Отговори
# 510
Coconut, 37 г.с. ми се струва рано, в случай, че няма никакви застрашаващи обстоятелства, за да вадят бебето 🤔 Още повече, че ти казва най-късно в 37г.с. Какви са доводите на лекарят?

Ние още не сме говорили за датата на секциото (31+5), дори тонове не сме започнали още. На 15.09 съм на преглед и оттогава започваме с тоновете. От вчера имам менструални болки и ако се позасилят, ще отида на един междинен. Ако всичко е наред с бебето, искам секциото да е максимално най-близко до термин. Първото го извадихме точно седмица преди термина, но при него до последно бях за нормално раждане. Когато ме приемаха щ бях с разкритие 1 см. 😁
Дадоха ми вече дрешки за бебка и се глася тези дни да гледам какво още ще се използва и от баткото, за да ги пера и наглася по обособените места. Дрешките са супер запазени от George и Next baby и май няма да се налага да купувам поне за първите три месеца. Единствено за изписването ще купя (или поне така си мисля, като знам, че сигурно ще се изкуша да взема още нещо). На баткото ще трябва да накупя дрешки, че той няма да има за есенно-зимния сезон.

Тя Coconut е с близнаци, нормално е според мен доктора да иска да ги извади по - рано.🙂

Иначе аз също имам такива менструални болки, даже преди месец ме приеха в болница заради тях и бях малко на системи. Все още си ги имам, АГ ми каза да устискам поне до 36 седмица и после ще го решаваме, но се надявам да си изчакам до датата за секцио, бебка и без това няма да е голяма.

# 511
Да, с близнаци съм. Докторът искаше даже и по-рано да ги вади, но понеже аз настоях, каза до 37 г.с. макс.
Нещо в последно време ми е много тежко, задъхвам се, дишам тежко, притиснати са ми органите, ребрата и червата. Бебетата и те ритат много и се усещат повече, но се успокоявам, че съм на финала и стискам зъби.

# 512
Ами да, за близнаци даже си е доста до 37г.с., а и то не става въпрос какво ние искаме да се случи, а какво е най добре за бебето. Както бях ви споменала мен също ме готвят за 37-ма, заради краткия период от предното.
Аз не приемам никакви лекарства и търпя контракциите и по болезнени стягания. На два три пъти усещам силни бодеже точно от вътрешния шев, а на преглед съм на 8 чак.

# 513
Ох, да... извинявай, забравих, че си с близначета! Ясно защо се налага по-ранното вадене на бебчетата.
Разбира се, че в повечето случаи не се получава, както ни се иска... най-важно е бебе и мама да са добре. 😊

# 514
Аз тъкмо бях на последната фетална и нямах търпение вече, че последният ми преглед е от преди 5 седмици.
А и малко се бях филмирала, защото тези дни бебето хълцаше постоянно. Имаше едни 2-3 дни направо подскачаше на всеки 3-4 часа, даже и през нощта. Бях чела, че може да е от липса на кислород и много ясно се шашнах.
Но днес си го огледахме, всичко изглежда добре. За 33 седмица е 2 кг, не върви огромно бебе. Дано за месец и половина да си направи още килце и нещо и ще е супер.
За пореден път се кри. Нямам една цветна хубава снимка. Бях се настроила, че този път ще ни направят, но не би Cry
Иначе си стои главично, но е така още от преди доста време. Крачката в ребрата ми, но до сега не съм имала никакви стомашни проблеми. Краката също не са ми се подували. Всички ме плашеха с киселини и надути крайници. Но аз едни хемороиди си имам и си карам с тях Joy Чукам на дърво, че другото да ме подминава.

И аз имам менструални болки та това ми беше и единият от първите въпроси. За доктора са нормални и не са притеснителни.
Шийката е 32мм, малко се е поскъсила от последните прегледи и добре върви.

Аз вече прах нещата за родилното и първите дни и съм ги сложила в един вакумен плик.
Ще изпера и каквото имам до 3ти месец и да не ги мисля, че вече имаме гардероб и ще го подредя тези седмици, че до сега нищо не ми се правеше. Последната седмица ми беше май най-тежката това лято. Жега и задух и имах чувството, че ще се пукна, особено през нощта. Добре, че вчера заваля, днес вали и имаме и червен код за бури. Ама ми е все тая,  направо се преродих като успях да си поспя цялата нощ на хладничко.

Като си отворих днес приложението за бременност и видях “остават 6 седмици и еди-колко си дни” и направо не вярвам кога минаха.

# 515
Здравейте, мили настоящи и бъдещи мами. Аз съм с термин 8.10. момченце трета бременност. Има ли мами, които са се насочили към болница Тракия Стара Загора за ражданерто?

# 516
Добре дошла Плами
То само аз съм от Стара Загора и ще съм в Ниамед 😃

# 517
Здравейте, не съм писала отдавна, но ми се случиха някои неприятности (здравословен проблем) и последния месец ми мина само по болници, прегледи, изследвания.

Merryhristowa, благодаря, че питаш Heart Като цяло съм добре, имам някои неразположения, но може да се каже, че вече се чувствам ОК. Притеснявам се доста за раждането защото ще се наложи да е в София, а аз съм в Русе и сега ни предстои заминаване, а дъщеря ми трябва да започне 2-ри клас на 15 септември и ще се наложи да сме разделени за няколко седмици, вероятно. Освен това ме е страх и как ще протече, тепърва трябва да си избера лекар и изобщо в главата ми е каша, но в последните седмици оцених, че ако сме живи и здрави нищо друго няма значение и всичко ще се нареди някак си Flowers Hibiscus

Иначе и на мен ми се счупиха 2 зъба, а всички зъболекари отказват да ги правят като чуят в коя седмица съм, единствено запълват дупките с нещо като временна пломба, която държи няколко дни и въпреки нея пак имам болки. Твърдят, че ще са за кореново лечение, а към края на бременността вече било опасно.

Днес бях на преглед, бебето е около 2 кг. в 33+4, постоянно се върти, един път е с главата на долу, един път с краката Joy Докато бях в болниците често го гледаха на ехограф и всеки път беше в различна поза, надявам се вече да се намести както трябва и да си кротува така до края.

# 518
  • Варна
Аз вече от 4 седмици ходя на тонове. Имам контракции , които не усещам, но АГ казва че всичко е перфектно и тоновете та ОК. Днес ми взеха последно секрет и е нещо жълтичък  и сега ще чакам резултати Sad Възможно е баш накрая серклажната ми лента да е завъдила нещо.
Иначе лекарката каза да оставам само да диаспорал и желязо , обаче имам още няколко дена да си приключа утрогестана и алеракта. А клексана ще го изговоря с Аг, която ще ме изражда. Моето секцио със сигурност ще е края на септември. Предния път със серклаж устисках до 37+5, та мисля че това има значение и едва ли и сега със серклаж  ще плануваме дата след 38гс. Дъщеря ми се роди тогава 2930гр, което на моите размери и 6 качени кг си беше идеално.
Сега отново са + 6кг, но пък имам още месец надявам се и сигурно ще кача още някое килце.
Гърба ме боли, топло ми е, бебето ме натиска болезнено, въздуха често не ми достига… направо от 3-4 седмици не се чувствам себе си 😔

# 519
И аз бях на преглед днес - 32+4г.с. Бебето се е обърнало в правилната позиция, така че имаме шанс за естествено. Макар че пак върви две седмици по-напред и според докторката, ако си остане така, може и да се наложи секцио, ако не тръгне по-рано.Не било хубаво бебе 4 килограма да се ражда естествено. Grinning След две седмици ще правим и преглед за разкритие.
Говорихме за необходимите неща за болницата, та да попитам вече раждалите момичета. Какви превръзки за родилки използвахте и горе-долу колко са необходими - гледам, че вървят повечето по 10 в пакет, та се чудя колко пакета трябват. И един странен въпрос - след секцио дават ли да се слага бельо(след раздвижването), защото моя близка ми каза, че предният път не са й дали и като ставаш трябва въпросните превръзки да ги стискаш между краката. Rolling Eyes Такава ли е практиката? А след естествено? И колко време след раждане успяхте да се изкъпете? Вече такива въпроси ми се въртят в главата. Grinning

# 520
Това за бельото след секциото да не носиш е пълна глупост, изобщо не се поддавайте на такива забрани. Не слагаш такова докато не ти махнат катетъра, след това естествено при раздвижване може. Аз предния път си взех еднократни гащи на Джеса от dm, които не дразнят операцията и лесно се обуват и махат. Без ангажименти да сменяш дори целия ден или поне само 2 пъти докато лежиш 1-вия ден. Лигнина се напоява бързо и при всяко движение се размества, супер некомфортно е да се проверяваш на всеки 10 мин. дали не си се оплескала 😄

# 521
И аз бях на преглед днес - 32+4г.с. Бебето се е обърнало в правилната позиция, така че имаме шанс за естествено. Макар че пак върви две седмици по-напред и според докторката, ако си остане така, може и да се наложи секцио, ако не тръгне по-рано.Не било хубаво бебе 4 килограма да се ражда естествено. Grinning След две седмици ще правим и преглед за разкритие.
Говорихме за необходимите неща за болницата, та да попитам вече раждалите момичета. Какви превръзки за родилки използвахте и горе-долу колко са необходими - гледам, че вървят повечето по 10 в пакет, та се чудя колко пакета трябват. И един странен въпрос - след секцио дават ли да се слага бельо(след раздвижването), защото моя близка ми каза, че предният път не са й дали и като ставаш трябва въпросните превръзки да ги стискаш между краката. Rolling Eyes Такава ли е практиката? А след естествено? И колко време след раждане успяхте да се изкъпете? Вече такива въпроси ми се въртят в главата. Grinning

Като цяло, без значение вида на раждането - в АГО се стои доста без гащи Laughing След секцио в реанимация със сигурност бельо няма.  Аз раждах нормално, първата нощ ми казаха да съм без бельо - бях с лигнин. като той си стоеше между краката като ставах и не съм имала проблем. На сутринта ми дадоха да си обуя бельо, но на визитации задължително всички са без бельо - и естествено и секцио. Защото следят колко и каква кръв тече.
Аз предния път си бях взела два пакета превръзки за родилки, но ми бяха много честно казано. Сега съм си взела един пакет и един пакет еднократно бельо, което е със вградена превръзка и пак си мисля, че ще ми е много. След седмица си минах на нормалните превръзки, които си ползвам по принцип.

Вчера и аз бях на последна ФМ в 31+5. Малката си върви 2 седмици напред, както обикновено. Измери я 1950гр. Всичко иначе е наред. Каза да я чакаме, колкото кака и - около 3600 и този път може и да подрани. Не ми е казвал, че има проблем, ако бебето се роди по-голямо, та много странно изказване. Редовно при нас се раждат големи бебета нормално, че и за първо раждане.

# 522
  • София
Аз за родилното си купих една кутия еднократни гащи (те са 5 броя в кутия), ако се наложи да постоя ще ми донесат още. Взела съм си също кутия превръзки за след раждане на Canpool babies и пакет подложки за леглото.
За след секцио жените също в някакъв момент им дават да носят еднократни гащи и превръзки, единствено от скоро оперирани приятелки знам, че гащите на canpool шевът им опирал точно на разреза и съветваха да се пробва друга марка, но при всяка е индивидуално. При секциото също са ми казвали, че и лохиите след това са по-малко и по-бързо се приключва с превръзките, защото още при самата операция изчистват вътрешно.

Аз се надявам да успея да родя нормално, но разбира се като стигне до там ще стане ясно. Влизам тази седмица в 33 г.с. и ми е последна на работа преди болничния. Вечер трудно заспивам, не толкова от тежестта, колкото от мерак да си намеря позата и се въртя нон стоп наляво и надясно. Другата седмица ще запазвам час за месечната ЖК, но мисля че бебето още е седалищно, съдейки къде усещам ритниците.
Започнах да ходя и на училището за бременни в Майчин дом, струва ми се доста полезно, а е и начин да се запозная отблизо с част от екипа им. Понеже засега се насочих натам за раждане, въпреки редица резерви и притеснения, се чудя дали има също смисъл да се прехвърля и за следене при доктор там в последния месец-два. От една страна за всички е по-добре да са запознати с историята на бременността, от друга - предвид че нямам намерение да плащам за екип не знам доколко има смисъл друг доктор да ме наблюдава.

Иначе с покупките ми остана само количката и стола за кола, където е ураган от марки и характеристики, и ми е изключително досадно вече да чета и гледам. Легло, матрак и вана взехме от Аико по време на месеца им на -20%, поръчах също гнездо, малко дрешки и козметика, за родилното съм взела мисля всичко за мен и бебето по списъка.

# 523
Аз за родилното си купих една кутия еднократни гащи (те са 5 броя в кутия), ако се наложи да постоя ще ми донесат още. Взела съм си също кутия превръзки за след раждане на Canpool babies и пакет подложки за леглото.
За след секцио жените също в някакъв момент им дават да носят еднократни гащи и превръзки, единствено от скоро оперирани приятелки знам, че гащите на canpool шевът им опирал точно на разреза и съветваха да се пробва друга марка, но при всяка е индивидуално. При секциото също са ми казвали, че и лохиите след това са по-малко и по-бързо се приключва с превръзките, защото още при самата операция изчистват вътрешно.

Аз се надявам да успея да родя нормално, но разбира се като стигне до там ще стане ясно. Влизам тази седмица в 33 г.с. и ми е последна на работа преди болничния. Вечер трудно заспивам, не толкова от тежестта, колкото от мерак да си намеря позата и се въртя нон стоп наляво и надясно. Другата седмица ще запазвам час за месечната ЖК, но мисля че бебето още е седалищно, съдейки къде усещам ритниците.
Започнах да ходя и на училището за бременни в Майчин дом, струва ми се доста полезно, а е и начин да се запозная отблизо с част от екипа им. Понеже засега се насочих натам за раждане, въпреки редица резерви и притеснения, се чудя дали има също смисъл да се прехвърля и за следене при доктор там в последния месец-два. От една страна за всички е по-добре да са запознати с историята на бременността, от друга - предвид че нямам намерение да плащам за екип не знам доколко има смисъл друг доктор да ме наблюдава.

Иначе с покупките ми остана само количката и стола за кола, където е ураган от марки и характеристики, и ми е изключително досадно вече да чета и гледам. Легло, матрак и вана взехме от Аико по време на месеца им на -20%, поръчах също гнездо, малко дрешки и козметика, за родилното съм взела мисля всичко за мен и бебето по списъка.

Силните лохии при мен продължиха 5 дни, след това беше по-оскъдно от месечен цикъл... като в периода, докато се изчистя напълно, няколко пъти тръгваше по-ярка кръв /веднъж на ден/ и после пак минавах на леко зацапване. като накрая последните седмици беше наистина просто процапване по някое време на деня и то в жълто оранжев цвят Grinning  Нищо кой знае какво... наистина продължава по-дълъг период, ама не е нещо страшно - страшните дни са съвсем в началото.
За майките секцио - еднократното бельо на ДМ  казват, че е добро. Аз сега си поръчах на Always еднократното бельо, струва ми се, че е на същия принцип и би било удобно и при секцио, защото горната част е по-високо и е мекичка.

# 524
Аз съм си взела гащи за родилки от тези на Bella и отдолу ще съм с превръзка. За съжаление няма как да избираме ние дали искаме след раждането да сме с лигнин или не.
В болницата в която ще раждам първия ден си с лигнин. Слагаш го и не мърдаш. То тези, които ще са секцио като мен не вярвам първия ден да мърдат много, много😅. Вече на втория ден ти позволяват да си сложиш бельо и превръзка. И на мен като цяло не ми е гот с този лигнин, даже още не съм си купила, но другата седмица мисля да приключвам с всички покупки (останали са ми дребни неща) и да се стягам малко по малко.
Козметика си поръчах на Хипп - душ гел за коса и тяло, мляко за тяло и бебешко олио за зимата.
От към прах за пране се запасих с Тео бебе зеления. Пращам снимка на бельото, което аз си поръчах😊

Общи условия

Активация на акаунт