Сполучливи имитации на маркови парфюми - 51

• 67 793
  • 736
  •   1
Отговори
# 315
Пристигна ми тройка разкош от Мартинез: BAL D AFRIQUE, Fleur de Portofino, PURE XS.
Балът е абсолютен разкош за моя нос. Много време го отлагах, но си е абсолютна лятна феерия за мен.
За портофино бях много положително настроена, но май не е моя парфюм или поне не през лятото. Ще му дам втори шанс на хладно.
А последния щерката (9г) го налапа топъл топъл. 😆😆😆

Последна редакция: ср, 02 авг 2023, 10:43 от pavlina_hrist0va

# 316
На Мартинез последно взех Верт Малахит и е уникален, за съжаление не съм имала удоволствие да тествам оригинала и не мога да кажа колко са близки, но мога да кажа, че почти,  е като wild python Mancera. Разбира се и двата са с Тубероза 😊❤️.

Последна редакция: ср, 02 авг 2023, 10:57 от Ilianapetrova

# 317
Мммм, значи това ще са следващите отстреляни аромати. Обожавам тубероза!

# 318
Ползвах търсачката уж за имитация на Lanvin Modern Princess, но ми излезнаха стари мнения само за Мартинез. Днес го пробвах и много ми допадна, имат ли други фирми негова имитация?
Приемам предложения за сходни аромати.

# 319
Здравейте, минавам само да пусна едно ревю за нещата, които поръчах от Мартинез.
Бяха намалени и затова реших да поръчам:  Explorer, Biblioteque na Byredo i Mojave Ghost

Mojave Ghost ми е 1 към 1 с оригинала на Marc Jacobs Daisy, така че ако има фенове същият е за мен. Флорален, лек, на мен ми е летен и сега бих го пръскала с удоволствие. Още трайността не съм я тествала, но ако някой го интересува - питайте и по-късно ще дам отзив.

Библиотеката е много специчифна на първо четене. Повече ми е мъжки, като че ли. Плътен и зимен аромат е според мен. Има някаква топлина в него. В началото се усеща по сладък и плодов, после започва да се усеща кожата и виолетките.
Като цяло ми допада, но бих го оставила за по-хладно време.

Explorer според мен е добра имитация. Поръчах го за мъжа ми, но не съм сигурна че той ще го одобри.  Всъщност е фен повече на леки цитрусови, ароматични парфюми като Bvulgari и може синият Explorer щешеда му пасне повече, но не видях някъде имитация на него. Някой дали знае за негова имитация?

# 320
  • София
Ползвах търсачката уж за имитация на Lanvin Modern Princess, но ми излезнаха стари мнения само за Мартинез. Днес го пробвах и много ми допадна, имат ли други фирми негова имитация?
Приемам предложения за сходни аромати.
EYFEL W-268 LANVIN - MODERN PRINCESS. Ок е като трайност, явно не ме е впечатлил толкова, щом съм взела 50мл. Оригиналът за жалост не познавам.

# 321
За мен това е най-невероятната серия парфюми, които са стигнали до носа ми! Eau Des Merveilles ми е най-любим, въпреки, че the_demon е права, Еликсирът е много по-богат и многопластов. Уникално начало, разкошни средни нотки, страходен драйдаун. Мнението ми за имитации и аналози е едно - няма ни един читав. Пробвала съм на Bargello, Zag, Muscent, Giza (техният не е нс Eau, а на друг от същата серия), някои парфюми, които се определят като клонинги или близки - Sunrise in Cadaquès Salvador Dali, Tesori Ayurveda, No 4 Amber & Fig Cashmere Zara.
Всеки един от тези е ок сам по себе си, но сходствата с парфюмите от Des Merveilles са твърде повърхностни.
И аз като отдаден фен на и на Градините, и на Чудесата в оригинал, имам научен интерес към неспособността тези линии да бъдат "излъгани". Но не е изненада дe, Жан-Клод Елена е гений, прави парфюми, както се пише хайку. И дори когато не е пряк автор, влиянието му си личи. Le Parfum и те имат опит върху Eau Des Merveilles, но като в оня виц за северния елен, нищо общо няма... Simple Smile На Парфен е най-близо сякаш, прибира към кожата елегантно и сходно с оригиналната идея, та може да му се прости неприятно спиртното начало.

Последна редакция: ср, 02 авг 2023, 17:03 от ballad

# 322
Здравейте! Бях питала в другата тема за оригиналните парфюми, но тъй като не намерих начин да се сдобия с търсения парфюм ще попитам и тук. Търся парфюм с аромат на влага, на почва, на мирис след дъжд, на мухъл ако щете :–)

С аромат на влага,мухъл и сауна аромата трябва да има пачули в него.
Конкретен аромат имаше подобен,но не се сещам кой беше.
Потърсете основна съставка пачули да има.

# 323
Здравейте, искам да попитам ако има дами от Плевен, знаят ли къде се продават парфюмите на Yodeyma? Чух ,че ги предлагат във фризьорски салони, но не знам кои са те.

Последна редакция: пт, 04 авг 2023, 18:57 от Lioness77

# 324
А Какво ще кажете за Аква ди Джоя на Мартинез, как е като сходство ?

# 325
Взех Martinez wood sage and sea salt. Еми аз ли не го усещам, какво е незнам, но при мен този парфюм няма никаква трайност Disappointed
Заг wild bluebell наистина ухае на диня/пъпеш. Колежката влизайки в офиса възкликна "Тук мирише на пъпеш! От къде идва този аромат!?"

# 326
Dior Tobacolor има ли успешна имитация?

Аромат с диня и пъпеш звучи интересно и ще се пробва.

# 327
  • BG-DE
Взех Martinez wood sage and sea salt. Еми аз ли не го усещам, какво е незнам, но при мен този парфюм няма никаква трайност Disappointed
Заг wild bluebell наистина ухае на диня/пъпеш. Колежката влизайки в офиса възкликна "Тук мирише на пъпеш! От къде идва този аромат!?"
Wood sage and sea salt и в оригинал е супер  нетраен, което и ме отказа да го придобия, защото върху мен трайността му е точно 15 мин. Чувала съм, че Wood and sage на Джени Глоу е много сполучлив и траен вариант но в немското Нотино  трайно е изчерпан 🙂

# 328
Wood sage and sea saltb на Дженито е страхотен, голям любимец ми е но и то не е от най-трайнити аромати, но четох че бие орогинала по трайност 😁😁😁. Просто има нетрайни аромати и това е заради  пирамидата им, просто няма как да станат супер трайни.

Аз искам да похваля Memoir women amuage на Гиза, новата ми любов. Толкова красив, женствен, траен и присъствен аромат неочаквана изненада взех го от любопитство..

# 329
..Аз искам да похваля Memoir women amuage на Гиза, новата ми любов. Толкова красив, женствен, траен и присъствен аромат неочаквана изненада взех го от любопитство..
Страхотен е.И на мен ми е сред фаворитите
Аз днес след една 50-ца,дръннах една 100-ца от Blanche Byredo на D&P.....страхотен аромат и много траен. D&P ми се нареждат след Гиза по трайност и аромат.

Общи условия

Активация на акаунт