Етажна собственост – такава, каквато си я направим. Тема № 12

• 40 862
  • 826
  •   1
Отговори
# 540
Сигурно ли е чe боклуците в мазето на бабата са от общите?
Абсолютно! Аз снимам ВСИЧКО. И днес като ми показа какво има в мазето й - същото, което уж хамалите изхвърлиха лятото!?! Просто са го пренесли гадовете в нейното мазе. Че са й счупили и катинара. Sad

# 541
Не ми звучи логично просто.
Не се обиждай....просто....

Ами новите хамали с един от вас ще изнасят...да стои долу и да посочна това вземи, това..и като свършат, пред теб да тръгва нагоре, чао и заключвате входа

# 542
Не е логично но и при нас стана същото нашето мазе беше напълнено зверски с боклуци а беше напълно празно  даже съседи си познаха дамаджаните  😁 а взеха 2500 лв .,за чистене.

Последна редакция: сб, 16 дек 2023, 10:24 от simoonka

# 543
Добре де, нали видяхте, че са изнесли боклук край контейнера? Да не са го внесли пак? Нашите тавани и мазета ги чистиха, след няколко седмици се качвам - в средата на коридора на тавана стар бидон, дамаджани и скъсани метли. Някой съсед пак е трупал. Моята стаичка отворена и някой явно е търсил нещо, но не му е харесало. Едва ли са чистачите.

# 544
Бай Мангал е много работлив, но и мнооогооо дяволит. Аз от очи не го изпускам когато въртя бизнис с него. Плътно до него съм! Nerd

Даже ми е странно така да се пуска без да има човек до него/тях, който да ги наглежда. И да се плати без да се огледа резултата, и без да се обходи навред..

Принципно си пиша. Не визирам Съншайн..там казах, че тя е свършила каквото е могла, сам сама...та каквото такова.

# 545
Споделих историята си, за да предупредя някой, който не им знае номерата на братята...както аз в случая. 😖То беше ужасно много боклуци. И камионче, и на контейнерите. Нямаше как да стоя през цялото време в тоя заразник, където до преди месец бяха плували фекалии, че и с 4-5 цигани сама!
Да, накрая проверих, че е чисто в общите мазета и бях доволна. Обаче ето, че 6 месеца по-късно разбрах какво точно са сътворили. Това е! Човек цял живот се учи. 😁
Весели празници!
🤗🤗🤗

# 546
  • Sofia
Дошли са с едно камионче, напълнили са едно камионче.
Ако са договорили твърда цена и са осъзнали, че трябва да правят два курса, а не им се занимава - за тези пари - вместо да предоговорят цената, са решили да сътворят това.
Много хора не умеят нито да се пазарят, нито да договорят добри условия за тях.
За това и аз самия не харесвам да получа твърда цена за услуга, за която другата страна няма как да е наясно с количеството работа - защото знам, че когато осъзнаят, че е двойно повече - ще я претупат.

# 547
  • Sofia
Излишно дадени средства заради мърлячи свикнали да трупат ненужни вещи и боклуци 😤

Многократно сме викали от улицата минаващи роми с каруци и са изнасяли натрупани по стълбищата или мазето вехтории.

# 548
  • Sofia
Да, това да си изхвърлят боклуците по етажите е израз на потресаваща мизерия на живущите там.
А има график за изхвърляне на боклуците (едрите), като не малко (включително част от строителни) боклуци могат да се изхвърлят до кофите в съответните дни и часове - т.е. дори не става дума за това, че трябва да викнеш контейнер, а пък нямаш пари. Просто е невежество и мързел.

# 549
Ужас. Сега ще сляза до мазето да си го видя. Моето е празно, но наскоро чистиха общите мазета, та да не ме сполети и мен тази съдба с напълнено мазе.

# 550
  • Seattle-USA
Опитах се да потърся ориентировъчна сума, не можах да намеря. Купихме си апартамент на зелено в Пловдив, затворен комплекс. Колко би била годишната такса, след като се довърши и всички се нанесат. Няма детска площадка.4 етажа 60 апартамента.

# 551
Да питам за вечния проблем с капещите климатици. Водата от климатика над моя тече върху моя и съответно моят целият е в лед. Запушва се тръба на съседния и той тече. Молим съседа да взема мерки, но стигаме само до молби. Има ли някакъв начин етажната собственост да въздейства?

# 552
  • София
Да, има. Съберете се и решете на събрание, че всички климатици ще се отвеждат с улук към земята/канализацията. Така ще си решите проблема и с вашия съсед и с всички хора, на които им е писнало постоянно нещо да пръска през терасата/прозореца. Освен това ще си запазите по-дълго фасадата, защото тази вода я съсипва.

# 553
Излезе класирането по програмата за саниране на сгради по Плана за възстановяване и устойчивост и одобрените кандидатури.
https://www.google.com/url?q=https://www.mrrb.bg/static/media/up … BYwHDYwo1beJTl9Uh

# 554
Здравейте! Извинявам се, ако е коментирано по-рано. При банкова сметка, открита на името на домоуправител - ФЛ, какво следва в случай на неблагоприятно събитие с лицето?

Последна редакция: вт, 09 яну 2024, 11:49 от Lazybug

Общи условия

Активация на акаунт