Отговори
# 615
Таничка,  добре дошла в Бургас! Пожелавам ти всичко да е наред и да си почиваш у дома!

Момичета, искам нещо да ви попитам по повод витамините. АГ ми изписа Елевит и едновременно с това ми каза да продължавам с метилираната фолиева киселина, тъй като съм с мутация за неусвояване. Имате ли наблюдение върху тази марка витамини и можете ли да препоръчате други с метилирана формула ФК в тях?
Другото ми питане и за магнезия. Освен, че няколко пъти се видяха контракции при преглед, получавам и крампи вечер. На своя глава си взех магнерич, докато дойде време за прегледа. Пих го според листовката по 1 на ден. АГ , вчера на прегледа,каза да го пия по 1 на ден или по две, в зависимост от състоянието ми. Еми.. трудно ми е аз да преценя. Та това е в общи линии.

# 616
Магнерич не е ли по 500 мг таблетката. 2 на ден не идва ли малко множко? Когато тренирах с висока интензивност взимах по 700-800 мг на ден. Сега взимам 350 мг

# 617
точно вчера задавах въпрос на акушерката за тоя магнезий и тя каза, че до 2 гр на ден са позволени. Аз пиех един който е в комбинация с цинк, но сега ми го спряха и ми изписаха магне В6.

# 618
Аз имам втвърдявания на корема за секунди, по 2-3 пъти на ден и снощи АГ ми каза да пия магнерота по 3х1 т и но шпа макс 3х1.
Иначе ми мина втора ранна фетална (15+3 гс) при Чавеева-отличнички били разбойничките. Едната се катереше на главата на сестра си и я подритваше в лицето 🙈 пак имат разлика в теглото,но за нея това било абсолютно нормално. За сега водите,шийката,всичко е ок.
Вечерта бях на 1ва ЖК при Павлова в Надежда и измери шийката 44 мм. Харесаха й бебетата,отново ми обясни колко е рискова тази бременност,пуснахме урина и сега гледам,че има наченки (trace пише) на кръв в урината 🙄

# 619
  • София
Добро утро!

Мале не знам как спите, но при мен е ад, будя се минимум два пъти, един път в 1, втори път в 5, единия път сама се будя, в 5 ме буди котарака, отделно сънувам страшно много, едни ясни сънища и съм леш като стана сутринта. Тази нощ бях вир вода, жега...

Танче, как върви иначе кр захар? Стабилизира ли я ?  Дано не те взимат в МД!

Amerikas0990 аз съм на 2*2 магнерот, което го прави 2000мг, била съм и на 3*2

Keksche_31 кое е странното? Нали си приложила лечение и са изчезнали

Девилче браво за хубавите новини! Пу пу за шийката. Аз бъркам или ти при Вецев се следеше и той ти беше измерил къса шийка? Стискам палци за урината да излезе чиста

# 620
Добро утро и от мен! Не ми върви много съня и на мен , трудно заспивам , въртя се ,ставам и аз. Снощи ,обаче стана някакво чудо , заспала съм и чак до към 6 без 15 сутринта когато звънна алармата на мъжът ми и само го избутах да си я спре и край , отнесла съм плувката , а друг път го чувам как тропа и хлопа, понеже е като слон в стъкларски магазин. Даже детето е преместил при мен на спалнята и после към 7.30 като звънна моята аларма се стреснах ,че се е успял за работа.
В повечето случаи закусвам някакви сандвичи, филийки намазани с нещо и напоследък не мога да изям 2 броя , много тежко ми става, даже сега изпих и една голяма чаша айрян ии чак взе да ми се повръща , все едно съм изяла цял хляб. Много ми е висок корема , ужасно е ...
Вече 2-3 дни усещам моята госпожица , много е хубаво. Лежа си на дивана с ръка на корема(нищо ,че не се усеща на ръката) и се усмихвам сама като луда 🌞💗
Хубав ден на всички тумбачета 🍀

# 621
Добро утро, момичета! На мен два дни ми липсвахте, не бяхте много активни, а аз си ви чета всяка сутрин...много се изкефих, че имам да чета доста коментар днес хихих
Маце разбирам те ...тези мъже много дишат, а и някак дразнещо го правят...
Валерита твоето умопомрачение ни е познато, предполагам на всички, аз пазарувам яко за себе си сега ...а ми се иска септември да започна с бебешките неща, но не знам какво ще ми е наистина необходимо, защото не искам да купувам излишни неща...
Количка и креватче ще ми дадат, със сигурност ще купа скрин-повивалник и до там ...
Америка това Елевит, не го знам ...сега ще започвам витамини Новалак, в които фолиевата киселина е метилирана
за магнезия не знам какво да ти кажа, не мисля, че две са ти много щом от една няма ефект

# 622
Americas0990 , аз съм на елевит от самото начало и отделно си пия фолиева киселина . Просто имах много и аг ми каза да си я допия. Добре ми действат .В началото на бременността имах лек дефицит на някои витамини ,но сега се нормализираха ,а не съм пила нищо друго . Не съм изследвала мутации , не съм се интересували от  други марки . А магнерот отделно пия 2*1.
     Devilche ,много се радвам . Хайде сега дивачките да се налудуват в корема ти ,а после да са кротички принцеси ! 🤗

# 623
Americas и аз пия Елевит от два месеца , тъй като преди това бях с пренатал денк и ми ставаше много лошо от тях.
Елевит ми миришат ужасно и ми се гади докато ги пия , но за момента нямам липса на нищо чрез тях и мисля,че ми влияят добре.
Като цяло са доста разпространени пренатални витамини и доста ги рекламират,което не знам дали е хубаво или не.

Иначе , аз се прибрах в София вчера и де започнаха болежките 🤣 вече обмислям кога да тръгна на обратно към нашите на морето , та да съм пак добре ( явно психическа настройка ) 🙄
Вчера ми се обадиха и от клиниката да ми сменят часа за преглед, не съм виждала господина ни от 20.6 и вече нямам търпение, та трябаше на 20.7 да ходим , но го смениха на 18.7 и подскочих от кеф, нищо че е само два дни по-рано 😍

# 624
Благодаря ви,Момичета❤дано се кротнат, че незнам как ще се диша по-натам,ско са все толкова активни 🤣от сега беше каша в корема ми-крака,ръце навсякъде…

На тази бузана,вижте как сестра й си е полегнала на главата й и мята крака и ръце 🤣на цветно беше мн смешно.
Маце, правилно помниш-следя се и при Вецев(така се получи-до 26 гс ще са ми повечко следящите,докато отмине опасността за Т синдрома).той в началото (10 гс май беше) я измери 33-34,предния петък я измери 40,а снощи Павлова 44,но с коремен🤷♀
Ето и резултатите от урината:

Каква е тази кръв 😰😰😰

Последна редакция: ср, 12 юли 2023, 11:26 от Devilche

# 625
Добро утро,момичета🌞. Относно съня при мен май нещата се случват по-добре откакто съм с бебчо🥰.Ставам си 1/2 пъти до тоалетна ,но това и преди го правех.Доста по-малко сънувам и сънят ми е спокоен.Имах два случая където се ококорих в 5 сутринта ,но и двата пъти бях спала следобед 😁 Иначе от два дни усещам едни болки е кръста (сигурно е нормално) или аз прекалявам със стоенето права.Сега като не ходя на работа  и сутрин отивам до пазара и после готвя ли готвя 🤣 Не съм свикнала да имам толкова свободно време....

# 626
  • Бургас
Танче, как върви иначе кр захар? Стабилизира ли я ?  Дано не те взимат в МД!
Маце, не мога да я регулирам. Пробвала съми с една и съща храна няколко пъти и различни стойности вади. Ту високи, ту ниски....смотана работа.

# 627
Devilche, стига си създава паники, че стряскаш госпожиците, пък после се чудиш защо едната се качва на главата на другата. Stuck Out Tongue Winking Eye И при мен го имаше това Trace за кръв в урината, но моите изследвания са по-лоши от твоите, ето да видиш:

Личева изкоментира само левкоцитите и ме накара да пусна стерилна урина. От там изскочи бактерия Klebsiella Pneumoniae, която лекувахме 7 дни с антибиотик и вчера пуснах пак една стерилна урина, за да видим дали се е махнала гадинката. Ако ти е притеснено звънни и питай, че да не го мислиш. Стерилна урина пускала ли си? Hug
Къде ги дават тези реалистични снимки? В Надежда ли и на кой преглед? Аз още си карам със стандартни снимки, но поне на последната от феталната при Чачева се вижда личице в профил. Видяхме и ръчичка, но не ни махаше като при Жирафчето, а беше свила пръстчета. Както каза докторката, добре похапваща си, 236 грама в 17 г.с. + 2 дни. Heart Eyes

Последна редакция: чт, 13 юли 2023, 10:22 от Bobby®

# 628
Тъкмо се бях нагласила да ходя към фитнеса и баааам! - шийка 32,1 мм. Явно ще трябва да намаля физическата активност, а така да не ми се иска. Иначе, нямало проблем в ходенето дори и повечко - моят таргет за деня са 10 хил крачки, но обикновено се движа между 7 и 13.
Утре ми пристига колагенът и явно го почвам заедно с повечко магнезий.

Маце, ти като един гуру и вишист по шийки - има ли шанс да порасне или да се сбогувам с тази идея? 16,5 г.с. съм

Последна редакция: ср, 12 юли 2023, 12:16 от Like_Smoke

# 629
  • София
Смоуки , има шанс да се възстанови, ама намали седенето, т.е ако си хоум офис в полулегнало работи, фитнесче забрави, колан си взе, магнезий за да няма контракцийки че и те скъсяват и ще си ок.

Танче гледай храната да е с достатъчно протеини и фибри, също гледай задължително да хапваш салата с ябълков оцет преди всяко основно, много помага за регулирането на кр. захар. Има един американец в Тикток го следя, има такова апаратче което е нон стоп в ръката и си прави експерименти и има супер много разлика в резултата само ако промениш в какъв ред си хапнал някои храни

Общи условия

Активация на акаунт