Сполучливи имитации на маркови парфюми - 51

• 67 645
  • 736
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Ася,хич не го мисли. За есента Deep redще е разкошен.
Аз си добавих и допълнителни капки.
Не знам какво слага там в магазина, но беше и прилично траен.

Моите неща от Заг дойдоха.
Имам нова стратегия,да ви я кажа.
Поръчвам 15 мл флакончета.
Така бързо ги хабя, ароматите не ми омръзват толкова бързо, не трупам, не ми се застояват по шкафовете, ако не ми харесват давам на мама и на близки, много са ми удобни за носене в чантата и си ги избирам според настроение.
Междувпрочем аз останах почти без парфюми. Не е за вярване,но умишлено започнах да ги изпръсквам за да ги разкарам.
Нарочно не купувам известно време и не мога да повярвам, но в момента имам всичко на всичко пет, шест аромата.
И сега ще се запасявам с нови и ще проучвам.
Та, взех си два мои любимци за новия сезон,като те ще бъдат подновявани и през цялата Зима- Coconut Passion,Venezia и Candy Love,някакви на Ескада,харесах си по описание във Фрагрантика.
Тези трите по 15 мл.
И още три за тест-Тоbacco Vanille,Ariana Grande Claude и  Intense Cafe.
Не мога да дам много обективно мнения, че съм с алергия, запушен нос и обонянието ми е е много зле.
Но на първо четене Candy Love е страхотен.
Ако трябва да го опиша с две думи и най-гръмко то това е Лайт Блу с бонбони 😀Невероятен, точно по моят вкус.
Бонбонест и свеж едновременно, има нещо от Аngel Nova в него,подобен е,но не толкова звънък и нахален,а по-скоро сладък.
Облака изобщо не ми хареса,защото намирам много сходства с Бакара,който изобщо не харесвам,но поръчах от любопитството да видя пък какво толкова има покрай този парфюм,че е така обсебил хората. Същия Накара, но по-сладникав и по-омекотен.
Ми нищо, не е моят.
Intense cafe за  моят нос в момента са някакви прекрасни рози с лека сладост и мисля, че доста ще ми допадне, когато имам целия капацитет да го проуча.
За Tobacco Vanille съм противоречива,не мога да го усетя още добре.
Много е особен,сладичък,но и остър,има нещо много приятно в него,ванилено,меко,сладко,но ще ми трябва повече време.

Откъде онлайн поръчвате 15мл.? В основния сайт, където имаше такъв вариант, вече няма опция за 15мл.

# 586
Ася,хич не го мисли. За есента Deep redще е разкошен.
Аз си добавих и допълнителни капки.
Не знам какво слага там в магазина, но беше и прилично траен.

Моите неща от Заг дойдоха.
Имам нова стратегия,да ви я кажа.
Поръчвам 15 мл флакончета.
Така бързо ги хабя, ароматите не ми омръзват толкова бързо, не трупам, не ми се застояват по шкафовете, ако не ми харесват давам на мама и на близки, много са ми удобни за носене в чантата и си ги избирам според настроение.
Междувпрочем аз останах почти без парфюми. Не е за вярване,но умишлено започнах да ги изпръсквам за да ги разкарам.
Нарочно не купувам известно време и не мога да повярвам, но в момента имам всичко на всичко пет, шест аромата.
И сега ще се запасявам с нови и ще проучвам.
Та, взех си два мои любимци за новия сезон,като те ще бъдат подновявани и през цялата Зима- Coconut Passion,Venezia и Candy Love,някакви на Ескада,харесах си по описание във Фрагрантика.
Тези трите по 15 мл.
И още три за тест-Тоbacco Vanille,Ariana Grande Claude и  Intense Cafe.
Не мога да дам много обективно мнения, че съм с алергия, запушен нос и обонянието ми е е много зле.
Но на първо четене Candy Love е страхотен.
Ако трябва да го опиша с две думи и най-гръмко то това е Лайт Блу с бонбони 😀Невероятен, точно по моят вкус.
Бонбонест и свеж едновременно, има нещо от Аngel Nova в него,подобен е,но не толкова звънък и нахален,а по-скоро сладък.
Облака изобщо не ми хареса,защото намирам много сходства с Бакара,който изобщо не харесвам,но поръчах от любопитството да видя пък какво толкова има покрай този парфюм,че е така обсебил хората. Същия Накара, но по-сладникав и по-омекотен.
Ми нищо, не е моят.
Intense cafe за  моят нос в момента са някакви прекрасни рози с лека сладост и мисля, че доста ще ми допадне, когато имам целия капацитет да го проуча.
За Tobacco Vanille съм противоречива,не мога да го усетя още добре.
Много е особен,сладичък,но и остър,има нещо много приятно в него,ванилено,меко,сладко,но ще ми трябва повече време.

Откъде онлайн поръчвате 15мл.? В основния сайт, където имаше такъв вариант, вече няма опция за 15мл.

От небезизвестният Иво(Или Вито) от олкс.
Много пъти го споменаваме в темата и все с добро.
Човека в супер точен и бърз.
Идват веднага на другия ден.
Аз съм му редовна клиентка.
Имам и последните списъци. Ако някой иска веднага разпращам.

# 587
А Venezia на Лаура Биаджоти ли е? Така и не успях да го намеря за проба този аромат.

# 588
  • Deutschland
На Лаура е. Уникален ретро парфюм. Имам остатъци от Ескейп на Рефан от години и не е мръднал. Тези двата ми бяха любимци години наред.

# 589
На Лаура е. Уникален ретро парфюм. Имам остатъци от Ескейп на Рефан от години и не е мръднал. Тези двата ми бяха любимци години наред.

Да, на Лаура.
 Но на Заг е новата версия.
А на Рефан е ретро версията според мен,защото съм имала и двата и Рефанската няма нищо общо с тази на Заг, много жасмин,малко ванилия.
А на Заг е доминираща синя слива и ванилия.
Нищо общо нямат,съвсем лека прилика.
И понеже никога не съм познавала старата версия няма как да сравня.
И стигнах до извода,че Рефанския прочит е точно старата формула,а новата(2011) е на Заг и все още с много усилия може да се намери тук -там в оригинал. Но много бързо изчезват по сайтовете.
Аз обаче съм си доволна супер много от тази на Заг.
Това ми е един от най-най-любимите аромати.
Много пъти съм казвала.
За Ескейп съм чела само тук. И ми е много любопитен,но никога не съм го тествала.
Аз имам любопитство към ретро парфюмите,не знам,някак са ми интересни.

# 590
Кой номер е на Заг?

# 591
  • Deutschland
Мисля, че е спрян Ескейп на Рефан, за съжаление.

# 592
  • София
Някой с мнение и описание на развитието на Diptyque Philosykos от The Moon? Съотношението между смокиновите листа, плодове и кокоса? Усещат ли се смокини наистина?
Не познавам оригинала.

# 593
  • София
Caroline_Bingley, може ли да споделите списъците от Иво. Аз поръчах от него веднъж, но избирах ароматити от Заг.

# 594
Ех, този Deep Red в изпълнение на Рефан го мисля от много време. Днес отскочих до магазинчето до Окръжна (Бургас) с 11 номера, които да пробвам. Нямаха нито един от тях 🫤
Моля някой от Бургас да ми каже къде продават наливни на Рефан и поддържат по-голям асортимент.
Сега съм се запътила за Заг със сериозен списък 😆, надявам се там да имам късмет.

Има и едно малко магазинче за козметика до училище Петко Росен в Меден рудник, женичката преди време имаше много богат асортимент на Рефан, но не съм влизала сигурно от година и не знам какво и е останало.

# 595
Caroline_Bingley, може ли да споделите списъците от Иво. Аз поръчах от него веднъж, но избирах ароматити от Заг.

Пратих ти ги на лично.

# 596

Пратих ти ги на лично.
Много бих се радвала, ако ги пратите и на мен 😊

# 597
  • Deutschland
Това нещо ухае уникално. Не е имитация, от серията им с хайвер и роза е. Варианта с годжи бери също е хубав.

# 598

Пратих ти ги на лично.
Много бих се радвала, ако ги пратите и на мен 😊

Аз също съм сред желаещите. Междувременно да споделя впечатления от последните ми покупки. Започнах да експериментирам с повече аромати на Мартинез и смея да кажа, че при мен са едни от най-трайните засега. Дивайн се оказаха за жалост не толкова трайни, но пък ги оценявам положително като аромат. За тях съм писал из темите. Та, сега за Мартинез. Взех си от тях Lost Cherry, Bitter Peach, Scandal Pour Homme, Lira, Andromeda, Oud Satin Mood.

1. Lost Cherry - за мен прекрасно са го докарали като аромат спрямо оригинала. Черешка, ликьор, бадем, канела... Носи ми топлота някак. Трайността е супер, но ще си го запазя за по-студените дни.
2. Bitter Peach - бях писал преди за имитацията на Парфюми с мисия, но тази я задминава отвсякъде. Прекрасна, пудрено-ванилова праскова, която мисля, че е чудесна за преходното време лято-есен. Пръскам си го в момента с удоволствие. По мое скромно мнение това е най-близката имитация до оригинала.
3. Scandal Pour Homme - карамел и градински чай, това предимно усещам. Като един истински НЕлюбител на чисто мъжките аромати (не ги усещам като да ми отиват, харесвам унисекс) не мога да кажа, че съм във възторг, но не мога и да се изкажа негативно. Ще се пръска според настроението.
4. Lira - съвсем отчетливо усещам червен портокал с канела, карамел и ванилия. Много обичам сладките аромати и този ми пасна на душицата. Трайността е отново чудесна при мен. На дрехи с дни го усещам.
5. Andromeda - по описание на нотките, ако трябва да съм честен, не мога да разгранича нито една конкретна. Бих го описал просто като свеж, цветен и дълготраен аромат.
6. Oud Satin Mood - роза и ванилия. Розата ми е локумена, сладка, силно изразена. Мисля, че за зимата ще е прекрасен аромат. Ууд не съм сигурен дали усещам. Твърде силен за топло време, задушаващ според мен. Ще му дойде времето и на него. Трайност - чудесна.

От Гиза си взех преди време Angels' Share и This is Us. Първият е прекрасен и като аромат, и като трайност. Вторият обаче не успя да ме грабне. Не е моят аромат.

Може ли някой да ми препоръча унисекс аромат, който да е сладък, да има доминираща канела в него, шоколад, ванилия, сметана. Наскоро се разхождах из един от столичните молове и се носеше прекрасно ухание на такъв аромат, но нито разбрах от кой човек, нито нищо. Smiley

# 599
  • София
Последните два дни се заиграх с The Moon, разглеждам каталога и фб страница им. Направи ми впечатление, че на фб страницата им фигурират парфюми, които не виждам в каталога. След като им писах, отговориха, че каталога се обновява на три месеца, но ако отида в "дамски парфюми", всъщност виждам всички, които са налични. А там има такива, които липсват в каталога. На мен ми е странно това и много объркващо.
Просто споделям инфо, ако някой се интересува и не е наясно.

Общи условия

Активация на акаунт