Лятото е време за мечти, успешни опити и две черти. ~бебеправене 417~

• 32 078
  • 781
  •   1
Отговори
# 630
И аз все гледам календара,веднъж купих тест за о.после пропуснах и сега пак купих  🤯ей така съм 🤯
Едно време само с тестове са забременявали бабите ни 🙈
Всеки ден на мен ще ми писне и мм казва аз да не съм крава 😁поне през ден

# 631
Аз отдавна съм се отказала от секса по график , все пак това са 5 години както и да ги погледнеш . Знам горе-долу кога ми е О и действаме както ни падне . Док каза , че е най-добре сутрин , тогава семенната течност била в най-добро състояние , но не спазваме строго тази препоръка . Имали сме много пропуснати месеци . В един момент човек губи надежда и просто си чака поредния преглед при АГ , за да се търси евентуалния проблем .

# 632
Аз не съм предполагала колко много ме натоварва цялото следене на О, секс по график и чакане на Ц после.

Ние след лошата спермограма решихме да си починем до октомври-ноември поне и направо не е истина как ми олекна… Даже не знам кога ми е била О този месец и дали не минала изобщо. Горе-долу прозорецът знам кога е, но не с точност. Особено в тези жеги се радвам, че не е нужно да правим толкова често секс Grinning

# 633
  • София
ааа, никакви такива пропускания .... нали реално тогава е най-голям шанса, после какво да кажа на аг-то ...ааа ми ние не правим кекс около О щото ни мързи - е то как да стане Grinning

# 634
  • Замък сред облаците
Хаха, да. Натоварващо е, факт.
Ама ако се сравняваме с бабите после да не се чудим защо някои са имали чак след 4-5-10-12 години чак деца, че историята и такива случаи знае.

# 635
AA ние сме пробвали много варианти и резултат няма.... Вече даже си говорим как 2 години нито една овулация е неуспешна... Тегаво е, това със следенето факт, поне се успокоявам че на ММ не му пречи. 🙂

# 636
Хахаха,не не се завръщам ама аз ви чета редовно... малкия е много  див и засега изчаквам😘
Желая на всички да видите чертичките идва Богородица прекрасен празник 🥰

# 637
Момичета, случайно някоя от вас да е била с нисък хемоглобин след по-продължително кървене, макар че едва ли тичате да си пускате ПКК след М Satisfied
Аз ви бях писала, че с кървенето след цветната снимка ми се събира много кървене и зацапване този месец (сигурно имам едно 10 дни с по-обилно такова и още поне толкова зацапване). Тази седмица бях на профилактични прегледи от работа и видях, че хемоглобина, заедно с MCH и MCHC са малко под долни граници. В последната година доста пъти съм пускала ПКК и хемоглобина винаги е бил над 135 и единственото възможно обяснение за мен е това да е в резултат от кървенето.
Чудя се сега дали да търся хематолог или ще си се оправи от самосебе си, затова и питам дали някой е бил в такава ситуация. Като парцал съм тези дни, а след седмица пак ще ми дойде и сигурно въобще няма да имам сили за нищо...

# 638
  • София
2402, моят от години се върти около 120-125, рядко минава 130.

# 639
  • Замък сред облаците
2402, не би трябвало да е М причина за нисък хемоглобин. Изследвай фолат, б12, желязо - ако някой витамин се е поизчерпал и хемоглобинът пада.

# 640
Момичета, случайно някоя от вас да е била с нисък хемоглобин след по-продължително кървене, макар че едва ли тичате да си пускате ПКК след М Satisfied
Аз ви бях писала, че с кървенето след цветната снимка ми се събира много кървене и зацапване този месец (сигурно имам едно 10 дни с по-обилно такова и още поне толкова зацапване). Тази седмица бях на профилактични прегледи от работа и видях, че хемоглобина, заедно с MCH и MCHC са малко под долни граници. В последната година доста пъти съм пускала ПКК и хемоглобина винаги е бил над 135 и единственото възможно обяснение за мен е това да е в резултат от кървенето.
Чудя се сега дали да търся хематолог или ще си се оправи от самосебе си, затова и питам дали някой е бил в такава ситуация. Като парцал съм тези дни, а след седмица пак ще ми дойде и сигурно въобще няма да имам сили за нищо...

Точно щях да кажа да видиш за дефицит на б12 или Б6, моя хемоглобин винаги е висок за сметка на това феритина няма покачване
Така и не откриха причината
Кървенвто само по себе си също е причина да падне хемоглобина, но нека док да каже най добре как да процедираш

# 641
Аз имам обилни цикли често и туку падне на 118 хемоглобина примерно. Вече никъде не ходя ми си пускам желязо, феритин и ако са ниски си пия някакво време желязо, ако и RDW е високо и B12 пия, пак си го пускам контролно, ама знам че ще излезе под 300. Но това защото вече съм се ориентирала горе долу за себе си. Ако видя някъв много нисък хемоглобин задължително ще отида на хематолог де.

# 642
Одри значи обилен цикъл може да е заради липса на желязо и Б12? Моят цикъл е обилен от 2м и болезнен скоро не съм изследвала желязо ама взех Б12 да пия че не го усвоявам и докато ида при имунолог да запълня дефицитите поне.

# 643
Не, обилен цикъл може да доведе до спад на желязо и Б12 заради загубата на кръв.

п.п. и аз имам миома (пак) и също естрогеновата доминантност води до по-обилни цикли

# 644
  • Замък сред облаците
Не, обилните кръвотечения - по превръзка на час няколко дни поред без отслабване на течението, нощни кръвоизливи - те могат да са причина за нисък хемоглобин, анемия.
Извинявам се, че отговарям вместо Одри. Майка ми беше така като имаше миома.
Аз имам обилни кръвотечения с доста лигавица от самото начало и никога хемоглобинът ми не е бил нисък, даже беше висок.

Едит: с Одри писахме едновременно ❤

Общи условия

Активация на акаунт