Отговори
# 60
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, Бубалина!!! Пожелавам ти вече проблемите с бебо да са зад гърба ти, и повече да не се ядосваш с лекари!

Карил - щом така си го решила, не се ядосвай вече... Пожелавам ти скоро да го осъществиш, за да имаш и ти спокойни нощи  Hug.

ronja - май има нещо такова с акито... Във всеки случай вече не я надушвам Гери като е свършила работата, а като тръгна да и сменям памперса - изненада!  Laughing

Клюки - честито ти донорство! Аз намерих едно бебе (от 3-ти опит), което харесва кърмата ми и си я пие без проблем - и сега давам замразената кърма на нея.

Вчера бяхме на консултация заедно с Жени и Сашко, след което си направихме хууубава разходчица в Южния парк и аз направих сефтето на кърменето на открито - то било страхотно!!! Дано да мога да го повторя преди да се развали времето. Гери е наддала 800 гр и порастнала 3 см - и това въпреки болестта - много съм доволна!  Simple Smile Абе усещтах аз че гълъбчето на рамото ми започна да тежи като гюленце - имало защо  Laughing.

Цвети - благодаря ти - явно не съм познала Гери на колажа - срам, срам... Embarassed

Целувки от нас - отивам и аз да закусообядвам Wink.

# 61
БУБАЛИНА, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН ! ДА СИ ЖИВА И ЗДРАВА, ДА ИМАШ САМО ПОЛОЖИТЕЛНИ ЕМОЦИИ И МНОГО СЛЪНЧЕВИ ДНИ !  bouquet

Карил, дано скоро се наредят нещата и при вас - като не става кърмене, не става, давай му АМ, важното е да е спокойно детенце, а и ти да си отпочинеш вече. Направо не знам как се чувстваш с това недоспиване - че то вече 2 месеца стана.... #Crazy
В тази връзка аз не смея да пиша - едно, за да не дразня мамите и друго - да не вземпък да се промени нещо....но истината е,че Ваяна ми е по-кротка и от Марена, спи си детето по цяла нощ - между 7 и 9 часа, забавлява си се сама понякога. Даже вече 2 пъти и на куклен театър ходи и никой в залата не разбра, че има бебе...

Роси, много се радвам за вас  Peace

# 62
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН на Бубалина!!! С пожелание за много здраве и късмет, само хубави и прекрасни моменти с бебо !    bouquet

Честит имен ден на всички именница днес !!!

Честити месечинки на празнуващите   Hug

Карил, нямам думи за тази твойта "педиатърка" . Що не я смениш макар че преди юни можеше ли  newsm78. То само нерви по тая женица хвърляш  Cry

Фъстъчка , мен ме шиха с резорбиращи се конци, но така и не видях нищо да пада, явно шивача ми е бил много добър  Mr. Green

Хайде ние ще бягаме навън! Приятен ден на всички мами и бебоци!!!  Hug

# 63
Роня, нивото на билирубина ни е 86 при норма до 21. Дани не пие вода, не ни казаха да давам вода със захар..просто нищо. Не знам вече как да си обясня това жълтеене от време на време. Педито вика да дземе контролен билирубин, а гастрото вика че не е нужно. АМАН ! на кой да вярваш!
Бубалина, мила, тортата си я подбрала с мерак..т.е. приготвила Mr. GreenА поднесено с толкова любов, всяко нещо е вкусно!   bouquet  bouquetДа си жива и здрава!!

# 64
  • София - Дианабад
ЧЕСТИТИ РОЖДЕНИ ДНИ НА ФЪСТЪЧКА, ЖУЖА И БУБАЛИНА! МНОГО ЗДРАВЕ, НЕПРЕСТАННИ УСМИВКИ, ПРЕСЛЕДВАЩ ПО ПЕТИТЕ ВИ КЪСМЕТ! newsm59 newsm59 newsm59! Grinning

ЧЕСТИТО И НА ВСИЧКИ МЕСЕЧИНКИ ОТ НЕДЕЛЯ НАСАМ! ДА РАСТАТ ЗДРАВИ И ДА РАДВАТ С УСМИВКИТЕ СИ!  bouquet

ДОБРЕ ДОШЛИ НА НОВИТЕ МАМИ!  bouquet! Мама Елвира май я познах в сп. "Мама" по бебчето Владислав-Методи в рубриката "Честита рожба" Mr. Green. Честита награда! Вече те познавам на снимка Simple Smile

Бубалина, Качка, Карил, съжалявам за перипетиите ви с докторите. Те наистина вече си мислят, че като сме по-информирани отколкото мамите преди 15-20 години, можем сами да се оправяме. Е да, ама не. Нито сме педиатри, нито имаме по 5 и повече деца, нито пък можем сами да си издадем направления. Жалко само, защото според мен един педиатър трябва преди всичко да вдъхва спокойствие и увереност у майката, а не само да я хока защо се обадила или пък защо не се била обадила.
Дано вече никой

# 65
  • София
Здравейте мамчета! Как сте в това хубаво иначе време? Роня, благодаря ти за съчувствието! Вие със свекърва ти ли живеете? Значи аз трябва да съм щастливка щом нейните (на свекърва ми) инвазии са редки. Всъщност, както ми каза една приятелка - ще ти влязат в положение чак когато "бабиното" започне да им отговаря подобаващо ... Е, много време има до тогава, така че - търпение доколкото се може, минаване покрай ушите и т.н. То не че аз съм от търпеливите, но май трябва да се превъзпитам малко от малко - не знам как точно щото обичам да съм си тартор  Mr. Green, но ...
Момичета, ние отдавна сме на Памперс 3-ка, а тежим около 5700гр. (от преди седмица де). Никога не ми е пропускал Памперс, освен съвсем в началото заради щипката на пъпчето - все заставаше напреки и отваряше пампарса. Отначало ми изглеждаше голям, но 2-ката видимо стягаше доста крачетата и за това най-вече го смених с 3-ка.
Относно ваксините - определено ще слагам Пентаксим. Надявам се да го пуснат в търговската мрежа тези дни.
Тази среща в неделя ще я пропусна защото ни предстои семейно събиране (родата на мъжо), но много ми се иска следващият път да го направим или в Борисовата градина (там за мамите има само кафенце, но за по-големите деца пък има готина площадка за игра) или в Заимовата градинка в "Добро" - някой го беше предложил май вече.
Целувки  bouquet

# 66
Мами, забравих да питам - вчера педиатърката каза, че мога да започна да слагам лепенка на пъпчето на Геганка - знам, че 3М е марката, но колко време се слага?

# 67
Да се похваля- и ние открихме мухъл в спалнята- по ламперията- аз съм я мислила за прах, пък то- зелено- ужас... та изнесохме се скоропостижно в една от другите стаи и ще ремонтираме и спалнята- то се е видяло...  Twisted Evil аман от ремонти вече.
Със свеки- откак се изнесе много се разбирам  Laughing

Дани оня ден стоически понесе 4те инжекции, които му биха в малките бедърца, а ваксината за ротавирус, която дават тук през устата (мисля че в бг няма такава) направо му се услади. Едно на 4 деца вдигало температура след ваксините, но ми казаха, ако е над 38.3С да им се обадя, е нашия вчера вдигаше докъм 37.5, но пък беше весел, та само малко детски Тайленол му давах чат пат...
Сега му се притеснявам, че дайпера му от снощи в 11 до сутринта в 5 беше съвсем сухичък, дано да е пишкал докато ви чета...
И ние снощи със сигурност имахме колики... поне вече не са така често..
Ох, хаотично пиша, но за 2 месеца сме наддали 1900г, което според педитата ни е ок... точно в нормата за килца сме и сме над нормата за ръст.

И Дани връща много храна... то бива, бива, ама чак пък толкоз... не повръща- връща я... педито каза, че би могла да му даде лекарство за това, но че бил малък още, и че след 2 месеца, когато отново сме на доктор, ако пак бил така тогава... ужас... смятам на 3тия месец да го заведа все пак, ако ми се струва, че слабее. Мразя педиатрите тука!!!! ... От върната храна ми се късат нервите на мен... и ползвам 15те му лигавника по 2 пъти понякога- щото има дни, в които ужасно много връща, има и по- спокойни... Смятам че всичко е въпрос на добро оригване, ама какво да направя, като дребничкия често отказва да го прави, както и да го въртя, а мисля че съм много опитна в това вече.
Имам и още за писане, ама отивам да си доспя...
Чао, момичета... снимки на 2 месеца ще сложа по-късно, ако ми се даде възможност от малкия капитан... (викам му така, защото често гледа все едно са му потънали гемиите  Laughing, а понякога си върти пръстите, все едно брои колко ли са останали  Laughing Laughing )

# 68
  • София - Дианабад
Ивето 75, забравих да ти кажа, че ти пожелавам скорошно оздравяване и да се наслаждаваш на бебчо.
А за свеки, пък и за моята майка дори - май наистина има неписан закон за отношенията между поколенията. Абе не искам никой да ми се бърка просто, смятам се за достатъчно грамотна по отношение на гледането на деца и най-вече по отношение на новостите, а пък ако нещо не ми е ясно, имам уста да питам. Ние си живеем сами, но и един разговор по телефона ми стига: защо съм начервенила детето, какви са тези пъпки, още ли има бе, е не минаха ли най-накрая, не й ли е студено, слагай му шапчица, защо си го извела детето, то по тая улица как вървиш с количката... КРАЙ НЯМА  ПРОСТО. А както казва един познат: МАЙКАТА НАЙ-ДОБРЕ СИ ЗНАЕ и това си е. Може и да са загрижени, но не е това начинът да го показват.
Е, и аз се ядосвам, но какво да се прави. Знам, че трябва да спра да го правя, ще прилагам терапия. Завиждам му на мъжа ми - той слуша, казва добре и си прави каквото си иска. ЕВАЛА!
Ами това е от мен. Приятен ден и мнооого усмивки на малки и големи! Grinning

# 69
Роси74, аз слагам лепенка на пъпчето на Кати. От тия 3М точно. На мене лекарката ми каза да слагам 1 седмица, после я махам и 1 седмица почива, после още 1 седмица и след това като тя предцени ще слагаме пак. Когато е с лепенка спокойно можеш да къпеш беба, само трябва да внимаваш да не се изцапа с аки, ако пропусне памперса. В такъв случай я сменяш. За това е хубаво да си имаш една резервна.

Кати беше с лепенка една седмица, пъпчето доста се беше прибрало, почива 1 седмица и сега сме пак с лепенка до събота. После на консултацията в началото на февруари педиатърката ще каже дали да слагаме още.

За мамите, които живеят в района около Плиска - в подлеза на Плиска са отворили бебешки магазин за дрехи. Е не само бебешки, има и за по-големи дечица. Аз днес за пръв път го видях, сигурно е от скоро. Сега има намаления. Хубави са нещата. От една марка са, но не запомних каква.

# 70
Gugi - много ти благодаря за информацията!  Hug

# 71
Ето ни и нас в двумесечния албум!
http://snimka.bg/album.php?album_id=88194&photo=55  Grinning

Аз смятам да пробвам да ям грах днес, той Дани си попръцква и без това постоянно... ще споделя какви са били последствията, ако има такива...

# 72
  • София
Бубалина, честит РД! Да си много щастлива и обичана и много да те слушка малкото съкровище, и вече всичко лошо да е минало...

Мами, пък аз докато ви питах за конеца и се оплаквах и хоп, вчера се престраших и се отпуснах запалихме фенера най-после и пак стана и пак беше хубаво... явно причината у мен била, не в конеца...

Роси, абе защо се слага лепенка на пъпчето? То си падна на 7мия ден и къпя без да внимавам оттогава. На мен никой не ми е казвал да слагам а си имам тука едни лепенки та се чудех кво да ги правя, пък ако трябва да ги слагам????

А сега бяхме на Люлинска среща с Хриси, Клюки и Антошка, та и аз накърмих дребната навън... ох, не ми се прибираше....

Не ми гледахте правописа и запетайките, че държа бебка с една ръка и пиша с другата...а тя зяпа екрана.. хакерчето ми то...

# 73
...
Роси, абе защо се слага лепенка на пъпчето? То си падна на 7мия ден и къпя без да внимавам оттогава. На мен никой не ми е казвал да слагам а си имам тука едни лепенки та се чудех кво да ги правя, пък ако трябва да ги слагам????
...

Ами - забелязах, че като плаче и малко повече изпъква - вчера обърнах внимание на педиатърката и тя ми показа как да го сгъвам един вид пъпчето - така че изпъкналата част  да е отвътре, пфу как го обясних само - и отгоре се лепи лепенката. Може би има някаква начална форма на херния, забравих да питам...  ooooh!

# 74
  • Отвъд алеята зад шкафа
Здравейте мами. Днес на гости ни бяха Рени и Боил и си направихме страхотни снимки - ето да ни видите:

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=88194&photo=59

както и следващите снимки

Ема също вече е 3-ка Памперс и не й стискат крачетата като 2-ката. Вчера и днес пак се обърна от корем по гръб и вече трябва повече да внимавам как я оставям  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт