Отговори
# 120
Аз съм добре, почти се разревах на една каса за самообслужване в кауфланд защото бъгна 2940 пъти 🤌🏼🤣🤣🤣 и от жегата и хормоните става страшно около мен

# 121
Дааа,това с климатика в колата определено влияе, преди не съм обръщала внимание,но сега веднага ме стяга гърлото, но как да преживеем без 😅
Аз освен да си отрежа главата от болки , всичко ми е все по-наред.
Пу-пу-пу

# 122
Момичета, имам един малко по-различен въпрос от останалите, които сме разглеждали до сега Grinning
Някоя дали е запозната с това дали е позволена употребата на фотоепилатор по време на бееменност (става въпрос за тези за домашна употреба на Филипс Лумеа)?
Естествено не върху корема, но поне ръце, крака, интим дали е ок? Thinking
На първите прегледи още попитах АГ, и тя ми каза, че не може, но според мен през цялото време тя си мислеше, че става въпрос за лазерна епилация…
И все пак откакто съм бременна не съм си ползвала уреда.

# 123
Маргаритка, аз със сигурност не бих. Кожата е много по-чувствителна и податлива на хиперпигментация в момента. Бих изчакала на твое място.

# 124
Margaritka, аз имам точно такъв фотоепилатор и ми е забранено да го ползвам. Седмицата в която имах положителен тест спрях да щракам с него.

Идвам да се оплача, от вчера ме мъчат сериозни контракции, корема ми е на камък и дори ме и боли. Мисля, че от нерви и стрес си го докарах, цяла нощ не спах от стягането..все още продължава. Отидох набързо до аптеката и взех Магнерот, че не мога повече така..

# 125
Не става фотоепилацията, даже мисля, че го пише в брошурата на епилатора.

Иначе днес съм чудесно, в работата е спокойно, малко е жега, но се понася ...нямам търпение за прегледа ми другата седмица, че нещо тия дни не се чувствам бременна.
Вчера казах на шефката ми, тя толкова много се зарадва, даже се разплака... /знам, че е странно, но тя е много готина и сме си много близки/, не сме коментирали работата дори ... но скоро ще обсъдим отпуски, болнични и т.н ...поне от тази гледна точка ми е спокойно

Валерита...не се шашкай, отиди на лекар ... не мога да преценя точно колко те боли, ако ти помага по някакъв начин мен ме боли спри смяна на позицията /като сядам, като ставам/ според мен моите болки са от разтящата матка и т.н..... за контракции не съм сигурна дали усещам и дори да съм имала такива са били за кратко

Последна редакция: пт, 30 юни 2023, 14:14 от Tsvetkova17

# 126
  • София, България
Margaritka, аз също знам, че не е препоръчително, а да не говорим че е възможно заради хормоните да няма никакъв ефект или да има обратен такъв.

Valerita, ако не се повлияят до седмица сподели с АГ, че не е шега работа ако са постоянни. Даже го питай, в този случай може и по-сериозна доза да трябва да пиеш.

# 127
  • София
Маргаритка те не са позволени при кърмене, а камо ли при бременни

Tsvetkova17 много хубаво така!

Валерита добави и но шпа 3х2 и ако не минава до утре отивай в болницата, не е зле малко или спазмолитици или кормагнезий да те налеят.

# 128
Аз днес бях на първа женска консултация по здравна каса в Токуда, отвратителна жена, много груба. Пита ме защо идвам, след като се следя при Кючюкова и аз: ами дори тя ме посъветва да се запиша и по здравна каса, за да си използвам изледванията, които ми се полагат. И тази лекарка: ами няма нужда да идвате, то изследванията са много малко, които се покриват, само ПКК и урина, които са 10 лв. И аз я питах поне микробилогия не се ли полага (в Токуда е 51 лв, иначе ми е пределно ясно, че покритието като цяло по каса е нищожно), та вземи ми секрет за микробилогия и коментира, че се виждал секрет, много се изненадвала, че досега не е пускана (обясних, че още от началото на май месец имам микробилогия, която беше чиста, въпреки че пак имаше секрет). От ехографа не коментира нищо, аз трябваше да я питам поне отговарят ли си размерите на седмицата.
За плацентата каза само, че е предна и аз я попитах дали се е вдигнала, защото на предишните прегледи ми бяха казали, че е започнала да се вдига, но не напълно. И сега каза, че не е напълно, достигала до началото на шийката без да я покрива и добави "без полови контакти". Някоя от вас посъветвали ли са я такова нещо на тази база само?
Защото моята АГ досега никога не го е казвала, коментирала е, че плацентата не се е вдигнала напълно, но не е и ниска, отговаряла си е на седмицата. Иначе шийката ми е 42 мм.

# 129
Благодаря ви, момичета. Изпих един Магнерот и един папаверин и днес ще съм в хоризонтално положение. По хубаво стечение на обстоятелствата съм отпуска днес, та ще я прекарам в сериали и филмчета.
Иначе мисля, че сама съм си виновна. Цяла вечер и нощ си мисля глупости и се ядосвам, покрай пустото моминско парти, на което трябва да отида. Вече съжалявам, че изобщо приех..

# 130
Маце твоите бъбречета как са?
РРР за мен е много важно човешкото отношение от страна на лекарите и въпреки това, че ходиш на частно..аз бих си трънала от тази

#Valerita Няма да допускаш такива емоции да ти влияят нито на психиката, нито на физиката ... не го мисли това моминско

# 131
O да, не възнамерявам да ходя повече при нея със сигурност.

Валерита, мисля, че можеш и по 2 Магнерота на един прием да вземеш в началото, докато се насити организма с магнезий и се овладеят контракциите. 3х2 на ден е макс доза.

# 132
РРРРР, повечето доктори се дразнят ,ако ходиш и при друг. Комплексират ли се , какво става не знам. Аз например се следя по здравна каса при моята си докторка , но тя не работи в болницата я която искам да раждам. За сега не сме обсъждали , не съм и казала ,че не искам да раждам при нея. Ще гледам да отлагам колкото се може повече , за да не стане точно накрая в 9тия месец никакво внимание да не ми обърне. Един пък друг доктор с предната ми бременност,който ме следеше тогава , се ядосваше ,че не посещавам бургаски специалист за феталната, а от Пловдив. Толкова глупости каза за него , това ми е супер грозно.... Та може би не е трябвало да и казваш ,че се следиш и на частно.

# 133
PPPPPPP не трябваше да казваш, аз също се следя на 2 места, и още от 1 преглед по ЗК докторката ми каза - не си задължена да раждаш с мен, към 30 седмица искам просто да знам да се ориентирам, така че потърси друга щом тази така се държи

# 134
PPPP, при коя лекарка в Токуда се случи това? Да не е случайно Колева?

Аз за момента все още ходя само по каса, все повече се обърквам дали да не отида и на частно. Много си харесвам АГ по каса, но имаме различия по повод НМХ терапията и все повече се замислям, дали паралелно да не тръгна и по други прегледи в друга частна клиника, в която мога също да родя.

Общи условия

Активация на акаунт