Сполучливи имитации на маркови парфюми - 51

• 67 623
  • 736
  •   1
Отговори
# 300
morgana999, Еликсира е много по -богат,многопластов и сложен парфюм. Аз го ползвам и през лятото в жегите и зимата,изобщо целогодишно😁. Рядко се харесва ,искам да кажа не е от масово харесваните парфюми. ...Според мен си трябва проба и тест преди покупка(за оригинал говоря😁,иначе за наливен е ясно ,че ще прежалиш парите). Ако имаш възможност,тествай оригинал и този на Заг паралелно,за да видиш за какво говоря.Останалите имитации няма да ги коментирам въобще😁

# 301
  • Някъде там
Здравейте!
Някой пробвал ли е парфюмите на МАД https://madparfumeurbg.eu/bg.
Забелязах, че имат J104 - Създаден и вдъхновен от '' Jo Malone Wood Sage & Sea Salt '', а оригинала ми е много любим.Мисля да пробвам на място в магазина им във Варна, но ще имам възможност да отида след няколко дни.
Ако някой го е пробвал ще се радвам да прочета какво ви е мнението.

# 302
Искрица, ще чакам да споделиш. Аз набързо минах от там, но бях с децата и беше пълна лудница. Само се молех да не строшат нещо.

# 303
Здравейте, нова съм в темата
Преди време имахбпарфюм на La parfium, но като се пръснех с него и ме заболяваше главата - това какво значи?
Най-вероятно значи, че 1. имате фобия към определена миризма или група миризми, които предизвикват възпаление на един нерв и оттам - главоболие; в крайната си форма се нарича осмофобия и прави тежки мигрени, една от консултантките в Дъглас ми е казвала как стои далеч от секцията на любимите ми Eрмес, защото я убива просто.
или 2. имате хипесензитивност към конкретен химикал, във всички парфюми има поне по 20-30 такива, то е нещо като алергия и елементи, които нормално не са опасни, на някои хора правят главоболия.
Пробвайте различен парфюм на същата марка и ако пак е така, по-скоро не е от миризма, а слагат химия, която не ви понася.

# 304
Значи... видя ли нещо, което завършва на Des Merveilles, не мога да не се включа😆
За мен това е най-невероятната серия парфюми, които са стигнали до носа ми! Eau Des Merveilles ми е най-любим, въпреки, че the_demon е права, Еликсирът е много по-богат и многопластов. Уникално начало, разкошни средни нотки, страходен драйдаун. Мнението ми за имитации и аналози е едно - няма ни един читав. Пробвала съм на Bargello, Zag, Muscent, Giza (техният не е нс Eau, а на друг от същата серия), някои парфюми, които се определят като клонинги или близки - Sunrise in Cadaquès Salvador Dali, Tesori Ayurveda, No 4 Amber & Fig Cashmere Zara.
Всеки един от тези е ок сам по себе си, но сходствата с парфюмите от Des Merveilles са твърде повърхностни. Станах многословна, но с две думи - мирисал ли си само имитации и копия на тези парфюми, нямаш представа какви са всъщност оригиналите. Има много парфюми, които са докарани до съвършенство в имитацията, тези не са дори близо.

Последна редакция: вт, 01 авг 2023, 11:16 от AsyaR

# 305
Даа, взех си отливка от оригинала на Еликсира и съм влюбена, страхотен! Няколко коментара, че стои мъжки ме карат да се чудя за Eau des marveilles  дали не е една идея по-мек?

# 306
Хм, не бих го определила като мъжки, но определено в топло време е по-тежък, късната есен и зимата е истинско богатство. Да, Eau е много по-мек, аз го използвам целогодишно.

# 307
Това ми трябваше да чуя, благодаря, ще олекна с 200лв 😄😄😄

# 308
Здравейте! Бях питала в другата тема за оригиналните парфюми, но тъй като не намерих начин да се сдобия с търсения парфюм ще попитам и тук. Търся парфюм с аромат на влага, на почва, на мирис след дъжд, на мухъл ако щете :–)

# 309
  • Sofia
Kyoto на Diptique е моя дъждовен парфюм. Поне началото, после е по-скоро зелен, с нотки от роза. Моя е от Дивайн

# 310
Пробвайте When the rain stops от Гиза

# 311
Поръчах от Гиза парфюма, дано допадне на сетивата ми. Благодаря!

# 312
  • София
Има много парфюми, които са докарани до съвършенство в имитацията, тези не са дори близо.
Ермес и Шанел всъщност имат смисъл само в оригинал!

# 313
Здравейте! Бях питала в другата тема за оригиналните парфюми, но тъй като не намерих начин да се сдобия с търсения парфюм ще попитам и тук. Търся парфюм с аромат на влага, на почва, на мирис след дъжд, на мухъл ако щете :–)

Thunderstorm- Demeter

Не е имитация на марков парфюм, но е на много достъпна цена.
Реално няма как да се пресъздаде миризмата на дъжд, затова трябва да се помирисва с много въображение Grinning

Не знам дали имате достъп в България на имитациите на Dossier, аз пробвах някои техни и много ми харесаха. Simple Smile

# 314
Реших да пробвам Жадор на Диор в имитация на Рефан,ами съжалявам. Има бегло съвпадение,  но има и излъчването на евтин парфюм. Няма да повторя.

Общи условия

Активация на акаунт