ЯНУАРСКАТА дружинка, вече става на ГОДИНКА!!! 2-ра част

• 9 485
  • 292
  •   1
Отговори
# 45
JIM ,ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН

# 46
Честит празник на днешните рожденници Али,Вики и Али Йосеф!Растете здрави и силни, за радост на всички около вас!

JIM ,ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!

# 47
Лалева, за кивито - всеки ден следобяд давам плодово пюре от банани и каквото имам още го слагам вътре- киви, мандарина изстискана, настъргана ябълка, круша. Но основата е банан винаги, за да засища, а и да не им е кисело прекалено.

И аз действам по същия начин. Peace

mishlentze все пак се надявам да успееш да дойдеш за партито!
lika не мога да ти помогна в идеите за хренене за съжаление,то и аз доскоро се чудех какви пюрета да взимам,че да е по-разнообразно.. Crazy Пък и не всички ги ядеше..
Каквото и да готвя,разнообразието от детската кухня не мога да и го осигуря!

От както взимам кухня,имам чувстовто че отглеждам  Animal Pig -каквото сложа пред нея,всичко омита!Вече започвам да се съмнявам,че се наяжда все иска още и като свърши порцията гледам да я баламосам нещо,за да не почне да мрънка.Между храненията давам солети(с Клеопатра им казваме вълшебни пръчици),че понякога раходките ни навън са доста силно озвучени. Mr. Green
Пак тя ме светна преди време за тези бисквити и предпочитам да давам от тях,на Дари и харесват.
Зрънчо дадох веднъж,не мога да кажа че се очарова,но и не го върна. Mr. Green Омаза се цялата обаче,щото е много интересно какъв звук издава като се стисне та това и беше яденето. Stop В парка трудно ще я опазя да не яде,като взима от другите деца но и аз предпочитам да го заменя с накакъв плод. Като дете израстнах със зрънчо,много го обичах..Сухар в яденето давах няма и месец,сега в супата слагам по малко коричка хляб,иначе и така много обича да го яде,но рядко се сещам да и отчупя.
Вода пие около 300 мл.,но ако и сипя сутрин от готовите сокчета(0.200мл.)- до обяд няма никой. Grinning
Киви давам всеки ден(напоследък),заради вит.C-то,намачквам го с банана или с ябълка/круша-миксирам с каквото разполагам.За този вит.знам че няма опастност да се предозира-организма си набавя необходимото-останалото се изхвърля..

Имам едно въпросче,към мамите с все още лазещи дечица: имат ли загрубяла кожа на коленцата(аз предполагам,че е от лазенето) защото забелязах при Дари на коленцата кожата е грапава,но не цялото коляно а един радиус от 1-1,5см. newsm78

А някой виждал ли е SmellKiller Нещо ме впечатли тая джажа,но като е толкова широко приложима,дали е ефективна в действителност..? Thinking

# 48
БОДЛИВКА не е загрубяла кожичката или коленцата на на моита.Като имаш в предвидвид че лази напаркет на които няма килим  Sick не иска да и слагам нищо отдолу.Много и е приятно това.А за освежителя за въздух ако нанучиш повече пиши моля.И аз се интереувам,но не съм виждала такъв а изглежда ефикасен и е малък  bouquet  bouquet

Последна редакция: ср, 17 яну 2007, 21:22 от DIVA_ORHIDEQ

# 49
БОДЛИВКА не е загрубяла кожичката или коленцата на на моита.Като имаш в предвидвид че лази н апаркет на които няма мокет

Аз махнах килима още като започна да лази,за да почиствам по лесно. Rolling Eyes Май няма за кога да го слагам пак,тя вече прави по 2-3 крачки,надявам се след това да и се оравят коленцата. Tired
Мерси за отговора!  Peace

# 50
Честит Рожден Ден на Али, Викториа и Али Йосеф!Растете здрави и весели деца!

JiM, Честит Рожден Ден!

Ние днес бяхме на консултация.Паолина е наддала само 100гр.Разбираемо е с нашето темпо на хранене.Освен това не се спира на едно място.
Главичката е с 2см порастнала, гръдната обиколка с 2,5см.На ръст сме порастнали с 2,5см.Аз нали се притеснявах, че предишните 3 месеца в тези й мерки нямаше промяна.Сестрата нещо не измери Паолина както трябва, наложи се два пъти да я меря и се оказа, че мерките се разминават.Снощи също я мерихме с мъжът ми-Паолина е висока не 72см(както казва сестрата), а 73,5см.Само дето се притеснявах...Вече ще си меря детето у дома.
И ние сме от лазещите все още.Нашите коленца нямат грапавина.Но май в повечето време стоим прави на едно място или обикаля права, като се подпира.
Лека вечер Hug

# 51
Много благодаря на всички за поздравленията! Почерпете се за мое здраве!

Честит Рожден Ден на Али, Викториа и Али Йосеф!

Последна редакция: ср, 17 яну 2007, 21:49 от JiM

# 52
Честит Първи Рожден Ден на Матея, Никола, Виктор, Георги и Ники!

Честит празник и на днешните рожденници Али, Вики и Али Йосеф!

Бъдете здрави, щастливи и много обичани малки сладки съкровища!!!

Честит рожден ден, JiM!
Желая ти много здраве, късмет и щастие!!!

# 53
  • Варна
Честит Рожден Ден на Али, Викториа и Али Йосеф! Здраве и късмет в живота!

Честит рожден ден, JiM! Бъди обичана жена и майка!

Днес бяхме на консултация. 12 600, 86 см. Пуснахме изследвания-кръв и урина. Дано всичко е наред.

Лека и спокойна нощ!

# 54
Честит първи рожден ден на Али,Али Йосиф и Вики!Мили деца,бъдете усмихнати и щастливи!

Бодливке,кожата не й е эагрубяла,но има две синки на едното коляно,който от доста време не минават.Виждала съм наколенки эа бебета-някой полэвал ли е ,че се эамислям дали да не й купя?

sea woman,дано иэследванията са ви добри.Те на 1год. ли се правят?

# 55

Имам едно въпросче,към мамите с все още лазещи дечица: имат ли загрубяла кожа на коленцата(аз предполагам,че е от лазенето) защото забелязах при Дари на коленцата кожата е грапава,но не цялото коляно а един радиус от 1-1,5см. newsm78

При Дани става така понякога леко над колянцето и в неголяма(понякога по-малко и от сантиметър) област, и е проява на дерматита.

А точно този тип бисквити само оризови или царевични предлагам аз и той много ги тачи. И на мен са ми вкусни, но ми напомнят и за периода, в който пазех диета заради него и бях основно на такива

# 56
  • Пловдив
БОДЛИВКА , от къде ги купувате тези бисквити? Тук май не съм виждала такива... newsm78

И ние направихме изследвания на кръв и урина. Не съм ги занесла още на педиатърката, но видях, че хемоглобинът на Криско е 120. Flutter Юнакът на мама въобще не се разплака като му боцнаха пръстчето. Simple Smile

sea woman, по принцип 86см е ръст на  дете на година и половина. С какво го храниш това твоето дете, бе мила? feeding Wink

# 57
  • Madrid
Честит рожден ден на Алекса,Али Йосеф и Викториа!
   Само хубави моменти в живота им да има,да са здрави,мили и за трима!!!

Jim,честит рожден ден!
     Бъди здрава и много щастлива!!!

Бодливка,на Самуил крачетата също не са грапавки от лазенето.Предполагам,че кожичката на Дари е по-чувствителна и нежна,затова така се е получило.Ако ги мажеш с някакво кремче,например това за студ,което е,то нали помага,когато се получат сухи участъци? Rolling Eyes
Sea Woman,наистина голям мъж си имаш,пу-пу! Party
Гушанка,ама смело си е детето на мама! Hug
Gerylyn,беше споменавала,че мъжът ми ти е познот от някъде,но все забравям в постингите си да ти отговоря откъде може да е възникнала тази питанка-нямам представа!!! LaughingЗащото ние сме от друг град,макар че аз съм прекарала половината от живота си в Пловдив и го обичам много,но той  го е посещавал само на екскурзия,хрумва ми,че може би ти прилича на някого и затова ти изглежда познат. newsm78.
Киви давам от седмица,но без семките,а банан често,но по малко!
Имам едно въпросче към мамите,които не са давали жълтък все още,кога сте планирали да го направите?Аз мисля да му дам вече,но съм наумила да започна с домашни яйчица,а това ще се случи другата седмица.

# 58
  • ... някъде преди лудницата ... до църквата!

Честит рожден ден на Али, АлиЙосеф и Вики!
Бъдете живи, здрави и много щастливи деца!
Късметът и щастието да са ваши, верни спътници в живота!

Gerylyn - дано наистина да е от зъбите, че вече ни нерви имам, ни сили! Добре, че е форума, че да поразпускам от време на време! За зрънчото съм съгласна, но нашият юнак си хапва - почерпи го едно познато дете и от тогава, където види такова нещо, иска и ако не му дам или се опитам да го разсея с нещо друго, настава война - пъчене, рев! Сега гледам да имам Помбер наблизо, че поне това малко от малко помага, пък и е малко по читаво от Зрънчото!
Хубаво е, че при вас минават пюретата, защото при Алекс е все по-трудно - иска си от нашето ядене и туй то! Все пак още не съм отказала от готовите и пак ще поразгледам при следващото ходене. Има едно на HIPP с заешко и картофено пюре, което яде с голяма охота, ама то и на мен си е вкусно!
Да ти е жив и здрав сладура и хич не се чуди за мишката - че, те са закърмени с компютъра! Я, си признай колко часа си откарала с мишка в ръка, по време на бременноста! А, за клавиятурата и при нас важи правилото - щом мама не щрака на нея, значи само за дъвкане става и пак туча да натиска на функциониращата!
Благорадя - радвам се, че календара е получил одобрение от най-важния човек! Нашият е тотално разнасян напред-назад и а види, че съм го закачила и започва да протяга ръце, да му го дам!

galita - Алекс от скоро проти вода с охота, но определено не пие много, а по скоро се лигави с шишето! От давна искам да те питам - цвеклото как го даваш? ВАриш ли го и после го прибавяш или направо с другите варива си е в тенджерата?

Gushanka - честито ново зъбче и браво на мъжлето на мама!!!

Laleva80 - аз с кивито ще поизчакам още малко! Ние кисело изобщо не признаваме и дори кисело мляко не мога да го накарам да хапне, пък какво остава за киви, а и честно казано все още ме е страх.

БОДЛИВКА - аз за това казвам, че благородно ви завиждам! Пусто, тука няма кухня, макар че ясла, детски градини и деца има! Благодаря за идейката за бисквитите - ще се огледам за тях!
за тая джаджа SmellKiller съм чувала, но незнам отзиви!
за коленцата - пробвай да хидратираш повечко кожичката там! Може наистина да е от лазенето, но е факт, че при нас не е имало такъв проблем! Предполагам, че и е по-чувствителна кожичката и за това прави реакция!

mishlentze - да знаеш, че много ще ни липствате, а аз за себе си ужасно съжалявам, че няма да можем да се запознаем, но нищо - друг път!

tanq_ovnarova - не се чуди - има ли сте някой рус пра-пра ... дядо или баба!

sea woman
- ще са наред изследванията - няма как! Ама, като гледам мерките на адаша, нащият има да го гониииии... миналият месец беше 8,250, а сега не вярвам да е мръднал много!

ilindi4ka - и аз съм в чуденка за жълтъка и мисля да го почвам тези дни!

за сухара - гледам винаги да имам сухар и с него добавям супите, но се е случвало и да го заместя с хляб , ако съм забравила да се отбия до магазина!

да ви се похваля - Алекс вече слиза сам от леглото! Много е неуверен и започва да се прибутва още от средата на кревата, но все пак вече се сеща, как става номера!

Айде лека нощ, пък утре пак!

# 59
  • ... някъде преди лудницата ... до църквата!

Честит рожден ден и на днешните ни рожденничета -
  Полина, Александра, Дарис, Ния и Никола!
Мили деца, желая ви безкрайно здраве, безграничен късмет и ужасно щастливо и запомнящо се детство!

Общи условия

Активация на акаунт