Частни училища - информативно-дискусионна тема -60

• 54 811
  • 774
  •   1
Отговори
# 285
Мда, съгласна съм - в крайна сметка дали за мен е логично или не, щом от Cambridge са преценили определен резултат да дава следващо ниво, so be it.

По-скоро все още ми е странно 10, 11-годишни деца да покриват C2 във форма̀та, който аз познавам,  но моят опит с Cambridge сертификатите е отпреди 20-на години, та явно не е актуален.

Бих искала да видя официален сертификат на Кеймбридж на дете на 11 години с C2. Само тогава ще повярвам. Всякакви пробни тестове в училище и т.н. не са адекватен измерител.

# 286
  • София
Отделно коментирате сертификати на деца, дори и за С3  (условно го казвам, такова ниво всички знаем, че няма по езиковата рамка) да са им знанията и  хартийката (електронният сертификат), все тая. Дойде ли време, университетите са автономни и си имат свои изисквания. Дори един сертификат да е доживотен  според регламента на издаващия го, университетите могат да поискат ( и на места го правят) изпитът да е държан в последните 2 години.. А човек на 17-18 вече е достатъчно зрял за съответните теми, предполага се, че и на ниво лексика/граматика владее езика .Та няма драма..

# 287
Отделно коментирате сертификати на деца, дори и за С3  (условно го казвам, такова ниво всички знаем, че няма по езиковата рамка) да са им знанията и  хартийката (електронният сертификат), все тая. Дойде ли време, университетите са автономни и си имат свои изисквания. Дори един сертификат да е доживотен  според регламента на издаващия го, университетите могат да поискат ( и на места го правят) изпитът да е държан в последните 2 години.. А човек на 17-18 вече е достатъчно зрял за съответните теми, предполага се, че и на ниво лексика/граматика владее езика .Та няма драма..

Ама абсолютно. Така е.
Всички изпити в по-малките класове всъщност са само за външен и независим измерител и проверка на ниво и напредък. Защото някой в училище може да те убеждава, че детето е супер, а всъщност в 11-12 клас да се появи изненадата, че не е точно така и няма да успее да покрие изискуемото от университетите ниво и сертификат.

# 288
Аз не съм спорила. Просто не виждам логика в степенуването. Като е взет сертификатът със следващото ниво, защо изобщо не прескачат едно ниво и не учат направо за по-следващото?
Щеше да е интересно след взет FCE с дистинкшън да им се даде САЕ и да се види
с какви точки ще го минат.

Последна редакция: сб, 22 юли 2023, 15:17 от Дъждец

# 289
Е нали все пак всички правим разлика между взет със 185 точки CAE - grade C(което е равно на взет със 185 точки FCA - grade A) и взет с 200 точки CAE- grade B? Разликата от 15 точки не е случайна все пак. И си отговаря на  допълнителни знания. Но и двете нива точки - 185 и 200 - дават все ниво C1. Взет CAE с над 200 точки дава grade A и ниво C2.

Бих се обзаложила, че ще го вземат пак с горе долу толкова точки, но това вече ще е grade C.

# 290
Не мога да разбера тези неща защо са важни преди 11 клас.

# 291
За егото на майките, Not😂.

# 292
Предполагам Нот, твоята дъщеря е супер гениална, и е минала всички нива на английския накуп в 11 клас? И майка и е без грам его.

Иначе, ако се чете внимателно, вече писахме за това каква е целта на изпитите в по-малките класове, и какво на крайните като цел в горните класове. И няма нищо общо с егото на майките, а е свързано с проверка на качеството на образователна услуга навреме. А не в 11 клас да се хванем за палците и да се чудим защо сме давали пари нахалост. Виждаме го постоянно, макар и не точно с английски. Едни училища свалят звезди, пък после се оказва, че нощта е непрогледна. Wink

# 293
  • София
За Нот не знам, ама моят син навремето в 11 клас ходи в Аво на курс една година, взе си как се казваше там сертификата, САЕ ли беше? - и толкова.
Сега на щерката ако изпитите не им ги организираха в училище, изобщо нямаше да се занимавам. Ама сега така и така е там, ходи си с приятелките. За мен си е безсмислено, баща й основно дава зор.

# 294
Моята виж, от математика не отбира, но се дипломира на английски с  50 страници дипломна работа с отличие и работи на английски, но не е държала нито едно ниво като дете, просто си висеше да учи допълнително езика в добрата стара Англия по три седмици всяко лято от четвърти до девети клас. Училищата, в които учеше, нямат грам принос, освен накрая АК, разбира се.

# 295
  • София
Моята виж, от математика не отбира, но се дипломира на английски с  50 страници дипломна работа с отличие и работи на английски, но не е държала нито едно ниво като дете, просто си висеше да учи допълнително езика в добрата стара Англия по три седмици всяко лято от четвърти до девети клас. Училищата, в които учеше, нямат грам принос, освен накрая АК, разбира се.
Нямам идея дали бих се възползвала, ако училището го предлагаше, няма как да знам..По-скоро не, не виждам смисъл и в текущата проверка с полагане на междинните нива преди САЕ. Децата учат с качествени учители, било в училище или навън, въпросните могат да преценят напредъка и човек да има съответно доверие на преценката им, та го има и момента с хвалбите в стил "Детето ми е на 13 и има С1". Но пък знам ли, всеки сигурно ще се изкуши, ако всичките деца около неговото се явяват.
Скрит текст:
Иначе и без явяване като дете, и без лета в Англия, и без Колежа при нас е наличен и сертификат СРЕ, и TOEFL с почти максимален резултат + дипломиране (магистратурата само, бакалавърът не) на английски.

Последна редакция: сб, 22 юли 2023, 22:26 от пенсионирана русалка

# 296
  • софия
Моите момичета ходеха на сертификатни изпити в детска възраст. Дори не мога да възпроизведа буквичките им като име. Взимаха ги с дистинкшън, ама бяха детски нива.
Единствената цел, с която ги пусках, беше да привикнат да ходят на изпити.
Еми права бях. Имаше смисъл.
Не им пукаше и на двете като дойде време за необходимите изпити. ( надвишаващи в пъти мойте майчини размисли по време на детските им години)
Та си мисля, че добър преход беше.
Никак не е лошо да плеснеш с ръце и да се чувстваш горд, усмихнат, можещ. Не за другите, за себе си Simple Smile

# 297
Не съм се замисляла за такъв позитив като свикването с изпити на англ. Има смисъл така. Моето ходеше, щото всички ходеха. Слава богу поне последния спестихме покрай Ковида. Намирам ги за скъпи и  изобщо не съм задълбавала какво значат нивата. Естествено е приятно да имаш валидиран сертификат, че напредъкът е реален.

# 298
  • В офиса
И аз щях да напиша, че са скъпи. Едната прескочи едно ниво, държа FCE, другата уж също нямаше да я записвам, но много ми се примоли и държа глупав изпит. Сега е супер горда, че го е взела с максимума, голям праз... Синът ми, покрай ковид беше, не помня прескочи ли PET, но FCE държа и сега си се кефи на С1-то от него. Неговите съученици в сегашното училище държат същия изпит 3 години след него. В 11 клас се каня да го пратя на САЕ, сигурно пак от училището ще организират, и толкоз.

# 299
  • в страната на чудесата
Колко са скъпи?

Общи условия

Активация на акаунт