Естетични процедури за лице и тяло – 51 тема

• 84 054
  • 742
  •   1
Отговори
# 105
Да, имам непоносимост към млечни, която по-късно открих по повод други симптоми освен акнето.

# 106
gyga, бихте ли ми казали другите симптоми освен акне? Страдам от акне по брадичката от около 2 години, изследвах си половите хормони и са в норма, освен DHEA-s, който е под референтните стойности. А за акне би трябвало да е над.
Спрях млечните продукти, пилешкото месо и захарта, не знам какво друго да направя. Щитовидната ми жлеза е наред.

# 107
  • в 1001-та нощ
Фецес тест, хранителна непоносимост, МБ на секрета.

# 108
  • Там където
Пъпчици и акне предимно по брадичката са знак за нарушена функция на черен дроб и жлъчка. И не всяко изследеване ще ги засече. Аз имам прегъната жлъчка с камъни и стеатичен черен дроб от младини и винаги ми излиза по някоя пъпка само на брадичката, никъде другаде. Особено преди цикъл

# 109
А някой лекар доказал ли е, че при теб се дължи на тези здравословни проблеми?

# 110
gyga, бихте ли ми казали другите симптоми освен акне? Страдам от акне по брадичката от около 2 години, изследвах си половите хормони и са в норма, освен DHEA-s, който е под референтните стойности. А за акне би трябвало да е над.
Спрях млечните продукти, пилешкото месо и захарта, не знам какво друго да направя. Щитовидната ми жлеза е наред.
Алена правилно ви е насочила, това е пътя плюс консултация с правилния специалист за да разчете резултатите и спрямо вашите симптоми да ги интерпретира правилно, съответно диагноза и терапевтично поведение.

# 111
  • Sofia
Събирам мнения и размисли относно липосукция. Ще съм признателна за всякакви съвети и впечатления.

# 112
На корем ли? Във фейса има групи и доста инфо, жени, снимки.

# 113
Малко извън темата, но с какво мога да стегна кожата на краката? Моите са мускулести и като цяло стегнати, но кожата ми стана доста тънка и суха, вените изпъкнаха и като цяло леко провисване има във вътрешната част.

# 114
  • в 1001-та нощ
На първо място,  като помислите за причината,  напр. ЕД. Като противодействие - насочено към причината и подпомагане на колагеногенезата в т.ч. с добавки, козметика и масажи.

# 115
Алена, какво имаш предвид с ЕД?

# 116
  • в 1001-та нощ
Естрогенова доминантност 👌

# 117
Алена, дай жокер за добавки подходящи за ЕД?
Аз имам краката ми от вътре, като при Къди. А съм човек спортуващ много активно.

# 118
Мисля си, че не е редно да се взимат добавки за естрогенова доминантност без да е доказана.Аз имам същия симптом, а и не само него, насочващ към естрогенова доминантност, но без да съм сигурна не бих взимала нещо което пряко работи срещу или в подкрепа на някой хормон.
Иначе хранителен режим и суплементиране с биоидентичен прогестерон са варианти.

# 119
  • в 1001-та нощ
Проблемът с "доказването" на ЕД е, че хората "мерят" хормоните (най-общо казано естроген и прогестерон) в кръвта и всичко изглежда условно добре, а естроген има и в тъканите и там той остава скрит за тези изследвания.

Когато е в излишък, естрогенът разрушава колагеновите влакна в кожата и съединителната тъкан. А ароматазата в излишък разрушава фибробластите, които произвеждат колагеновите влакна.

За добавка - не бих казала точно, защото е по-скоро въпрос на метаболизъм и начин на живот. Не е до единия естроген, участват и кортизол, инсулин, мелатонин ... Това, което се препоръчва е спорт - за тонизиране на мускулите на цялото тяло, след това масажи за подобряване на кръвоснабдяването (и в засегната област), както и локално прилагане на крем инхибитор на ароматазата.

Имам писан доста дълъг текст по въпроса (целулит и хормони) - може да се прочете, а също бих препоръчала и тази книга - https://adrem.bg/produkt/%D0%BD%D0%B0%D1%80%D1%8A%D1%87%D0%BD%D0 … 0%B8%D1%82%D0%B5/

Общи условия

Активация на акаунт