Етажна собственост – такава, каквато си я направим. Тема № 12

• 40 883
  • 826
  •   1
Отговори
# 510
Редно е той да си отведе водата от климатика.
Иначе, при отказ, аз бих искала от общите пари да ми отпуснат, за да платя, платиМ всички, на майстор.

Достъп може да има и от долният етаж.

# 511
Включвам се да следя темата, че в нашия вход се влошава положението с общите части.

Имах същия проблем с климатика на съседите над мен - капеше право върху моя, което е опасно при студено време и много дразнещо при топло. Настоявах няколко пъти, понеже са разбрани, извикаха човек да свали стъклопакета (че са се затворили съвсем и няма достъп от никакви прозорци) и да премести маркуча за вода. Проблемът беше, че някога някой е вързал два маркуча на два климатика много здраво, но при леко разместване започва да капе по моя. Задължение на собственика е да си го поправи, не е толкова сложно, а другият вариант е ако имате достъп да го побутнете с дълга кука/пръчка така, че да се отмести и да отива настрани.

# 512
  • София
Дадох домовата книга на съседка да попълва, а тя офъркала страницата и написала името си на друг лист, под друг собственик.

Да забеля ли с коректор?

# 513
  • София-в сърцата на моите деца
Дадох домовата книга на съседка да попълва, а тя офъркала страницата и написала името си на друг лист, под друг собственик.

Да забеля ли с коректор?
Просто й създайте нова страница на апартамента. Домовата книга има много страници!

# 514
Може ли да ми препоръчате фирма или частно лице за поправка на домофона уредба или монтиране на нова - за град София.
Старата домофона уредба непрекъснато жужи долу на входната врата, чип системата не работи и вратата се отваря свободно. Проверихме всички домофони. Няма пропаднал бутон. Извикахме техник и той каза, че кабелите са прекъснати от техниците от Интернет, защо кабелите на домофоните  и Интернета минават заедно, защото системата ни била стара. За ремонта иска 350 лв., а за инсталиране на нова домофона уредба и ново табло 1000 лв. + 50 лв. на всеки апартамент за домофонен апарат. 
Става въпрос за вход от 24 апартамента. Аз като домоуправител е необходимо да събера още няколко предложения и да ги представя на Общото събрание.
Благодаря предварително на всички!

# 515
  • София
Не мога да ти помогна, но елементарна проверка в интернет показва, че цената на домофонен апарат на дребно е под 20 лева.
Само от там този ви товари с 30 лева на апартамент.
Ако решите нова система, звъннете на Балканбит. То, който и да ви я прави, тяхна ще сложи.

# 516
Малко завишена ми се вижда цената, но може и толкова да е в момента. Не е само апарат, а трябва да се свърже. При нас например много хора не са поискали да дадат пари за апарат и свързване - ако апаратът е бил 20 лв., свързването се доплаща.

Преди време за поправяне на част от домофоните и свързване на отделни, които са останали несвързани, по спомен ми искаха около 75 лв. на апартамент, при условие, че таблото е здраво. Но ми се струва, че няма защо да се хвърля всичко и да се слага ново, освен ако не е чак толкова старо, че да не става за поправка.

# 517
Домофоната уредба е от 6-7 години. Тогава сложихме апарати във всеки апартамент за 25 лв. Майсторът, който инсталира системата, в момента не иска да я оправи. Както казах, проблемът е в прекъснат кабел от техниците от Интернет. За поправка на прекъснатите кабелите иска 350 лв.
 Ако има още мнения ще ви бъда благодарна.

# 518
Домофоната уредба е от 6-7 години. Тогава сложихме апарати във всеки апартамент за 25 лв. Майсторът, който инсталира системата, в момента не иска да я оправи. Както казах, проблемът е в прекъснат кабел от техниците от Интернет. За поправка на прекъснатите кабелите иска 350 лв.
 Ако има още мнения ще ви бъда благодарна.
А не може ли да поискате техниците от Интернета да оправят кабелите … ако те са виновни за прекъсването им ?!

# 519
Не схванах нещо, просто поправете прекъснатия кабел за 350 лева, щом има вече изградена преди 7 година уредба?
Майстор ли няма за тази услуга..
Безумно ми се струва изцяло нова уредба да се прекарва  при наличието на тази.

# 520
А не може ли някой токаджия просто да върже кабелите отново.
Голямо кожудерство пада с тези домофони.

# 521
350 е много, за един прекъснат кабел - но иначе си е играчка да се намери къде е прекъснато, по вероятно е да дава някъде накъсо

# 522
Ако няма желаещи/свободни майстори, и не можеш сам да си отстраниш повредата, не е много.

# 523
Майсторът обяснява, че когато идват техници от Интернет (без да искат) ще прекъснат отново кабелите на домофоната уредба, защото кабелите на Интернета и домофоната система минават заедно. Затова иска да монтира нова уредба, където кабелите на дофомоната система ще минават отделно. А техниците от Интернет не ги интересува, че непрекъснато късат кабелите. Те гледат да си свършат своята работа и да прекарат Интернета.

# 524
Майсторът обяснява, че когато идват техници от Интернет (без да искат) ще прекъснат отново кабелите на домофоната уредба, защото кабелите на Интернета и домофоната система минават заедно. Затова иска да монтира нова уредба, където кабелите на дофомоната система ще минават отделно. А техниците от Интернет не ги интересува, че непрекъснато късат кабелите. Те гледат да си свършат своята работа и да прекарат Интернета.
Аааа, как така не ги интересува? При нас точно за 30 мин се намери екип, който да дойде и да си прибере кабелите в кабел канал (защото висяха по етажите), след като любезно им напомнихме за открития достъп и как би могло евентуално някой случайно да среже тези кабели (неумишлено, разбира се Laughing )...

Общи условия

Активация на акаунт