Лятото е време за мечти, успешни опити и две черти. ~бебеправене 417~

• 32 171
  • 781
  •   1
Отговори
# 300
Тъпо е да, те знаят че сме с проблеми.... Честно не знам как да реагирам... 😐

Има ли как да разбереш дали други приятелки знаят? Много хора обявяват бременност, сватба и всякакви важни и лични моменти чрез социалните мрежи. Може да не е нищо лично и просто да се решили да обявят новината на приятелите си по този начин. И наистина не си длъжна да реагираш на публикацията, ако не се чувстваш ОК.

Надявам се ако си поплачеш да се успокоиш. Прегръдки! И не си сама, винаги можеш да пишеш тук и ще срещнеш голяма подкрепа! 🍀💖💖💖

Тути, Относно книгата мисля, че беше “Всичко започва с яйцето”

# 301
Благодаря ви, ще си замълча за сега. Просто трудно приемам факта че правя всичко възможно и няма резултат. Как ще се успокоя ами трудно... Измрънках си малко, извинете. 😁

# 302
Минзухар, при мен също е пълно със снимки на бременни, сватби и бебета. Вече просто го очаквам и не се учудвам, в периода след 25 е нормално. Преди ми беше криво, но претръпнах.

Даже в момента доста мои приятелки са бременни, но те не качват такива новини публично и лично са ми казали. Радвам се за тях, но при мен е различно - аз вече имам едно дете, а на тях им е първо обикновено. Ако разбера за някоя бременна с второ ми е по-тежко, особено ако е малка разликата.

# 303
Да има значение дали имаш едно дете и ти е с една идея по добре, или като нас да нямаме, със загуба и другите са си бременеят. При мен лошото е, че се справям сама покрай нас няма хора с репродуктивни проблеми...

# 304
Да има значение дали имаш едно дете и ти е с една идея по добре, или като нас да нямаме, със загуба и другите са си бременеят. При мен лошото е, че се справям сама покрай нас няма хора с репродуктивни проблеми...

И според мен да имаш поне едно е някакво успокоение. Ръцете не са ти празни….не сте само двама…. А ние дето нямаме нито едно е най тежко..

# 305
Момичета, мине се не мине и я подхващаме тази дискусия. Щом сме тук на всяка от нас й е тежко като не става. Дали е в битката за първо, второ, пето, н-то дете, няма значение. Казвала съм го преди, казвам го пак - няма утешителни награди тук.
Знам, че като нямате дете няма как да си представите, че ще е толкова тежко и като се борите за второ, ама тежко е (поне за мен). Снощи например ревах един час, защото една от героините в комедиен сериал, който гледаме роди. Никаква драма, роди си, всички щастливи. А аз гледам и си мисля колко много искам да го изпитам това - раждане, след което да ми кажат честито и всичко да е наред.

# 306
Мога ли да сменя леко темата в обратната посока. За последните 2 години опити в които ние с ММ се борим за дете, 99% от приятелките ми забременяха, но проблемът при мен е друг. Всичките ми приятелки ме поканиха лично да ми съобщят, но поради факта, че с ММ имаме проблеми, аз съм с един аборт вече, а и като цяло никога не съм имала фб и съм доста не обичаща да споделя лични неща, бих искала като забременя до последно да не казвам на никой. Имам страх, че ако кажа и нещо се случи няма да мога да го преживея, ако всички знаят. Особено пък има едни особи, които само чакат да научат, за да изключкарят на целия свят. Какво мислите вие за това? Ясно ми е че няма как да скрия до последно сигурно, но тъй като от няколко години с ММ вече живеем на село, далеч от повечето ни приятели, дали е удачно да крия максимално дълго и до кога? Някак ако имаше как чак като родя щеше да е идеално.

Оставам с впечатлние, че повечето от вас приемат несподелянето на такава новина за лична обида. И започвам да мисля, че е егоистично от моя страна да не казвам, но в крайна сметка това си засяга мен и ММ.

# 307
Мога ли да сменя леко темата в обратната посока. За последните 2 години опити в които ние с ММ се борим за дете, 99% от приятелките ми забременяха, но проблемът при мен е друг. Всичките ми приятелки ме поканиха лично да ми съобщят, но поради факта, че с ММ имаме проблеми, аз съм с един аборт вече, а и като цяло никога не съм имала фб и съм доста не обичаща да споделя лични неща, бих искала като забременя до последно да не казвам на никой. Имам страх, че ако кажа и нещо се случи няма да мога да го преживея, ако всички знаят. Особено пък има едни особи, които само чакат да научат, за да изключкарят на целия свят. Какво мислите вие за това? Ясно ми е че няма как да скрия до последно сигурно, но тъй като от няколко години с ММ вече живеем на село, далеч от повечето ни приятели, дали е удачно да крия максимално дълго и до кога? Някак ако имаше как чак като родя щеше да е идеално.

Оставам с впечатлние, че повечето от вас приемат несподелянето на такава новина за лична обида. И започвам да мисля, че е егоистично от моя страна да не казвам, но в крайна сметка това си засяга мен и ММ.

Аз бих споделила единствено на най-близкия кръг семейство и приятели и то след третия месец. Не толкова близки хора изобщо не смятам за нужно да информирам, нито пък да го обявявам в социални мрежи. Дори и да се разчуе малко повече, няма да е кой знае какво. Преди два месеца като разбрах, че съм бременна, свекъра и свекървата ни дойдоха на гости (непланирано) 15 минути след като разбрахме, емоциите все още ни държаха и не се стърпяхме да им кажем. Ами много беше кофти чувството след това като трябваше да им съобщим, че вече не съм бременна. Няма да повтарям вече тази грешка.

А това с пазенето в тайна до раждането виждам, че го правят само разни известни личности, в обкръжението ми не съм имала такъв случай. Ако приятелка или роднина постъпи по този начин, не бих се засегнала. Но ако един ден сина/дъщеря ми скрие такова нещо, със сигурност ще ми стане неприятно.

# 308
  • София
Аз с първото ми дете забременях рано,на 25 (като преди това имам късен аборт)... първи от приятелите ни се сдобихме с дете.Може би и такава да ни е средата,от закъснели родители 😂 Към ден днешен съм на 32 и едва сега започва бебевалеж,сватби и.т.н. сред повечето ни по- близки приятели.Пък  ние се гласим за бебе номер 2.
Много от приятелите ни знаят през какво минахме ,за да имаме нашето дете и ми споделят болките си.Не можете да си представите колко много двойки имат някакъв вид проблем.Така че не се знае какво стои зад една щастлива снимка с две чертички,коремче или бебенце.
Минахме преди 7 години самИ през ужаса на това да загубим бебе в 21 седмица,докато приятелите ни бяха по дискотеки и на почивки и през ум не им минаваше да стават родители.Аз бебеправех и бременеех,докато другите постваха снимки от почивки.
В крайна сметка така и отсяхме хората,на които наистина им пука за нас,тези които бяха до мен и се интересуваха от мен в момента,в който не ми беше до нищо и бяхме на друга вълнА.

Сега не ми е гадно честно казано,че хората си забременяват и си износват ходейки с километри и безгрижно ,питам се понякога защо точно на мен ми се пада да лежа и треперя като лист ,бидейки се с инжекции всеки ден,но пък съм си го приела и се надявам никой  от приятелите ми да не преживява ужаса на спонтанния аборт и това да копнее за дете,пък да няма ....  (И пак казвам,за съжаление вече част от тях ми споделят вече тихичко мъката си покрай бебеправенето и неуспехите)

# 309
Вижте момичета, вероятно и много от приятелките ви също преминават през неща, които може би не са ви споделили.
Не всичко е толкова розово и цветно, колкото вие си мислите.
Броят се на пръстите на едната ми ръка хората, които знаят, че всъщност искаме второ дете, че имаме аборт и т.н.
Някои неща просто не се споделят толкова.
Една от най - близките ми приятелки от детинство се опитва да забременее вече 6-та година. Никога не е отказала да се види с нас, дори не предполагаше през какво минаваме пък ние. Всеки има своята история.
Да, тежко е, гадно е, тъжно е, но това е животът. Едни успяват лесно, други не. Едни износват лесно, други не. Едни раждат лесно, други не. За съжаление нямаме контрол точно над тези неща. Неуспехите тежат, но в крайна сметка всеки има право и да обяви, когато е щастлив.

И сега процедурен въпрос, понеже си инсталирах някакво приложение за сканиране на тестове за О. Вчера теста е с пик, днес е само хай. На мен обаче и двата ми се виждат силно положителни. До отрицателни ли тествате?

# 310
Бях попаднала преди време на една статия от психолог, в която изказваше различни гледни точки за споделянето в ранна бременност. От една страна повечето хора не споделят, точно заради това, че първия триместър е рисков и ако стане нещо после трябва да се "обясняват" какво се е случило. От друга страна обаче хора, които знаят знаят за бременността от самото начало, ако се случи нещо биха отказали по-голяма подкрепа, отколкото ако само научат постфактум за загубата (това разбира се зависи от човека и е друг въпрос, че подкрепата при загуба е много криворазбрана). Така че си е въпрос на лично усещане дали и кога да се каже.
Скрит текст:
С бременноста с близнаците бяхме казали лично на не повече от 20 човека. Тук-там някой познат научаваше случайно като ме види с корема на улицата. Точно защото знаехме, че е рискова бременност не искахме да се разчува много.
Не ми помогна тази стратегия. Отне ми повече от месец да информирам повечето от тези 20 човека как са се стекли нещата. Останалите научиха много по-късно. После някакви хора ме срещаха с детето и разбира се реакцията беше "ау, аз защо не знам"... Като им кажех защо разбира се ставаше неловко. Да не говорим, че на работа ме питаха "как са децата" като се върнах, но там няма как да не кажа и въобще не е в мой контрол колко човека от фирмата ще научат.
При следваща евентуална бременност ще кажем сигурно на още по-малко хора. Все пак ще искам да имам някакви социални контакти и бих казала заради това, а не за да не се обиди някой. Имам познати, които не казаха на никой при втората си бременност, след като първата завърши със загуба в 7ми месец, ама беше по време на локдауните и по-лесно им се получи криенето.
Иначе бих се засегнала, че приятелка не ми е казала само ако го науча от друг или от социални мрежи. Ако въобще е решила да не го споделя съм напълно ок с това.

# 311
бих искала като забременя до последно да не казвам на никой. Имам страх, че ако кажа и нещо се случи няма да мога да го преживея, ако всички знаят. Особено пък има едни особи, които само чакат да научат, за да изключкарят на целия свят. Какво мислите вие за това?

SGC, то както виждаш от горните постове, едни ще се разтроят да научат, други да не научат. Та прави, което ти се прави на теб Purple HeartFlowers Hibiscus

Аз лично на най-близките си приятелки, които са три, казах че правим трансфер, после за плюс теста, че са близнаци, че вече не са близнаци. Само за датата на секциото на никой не казах (само ММ знаеше и родителите ни и брат ми), че имах нужда да го мина без да се очакват новини от мен. Ма казах коя седмица ще е и примерно АА ми беше писала точно на деня, че днес го чака Simple Smile Simple Smile
Скрит текст:
Та за приятелките ми, всички сме 40+, едната има големи деца - на 19 и 16 в момента. Другата е на 51 вече и се е отказала към момента да има деца, поради липса на подходящ партньор, то на 51 няма пречка да намери човек де, тогава ще мисли да осиновят по-голямо дете. Третата най-вероятно има репродутивен проблем, от мъжа си не забременя, разведе се, от следващия също дотук. Не споделя много. Знам, че по едно време искаше да замрази яйцеклетки, дали го е направила не знам. Трудно е да питам каквото и да е. Аз имам доста инфо и искам да помогна, ама не искам да я притеснявам. Последно при ендокринолог беше ходила, намерил е проблем с щитовидната и ИР. Дано и се получи. Много се надявам за нея и стискам палци.
Но това са ми мега близки хора, по-близки от каквито и да е роднини, казах щото така го чувствам.
На почти никой друг не съм казвала, където стане дума и който ме види с корем. Някои разбраха след раждането. На работа знаеха, то няма как. Шефът ми знаеше и че правя инвитро, каза че сестра му също така и някак много мило ме подкрепи.

Последна редакция: пн, 10 юли 2023, 21:03 от Одри ♡

# 312
Благодаря ви за мненията, и ви разбирам.
С ММ сериозно обмисляме консултация с др Сенкова, някой да сподели как е с часовете. В супердок естествено пише, че няма свободни за месеци напред.. 😩

# 313
Минзухар, обади се по телефона Simple Smile на мен ми дадоха от там.

# 314
Здравейте!
Нямам възможност веднага да отида на гинеколог, затова ви пиша , дали на някоя от вас се е случвало нещо подобно.
Последна М - 24.06-29.06
Днес - положителен тест за овулация
Преди малко обилно кървене след ходене по малка нужда, светло розова кръв (извинявам се за подробностите)
Притеснявам се на какво може да се дължи, дали е заради овулацията?

Общи условия

Активация на акаунт