Отговори
# 45
  • у дома...
Роня, ние живеем заедно със свеки и сме в период на Студена война - съскаме си усмихвайки се. Е, аз вече не си мълча като прави забележки - снощи реши че ще използвам водата в която стерилизирах шишенцата на бебка за храненията на детето през ноща  #Crazy и нададе вой. При което аз съвсем културно я попитах дали се чува какво говори...  Whistling  :Да видим обаче докога ще ми издържат нервичките... Mr. Green
Общо взето я оставям да си говори и не и обръщам внимание...

А с яденето е кошмар - кога през час, кога през два, кога през 3-4... а сме на АМ. Просто яде когато си иска и по колкото си иска.

# 46
  • София
Егати лекарите как не ги е срам! А уж са педиатри! Направо са за  #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfireБубалина, Качка  съжалявам за това което сте преживяли и се радвам че вече всичко е зад гърба ви и дечковците са добре.

По този повод Качка сигурна ли си че имате стафилокок. И на нас така ни казаха, но секретите излязоха чисти, а и пъпчици почти няма. Вече не знам има ли стафилокок или не newsm78, защото секретите бяха взети след лечение с Бактробан и може и затова. И мен ме интересува може ли да се слагат ваксини при стафилокок, защото аз като малка съм имала и нямам никакви ваксини, освен първата ДТК и след нея пак съм пламнала? Много ми е притеснено от тези ваксини.
А тези помпички наистина са уреди на инквизицията за малчовците и аз вече се опитвам да чистя нослето с неговите клечки за уши. По-малко реве и ако искаш пробвай и ти.

За ваксината - ние ще вземем Инфанрикс. Наполовина е на цената на Пентаксима, а върши същата работа. Тя е тривалентна - ДТК, полиото се очаква скоро убита по касата, а петата от Пентаксима не е задължителна.  А при нас е важно да е убита ваксината, защото таткото има алергия и малкия е предразположен, та ще се мъчим да го предпазим, дано Peace

София откъде се купува тази ваксина и по-добра ли е от Пентаксима? И от кога полиото ще е убито, защото май първо ще свършат запасите от живо и едва след това. Имаш ли инфо кога ще е това?

Ох пиша малко замаяно, но и аз много неспах. Така както онзи ден казах, че вече ядеме по 5 пъти и спи от 20.30 до 4.00 така от два дни този дълъг сън вече е мираж и пак си яде през 4 часа. Дали пък не му е малко яденето newsm78Едва ли обаче, защото често след хапване връща по-малко!

Ох мрънка и изчезвам! Време е за яденееееее!

# 47
Честит рожден ден на Жужа!    bouquet Много здраве и късмет, лични и професионални успехи !

Честито на празнуващите месечинки мами и бебоци!   Hug

ronja , и при нас 2-ката ни е малко малка, а 3-ката малко голямка ама вече сме с 3-ка. За кърменето и ние сме на поискване и понякога е пълна лудница, все търси да папа това дете  Mr. Green

За ваксините - ние май ще слагаме тази от ЗК  newsm78 май май така се очертават нещата.

Хайде оставям ви. Спокойна вечер !  Hug

# 48
   чЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН И ОТ НАС НА ЖУЖА!
    мами нас ни удобриха от банката за кърма и от утре ще съм донор-като разбрах колко много бебенца се нуждаят от нея направо ми се доплака колко много съм хранила уличните кученца ама на с тая стафилококова дето я имахме ....та мами призовавам всички които имат повечко кърма да кандидатстват там twin_neutral
   Цвети благодаря ти за отговора мила smile3525
   Сега ще сложа и аз малко снимки на Ивко ,че вече и ние сме на два месеца....

# 49
  • София
Мони, Инфанрикса се купува от аптеките. Не е по-добра от Пентаксима, но не е и по-лоша. Просто е 3-валентна, а не 5. ДТК - убита. За полиомиелита нашта док каза, че вероятно след месец-два ще пуснат убитата. Явно ще ни слага от нея, като ще почакаме. Това е. А цената на Пентаксима е 62лв, срещу 34 за Инфанрикс. Като имаш предвид, че се правят 3 приема, разликата е сериозна и парите не са малко.

# 50
  • София
Жужа, Честит Рожден Ден!!! Много щастливи моменти с двете хубавици!!!

Аз да ви питам нещо... пуснах тема и в Бъдещи и Настоящи майки, ама почти никой не ми отговори, та и не разбрах нищо, та въпроса ми е... Какво става с конците, с който шият след нормалното раждане? Падат сами? Резорбират ли се? И кога става това?

Имах само един шев, а конецът още си стой там... не мога да го видя, но го усещам и ме дразни при опити за секс и вече се притеснявам че няма да ми е хубаво както преди...

# 51
  • София
Честит рожден ден на Фъстъчка и на Жужка!!!
Желая ви безкрайно щастие, любов и много да ви радват вашите мъничета.
baby_neutral

Мамчета, благодаря ви за милите думи. Наистина аз си знам какво сме преживяли, но важното е, че сега всичко е наред.

# 52
  Честит рожден ден на Жужа   bouquet и честито на всички Антоновци и Антонии   bouquet!
  Фъстъчка, предполагам, че питаш за външните конци! Та зависи с какви конци са те шили! По принцип за външен шев слагат копринени, които се махат на 5 ден след раждането! В Шейново предупреждаваха момичетата да се върнат за конците! А вътрешните винаги ги правят с резорбиращи!
  За срещата-ще помолим тати да ни докара! Дано да е слънчево както казват!

# 53
Момичета, благодаря за пожеланията! Да сте все така мили и лъчезарни вие и малките ви слънчица!
На Качка и Бубалина пожелавам всичко лошо да е останало зад гърба им.
Фъстъчка, на мен ми правиха външните шевове с резорбиращи се конци и на 10-я ден нямаше и следа от тях, но след първото раждане ми махнаха конците още на 3-я ден.Иначе не е изключено да изпитваш известен дискомфорт определено време, но все пак е по-добре да се консултираш с лекар.
 А сега да почерпя, макар и витуално:   cook Wine Glass  party023 Coffee

# 54
Честит рожден ден Жужа!  newsm59
Честито на всички именници!!!  smile3525
Моето свеки също празнува днес -пожелавам си  да е жива и здрава и да не ми създава главоболия!!!
Да ви се похваля - тази вечер и аз, като "белите" хора смених обстановката - с любимия съпруг и приятели бяхме в едно квартално кръчме - ама то било хубаво... Много се забавлявах, поговорихме си сладко, потанцувахме... Супер! За децата бях много спокойна, защото за тях се грижеше моята мила приятелка - справила се е чудесно - всички кротко и блаженно спят... пу, пу, пу. Отивам да "издоя" напрежението и да лягам, че към 5 трябва да съм на линия Mr. Green
Желая ви спокойна и тиха нощ! Hug

# 55
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, ЖУЖА ! bdbaloni ДА СИ ЖИВА И ЗДРАВА И МНОГО УСМИХНАТА ! newsm51

ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН И НА ВСИчКИ ИМЕННИЦИ ! bouquet

Качка, много съжалявам за това, което си преживяла - дано не се повтаря  Peace

Фъстъчка, мен и двата пъти ме шиха с резорбиращи се конци, които сами си падат до 10-тия ден. Не знам защо се чувстваш така, може би не е зле да отидеш на гинеколог да те погледне.

За срещата - аз съм ЗА, но ако е в събота, защото за неделя сме планували пак разходка на Витоша. А иначе, МЕРЕЛИН, по това време няма куклен театър, последното представление е от 12 часа. Но пук  има достатъчно място за тичане... Wink

# 56
  • Ботевград
bubalina ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, МИЛА!
Пожелавам ти всичките лиши неща да са зад гърба ти и оттук нататък само хубави и приятни изненади да ти поднася съдбата! И мноого споделена любов!  Hug   bouquet  Heart Eyes

# 57
Здравейте мами!
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ РОЖДЕННИЧКИ, НА днес ПРАЗНУВАЩИТЕ И НА ТЕЗИ, който празнуваха, докато ми беше спрян нет-а!!!  Mr. GreenДА СТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ И МНОГО КЪСМЕТ!!!  bouquet

Мами, ние бяхме на гастроентеролог. Нали отдавна си пеех пред Педито, че Дани жълтее, но тя - НЕ та НЕ! АМА ДА !!! #Cussing out
Детето с повишен билирубин.
Взехме кръв във ВМА и урина. ДА ЗНАЕТЕ ЧЕ ВЪВ ВМА в 106 кабинет в ПОЛИКЛИНИКАТА ВЗИМАТ НА БЕБЕТА \С НАПРАВЛЕНИЕ\ , сиреч безплатно.Оттам Педито \вече угрижена\ ни прати на гастроенеролог, който каза че черния дроб е добре, и вероятно детето е недохранено, и да го дохранвам с АМ...ДА АМА ТОЙ НЕ ИСКА newsm45Сменихме шишето да не е Авент или Чико, взехме НУК с друг биберон, та изпи 30 мл снощи и то ПРЕДИ КЪРМЕНЕТО, иначе След кърмене - АБСУРД!!! Просто ви завиждам, как ваште деца си дояждат, а тоя  моя инат, се е метнал на МЕН - като каже не - НЕ!! #CrazyНа щиглец ще заприлича, да му се смеят в училище, че му тежи чантата и няма кой да му я носи LaughingИ така с нашта одисея...язък че се роди кюфте, само ме изтормози, че не можа да излезе, а сега ...диета ми пази....Ама кво да се прави ген- фин като майка си на младини. В първи клас бях...19 кг. Wink Wink Winkта тате ми слагаше нещо тежко в джобетата да не ме духне вятъра. Laughing
       След малко ще се върна на първа страница да ви почета, че прочетох само разказа на КАЧКА, и естествено се развълнувах. Какво да ти кажа, душо, като всички се печем на един огън. ДАно се оправят и при вас нещата. Аз за себе си имам една мечта...Искам детето да прояде вече, подходящото за него АМ, и постепенно да го отбивам, просто защото съм гроги отвсякъде. Това е - казах го . Незнам дали съм убедена в това, но нямам сили, и мисля че скоро ще се предам- и да не го гушкам толкова, щото вече ръцете адски ме болят, и да го оставям да си пореве, и да му създам НЯКАКЪВ нощем режим . ДОСЕГА нощем се будим на 1.5 ч - 2 часа, което е вече страшно изнервящо и за него и за мен. А от това безсъние и умора ЕСТЕСТВЕНО е да НЯМАМ кърма. Така че дано да ми се сбъдне желанието детето ми да яде, да има нормален, спокоен ден и нощ!
   П.П забравих да кажа,..ПЕДИТО МИ ВИКА, ...няма начин да направим контролно кърмене, имам много пациенти, даже ги връщам, вчера върнах 15 човека...и т.н. И да съм си била взела везна!!!!! да си го меря вкъщи!!!!! #CrazyИде ми така да я сиктирдосам!! бахти селянката!!!

# 58
Честито на рождениците, и честито на имениците!

Ох, карил, кво да ти кажа. От лекари да се пази човек!

Ама защо пък жълтеницата да е от недохранване бе? Каза ли да му даваш глюкоза? И какви са ви нивата на билирубина?

Аз незнам дали писах, но ние след контролата за жълтеницата сега пием Урсофалк. Изписаха ни и Инфант Формула, но това(незнам точно какво е) никъде не го намирам  newsm78. Разредих глюкозата на 2.5 %, ама явно хич не е сладка, защото Лина хич не я близва.

Велинова, при мисълта да живея със свекърва ми, ми става зле. Независимо какъв е човек, трябва младото семейство да е отделно. За жалост не всеки има тази възможност, но според мен си струва лишенията.

Момичета, да ви питам.  Embarassed Струва ми се, че напоследък миризмата на акото ни е различно  Embarassed Сори за темата Simple Smile. Някак си, по-като на голям човек е, иначе на цвят си е ок. Та, при вас да има такова нещо?. Сега ми хрумна, че може и от прахчетата дето пие да е,ама е малко вероятно.

Ние сега сме като Дядовата ръкавичка. Пръскахме в спалнята мухъла и сме тримцата в дневния тракт и да ви кажа ми е много по-спокойно. Бебка е постоянно край мен, докато се разнасям из кухнята и май, тази преносима кошара и харесва повече от леглото и. Те са с по-малки размери и по-уютни някак си са можеби.

А няма да ви казвам каква мускулна треска ме тресе от както ходим на разходка. С носенето на количката нагоре-надолу направо всичко ме боли като...а детенце тепърва ще тежи  Sick

# 59
  • София
Както Златна вече е забелязала (Благодаря ти много за чудесните пожелания) аз днес съм рожденничка и по този повод искам да почерпя всички ви виртуално с по парче тортичка и БЕЗАЛКОХОЛЕН коктейл - заради кърмещите мамчета  Wink
Карил, смени я тази педиатърка - тя въобще обича ли децата? Как може да не им обръща внимание и да връща по 15 пациенти? Все пак не си венчана за нея Naughty
Днес съм много щастлива, защото времето е чудасно и най-вече, защото моето слънчице е до мен!!!
Весел и усмихнат ден на всички!!!

Общи условия

Активация на акаунт