“ Той/тя е дете на разведени родители “

• 10 581
  • 248
  •   1
Отговори
# 135
  • Paris, France
За мъжете е по-лесно. Първо, на възраст над около 45-50 балансът между половете се нарушава - жените, които живеят средно няколко години по-дълго, остават все повече спрямо мъжете. Второ, мъж има избор и сред по-млади, освен връстнички. Сега, зависи и колко е качествен тоя мъж, за да издържи на конкуренцията, но като цяло за жените мъжката възраст не е водещ критерий и един мъж на възраст 50+ с добри други качества има добри шансове сред жени негова възраст и по-млади, а не е същото за жена на такава възраст.

Това е много вярно, но само за осигурените мъже, готови да финансират връзка без да натоварват жената с домакинска и болногледаческа работа  След 50г започваме да влизаме в менопауза и след нея нещата се променят. Осигурените жени, които са сами не щат да си развалят рахатлъка. Ако са на ХЗТ, обикновено сексят с младоци. Ако, като мене, не са на ХЗТ, просто не искаме да виждаме мъж, камо ли да му перем гащите. Единствените ми приятелки, които заживяха с доста по-възрастни мъже след чукване на 50г отидоха при тях за да си дадат жилищата под наем, та да облекчат издържането на студент в друг град. Много тукашни пенсионери си намират млади жени в чужбина. Мъж от държавата на жената, обаче, не може да си намери тукашна, че и тамошна жена.

Тук много пенсионерки се събират да живеят с други жени. Данъците са наполовина ако пенсионер се изнесе в Мароко, България и още няколко държави. Живеят си заедно, пътуват си, общуват и с двойки, но мъже не щат. 

След 60г здравето става да си тръгва. И двата пола остаряваме, но никой не иска тепърва да почва да се грижи за болен човек.

Off - Не съм видяла млада или стара да идат да живеят с дърт, болен и даже здрав пенсионер от село или малко градче. Все гледат курорти и големи градове.

# 136
  • Пловдив
Аз изобщо не го оспорвам това. Горе ставаше дума за намирането на нов партньор (в смисъл гадже или съпруг).

"Мъж от държавата на жената, обаче, не може да си намери тукашна, че и тамошна жена."
За френска жена - вероятно не може. За тамошна, където и да е това, ако е достатъчно добро качество мъж, надали ще има проблем да си намери, вкл. по-млада. Колко голям избор има, зависи сигурно и от държавата.

Последна редакция: нд, 02 юли 2023, 17:12 от Магдена

# 137
  • Paris, France
И тамошна не може да си намери. Майка ми и много от приятелките и са разведени или вдовици от 40 или 50 години. Имали са връзки в по-млада възраст, но след 50 и 60г вече или имат болни родители, или гледат внуци, или нищо не искат да правят. Изморени от гледане на болен мъж, болни родители, деца, внуци, те не искат да си причиняват още гащи или памперси + някой да им виси на главата. Баща ми е женен, но се е оженил около 50те и жената е била около 40г. Същата жена сега едва ли ще го погледне.

Тук пенсионерите от северна Африка имат общежития, в които живеят като са сами. Повечето биха искали да живеят с жена, но даже и в техните държави жените не се навиват, а минималната пенсия тук е 10 пъти минималната заплата там. Някои са женени и болни. Чинно пращат пари на семействата си, но не си отиват при тях от страх, че ще ги шитнат в дом.

Народът си го е казал: Старост - нерадост.

# 138
  • София
Аз лично говорех за хора на 40+. Вече възрастни 60+ е съвсем друго

# 139
  • Paris, France
Майка ми нямаше 40г като се разведе. Добре беше финансово и родителите и помагаха с мене. Срещаше се с мъже, но в началото бях малка и не искаше да ме стресира, после дойде в София, после пак замина и като се върна, дядо ми се беше вече разболял. После баба ми сама, аз си идвам с децата, тя идва да помага и така. Изживя си голямата любов, но без бракове и усложнения. В 40те години успешна връзка могат да създадат хора без малки деца при тях. С деца е трудно. Общо взето хората търсим партньор до ранните 40г и после се кротваме. От началото на 30те до края на 40те гледах бебета, деца, пубери. Сега вече съм стара. Това казва и мъжът ми.

# 140
Малко извън темата,но понеже Невена спомена-колко е минималната пенсиа при вас?

# 141
Онзи ден говорих с една дама - съседка на 60+. Иска и се да има човек до себе си. Погребала е двама съпрузи от рак. Има 2 деца от първия. Активно учатства в гледането на внуците. Работи на частно.
Иска с някого да пътува, с някого да седне на по чашка вечер, с някого да поговори не като майка, която е длъжна да дава, дава, дава. Тъй като работя с много мъже направо си ми каза, ако имам някой подходящ ще е благодарна да я запозная... нямала претенции за материално състояние, но не иска тя да го издържа.
Друга позната на същата възраст скоро зарязана от мъжа си - също активно търси и се ядосва, че я ползват за домашна помощница и детегледачка децата и. 
Майка ми участва в няколко пенсонерски клуба. Ами до тук бе на 2 сватби на хора от клуба и ми разказва, че вясне ли се мъж и лелките навирват гребена и го прилапва веднага някоя.
Животът и любовта не свършват до 60 ...

# 142
  • София
Вуйчото на мъжа ми ги въртеше разни съседки на 70+. Ходеше на кафе у тях...
Когато децата вече са пораснали, някак идеята да се събирате да живеете заедно не е толкова задължителна. Може пък просто да си имате една готина връзка за подкрепа и кеф. Без пране на чорапи.

Последна редакция: пн, 03 юли 2023, 09:57 от Rockstar

# 143
  • Пловдив
Ама естествено, че не свършват до 60. Свекърва ми е на 70, ходи по сбирки с приятелки, по екскурзии, сега ще ходи в Италия. Само да си здрав.
Мъже няма, не че живот няма.

# 144
  • Paris, France
Малко извън темата,но понеже Невена спомена-колко е минималната пенсиа при вас?

684.14€ за човек с осигурителен стаж под 30г, който е навършил 62г, но зависи и коя година е роден (За броя изисквани години). За родените през 1930 е едно, за родените след 1948 до 1955г е друго. Освен пенсията има и други помощи като е ниска пенсията и няма други доходи, но само когато човекът живее тук, та някои продължават да се водят, че живеят тук. За никога неработилите има някакви помощи, които се получават само при доход под 1000€ за сам човек и под 1400 или 1500€ за двойка. 961€ е максималната месечна пенсия на никога  неработил.

Малко объркано го обясних, но са им сложни изчисленията и има много зависимости, освен стаж и възраст.

Общо взето около 1000€ месечен доход си докарва някой дядо, дето е бъхтал цял живот, но се е пенсионирал на 62г преди 15 или 30 години, когато и заплатите са били много по-ниски. С такъв доход тук и добър ден няма да му кажат, но в северна Африка е приемлив за някоя баба. Младата иска да дойде тук и знае, че няма да и дадат виза поради недостатъчни доходи и голяма възрастова разлика, особено ако мъжът е болен или инвалид.

# 145
Не всичко е сметки и интереси. Има и любов и любовта е по- силна от всичко.  Като ви чета ми става тъжно.

# 146
Nevena, ти така мислиш, но си омъжена. Simple Smile Ако си сама, може да ти дойде и друг акъл.

# 147
  • София
Когато се разведеш /или поне на прага на развода/ умът ти някак се освобождава, започваш да мислиш по друг начин, да гледаш на хората, мъжете, света по друг начин. Виждаш че има друг свят извън семейството от мама, тате и детето, който съвсем не е лош, а просто различен.
И това не значи че ще се отрази зле на децата, просто различно. В много случаи за добро.
/Гледам филми за супер герои 😁/.

# 148
  • Paris, France
Nevena, ти така мислиш, но си омъжена. Simple Smile Ако си сама, може да ти дойде и друг акъл.

Не обяснявам какво мисля, а какво виждам около мене.

Не, друг акъл няма да ми дойде. Менопозална съм от почти половин година и усещам разликата с младостта. Имам повече време. Все пак спя с поне 3 часа по-малко, отколкото като млада. Все още имам желания, хобита, но не се виждам с друг мъж. Приятелките ми, които се разведоха като бяха в 20те, 30те и ранните 40г походиха по мъже и сега, на 55, 65 или 70г си живеят сами и много доволно.

Повече не мога да се влюбя. Това са хормони. Хормони, които старческото ми тяло никога повече няма да произведе. Аз и като млада живях дълго сама и не приритвах за съжителство. Изведнъж да се променя сега просто няма как да стане.

Имам съседка на долния етаж, която сега е на около 70 или 80 години. Голяма любов бяха с мъжа и. Все за ръка ходеха хванати. По Ковид карантината той почина. Преди година я гледам пак за ръка, с друг - червендалесто пиянде. Май и живеят заедно. Хубаво, ама не е за мене. Мене ще ме е срам да се покажа пред децата ни хваната за ръка с друг мъж. То пред мене си ще ме е срам.

Не искам напасване, да се съобразявам с друг човек. Добре ще ми е и сама. Сигурна съм в себе си.

Написаното не изключва епизодични срещи с младоци. 🤩

# 149
  • София
А може би просто е въпрос на твоя характер.
Аз пък вероятно винаги ще търся любовта. Такава съм си.

Общи условия

Активация на акаунт