Отговори
# 480
  • Варна
Аз съм на мнение за кърменето, че жената трябва да се подготви преди това. Нищо естествено не бих казала, че има в кърменето за първи път, както го представят навсякъде. Толкова неприятни ситуации имах още първите дни, седмици, месеци и ако не бях изчела на Хедра сайта и не бях се консултирала с 3-ма консултанта със сигурност нямаше да успея да кърмя 1г.5месеца + моето дете отказваше всички видове шишета, биберони и адаптирано мляко и НЕ КАШЧВАШЕ КГ след 4-я месец. Захранването беше трагедия и добре, че беше кърменето това дете да яде нещо.
Ако не бях прочела за повечето неща в сайта на Хедра щеше просто да ми намалее кърмата и да спре от незнание.
Та кърменето не е на всяка цена, но и 80 % от отказалите се кърмещи майки го правят от незнание и от "НЯМА НИЩО НА ВСЯКА ЦЕНА". На принципа съм спокойна майка- спокойно дете, ама спокойната майка някак сама се тласка натам -с липсата на подкрепа от педиатър, близки и консултанти. Wink
С малко бебе тръгнахме веднага да пътуваме - носех само памперси и дрехи, храних навсякъде по всяко време, имах спокойно бебе. Ето сега имам приятелка тръгват на път с 3месечно- то стерилизатори, то шишета, то вода за преваряване, то четка за шишета, то чудо.... ,за цените на АМ да не говорим.
А как само се погнусявах от мисълта за сучещо бебе на гърдата ми ..БЛЯК , а накрая как ревах, че кърменето приключва Grinning Сега също не съм от най-ентусиазираните за кърменето, като знам какво преминах, но пък е период и е лесния вариант за мен.

За чувалите... моето дете така и не свикна с чувал, да не говорим нощното сменяне колко затруднено беше с чувал, а кърменето също, като не го виждам на къде е завъртяно. После почна да се върти по корем да спи, затрудни се и изправянето и тн. Не помня тогава да имаше чували с крачета.

# 481
Аз съм на мнение за кърменето, че жената трябва да се подготви преди това. Нищо естествено не бих казала, че има в кърменето за първи път, както го представят навсякъде. Толкова неприятни ситуации имах още първите дни, седмици, месеци и ако не бях изчела на Хедра сайта и не бях се консултирала с 3-ма консултанта със сигурност нямаше да успея да кърмя 1г.5месеца + моето дете отказваше всички видове шишета, биберони и адаптирано мляко и НЕ КАШЧВАШЕ КГ след 4-я месец. Захранването беше трагедия и добре, че беше кърменето това дете да яде нещо.
Ако не бях прочела за повечето неща в сайта на Хедра щеше просто да ми намалее кърмата и да спре от незнание.
Та кърменето не е на всяка цена, но и 80 % от отказалите се кърмещи майки го правят от незнание и от "НЯМА НИЩО НА ВСЯКА ЦЕНА". На принципа съм спокойна майка- спокойно дете, ама спокойната майка някак сама се тласка натам -с липсата на подкрепа от педиатър, близки и консултанти. Wink
С малко бебе тръгнахме веднага да пътуваме - носех само памперси и дрехи, храних навсякъде по всяко време, имах спокойно бебе. Ето сега имам приятелка тръгват на път с 3месечно- то стерилизатори, то шишета, то вода за преваряване, то четка за шишета, то чудо.... ,за цените на АМ да не говорим.
А как само се погнусявах от мисълта за сучещо бебе на гърдата ми ..БЛЯК , а накрая как ревах, че кърменето приключва Grinning Сега също не съм от най-ентусиазираните за кърменето, като знам какво преминах, но пък е период и е лесния вариант за мен.

За чувалите... моето дете така и не свикна с чувал, да не говорим нощното сменяне колко затруднено беше с чувал, а кърменето също, като не го виждам на къде е завъртяно. После почна да се върти по корем да спи, затрудни се и изправянето и тн. Не помня тогава да имаше чували с крачета.

Да, много правилно мнение, наистина трябва подготовка. Точно Хедра на мен ми помогна много тогава, защото нито една майка в моето обкръжение не кърмеше и нямаше такава, която да е кърмила. Хубавото е, че достъпът до информация в момента е огромен и лесен, въпросът е да го използваме по правилния начин.
Иначе спор няма - по-лесно нещо от кърменето - не съществува Smile Толкова ми беше трудно като започнах захранването. То хамалогия, готвене, следене, колко е изяло детето, колко не е изяло SatisfiedSatisfiedSatisfied

# 482
При мен нещата започнаха добре с кърмата и след месец и половина спря постепенно 😥. Да ви кажа обяснявам си го на завист или уруки /макар да не вярвах в това/, но свекърва ми постоянно като идваше и все ми викаше "Ти не кърмиш нали  нямаш кърма", аз отговарях, че няма такова нещо кърмя си го, на което ме изглеждаше по един особен начин. И това всеки път като ни видеше, честно. И като ми спря с мъжа ми и збранихме да идва и досега няма достъп до нас, скарани сме, смо мъжът ми си говори с нея и я вижда, ние с малкия не. А другото, имах и две познати които родиха 2 седмици преди мен, те пък не искаха да излизаме на дълги разходки, а да сме в градинката до блоковите в които живееха, защото бяха на АМ, а на мен ми било лесно, вадя цица и храня. Това пък си беше вид завист. Те така прекратих контактите с тези хора и до сега си ми е по добре.
А сега си знам, живот и здраве всичко да ни е наред до края и ще си бъдем само с децата и без баби.😊

# 483
Ползвате ли примерни списъци за подготовка? Аз свалих от нета и си го доразвих. Обаче все си мисля, че нещо важно ще пропусна да набавя преди бебето. Хем не ми е за първи път...

# 484
Ползвате ли примерни списъци за подготовка? Аз свалих от нета и си го доразвих. Обаче все си мисля, че нещо важно ще пропусна да набавя преди бебето. Хем не ми е за първи път...
Аз си написах мой си списък на телефона. От време на време добавям по нещо забравено, но и аз мисля, че ще пропусна нещо. Добре, че всичко може да се купи от всякъде вече, та не ме притеснява и да забравя нещо.

# 485
Аз за улесняване на заспиването понякога си пускам медитации от Сторител или ютуб, опитвам се и с дихателни техники да се отпускам, че понякога вечер ми е превъзбудено съзнанието и въпреки умората - не мога да заспя рано и лесно. И аз още работя и като изключим киселините и ставането до тоалетна, явно мозъкът ми се понаспива и около 5-6 сутринта се будя с мисли за работа и после трудно заспивам и докато заспя - трябва да ставам 😆  Разчитам, че септември ще мога да правя и следобедна дрямка и тогава ще наваксам.

Аз нямам списъци за пазаруване, за сега. Толкова онлайн магазини изгледах и материали изчетох, че уж ги запомних нужните неща. Половината пазар е направен, а каквото забравим - таткото ще купува в реално време. 😄

Аз последната седмица (влизам с 33 г.с.) усещам по-чести стягания на корема - примерно веднъж на 2-3-4 часа през деня, основно - когато съм физически активна. След седмица съм на преглед и разчитам тогава да разбера дали е нормално като регулярност и дали всички те са контракции…

# 486
На мен в един бебешки магазин ми подариха списък за бебешки покупки и ми е доста полезен, предвид това, че ще ми е за първи път. Днес направих една голяма поръчка на бебешка козметика и за мен си взех някои неща, които ще ми трябват за родилното, но имам още много да купувам. Хубавото е, че всичко мога да го поръчам онлайн, защото вече не мога да обикалям по магазини както преди.

# 487
Аз реших днес да си правя списъка и да го почна другия месец след прегледа който е на 8.09. Тя и без друго мойта AГ си рботи в родилното, та ще я помоля да ми донесе списъка за там. Така или иначе  някои неща вече ги имам и ще ми останат багажа за болницата и да изпера дрешките от батито, но вече по към края. То не са кой знае колко неща, но и по списък се случва да се пропусне нещо, затова пък трябва и тати да се включи 😆.

# 488
  • Варна
Днес мина моята трета ФМ. Всичко е ОК, само дето лицето му е обърнато в пикочния ми мехур и това е причината от постоянните ми пориви за пишкане и дискомфорт. Шийката ми се държи прилично 28мм,серклажа още не е достигнат, но пък си е ниско долу и натиска . 
Бебока е 2 кг. - 32гс +5. Имал уголемени тестиси от хормоните , но след раждането до седмици щели да се нормализират. Някой с момченце да е имал подобен случай ?

Мисля, че мога да започна с пазара Grinning
Ааа и другата седмица имам среща с АГ-то, което ще ме изражда да се запознаем и да си направя аз уговорки за махането на серклажа и поставянето на гел против сраствания.

# 489
И аз минах последната ФМ днес 31+2 г.с.Бебка е 1.650 гр, всичко е наред.Шийката е добре, докторката каза, че ще издържи, въпреки че малката е ниско 😂..Все така си е полегнала...Важното е, че всичко е наред и си расте.Каза да увелича магнезия, въпреки че нямам стягания, заради ниското предлежание.Плацентата е добре, абе с една дума всичко е точно 😌
За болките от кръста надолу, каза че е нормално и може и по-тежко да стане положението..питамм колко ощее 🤔😄
Та все с такива добри новини да се отчитаме всички 💞
Алина как си? Видях в темата за фракси, че си писала.Надявам се всичко да е наред вече 🙄 Драсни някой ред 🥹

# 490
И аз минах днес първи тонове,бебето вече е 2200гр,май и тоя път ще е голямо бебе🥹 Явно аз малки не ги раждам🤣 мен костта долу ме разцеееепва,предния път не беше чак така,пак болеше,ама такова чудо не е било

# 491
Аз вчера също минах на тонове. Всичко е наред, бяха отлични. Вече съм в 33 г.с. и нямам търпение вече да си гушна бебчето. Утре съм на преглед и се вълнувам да си я видя малката, също така ще избираме дата за секцио - и за това нямам търпение. Пък Божа работа дали ще се роди тогава.😁 Само се моля всичко да е наред докрая, не остана много🥰

# 492
Имам един въпрос, ако някой е запознат ще се радвам да съдейства Simple Smile
Става въпрос, че на 25.08 трябваше да излезна в 45-дневен болничен преди термин, но следящия АГ е в отпуск и каза, че най-рано ще ми го издаде на 11-13 септември. Освен забавянето при получаването на паричките, има ли друг проблем при така създалата се ситуация?

# 493
Имам един въпрос, ако някой е запознат ще се радвам да съдейства Simple Smile
Става въпрос, че на 25.08 трябваше да излезна в 45-дневен болничен преди термин, но следящия АГ е в отпуск и каза, че най-рано ще ми го издаде на 11-13 септември. Освен забавянето при получаването на паричките, има ли друг проблем при така създалата се ситуация?
Не, този болничен може да бъде издаден със задна дата. Няма проблем.

# 494
Здравейте, при бременност в 1 месец позволено ли е влизане в басейн ? А някоя използвала ли е неопренов  клин, който е водоустойчив? С такъв дали е позволен басейна?

Общи условия

Активация на акаунт