Лятото е време за мечти, успешни опити и две черти. ~бебеправене 417~

• 32 160
  • 781
  •   1
Отговори
# 315
Аз на никого не завиждам вече, напротив,  защото както казаха някои момичета преди мен, никога не знаеш кой как е стигнал до крайната цел. Имаме едни познати, които непланирано ще имат трето дете с малка разлика и са в изключително кофти ситуация с финанси, лични отношения и т.н, така че те си имат проблеми различни от нашите. Кои сме ние да съдим на кой му е по-лош живота? Всеки си има лични драми. Моята история също не е за завиждане, макар че нямаме сериозни репродуктивни проблеми, ама имаме други нелеки здравословни... Животът ми за някой друг може да изглежда перфектен, ама както всички други и при мен има проблеми. 

Плюс това емоционалната травма е брутална за мен. Не съм си представяла, че ще искам да прекъсна желана и планирана бременност и не е, защото така ми е било кеф. Ама няма да влизам в тази тема, защото надали много от вас могат да ми влязат в положение.

# 316
  • София
Минзухарче, при Сенкова часовете са кът, понякога ако могат вмъкват между часове.

# 317
Здравейте и от мен!
Ние бяхме 2 седмици в почивка и реших да си дам почивка и от напрежението (освен това в работа). И сега едвам наваксах 😁
Mommy, ти май наскоро сподели за проблемите при мъжа ти, изпуснала съм какво се случи, но се надявам всичко да се наред.
Ние в петък бяхме на спермограма (аз да пазя страх, нали 😁) ии морфологията беше 8% при референтни 14. На едно място пише едно, на друго друго, не знам да се впечатлявам ли, но моят красавец им тегли една и хич не иска и да чуе пак да ходи.. нищо не разбирали. Той ви е малко особен принципно и не знам дали по-скоро не е малко тип защитна реакция, но реших за момента да не дълбая.
Преди 2 месеца аз си взех тестове за О easy@home и най-накрая видях положителни такива! Само че и двата месеца ми дойде 11 дни след положителен тест. Не знам доколко е нормално това.
Честно казано, покрай дългата почивка, в която се падна тииихичко се надявам да е станало чудото. Хем без постоянното недоспиване, хем без постоянните нерви. Но все пак гледам да не се надявам прекалено.
С тестовете обаче спрях към събота, че трябваше и да се пазим после заради спермограмата, та хич никаква идея нямам кога чакам Ц. Петък, неделя, понеделник,.. там някъде. Общо взето, колкото гледна да не го мисля, толкова си го и мисля, но предполагам не разбирате 😁
Както винаги много дълго, ще ме извинявате.

# 318
  • Замък сред облаците
11 дни е минимумът за качествена лутеална фаза, а при условие че овулация настъпва от 12 до 48 часа след положителен тест сигурно е още по-къса. Бих посъветвала 3 месеца фоликулометрия за точно установяване на овулация и лутеална фаза, защото ми звучи много на кантар тук. Недостатъчно дългата лутеална фаза или прави тънка лигавица, неподходяща за имплантация и износване, или сочи проблем с жълтото тяло.

# 319
Gellerbing, супер е морфологията, под 4% може да е проблем. При ММ беше 3% като забременях и репродуктивния каза, че е добре.

Иначе да, при нас за псих.заболяване се касае. Сега сме доста добре, но работим с много специалисти.

# 320
  • София
Здравейте!
Нямам възможност веднага да отида на гинеколог, затова ви пиша , дали на някоя от вас се е случвало нещо подобно.
Последна М - 24.06-29.06
Днес - положителен тест за овулация
Преди малко обилно кървене след ходене по малка нужда, светло розова кръв (извинявам се за подробностите)
Притеснявам се на какво може да се дължи, дали е заради овулацията?
Секс правили ли сте по-невнимателно да го наречем 😁 ?
Аз имам понякога овулационно зацапване,но не със светла кръв.

# 321
  • София
Обилно кървене след малка нужда? Така ми откриха полип.

# 322
АА, благодаря, ще проуча.
Mommy, успокои ме, не знаех да притеснение ли е или не. С този интернет да се побърка човек понякога.

# 323
Като човек бил от двете страни - репродуктивни проблеми, а сега и проблеми с износването, винаги съм се радвала, когато някоя позната или приятелка забременееше и продължава да ми дава надежда. Даваше ми надежда без значение дали е бил след проблеми или от раз. Дали ще разбера от фейсбук или на живо няма значение зависи колко е близък човека ествествено. Някои просто избират различни начини да съобщят на приятелите си извън най-тесния семеен кръг. Ние започнахме да казваме на най-близките си лично. Поведението и рутината ни го изискват понякога , защото започнахме да се променяме като държание и си личи.  Отделно пътувахме и е странно да сме с приятели на почивка и аз да не пия, да не се къпя, да не ям от общи хайвери, миди и тн,, да съм изморена по дълги разходки, да не ми се върви по жеги и не обичам да лъжа и да се правя, да си измислям оправдания.

При мен има и друго - бебето ми е тук. Колкото малинка е, но е тук, чух го, видях го. Това за мен винаги ще е чудо без значение до какъв етап достигнем тази бременност (моля се и вярвам, че до успешен край, но и да не). Аз ще си споделя след 3 месец и по-публично за приятели до които нямам възможност за достигна лично, защото за мен това е един вид начин да отразя малкия живот, който ми е абсолютен подарък и да кажа - за дълго или за кратко той/тя е тук и се (пре)бори с хашимото, със СПКЯ, с олигоастенотератозоосперия, с тромбофилия. На близките на, които сме казали до момента, сме казвали и за проблемите ни. И се радвам, че и ММ не се срамува! Аз просто съм живяла в страна, в която се говори за тези неща и хората се чувстват по-малко сами, когато не им се получава, защото не е нужно да се крият, мълчат и да преминават пред трудностите сами. Оказва се много хора имат проблеми. Колкото роти споделя нещо от нашата история, някой казва: “Така ли? И ние!” Вчера споделих на близък роднина и се оказа, че след първото дете в тяхното семейство е имало два аборта. Много се зарадваха като чуха нашата история и от сърце, защото им вдъхна надежда. Оказа се че сме преминавали през сходни неща без никой да си проговори! За мен липсата на диалог по тези въпроси е проблем у нас и много хора се вървят сами през гадостите.

# 324
Мога ли да попитам къде правихте спермограма?
Че с мъжът ми сме в чуденка къде да се насочим, за да направи и той. За първи път ще му е и не сме много запознати.

Здравейте и от мен!
Ние бяхме 2 седмици в почивка и реших да си дам почивка и от напрежението (освен това в работа). И сега едвам наваксах 😁
Mommy, ти май наскоро сподели за проблемите при мъжа ти, изпуснала съм какво се случи, но се надявам всичко да се наред.
Ние в петък бяхме на спермограма (аз да пазя страх, нали 😁) ии морфологията беше 8% при референтни 14. На едно място пише едно, на друго друго, не знам да се впечатлявам ли, но моят красавец им тегли една и хич не иска и да чуе пак да ходи.. нищо не разбирали. Той ви е малко особен принципно и не знам дали по-скоро не е малко тип защитна реакция, но реших за момента да не дълбая.
Преди 2 месеца аз си взех тестове за О easy@home и най-накрая видях положителни такива! Само че и двата месеца ми дойде 11 дни след положителен тест. Не знам доколко е нормално това.
Честно казано, покрай дългата почивка, в която се падна тииихичко се надявам да е станало чудото. Хем без постоянното недоспиване, хем без постоянните нерви. Но все пак гледам да не се надявам прекалено.
С тестовете обаче спрях към събота, че трябваше и да се пазим после заради спермограмата, та хич никаква идея нямам кога чакам Ц. Петък, неделя, понеделник,.. там някъде. Общо взето, колкото гледна да не го мисля, толкова си го и мисля, но предполагам не разбирате 😁
Както винаги много дълго, ще ме извинявате.

# 325
Мога ли да попитам къде правихте спермограма?
Че с мъжът ми сме в чуденка къде да се насочим, за да направи и той. За първи път ще му е и не сме много запознати.

В Надежда я правихме. Макар че съм чела доста противоречиви мнения за там, може би другите момичета могат да препоръчат също.

# 326
  • София
ММ е правил в Надежда и в Неовитро - и в двете клиника нямаше нищо притеснително като резултат

# 327
  • София
За Надежда не знам. Мъжът ми миналата година като пуска за първи път пусна и морфология по Крюгер. Накарал му се някакъв лекар, че било нередно да пуска на своя глава морфология, защото първо се пускала обикновена спермограма, после вече морфология. Не беше изобщо очарован. Както и да е, видяхме резултата единствено, пишеше наличие на антиспермални антитела, при което доста се притесних и препоръка да се направи изследване за антитела. Отива човека, паак пуска - всичко в норма. Neutral Face На другите му спермограми нищо такова не пишеше. 

# 328
Моят мъж е правил в репродуктивната в Бургас(два пъти-там се носи задължително от вкъщи) и разширена в Надежда. Без значение дали материалът е даван на място(при ин витрото) или носен от вкъщи, резултатът е един и същ. При всяка една процедура гледаме спермограмата на материала, с който са оплодени яйцеклетките.

Последна редакция: вт, 11 юли 2023, 16:48 от Kactus

# 329
Sisi_cat, за Бургас препорйчвам д-р Мекенян за ендо. Много ми е помагала и е много човечна. И каквото ми е казала, съвпада със София.
Ние разширена спермограма правихме в Пловдив при Конова.

Последна редакция: вт, 11 юли 2023, 17:27 от HOPE.LOVE.PATIENCE

Общи условия

Активация на акаунт