Отговори
# 630
Относно шийката - в период от една седмица ми я мериха три пъти:

1 път - 3.11см
2 път - 3.6см
3 път - над 4см, не помня колко точно

На празен мехур, с вагинален ехограф. Не знам възможно ли е да расте толкова бързо или различните апарати показват различни мерки. След втория път почнах магнерот 3х2, ама чак така да буустне шийката не знам Grinning

# 631
Бобиии, много красив профил си има вашата пухкава госпожичка ❤пупупу..
Снимките са от Чавеева,но и Вецев прави всеки път 3Д(той гледа винаги на фетален апарат и винаги пуска доплер/не мога да спра да го препоръчвам,нищо,че му пратих доста пациентки и ме преглежда все по нощите,но от Стаменов съм свикнала). В Надежда на ЖК техниката не ми допадна вчера и доплер нямаше… или пък се разглезих от Вецев 🤣
Не съм пускала стерилна урина изобщо от както бременея. Чакам още резултати от вирусологията и ще ги пратя за коментар на Павлова. Знаеш ли микробиология и цитонамазка за колко време излизат в приложението?
Да взема утре да пусна една стерилна урина и да кротна,че накрая ще съм в психото преди термина…

# 632
Смоуки , има шанс да се възстанови, ама намали седенето, т.е ако си хоум офис в полулегнало работи, фитнесче забрави, колан си взе, магнезий за да няма контракцийки че и те скъсяват и ще си ок.
Мдааа, по много седя през деня - от кол на кол. Хоум офис съм и ще гледам да съм в хоризонтално положение когато е възможно. Благодаря ти много, надявам се да се удължи, че да си върна активността. На мен застояването ми се отразява много зле психически, това е проблемът. Та в името на менталното здраве преодолявам вродения си мързел Laughing

# 633
  • София
Познато ми е на мен това от кол на кол... Ама няма как, минавай в ново положение, много е досадно, аз се схващам цялата, ама пък най-много товари седенето. Природата хич не го е измислила с тая шийка, не може там цялата тежест да се държи на 4см мускул...

# 634
Devilche, микробиология и цитонамазка съм пуснала на 13.06.2023 г. Микробиологията е излязла на 15.06.2023 г. Знам, че излиза за 3 дни. Цитонамазката е излязла на 26.06.2023 г., което ми се вижда бързо, като че ли излизаше по-бавно.
Сега погледнах предната от февруари - излязла е за 23 календарни дни, явно сегашната от ЖК е излязла наистина по-бързо. Blush
Like Smoke, не знам при мен дали е от това, че излязох в болничен и основно си полежавам и почивам, а преди това седях по 8 часа на стол, но е факт че шийката ми се е удължила доста - един и същи доктор с една и съща техника я измери 3.6 см., когато още си бях на работа и 4.7 см. сега. Почивай и полежавай повечко.

# 635
Познато ми е на мен това от кол на кол... Ама няма как, минавай в ново положение, много е досадно, аз се схващам цялата, ама пък най-много товари седенето. Природата хич не го е измислила с тая шийка, не може там цялата тежест да се държи на 4см мускул...
Хахаха, представих си ги тия 4 санта мускул - съжалих го горкичкия.
Аз постоянно повтарям на мои познати, че седенето е по-вредно от пушенето - ето, права съм.

# 636
Devilche ,гледам аз последната си урина и пише 1 еритроцит , при норма до 1 в поле и не ми е отбелязано като отклонение и аг нищо не каза .Може би това има предвид твоя резултат . Виж ,че в графата пише ,че е негативно после. Не можеш ли да се консултираш с някои от твоите Аг за успокоение ?

# 637
Таничка този американец в тикток  дето мацето говори за него (ако е същия де ) и моят мъж го гледа ,че сега е на някакви режими да гори мазнини.Много подробно и нагледно обяснява той има една синя машинка на ръката и постоянно отчита.От него разбрах и после гледахме на още няколко клипа ,че ако преди всяко ядене изпиваш 1 топла чаша вода + 1лъжица ябълков оцет кръвната захар почти не мърда.Не знам как седят нещата при бременни ,но ако те интересува мога да ти кажа името му и сама да прецениш дали ще ти е от ползаа.
  Иначе аз днес минах при хематолога и ще съм на Тотем 😞 + още някакви добавки за по-добро освояване.Заради вечно ниския ми хемоглобин,желязо и еритроцити си набих филм ,че имам таласемия .... И се оказа ,че за да пусна това изследване първо ще трябва да вдигна желязото и чак тогава.И съм супер притеснена 😬.Иначе ходих при др.Испирска и съм много доволна.Страшно изчерпателна и подробна жена, разказах и всичко от както съм се родила дето се вика и говорихме за много неща свързани с бременността ,кръвта ,витамини и т.н.И въпреки ,че се  опита да ме успокой за таласенията аз направо място не си намирам.Като знам ,че сега на ММ трябва да му вземат кръв от "безценната ''му ръчичка 😁 и лошо ми става ....

# 638
  • София, България
Еха колко сте изписали Simple Smile
Devilche, сега една върху друга се катерят, като се родят върху твоята глава Sweat Smile

Прекрасни снимки и твоите и на Bobby. Големи са ни човечетата вече Kissing Face

Аз от изследвания не разбирам хич. Но ви желая на всички бързо да вдигате, каквото е паднало и да се изчиствате от всичко. Така ще е. Всичко изсмукват малките и си трябват добавки.
Това за стола наистина е вредно. Както съм казвала по-назад след време и контракции се появяват при постоянно седене. Така че по-добре при първа възможност или раздвижване или полягване за известно време. По-малко седене.

Аз пък с друго оплакване: в тази жега излезнах за 2-3 часа разходка и се прибеах подсечена между краката и под СиСките Joy хора, като малко бебе. Мазах се с някакво Бочко против подсичане Sweat Smile

# 639
Много сладурски снимчици сте пуснали на тези госпожици! 😍

Аз тези дни въобще не спя добре. Дори възглавницата за бременни не помага (аз я ползвам само за между краката и подпиране на корема). Събуждам се по няколко пъти да ходя до ВЦ, едвам заспивам .. а колко реалистични сънища имам .. ужас! Снощи сънувах, че не мога да си гледам бебето. Разплаках се на сън и моя приятел не събуди, че съм плачела наистина. Ужас просто!

И ми е мноого трудно с пиенето на вода, а знам колко е важно. Старая се много, успявам да стигна до литър на ден. Но това е. Преди пиех по чашка две на три дена и много кафета.

И от още нещо да се оплача, дискомфортно ми е на самия корем ниско долу. Прибирам го постоянно все едно си намествам неудобен ластик там и се плаша, че мога нещо да навредя на бебчо. Аз даже не съм сигурна как точно да обясня самото движение което правя несъзнателно - като да си глътна и отпусна пак корема ама не съвсем.

Аз още пия но шпа от време на време ако се появи болка, която не минава сама, защото магнезий не ми е предписван.

И броя дните до 21-ви когато ще видя бебо и се надявам, че ще чуя, че всичко е наред. Ако издържа до тогава,е че покрай корема и тези движения ме е страх и едвам се сдържах вчера и днес да не ида отида при някой друг просто да ме види.

# 640
Влизам, за да се оплача. Тази нощ се събудих в 2.15 и изкарах до сутринта. Четох на киндъла, из нета рових... Незнам какво ще правя с това безсъние. А знам, че сега ми е времето да спя Simple Smile
И за капак, следобед преядох с диня и сега се чувствам бременна не с близнаци, а с цял клас. Sad

# 641
Момичета, да ви питам и вас, и по-специално пазаруващите от Amazon. Активирах днес тестовия период на Amazon Prime, добавих 3 продукта в Baby Wishlist. Като ги сложа в кошницата обаче, цената им става редовната. А имат намаление заради Prime Day. Какво пропускам? Стигнах до стъпката за плащане и цената не се променя и си е тази без намалението.

# 642
Споделям тази възглавничка, тъй като е възможно да бъде в помощ на някоя от вас, с болки в опашната кост, хемороиди, превенция и т.н.
Тъй като аз седя продължително съм си поръчала една за офиса, ще споделя впечатления!
https://adapt.bg/product/2514/%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%B8%D0%B4%D0% … %D0%BE%D1%80.html

дъКитен и на мен ми е много трудно с водата /винаги ми е било/ Cold Sweat
Не смятам, че с гълтане на корема може да навредиш на бебчо...
Иначе аз също имам болки ниско долу, не съм пила но шпа досега, пия магнезий, АГ каза, че мога да пия по две сашета на ден /не знам дали си въобразявам, но откакто увеличих дозата не ме боли/

# 643
Bobby, вземай ги без Wish list, за да използваш отстъпката на Prime day. За жалост е много подвеждащо в уиш листа ти показват по-намалена цена, но реално не може да се комбинира. Прекарах 1 час в спорове със съпорта, че не постъпват коректно така..но го пише в общите им условия.

През уиш листа вземи неща, които не са Prime deal

# 644
Да, благодаря, Valerita.Изпробвах го и стана. Simple Smile Явно наистина не може през wish list-a.

Общи условия

Активация на акаунт