Сладкишчето ЮЛСКО на мама на половин годинка стана!

• 11 074
  • 264
  •   1
Отговори
# 195
Нан вярно е ,ако дадеп детето на ясла следователно работиш и не ти трябва майчинство!Ако искаш може да взимаш половината майчинство работейки но не трябва да е на ясла,сега има и нов закон може да си наемеш детегледачка от бюрото по труда и държавата ще и плаща 180 лв а ти да работиш ,може да е роднина!Но ако е на ясли губиш!
Това аз разбрах де!

А сега ако трябва да подавам молбите от къде да взема заповедта за излизане в майчинство като сигурно няма такава,нашта фирма е уникум пък и аз не съм подавала молба за излизане в майчинство!
И последно сега от работодателя ли или от НОИ?

# 196
  • Варна
Честити месечинки на Димитър на мама Jorjito, Мина на мама Zvanche, Мартин на мама Jam иКриси на мама didi fiesta!
Честита награда на Яна-София! Да расте здраво и щастливо дете!

Тъй,купих и тез бисквити на Плазмонт.С ГЛУТЕН СА!!! Не съм дала още и се чудя кога да дам Thinking
Жоржи има два вида - със и без глутен. Ти си взела от тези, които са с глутен.
Аз на пук на лошото време направих пак една обиколка на улиците, че нещо Тошко май се научи навън да спи до като се друса в количката и в къщи не ще. Laughing

# 197
Eли Joy Joy Joy не се ядосвай. Така е неразбории навсякъде в млата ни държавица.

Нан, лелеееее, откъде го изкопа т'ва, ами то така много гадно. И тъпо заради смешните им 180 лв, ама и тях да загубиш пак гадно Thinking То хубаво като почна работа - на ясла, ами нали трябва 1-2 месеца да привикне детето, то така ли става. Как ги измислят тези работи бре, нямат ли деца тези хора. как си го представят - почваш работа и от утре детето и то на ясла по цял ден!!!!! Да не е машина?

А си мисля друго - ако пък не ходя да подавам тъпата делкларация - кой ще ме разбере? И то за 1-2 месеца става въпрос... Нали и без това нямат единна система яслите и детските градини? Затова някои си подават молби на 4-5 места...

# 198
честити месечинки на празнуващите!
Ели голям кошмар!!!Направо те съжалявам! За щастие нашата счетоводителка е много свястна и винаги всичко ми върши както трябва. Отидох още на 4.01 и си подадох молба за новото майчинство. Лошото е , че никъде не е обяснено както трябва. Аз добре,че се рових във форума, че разбрах.

# 199
  • Sofia
Писах писах и тръц айде пак  ooooh!

За даването на ясла съм съгласна с Ели и аз така съм разбрала.Само че не знам дали може да е роднина  newsm78 защото искат задължително да е от Бюрото по труда  Naughty Ели как да ти помогнем мила като работодателят ти е ...........На мен лично си ми казаха че всичко ще си подам при тях и ще си получавам всичко по старуму ноооооооо.Ако искаш си отиди до НОИ и там ще ти стане най ясно  Peace

pigi Благодарим за инфото  Hug

Ааз установих днес че нашето дете спи повече като си е у нас а не по улиците.Еми то как и да спи нали е жена и трябва да позяпа по магазините с мама  Joy

# 200
Нан качваш 3 версия на скайп ако не сте на нея и с десен бутон върху определения ти човек отиваш на екстри и там има игра табла каниш го да играете и така!
Рени спечелих от сп моето бебе и аЗ!

Пипи ти за болничните ли подаде или за майчинство!
Сега питам майчинството от кой ще се взима мама му старта!

И Не ми се смейте че полудях неска,вчера ми казаха че до края на седмицата ще дават майчинствата,а днес ми се обадиха че няма вече да давали ,миналия месец станало грешка и затова ни дали,да сме тъдрсели старите работодатели,нали фирмата вече е снови ,та моля ти се се объркали миналия месец да ни дадат майчинства а вече не щат да се бъркат!И сега аз от де да ги тъдся старите да си взимам парите!

Ох айде

# 201
  • Варна
Синеочка имаш да ползваш отпуска ,поне 40 дни.

А бе я се успокойте малко , и си оплакнете очите с тези модни каталози
http://www.neu.heine.de/is-bin/INTERSHOP.enfinity/WFS/Heine-Hein … atalogCategoryID=
стига с това майчинство ,то другия месец ще се разбере.Като останат сметките ни празни. ooooh!

# 202
[Амери, теб какво те притеснява в 135 мл. пюре? Много ли е или малко? За нас определено е малко, Дая яде по около 200 мл. на ден.
NAN, мислех, че ще и е много , днес и дадох цяло бурканче и мисля, че и е добре.
ЧЕСТИТО НА ПОРАСНАЛИТЕ БЕБЧЕТА МИНА ДИМИТЪР МАРТИН И КРИСИ newsm51 smile3525
Фокита, честито за количката, да си я ползвате със здраве.
Ст.г, радвам се, че малката се оправя  Hug
Да ви се похваля, вчера купих на Киа гърне (на Чико- анатомично), днес го напълнихме с "голямата работа"  Laughing
Айде бай за сега, че каката иска да седне на компа  Sad

# 203
  • somewhere over the rainbow
А си мисля друго - ако пък не ходя да подавам тъпата делкларация - кой ще ме разбере? И то за 1-2 месеца става въпрос... Нали и без това нямат единна система яслите и детските градини? Затова някои си подават молби на 4-5 места...
Нали и аз т'ва викам - никой няма да разбере Mr. Green Аз имам 2-3 познати, на едната от които детето й вече 1 година е на ясли и тя си взима майчинство, като не е казала. Wink
Ели, както правилно си разбрала, по досегашния ред ще ни плащат парите на нас, но при теб случаят е малко по-различен, защото имаш смяна на работодателя /което си е смяна на фирмата/. Според мен ще трябва да подадеш нова молба за майчинство до новата фирма /като тези, които е подала Иси кам/. Дефакто това е същата молба, която подавахме, когато родихме. Сигурно ще трябва да подадеш и другото приложение, в което ще укажеш номера на сметката си, защото вече няма да си "заварено положение" и най-вероятно от НОИ ще ти плащат. Виж,аз не съм експерт, но така разбрах от днешното ми ровене в сайта на МТСП /дадох го по-горе/. Твоето е частен случай - смяна на местоработата, не по твое желание. Но наистина майчинството за срока до смяната на работодателя ще трябва от стария да си го търсиш. И това дали той ще ти даде парите, не е в компетенцията на никоя институция, освен на полицията - НОИ са ги изпратили на него, оттам нататък се оправяйте #Cussing out В сайта на МТСП има доста въпроси и отговори за разни частни случаи, разгледай ги, може да има и нещо подобно на твоето. Но най-добре си питай в РУСО-то  направо. До х-л "Лайпциг" е. И побързай да подадеш к'вото трябва, че да не си загубиш и януарското майчинство.  Peace
И аз така,като теб, разбрах за яслите #Cussing out А що се отнася до програмата "В подкрепа на майчинството",отнасяща се до наемането на човек за гледане на детето - да, може да е роднина и може майката да го избере. Прочетете подробности тук: http://www.mlsp.government.bg/bg/projects/Programata%20za%20maikite-201206.doc
диди фиеста, мога да ти помогна да си намалиш снимките с Пейнт - най-лесния начин. Ако не си пробвала така, пиши ми на лични. Ще ти обясня и как да ги качиш Peace

# 204
Оф Нан лесно звучи от твоите уста.,ама не е така щото новите работодатели не ни щат майките и казват да се търсим със старите,не сме прехвърлени към новите!А аз не съм подавала молба нито като родих нито никога!Сега и преди и после все ще съм към старите и от тях ще трябва да си търся майчинствата!Мен най много ме устройва да е от НОЙ но ?!Ще се радвам ако е!

Сузиии то очи пълни пък ....само да гледам без стотинки в джоба много лошо!

Нан ще играме ли табла?

# 205
             Hug Hug Hug
 Фокита: Браво на вас, още от малки печелите конкурси!  smile3501То тази наградка не е до късмет, детето си е сладурче. Дани й праща ... smile3525
  amerie: На нас едната баба ни подари гърненце, ама незнам дали е анатомично. newsm78
Eli83 :  Фейни едно , не се ядосвай, аз ще ти правя компания Drunk Мен ме уверяват от фирмата , че всичко  ще подготвят за майчинството , пък да видим. И аз като теб молба не съм подавала, но всъщност моите шефове в последствие ни станаха кумове и ако има проблем, ще свиркат...нали сме гъсти- разчитам на тях.  Naughty Но при теб наистина се получава кофти... Thinking абре , вместо да ни улесняват, си мислят, че като си седим вкъщи - имаме време за всичко...то пък и големите пари #2gunfire
 mim_pl :
Цитат
Писах писах и тръц айде пак  
...Това и аз го мога ... Joy
pigi : Ще го имаме пред вид този г-н Нушев.  kyllmg
mim_pl : Какъв чай даваш? Praynig
Ренито: Нека вали , малко да напои земята, че иначе суша ни чака, пък ти и така си си хубава.  umbrella
 Будни сме! Peace

Последна редакция: пт, 19 яну 2007, 19:03 от Nanny

# 206
  • Варна
Ние седим вече сами седнали newsm44 newsm68
Сложих снимка в подписа.

# 207
Ей привет сладури. Много сте писали  #Crazy не може ви изчете човек  Hug.
Аз днес бях на фризьор - боядисах си косата да съм хубава  Joy че утре мъжо идва да си ме вземе, вече 20 дена не сме се виждали и да си ходим с Криси у дома.  hahaha

Аз гърне още не съм купила, но мисля утре да се поразходим из Пловдив и да купим някои неща на бебчо. Днес за първи път дадох сиренце дано му понесе ( но нали е млечен продукт знам ли  newsm78).

За майчинството изобщо незнам, аз го прехвърлих на мъжа ми, че той се води към фирмата на майка му (а тя има счетовдна къща), така че незнам. Да се оправя аз искам парички да има за бебо. Joy, иначе #2gunfire. Wink

Скоро сигурно няма да имам време да ви чета, а да пиша абсурт #Cussing out. Мъжа ми махнал компютъра от вкъщи и сега нямаме, а няма как да слизам в залата с малкия. Naughty

В вторник сме на алерголог да видим какво ще измъдри и той, че за сега съм на 100% разочарована от разните му там лекари и отношението им към майките #2gunfire.

# 208
  • Sofia
Nanny Чая го бях взела като не акаше на Блевит Л разхлабващ но тя до скоро и от него не пиеше и днес много плака и реших да и дам пак но малко затоплен и оооооо чудо взе че го изпи първо 60мл и сега преди малко 40 мл
Току що чух по Нова че Цвети ще живее  събрали са хората вече пустите пари newsm44  newsm44  newsm44
 smile3501  Останали са и добри хора в тая нашата страна

Мама Дани Пуууу много лошо тъй без комп и нет  ooooh! особено като е свикнал човек.Колко време ще си откъсната от превилегията?

# 209
Рени, всъщност за сега не съм избързвала с никоя храна...За 1 месец въведох само ориз, морков, тиква, ябълка и круша. Сега вече втория месец започнах с картофче и след това ще е пуйката...Има поне 3-4 дни м/у новите храни.Не бих се впуснала да давам през ден нови неща. Иначе свекърва ми ме съветва през ден да давам нови пюренца, месо, мляко, сирене Sick Викам"Ами ако направи алергия как ще знаеш от какво е?" Ама все едно на друг език говоря. Как са ги хранили едно време децата си не знам ooooh! Толкова пък хаотично да са ги тъпчели с какво ли не newsm78 После защо гастрити и колити имали всички Tired

Общи условия

Активация на акаунт