и сега стана края на август.
Но зъболекарката ми каза, че няма да е проблем, ще я направим. Та нямам избор, после с бебето трудно ще смогна да ида.

# 497
Има специални упойки за бременни, не се притеснявайте въобще. Да не говорим, че е препоръчително за се ходи на зъболекар всеки месец по време на бременност за профилактика на зъбен камък и са са здрави венците. Не се тревожете въобще. На моя приятлека й извадиха зъб в 6- тия месец.

# 498
Ходих на зъболекар в 16 седмица за доста тежка манипулация. Не е имало проблеми. Върви сега, че после с новородено ще е по-трудно.

# 499
Здравейте, при бременност в 1 месец позволено ли е влизане в басейн ? А някоя използвала ли е неопренов  клин, който е водоустойчив? С такъв дали е позволен басейна?
То не е забранен, просто всеки си поема риска.Смисъл, че на мен лично ми е по-добре да не пия антибиотик и да трепя гадини, от колкото да мисля за басейни..
Попринцип най-важното при море/басейн по време на бременност е долнището да се сменя след всяко мокрене.Ако ти се ходи на басейн с 5-6 чифта долнища, действай 😏

# 500
Благодаря ви за успокоението, момичета! Hug Още утре ще звънна да запиша час. По принцип съм със здрави зъби, но преди няколко дни ми беше прилошало и лапнах едно "Лукче", което явно при прехвърлянето на другата страна захапах по-рязко и ме заболя. Още тогава помислих, че съм го счупила, но беше добре. Доста ме заболя, но не липсваше парче от него, само от вода ме болеше. Явно тогава се е спукал и му е трябвало малко, за да се отчупи... Та внимавайте с по-твърдите бонбони, че са много коварни...
Явно тази седмица ще се окаже доста натоварена за мен Grinning
Хубав почивен ден на всички! Heart Decoration

# 501
Момичета, обмисляте ли използването на колан за прибиране на корема? Плановете ми са за естествено раждане и виждам най-различни мнения по темата.

# 502
Аз взех ето този, пък ще видим колко ще го нося и дали помага.

Момичета, мажа си корема и краката с крем против стрии почти от самото начало, обаче не съм мазала гърдите. И днес видях, че по тях са ми излезли стрии. Cry Имам малък бюст, който не ми се стори особено пораснал и изобщо не го очаквах. Сега ще си останат завинаги, нали? Neutral Face Много ме е страх да не излязат и по корема ...

Последна редакция: пн, 28 авг 2023, 00:26 от Malena1

# 503
Как сте,момичета? На мен в петък ми насрочиха дата за секциото,измести се за края на септември и вече не остана🫣 започвам да купувам дрешки,да гледам какво имам от баткото иии да се филмирам😃

# 504
Аз си чакам последната фетална тази седмица (в 32 г.с.) и предстои на мен също да ми бъде насрочена дата за секцио, която ще е може би в края на септември. Докторът иска да ги вади най-късно в 37 г.с., не знам защо, после уж било рисковано, може би за да не тръгне раждане. Така или иначе четох, че в 37 г.с. бебето вече се водело доносено.

# 505
Аз съм добре (силно казано, ама да не се оплаквам 😂) .Днес се записах с първата си инжекция 😃
Всеки ден е едно и също, всяка седмица нови неразположения, та знаете как е 😌

# 506
Аз съм относително добре, днес съм в 33+0 г.с., утре съм на преглед (най-накрая, последният ми беше преди повече от месец, изследвания не съм пускала от 2 месеца и ми е леко притеснено).

Примирих се с факта да не вечерям и да не пия вода вечер и така си гарантирам що-годе нормален сън. Коремът ми е сравнително висок, а тялото ми като цяло (освен на корем) не се промени и явно за храносмилателната ми система не остава много място. Считам за личен успех факта, че успях да надхитря временно рефлукс, киселини и хемороиди, за да мога да наглася някакъв поне минимален комфорт.

Започвам и по-активна грижа за тялото, (ако-дано ме гласят за естествено раждане) - влизам в ритъм с йогата, по-дългите разходки и тези упражнения на Кегел. Вчера ходих и на масаж и се чувствам преродена, защото от няколко дни насам вечер при полуотпусната по гръб седнала поза - започва болезнено парене като пронизване в центъра на гръбначния ми стълб.

Как сте с прането? Иска ми се да изпера по-дебелите текстили като завивка, спално чувалче и т.н., поне - докато е горещо времето. Но дали ще е ОК да стоят 1-2 месеца съхранени след това?

# 507
И аз съм за секцио края на септември, ако избутам до тогава😆(33+5 съм днес). Другата седмица съм на тонове и вече на 11 септември на преглед. Така ми се иска вече да ги няма всички хапчета, че се отвращавам вече от тях🥲 но пък се успокоявам, че има още буквално един оставащ месец за мен и ще трябва да стисна зъби и за всички болежки😄

Последна редакция: пн, 28 авг 2023, 13:53 от PaolaIvanova

# 508
Аз нищо не съм прала още..Мебелите дойдоха онзи ден, та мисля вече след като са сглобени и проветрени да започвам с прането и подреждането лека полека 😏
Аз съм на преглед в края на 33 г.с и ще видим дали ще говорим за секциото, но със сигурност мисля, че ще е около средата на октомври 😃

# 509
Coconut, 37 г.с. ми се струва рано, в случай, че няма никакви застрашаващи обстоятелства, за да вадят бебето 🤔 Още повече, че ти казва най-късно в 37г.с. Какви са доводите на лекарят?

Ние още не сме говорили за датата на секциото (31+5), дори тонове не сме започнали още. На 15.09 съм на преглед и оттогава започваме с тоновете. От вчера имам менструални болки и ако се позасилят, ще отида на един междинен. Ако всичко е наред с бебето, искам секциото да е максимално най-близко до термин. Първото го извадихме точно седмица преди термина, но при него до последно бях за нормално раждане. Когато ме приемаха щ бях с разкритие 1 см. 😁
Дадоха ми вече дрешки за бебка и се глася тези дни да гледам какво още ще се използва и от баткото, за да ги пера и наглася по обособените места. Дрешките са супер запазени от George и Next baby и май няма да се налага да купувам поне за първите три месеца. Единствено за изписването ще купя (или поне така си мисля, като знам, че сигурно ще се изкуша да взема още нещо). На баткото ще трябва да накупя дрешки, че той няма да има за есенно-зимния сезон.

Общи условия

Активация на акаунт