Отговори
# 30
  • Отвъд алеята зад шкафа
Добро утро.

Ема тази нощ ми разказа играта - тамън я похвалих вчера, че прави 7-8 часова пауза през нощта и тази нощ като се събуди в 2.30 повече не заспа, беше през 1 час на цица и заспиваше на гърдата. В момента, в който я оставя на леглото се събужда и почва рев. А аз съм спала от 22.00 до 2.30 като дори и тези часове сън ми бяха неспокойни, защото имах главоболие и сънувах ужасни кошмари, а бе направо .... Cry Такова нещо никога не се беше случвало, а няма колики, защото като е в мен си кротува, даже пуска някоя усмивка, но като я оставя  Shocked

Мерелин мен ме устройват и двете места, обаче няма да мога преди 13.30 , че сме на плуване с таткото. Ако може срещата да е от 13.00 часа, та не пропусна много, ще съм много благодарна, но и другите да кажат как им е удобно.

Ема току-що заспа и аз се мятам скорострелно в кревата  Praynig

# 31
На мен повече ми харесава предложението за неделя пред театъра, но татито прави някакви планове да ни мъкне към Пазарджик  #Cussing out вярно, че там ще бъде 17 градуса най- малко и че имаме много приятели, които искаме да видим, но пък така ми се иска най- накрая да видя поне някое ноемврийче- и сега съм в голяма чуденка... ако мъжо не се тръшне  Wink

Клюки, на Ран са му слагали ваксините по ЗК, защото и представа съм нямала, че има и други възможности и нито веднъж не ми е вдигнал температура- така че мисля и на Неда да й бия същата- чудех се за Пентаксим, но и моята педиатърка каза същото като тази на Карил- все тая е каква е ваксината щом детето не е проявило някаква алергия или пък няма семейна обремененост- чакая да оздравее напълно и поне седмица да е абсолютно здрава и тогава ще я водя на ваксина- пък ако има от убитите -още по- добре - но каквато и да е ваксината не слагам никаква ако бебека не е на 100 процента здрава, както и хората около нея- колко ще закъснеем ми е все тая

# 32
Добро утро и от мен  Tired

Мариянче, явно двете с теб сме били караул тази нощ  Wink И Теа беше същата работа като Ема.Събуди се в 2.45 ч. да яде и после на всеки час...рев, мятане, иска да суче, а като я сложа на цицата и започва да се върти и опъва  Rolling Eyes Честно казано успя да ме поизнерви.  Confused Сутринта станахме в 7.15, мих я, яде, заспа за 30 мин и сега пак е ококорена и само да спра да люлея столчето и се започва един рев, ужас.Дори клечки гасих сутринта.Сега май по най-бързия начин ще я изведа на разходка, че да рахатясам малко.
Аз за разходката не съм сигурна още дали ще мога  newsm78, но като се уговорим къде ще е ще напрая всичко възможно да се включа и аз.

Добре дошла на новата мама сред нас!

Приятен ден от мен!   bouquet

# 33
  • Ботевград
Здравейте сладкишчета   bouquet
Честита нова красива темичка! Само с хубави неща да я изпишем!
И с послушни бебки да се хвалим  Hug
Фъстъчка честит рожден ден!  Hug Бъди много щастлива-а относно подаръка - хайде догодина още един  Mr. Green
Мами, аз тотално съм се побъркала  Blush Денонощно си мечтая за второ бебе  baby_neutral Аз нали отгледах първото  Mr. Green ИИИИИИ ... лятото мисля, ако не съм размислила да работя по въпроса   Blush поне да ги отгледам наведнъж ...  Whistling
Приятен и слънчев ден Ви пожелавам!   bouquet

# 34
Здравейте, мацки!!
Вчера пътувахме към ортопеда към Младост и направо щях да скокна от колицата - викам на Андрей "Рени и Gadamer"... ама нямаше как да спрем.  Рени след като приключи прегледа ти звънях на номера от който ми беше писала смс в болницата когато раждах, ама ... глобул щял да ти предаде  Twisted Evil
Аз се размотах вчера малко по пътеките и купих най-накрая поларено ескимосче  Hug
Имам си и ново кенгуро на чико, а отделно си взех и това http://www.family-bg.com/catalog/prX_1546.htm?osCsid=5ae4d120c90 … 4cdb3c3c947628214  мисля че ще ми е много удобно за Вики, ама трябва да попорасне Simple Smile Нали сме постоянно на ръце...
Хаиде и тази седмица ще става за разходки и да се възползваме пълноценно!

# 35
Mалко полезна информация- таблички удобни за принтиране, отнасящи се за късното захранване.

http://img.photobucket.com/albums/v724/t_ruseva/forum/Untitled-1.jpg?t=1169018610
http://img.photobucket.com/albums/v724/t_ruseva/forum/Untitled-2.jpg?t=1169018564

# 36
Хубаво би било да се видим през почивните дни - на мен  в събота ми е удобно, пред Народния театър е чудесно предложение /личи си кой най-много митка из центъра, Ети/ Mr. Green
Това хубаво време е просто рай за вируси и бактерийки #Cussing out, ама аз си го възприемам като ноемврийски късмет за разходките на ноемврийските сладурковци!
Сега папкаме с Ники и пак отпрашваме на разходка - спинка като буба навън! Приятни да са и вашите!  bouquet

# 37
Привет момичета!
Да ви кажа честно не съм изчела всичко, но седнах най-после да ви напиша какви премеждия имахме ние с Магито тези няколко дни!
По принцип Магито от около две седмици стана едно по-неспокойно бебе!Коликите едно на ръка - те винаги се познават че са те, но тя стана по ревлива, по - неспяща добре и въобще голяма грижа стана по нея!Започна почти всеки път като се насуче да плаче упорито 5-6 минути , докато не я успокоя с бибата , та позаспи малко и пак се събуди и така до безкрай!Спеше само на вън повечко!Та така се заредиха едни безсънни денонощия, та чак вече ми беше перманентно лошо от недоспиване!
Та кулминацията дойде преди две вечери!Магито спа през нощта от 23.00 до 04.00ч и като се събуди за хранене аз след като бях почнала да пия лактогонния български чай бях напращяла яко!Тя се насука и пъщкайки спа до 06,30ч и аз пак й дадох!След 10минути я чух как повръща в леглото и като станах направо се ужасих - цялата й глава , половината калъфка и одеолото бяха подгизнали в повръщано , което беше слузесто и на парцалчета!Направо в банята я закарах милата ми душичка!
Много се притесних даже си поплаках!Незнаех какво й е?
Сутринта я изведох на разходка, но тя не спеше и мрънкаше!Пак повърна малко и аз вече реших, че трябва да ида на лекар!Прибрахме се и тя започна великото дране, ама до захласване окол 1час без да спира!Плачейки се обадих на личната ми лекарка като знаех , че вече й е свършила смяната в поликлиниката, но исках да я питам какво да правя, защото съм крайно притеснена и бях и сама в къщи и УЖАС! Нейният отговор беше - цитирам: ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ ама защо не ми се обади по-рано аз вече не съм в поликлиниката , а сега трябва да БЕЗПОКОИШ колежката ми!!!Ей, казавам ви направо полудях от ужас !Маже ли аз и звъня ревяща и шашната друсайки пищящото си детенце и последното нещо , което исках да чуя беше някакъв упрек!Нито ме попита какво му е на детето, нито се опита да ме успокои по някакъв начина, абе нищо просто 3 пъти един след друг ми каза , че сега като ида в поликлиниката ще безпокоя колежката й!
АЗ ПРОСТО Й ЗАТВОРИХ ТЕЛЕФОНА звъннах на комшиите  и излетяхме към болницата!
По пътя тя заспинка!ЛЕкарката , която беше на смяна беше супер любезна - д-р Василева - видя ме че съм разстроена и веднага гушна Магито , прегледа я обстойно , изслуша ме внимателно и каза , че общото й неразположение най- вече според нея е от недояждане - аз въобще не се бях замислила , че дедтето ми гладува!То и за това явно не е акала много !Другото е от нослето секрет се стича по гърлото и тази слуз я кара да повръща и да се дава!Изписа ми Бактробана за носа и ми каза да изцедя гърдата преди ядене, за да видя колко има и после да й дам с шише , за да видим тя колко ще изпие!Обаче аз откакто пия този българския чай , гърдите ми отново почнаха да се пълнят, да стават твърди и да тече кърма като в началото!Изцедих 100мл и тя го изпи цялото!Така направих и следобяда и като я сложих вечерта след банята да спинка в 20,30ч Магдалена спа за първи път през живота си до 07.00ч сутринта!Аз просто не вярвах!И аз се позаредих със сили и така вече два дена аз пак си имам спокойно, спящо и весело детенце !Но просто яде повече и това я успокои!
 Извинете ме за подробностите, но го написах подробно ако има някой с моите проблеми да знае как да постъпи!

Чао и целувки!

# 38
  • София, Дианабад
Здравейте майчета в тази поредна слънчева януарска сутрин Laughing
Ние също се позагубихме напоследък, но разходки, домакинстване, гости и не остава време да пиша, но иначе чета мноого редовно.
Качка, тази педиатърка е за разстрел  #2gunfire #2gunfire #2gunfire! Как може такова отношение! Явно някои лекари отдавна са забравили Хипократовата клетва и каква мисия имат! Ей, много се ядосах! smile3516
Хубавото е, че Маги е добре и има доволна майка и се надявам да ви видим скоро на разходка.Grinning Ние сме в градинката при Фамилията почти всеки ден между 14 и 16 часа, горе долу и други майчета идват също
Цвети, страхотна си с идеята за колажа! Възхищавам ти се откъде намираш толкова време - с Неда, Ран и да поддържаш и оформяш темичките ни и даже и изненадки да правиш.  Браво! newsm10 smile3501
Идеята за срещичка на Народния театър е чудесна, най-накрая ще видя ледената пързалка!
Бройте ни и нас в неделя около 13.00 ч.  Grinning
Сега да кажа, че и Борис тази сутрин,  не беше на кеф също и се чудя как да му изместя режима  newsm78. Като заспи след къпане прави почти 6 часова пауза, но се буди нощем за ядене в 3 - 3.30 ч. и яде много малко. Но ако дам вода няма да заспи пак. Къпем го около 9 ч. и после яде и спи, ако го храня в 12.00 пак дали ще пропусне това ядене в 3.00? Проблемът не е толкова, че се буди в 3, а че се буди понаспал пак в 6.30 после и се започва едно кокорене и игра  - така 1 час се забавлява сам и после мрънка, защото му се спи и не може да заспи. Уф, дано нещо сте разбарли.

А до мамите с гладни бебчовци, аз дохранвах 3 пъти с по 30 грама с АМ и ми беше криво, но като е гладно детето какво да направя. Пия си чайчето и май има ефект засега, но усетя ли че не му стига си давам АМ. А нямам достатъчно кърма, за съжаление, за да изцеждам. Явно малчовците порастват и им трябва повече папкане, по засищащо.  newsm03

Хайде лек и слънчев ден от мен - аз днес съм на контролен преглед при гинеколожката  - да видим как зараства опрецийката..  Laughing

# 39
  • у дома...
ZLATNA, добре дошла в отбора на искащите по-скоро второ бебе.  Laughing Ние с мъжо сме решили възможно най-скоро да зареждаме фурната за второто. Така де, да ги гледаме заедно, да не губим тренинг, а и ако изчакаме Ани да порастне ще се откажем може би /малката така ни върти на пръста си.../. Явно сме пропити с авантюризъм с примес на мазохизъм  Mr. Green

А иначе от сутринта Ани  се глези както тя си знае - носим се, пеем си, гушкаме се... спи и се а не знае как... Та сега най-после заспа. Явно се смили над майка си и и позволи да се приведе в приличен вид /човешки/. Като гледам обаче май днес ни обявяват стачка бебоците Twisted Evil

Хайде до после, че да свърша малко домакинска работа. Целувки на всички

# 40
Качка мила, като етях се разплаках -много ми стана тъжно и аз понякога си поплаквам за Ивчо особедно вцхера така го изтормозих милия !Ходох да си взема акта за раждане и да подам декларация за афтомобила и милото ми слънчице се изтормози покрай тая бюрокрация ,разправии и там в общината работят маймуни не хора ох няма да пиша повече за това ,че ми идва да ги удоша.

# 41
  • София
Zlatna, много искам и аз пак да съм бременна, и даже го сънувам вече това второ бебе, ама няма как... живеем в гарсониера, та ще трябва да почакаме разширението...

Иначе и аз съм за срещата... ако времето го позволява ще дойдем с колата, че тогава ще си имаме шофьор.

# 42
Ех, тези два дни, да не чуе дяволът, по се ядват. Малката не реве безспир, както преди, или просто съм свикнала?!

Ивето, взела си решение, което според теб ще  е най-добро за бебчето. Аз не мога да си представя, как бих се чувствала на твое място. Мисълта, че детенце е далеч от мен, и зависи от други, наистина е тежка. Вие сте на АМ , така ли? Иначе, доколкото съм чела, ако майката е болна, няма как да предпази детето,но пък то си има добър имунитет до 6 месец. В случая е по-важно ти да се оправиш бързо, че покрай мастита, разбрах какво е с температура и грижи за бебето  #Crazy

А иначе, ако знаех че е при свекито, щях да ПАДЛАДЕЯ. Онзи ден се ядосах много. Вика ми: "Ама ти си я свикнала на ръце!!!"
Абе жена, ела да видиш как се гърчи от колики детето с часове, да видим дали няма да го гушкаш!  #Cussing out
На следащия ден, малко преди храненето на Лина и чистих носа и отивам да хвърля клечките, които съм използвала, а Лина естествено реве разстроена от процедурата. И свекърва ми влетява в стаята като майка-орлица и с укор ми казва: Ама как така си я оставила да реве бе!!! Направо побеснях!!!

Клюки, и на нас Памперс 2 са ни малки, но пък и 3-ката е голяма. Вечер слагам големия, а през деня малките. Но има ли акане - 80 % сме омазани Sad

Качка, съчувствам ти за тревогите, които си изпитала. Само не разбрах добре, защо излиза, че е стояло гладно детето. Нали имаш достатъчно кърма?Можеби след като е повърнала доста е била гладна, но по принцип да си я държала гладна, не ми се вярва  newsm78

Въобще, това с храненето ми е голяма мъгла - реално ми се струва, че детето понякога яде повече, друг път по-малко. В този ред на мисли, Лина нещо ми се лигави и иска по малко, но често. И това не си е работа, Ама като съм решила да я храня на поискване, ще дерзая Simple Smile

Лек ден на всинца!

Специални благодарности на ДИЛ за подаръка - много е сладък и на AngelEyes, която се отзова за Инфакола  Hug

# 43
Благодаря ви за милите думи момичета!
Роня аз по принцип от почти месец насам все си мисля , че нямам достатъчно кърма и все това мърморех на всичко около мен, но всеки ми вика - ооо глупости имаш, имаш и аз все си мислех , че си внушавам!Но Магито с всеки ден ставаше все по - нервна и различна като поведение!И в момента , в който започнах чая и да пия повече течности вече видимо се убедих , че преди не съм имала достатъчно кърма!Убедена съм!
Но не подценявам и проблема със сополите й!Те също са допринесли за нервността й!Много се дави детето и тази помпа - голяма инквизиция е !Дано минат!Те по принцип предполага докторката са от Стафилококова инфекция!
Искам да попитам  дали като са от такова причинени ще ни бият ваксината или докато не минат ще я отлагаме??

Хубав ден!

# 44
  • София
Здравейте! Честито на именниците днес  bouquet

Да се включа и аз в клуба на ненаспалите се.

Моят юнак също не спа добре тая нощ. Заспа ъкм 12, нормално, събуди се към 3 40, и оттогава "Мрън-мрън", опъва се, пъшка, сутринта се рева яко от колики горкото, и сега се наяде и заспа...

Роня, и ние сме на поискване и понякога ставам луда калинка, единствено навън не се сеща да яде. Вчера бяхме след консултацията 2 часа и половина на разходка. Аз капнах, защото все пак си тежи, в кенгуруто го нося. Някой питаше колко време може да седи - колкото искаш, много е полезно за тазобедрените стави.

За ваксината - ние ще вземем Инфанрикс. Наполовина е на цената на Пентаксима, а върши същата работа. Тя е тривалентна - ДТК, полиото се очаква скоро убита по касата, а петата от Пентаксима не е задължителна.  А при нас е важно да е убита ваксината, защото таткото има алергия и малкия е предразположен, та ще се мъчим да го предпазим, дано Peace

Общи условия

Активация на акаунт