Частни училища - информативно-дискусионна тема -60

• 54 791
  • 774
  •   1
Отговори
# 210
Ами впечатления от Иззи няма как да имаме защото гиманзията сега стартира.
Преподавателите са строхоитни или поне тези, които виждам в сайта.
За мен лично целодневното обучение не е подходящо за гимназия, още повче че класовете ще са маломерини и най-вероятно ще бъдат във вече съществуващата сграда. Но пък не виждам за полу-дневно обучение как изобщо биха покрили МОН-ската програма и порграмата по Кембридж.
Завършването на децата с два езика на ниво С1 - не сичтам като амбициозно. Повечето държавни гимназии го правят. В Иззи няма как да избягаш от английският заради двуезичното обучение, така че реално имат втори език, които ще надрадят във втори гиманзиален етап. Погледнете плана на всяка една държавна гимназия с чуждоезиков профил.

Не знам как избирате между 22 и 35, като второто класиране мина и имате само една опция.

# 211
  • София
Впечатления от гимназиалния етап на Иззи няма как да има някой, защото той стартира тази година. Обучение от 9 до 15 не е точно целодневно, а по-скоро едносменно. Просто започват доста късно и затова свършват късно. Малко не са го дообмислили, според мен.

# 212
  • София
Доколкото виждам жената пита за 5-7 клас, не за гимназия.
От опит с две деца, в държавно и в частно, всяко ЧУ е за предпочитане в тези класове. Това са най-ужасните години в цялото образование за мен, хем са трудни, хем децата се окалпазаняват. При всички положения бих избрала частно, ако имам възможност.

# 213
Ако в прогимназията детето е на училище до 18 ч. вечерта, то няма как да се подготви за НВО. Категорична съм. Минахме го и още си бия тиквата в стената. А след като ИЗЗИ имат гимназия не съм сигурна доколко ще е читава подготовката, с оглед възможността децата да "бъдат стимулирани" да останат.

# 214
  • София
Питах за впечатления от прогимназията тъй като и там е целодневно обучението. Според мен натоварването и уморяването на децата на 7ми и 8 -9 клас е едно и също.

В държавните езикови гимназии е заложено В2 за първи език и А2 или В1 за втори  език.

# 215
  • София
Е как за прогимназията питате, след като детето е класирано сега след 7-ми клас в 22-ро? Ще бъде 8-ми клас от есента. Прогимназия е 5-7 клас. От 8-ми клас е гимназия.

# 216
Питах за впечатления от прогимназията тъй като и там е целодневно обучението. Според мен натоварването и уморяването на децата на 7ми и 8 -9 клас е едно и също.

В държавните езикови гимназии е заложено В2 за първи език и А2 или В1 за втори  език.

Категорично има разлика за периода 5-7 клас и гимназията.

Така е заложено но реално в по-голяма част покриват сертификатите за С1 за първи език, а много училища и за втори. В 35 - знам, че руският също им е силен и децата вземат сертификат в 12 клас.

# 217
Е как за прогимназията питате, след като детето е класирано сега след 7-ми клас в 22-ро? Ще бъде 8-ми клас от есента. Прогимназия е 5-7 клас. От 8-ми клас е гимназия.
Явно детето е кандидатствало вНПМГ след 4 клас. Аз поне така го разбрах. И се чудят накъде да продължат

# 218
  • София
Аз доколкото разбрах, пита за прогимназията, за да си направи изводи за гимназията, защото 7 клас било като 8-9... Не знам доколко е релевантно това като и децата растат много бързо в този етап, и учителите са различни...

# 219
Аз доколкото разбрах, пита за прогимназията, за да си направи изводи за гимназията, защото 7 клас било като 8-9... Не знам доколко е релевантно това като и децата растат много бързо в този етап, и учителите са различни...
Изобщо не е релевантно, защото това са абсолщтно различни етапи в образованието. И ако в 5 клас е важно детето да бъде контролирано в ученето и в 7 да направи маса пробни матури за което целодневното е ОК, то в 8 клас нещата изобщо не стоят така.

# 220
  • София

Точно това питах и учителите доколкото разбрах на отворените врати са в голяма част същите, които преподават в прогимназията.

# 221
  • Отвъд алеята зад шкафа
От септември прогимназия и гимназия на Иззи ще са заедно в новата сграда. Мога да кажа за 5-ти клас, че беше доста натоварено, свършват в 17.00 часа. Въпреки това не бих избрала ДУ за този етап.

# 222
  • София
За 5-7 клас бих избрала частно училище без никакво колежание (освен нпмг или нгдек, там е друга работа).

# 223
Като майка на дете, което БЕШЕ в ЧУ 5-7 клас с ръка на сърцето ще кажа, че не трябва ЧУ да се смята като абсолютна панацея за прогимназията. Да го бях преместила в ДУ.... Мислете, гледайте, наблюдавайте. Най-вече мислете!!!! Сега се боря да не се налага да продължи в друго, но пак ЧУ.

# 224
Моят син ходи на "пробен ден" в Иззи като награда от някакво състезание като беше 4 клас. Като цяло му хареса, английският на децата бил много по-напред от неговия (кварталто уч-ще + Европа). Ние знаехме, че няма да учи там, но все пак отиде за разнообразие. Разбира се, става въпрос не за гимназия, но мисълта ми е, че щом в 4 клас са много напред, нищо чудно до 12 кл. да покрият високо ниво.

Общи условия

Активация на акаунт