91 НЕГ "Професор Константин Гълъбов" - тема 10

• 92 591
  • 775
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Труден избор има и у нас. Колебае се между НЕГ и ТУЕС.
2015 бяхме на този хал. Много трудно решение беше...
Би ли споделила какво решихте? Може и на лични, за да не занимаваме темата с това. Много ще съм благодарна за всяка информация.

# 106
Поздравления за зрелостниците на 91 НЕГ за поредна година са първи в ДЗИ БЕЛ. Да продължават да са успешни и късмет в новите предизвикателства!

# 107
  • София
Поздравления за зрелостниците на 91 НЕГ за поредна година са първи в ДЗИ БЕЛ. Да продължават да са успешни и късмет в новите предизвикателства!
Корнелия, официално качена някъде информация ли има или просто децата са разбрали от някой учител Simple Smile

Каквото и да е - браво! Но би било интересно да  се видят и вторите матури..

# 108
Информацията е качена в сайта Данибон: https://danybon.com/obrazovanie/rez-dzi-bg-2023/

# 109
  • На планетата Земя
Уникални деца, уникални преподаватели!

Шапки долу за г-жа Джалева, прекрасен човек и учител! Green Heart

# 110
Здравейте! И ние сме "странен случай", ако мога така да се изразя Simple Smile
Синът ми е с 97 т по мат, досега 7г доста задачи е изрешил, под моята амбиция (аз съм математик). Но на този етап отказва да продължи в НПМГ/ТУЕС. Иска да учи език. Хубаво. Другото странно обаче е, че като че ли го е страх от свръх много учене и търси по-приятелска и лежерна среда. Имаме бал за 1 НЕГ, но той нещо не е убеден, говори ни за 73-то  (предполагам, защото има приятели там). Та въпросът ми е:  успяват ли децата да си създадат приятелска среда и да се почувстват като общност в 1 НЕГ? Нали не е всичко само учене? Simple Smile За моето дете спортът е много важен също, т.е. извънкласните спортни дейности. Има ли такова нещо в 1 НЕГ?

Тази година отборите по футбол и волейбол на НЕГ станаха шампиони на София Stuck Out Tongue Синът ми е в този по футбол, но заради Austasch-а не успя да отиде с отбора на Републиканския турнир в Сливен, така че в НЕГ не липсват спортисти:laughing:
Между другото той е бивш възпитаник на 73 СУ  и не съжалява за избора си да продължи в НЕГ, че даже и в Лайстунга продължи. Като го гледам има време и за учене, и за купони , и за спорт, и се спрява блестящо с учебния процес до момента.

# 111
  • София
Погледнах онова, което на мен ми беше интересно..Супер високата оценка 5,96 по английски като втори език на 124 деца не ме впечатлява толкова, макар че е много респектиращ резултатът. По основния  е много добре това  5,60, особено като добавим и  неотразените в Ексела шестици на освободилите се от матура ученици от лайстунг.

Но профилираната математика отново поставя  НЕГ на 1 място сред всички езикови, с някои разликата е около и  над единица..Тоест всякакви съмнения миналата година за късмета на начинаещия са неоснователни и подценяващи труда/пстиженията на учители и деца..

НЕГ -4,95;  1 АЕГ -4,51; АК-4,38; 2 АЕГ -4,30; 164 ГПИЕ -4,25; 73 СУ-3,96; ФЕГ-3,77; 35 СУ- 3,69..
Сред математическите: СМГ- 5,15; ПЧМГ-4,75; НПМГ-4,50

ПП Може ли някой с дете в 12 клас в профил мат да каже кой е бил преподавателят? За първия випуск по новата програма, ако не  бъркам, бяха  В. Бонева и П. Динева.

Последна редакция: ср, 05 юли 2023, 16:14 от пенсионирана русалка

# 112
  • столицата
Еха, браво на децата!
Русалке, откъде гледаш статистиките?

# 113
  • София
Галимар, като ти  се отвори линкът по-горе към Данибон, на таблицата в долния десен ъгъл натисни View full-size workbook. Отваря ти се екселската таблица и  гледаш, каквото си поискаш..

Последна редакция: ср, 05 юли 2023, 21:16 от пенсионирана русалка

# 114
  • София
А някой знае ли колко поредни години са това? Конкретно ми е любопитно за випуск 2019 коя е била позицията?

# 115
  • София
А някой знае ли колко поредни години са това? Конкретно ми е любопитно за випуск 2019 коя е била позицията?

Първа по БЕЛ през 2019, неизменно първа от някъде 2015-та досега, а и преди това перманентно в челото..

Последна редакция: ср, 05 юли 2023, 16:36 от пенсионирана русалка

# 116
  • София, Лагера
По основния  е много добре това  5,60, особено като добавим и  неотразените в Ексела шестици на освободилите се от матура ученици от лайстунг.
Русалке, моля те да ми разясниш с 1-2 думи как се освобождава Лайстунгче от матура?

# 117
  • София
По основния  е много добре това  5,60, особено като добавим и  неотразените в Ексела шестици на освободилите се от матура ученици от лайстунг.
Русалке, моля те да ми разясниш с 1-2 думи как се освобождава Лайстунгче от матура?

Визирам освобождаване от българската матура по немски. Явява се на  немската, изкарва над определен брой точки, отговарящи на 6.00, и се освобождава от матурата. В БГ дипломата има шестица на тази матура, а в статистиката на МОН (горния ексел) не участва, ама много важно..

# 118
  • На планетата Земя
От 11 точки нагоре се освобождаваш от българската втора матура, ако тя съвпада с някоя от немските.
Немските писмени матури са математика, немски, химия/биология. Та ако за 2ра БГ матура избереш някое от тези и вече си си разбрал оценката (която трябва да е между 11 и 15), можеш да не се яваваш.

# 119
  • София, Лагера
Много ви благодаря, мили дами! Ммммного сте ценни!

Общи условия

Активация на акаунт