Лятото е време за мечти, успешни опити и две черти. ~бебеправене 417~

• 32 074
  • 781
  •   1
Отговори
# 660
Аз съм забременявала с уреаплазма, когато не знаех, че я имам. Добре че нямаше проблеми с детето и се роди живо и здраво. След това пихме 3 курса антибиотици докато я утрепем напълно.

# 661
Хламидията причинява запушване на тръбите . При мен не се е случило ,може би сме я хванали навреме . За уреоплазмата мисля , че е същото , но не съм на 100% сигурна . Знам че поразява маточната лигавица , образува сраствания . Забременяването с уреоплазма е възможно , но при наличие на такава и неуспешно забременяване е редно да се заподозре като проблем .

Последна редакция: чт, 20 юли 2023, 20:09 от 💐💐 Sunshine_00 💐💐

# 662
Здравейте отново!
Тъй като този път си обещах да не правя тестове преди закъснението, сега съм още по-нетърпелива 🤣
Постоянно се вглеждам в евентуални симптоми (както всеки месец), но този път странното е, че нямам никакви симптоми, дори обичайните преди М. Не задържам вода (или поне не много), нямам напрегнати гърди, нито болка в корема.
Има ли от вас такива, които не са имали никакви ранни симптоми? Също искам да ви попитам според вас различава ли се болката от пмс с тази при бременност?
Усмихнат ден на всички!🌸

# 663
Стела, аз при неуспешната си бременност нямах никакви симптоми преди положителния тест. Единствената причина, заради която го направих, беше, че ми беше денят за М, а още не беше дошла.

# 664
При успешната ми Б имах само много болезнени гърди, които станаха толкова болезнени след закъснението. Тогава направих тест чак но 3ти ден, защото ни беше първи месец опити и още не бях изтрещяла и не вярвах, че ще стане от един месец. Нямах абсолютно никакви други симптоми, не съм ги и търсила. След това при извънматочната бременност пак нямах симптоми преди закъснението. Най-много симптоми съм имала, когато не съм била бременна 🤣. Знам че е трудно, ама се опитай да се разсееш с нещо и да изчакаш времето за тест, за да няма разочарование.

# 665
Стела, симптоми, ако изобщо ги има, се появяват доста по-късно. При мен си имаше типичните ПМС усещания до втория месец.

# 666
  • София

Има ли от вас такива, които не са имали никакви ранни симптоми? Също искам да ви попитам според вас различава ли се болката от пмс с тази при бременност?
Като цяло не съм имала изявени симптоми преди бременност,със сина ми имах едни бодежи  отстрани като си натисна гърдите (и аз бях нетърпелива и само се проверявах за симптоми ),различни от тези при ПМС.Но пък от друга страна си имах и типичните ПМС и си мислех,че трябва да ми идва.Беше ми избила и една типична за цикъл гадна пъпка на челото.
Сега с неуспешната нямах онези бодежи в гърдите,по-скоро след закъснението почнаха зърната да ме болят.
 А сега се сещам ,ставах нощем много да пишкам още преди закъснението ... може би това беше някакъв симптом.Със сина ми доста рано почна да ми става зле,да усещам миризми ,но със сигурност беше вече след закъснението.

# 667
И с успешната и с неуспешната имах страхотно напрегнати гърди, не можех да ги докосна, още преди да ми дойде. До вчера бяха така, днес се събудих, бяха меки и естествено ми дойде.... Мислех, че след морето и летните емоции и спокойствие, ще се случи, но уви...

# 668
Най-много симптоми съм имала, когато не съм била бременна 🤣
ДА! Grinning 
При мен симптомите бяха същите като при ПМС, болката долу в корема беше абсолютно същата, каквато си имам всеки месец точно преди Ц.

# 669
На мен също ми откриха Уреаплазма Парвум, по същия начин никога не ми беше пускана с 4 инсеминации и едно инвитро… Напълно те разбирам, защо си ядосана Confused
Няма как да не се счете за потенциална причина за неуспех при общо 5 АР процедури., без изяснена друга причина за неуспех.  Има доста статии и мнения в чуждестранни сайтове, които също го потвърждават. Аз имам правена хистероскопия за отстраняване на полип, още тогава е била “пренесена” в матката. Иначе забременели при всякакви обстоятелства, винаги има, мисля че на всички ли е ясно.
Пожелавам ти бързо излекуване Blush
Ъпдейт от мен: имам си изключително остра уреаплазма парвум. Изписано ни е сравнително дълго лечение. Simple Smile Съответно е потенциална причина за неуспехът ни.
Вероятно е от години, така смятат. Това, което виждаха на екрана в Надежда като срастване се оказва съвсем друго. Възпалителна течност и тн. Изключително съм ядосана, че изобщо се доверих на лекар в болницата. Сега трябва да се полекуваме и двамата и после контролни изследвания. За съжаление не съм единствен случай (неглижиран). Sad  В микробиологиите на влагалищен е имало признаци, но няма кой да гледа.
Не съм лекар, за да знам какво да изследвам, но в МЦ Афродита изследване на цервикален секрет е задължително да се направи, наред с други.
Та, ето пак едно мнение, с което не заклеймявам, а е самата истина. Това, кой как го тълкува - нямам контрол. Simple Smile

# 670
Аз се чудя дали изобщо да си следя О този месец, с моето ТСХ. Дори в понеделник да ми изпишат лекарства сигурно ще трябва да ги пия поне месец за да имам шанс. Влезнах в аптеката и така и излезнах 🤦🏻♀

# 671
stellasm, аз съм почти в 10 г.с и нямам НИКАКВИ симптоми. В началото бях малко по-изморена и един два пъти ми се зави свят. Тук таме малко гадене между 6-9 седмица, но и тези неща започнаха да отшумяват. Убеждавам се, че съм бременна само като ходя на преглед и го виждаме с ехографа. При всеки различно, но малко преди Ц или около е рано за симптоми и се убедих в това лично. 

# 672
  • Замък сред облаците
И защо смяташ така? Ей такива половинчати изказвания някъде в нета хвърлени и някоя жена като повярва и се ядосвам много.

За качеството на Я има връзка фТ4. Едно време са гледали само ТСХ - щом той е висок значи фТ4 е нисък (13пмол и надолу). Ама всъщност невинаги се оказва така - ей сега една приятелка е с 4 ТСХ и близо 18 фТ4. Да, 15 не е оптимално, но не е проблем щом е хванат сега и ще се приложи съответната терапия.

В този ход на обяснения, хормоналният ти баланс не е страдал особено скоро че да даде отклонения в качеството на яйцеклетките.
Аз се чудя дали изобщо да си следя О този месец, с моето ТСХ. Дори в понеделник да ми изпишат лекарства сигурно ще трябва да ги пия поне месец за да имам шанс. Влезнах в аптеката и така и излезнах 🤦🏻♀

# 673
Sisi , действайте си . Да , хубаво е да урегулира ТСХ , но и с високо се забременява .
АА моят ТСХ е 1.36 , а фТ4 е 17.6 . Имаш ли представа дали е ок тази стойност .

Последна редакция: пт, 21 юли 2023, 15:47 от 💐💐 Sunshine_00 💐💐

# 674
  • Замък сред облаците
Съншайн, чудесни стойности са Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт