Лятото е време за мечти, успешни опити и две черти. ~бебеправене 417~

• 32 078
  • 781
  •   1
Отговори
# 645
След премахването на моята миома , менструацията си ми остана обилна , но е значително по-безболезнена . Преди имах силни , непоносими болки нощно време , които не се повлияваха от обезболяващи , сякаш някой късаше нещо от мен (извинявам се за цветното описание ). 5 дни се чувствах като парцал , страшно отпаднала . Последно хемоглобина  ми беше 125 , а желязото - 14.6

# 646
А тези миоми как се октриват, могат ли да се видят при обикновен вагинален преглед с ехограф или трябва хистероскопия или нещо друго?

# 647
  • София
Ъпдейт от мен: имам си изключително остра уреаплазма парвум. Изписано ни е сравнително дълго лечение. Simple Smile Съответно е потенциална причина за неуспехът ни.
Вероятно е от години, така смятат. Това, което виждаха на екрана в Надежда като срастване се оказва съвсем друго. Възпалителна течност и тн. Изключително съм ядосана, че изобщо се доверих на лекар в болницата. Сега трябва да се полекуваме и двамата и после контролни изследвания. За съжаление не съм единствен случай (неглижиран). Sad  В микробиологиите на влагалищен е имало признаци, но няма кой да гледа.
Не съм лекар, за да знам какво да изследвам, но в МЦ Афродита изследване на цервикален секрет е задължително да се направи, наред с други.
Та, ето пак едно мнение, с което не заклеймявам, а е самата истина. Това, кой как го тълкува - нямам контрол. Simple Smile

# 648
Момичета ,хелп
Утре ще пускам пролактин, заедно с прогестерон ,кръвни глюкоза Инсулин и щитовидни
Обаче пролактина ми казаха че трябва да са минали 3 часа след събуждане другите пък на гладно
Това с пролактина как да го направя, да спазя ли това условие,преди не го спазвах при Хвдер и отчиташе винаги високи нива

# 649
А тези миоми как се октриват, могат ли да се видят при обикновен вагинален преглед с ехограф или трябва хистероскопия или нещо друго?

На вагинален ехограф се виждат много ясно .
Nadezhda … думи нямам ! Тези изследвания ми ги е пускало дори най-обикновено АГ , понеже имах течение . Той се съмняваше за гъбична инфекция , но за всеки случай ме накара да пусна хламидия , микоплазма и уреоплазма , даже и HPV 😀  Е , гъбички бяха . Запази спокойствие , знам , че е ужасно чувството . На 23 години ми откриха хламидия , без да имам никакви симптоми . Тогавашната ми гинеколожка ми ги пусна профилактично , каза ми , че всяка жена , която има полов живот , трябва да си ги пуска тези изследвания през няколко години . Приемах три АБ за да се оттърва от тази гадина . За щастие нямам поражение по тръбите , д-р Цветков ги провери . Успех !!! Ще се излекувате , спокойно , поне вече имате някаква яснота за неуспеха .
Reginasr , пускала съм поне 5 пъти пролактин и никой не ми е казвал това за събуждането . Единствено да няма стимулация на млечните жлези и са ме слагали да полегна преди изследването . 
В някой от постовете , за съжаление не помня при кой беше , видях , че ТСХ е пускан заедно с половите хормони на 3-5 ден от МЦ . Калчев и Цветков категорично ми подчертаха , че се пуска в чист ден . Споделям просто малко инфо от безкрайните ми консултации 😆

# 650
За пръв път чувам уреаплазма парвум да е причина за безплодие. Rolling Eyes

Уреа и микроплазми пусках заради аборт.

S.G.C. миомите се виждат с обикновен ехограф. Аз забременях и родих с 2, но нито една от тях не е била в самата лигавица. Там са тегави и могат да създадат много сериозни проблеми. След раждането се минимизираха и скоро не съм ги гледала. Последно бяха смешни размери. Но, въпреки това цикълът ми никога не е бил обилен, даже точно обратното. Имам хомозигот на усвояването на Б12 и феритин винаги на долна граница и супер лигавица. Rolling Eyes

# 651
  • Замък сред облаците
Че плазмите, наред с хламидията са си причина за безплодие - възпаления, сраствания, аборти.

# 652
Уреоплазмата е сред най-честите причини за спонтанен аборт в ранните седмици на бременността . Това е много сериозна инфекция . Естествено ако не се открие такава , трябва да се търси друга причина за загубата . 
Hearty , аз съм от късметлийките заедно със субмукозната ми миома да имам още една малка 1см по външната стена на матката , която само Цветков видя 🙄 Няма да я пипаме . Явно съм предразположена .

# 653
Да, но за спонтанен аборт, не за инфертилитет. Все пак говорим за неналичие на бременност, а не за загуби.
Това е недоказано предположение в случая. Иначе в Надежда са мърлячи за такива неща.

S.G.C. какви индикации е имало в микробиологията? Там и просто вагинално възпаление излиза.

# 654
  • София
Ами всъщност убива сперматозоиди и тн. Беше ми вече обяснено от Лекар.
Знаем името на врага и го атакуваме вече!

# 655
Да, но за спонтанен аборт, не за инфертилитет. Все пак говорим за неналичие на бременност, а не за загуби.
Това е недоказано предположение в случая. Иначе в Надежда са мърлячи за такива неща.

S.G.C. какви индикации е имало в микробиологията? Там и просто вагинално възпаление излиза.

Е да ама при инвитро си си бременна до доказване на противното. Може би пречи тази инфекция за имплантирането на ембриона.
МИКОПЛАЗМИ, УРЕАПЛАЗМИ И ЗАБРЕМЕНЯВАНЕ
Бактериите от родовете Микоплазма и Уреаплазма се откриват у много жени. Те са условно патогенни – при нормални условия не причиняват заболявания. Счита се обаче, че ако попаднат в матката, например чрез катетъра за ембриотрансфер, който минава през влагалището преди да достигне матката, могат да попречат на имплантацията на ембриона/ите.

Е това е първото, което прочетох. Няма как една инфекция в матката да не пречи

# 656
Аз имах доста обилен цикъл + кървене преди О като бях с полип (2ма лекари така и не го видяха).
Скрит текст:
Нощем навивах аларма на телефона, за да сменям превръзката.... No Mouth

# 657
Hearty, не съм сигурна, че те разбрах, в моята микробиология като цяло нищо като бактерии не е излизало, и в геника милоплазмите бях пуснала, питах просто за миомите, че ми стана интересно да си знам как се откриват и да го имам предвид при бъдещи прегледи. Иначе при ММ от андрофлора от геника излязоха доста неща, но всичките бактерии са ми непознати, не са от известните и най-рисковите. Но все пак съм в процес на търсене при кого да отидем да ни разчете теста, че Кацаров не го признавал.

Наде, не ти е от полза да трупаш гняв към болницата. Опитай се да го приемеш като затворена страница и да продължиш с позитивна нагласа напред, че всичко ще се нареди и че вече си в по-добри ръце. За съжаление и при мен и при много други хора е имало пропуски в Надежда и на много други места, загубили са ми много време лекарите, но и те са хора, правещи грешки, пропуски, а може и просто да ги мързи. Обаче е по-добре да бъдем по-фактологични и не емоционални понякога и да не се връщаме назад с мисли какво е изпуснато в миналото, излишно е да се тормозим с това. Времето не се връща назад. А и наистина може да има момичета в процедури там, които да се изплашат и стресират излишно. Който иска да си вземе бележка, ще вземе предвид нещата които казваш. Никой няма предвид да не се казват, просто да бъдат една идея по-малко емоционални. Негативният тон не отива на тази тема. Hug Heart

# 658
Ами то и аз си казвам мнението - адекватно или не такова ми е. Може би съм чела много истории наоколо дето ми се струват по-страшни от две обречени процедури (аз поменех за една).  Сега нали си в добри ръце и това щях да кажа - давай напред.

# 659
Това е недоказано предположение в случая.
Е да ама при инвитро си си бременна до доказване на противното. Може би пречи тази инфекция за имплантирането на ембриона.
МИКОПЛАЗМИ, УРЕАПЛАЗМИ И ЗАБРЕМЕНЯВАНЕ
Бактериите от родовете Микоплазма и Уреаплазма се откриват у много жени. Те са условно патогенни – при нормални условия не причиняват заболявания. Счита се обаче, че ако попаднат в матката, например чрез катетъра за ембриотрансфер, който минава през влагалището преди да достигне матката, могат да попречат на имплантацията на ембриона/ите.

Е това е първото, което прочетох. Няма как една инфекция в матката да не пречи
Съжалявам, но първото ти изречение е тотално грешно. Бременност настъпва с имплантацията на ембриона, това, че са то трансферирали оплодена яйцеклетка не те прави бременна. 🙂

Аз не споря дали може да се забременее с инфекция в матката, а че с Уреаплазма се забременява. Това са две различни неща.

Общи условия

Активация на акаунт