Частни училища - информативно-дискусионна тема -60

• 54 803
  • 774
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Според мен ЧУ трябва да помислят по въпроса и да осигурят някой друг свободен следобед ПОНЕ в седми клас. Подозирам, че сами ще се изненадат от резултатите Joy

# 226
  • Отвъд алеята зад шкафа
Каквито и свободни следобеди да се осигурят в 7-ми клас, сигурна съм, че те ще заминат за ходене на уроци и по школи. Свободните следобеди са после през цялата гимназия.

# 227
  • София
Профилирането след 10 клас прави смяната на гимназия сложна задача. Много бих се замислила за записване в първия випуск на сега прохождаща гимназия. Държавните гимназии, с всичките им минуси - къде повече, къде минимални, поне са предвидими.

# 228
  • София
Гадамер, как така прогимназията, нали уж само 7ми клас и гимназията се мести в новата сграда. Уж и 6ти се обмисляше, но нямам данни. Това от интерес де, сигурно съм пропуснала някоя новина Simple Smile

# 229
  • Отвъд алеята зад шкафа
Ами 6-ти се мести, доколкото разбрах прогимназията цялата я изместват.

# 230
Ами 6-ти се мести, доколкото разбрах прогимназията цялата я изместват.
Знае ли се вече локацията?

# 231
Последно целодневно ли са, или от 9 до 15?
Последното е доста по-човешко в сравнение с от 7.30 до 13.30.

# 232
Само да вметна, че в НПМГ след 4. клас акцентът е на математиката, не на природните науки (които в 5. и 6. клас се учат обединено в "Човек и природа"). Та в това отношение не сте изпуснали нещо съществено в НПМГ.
За Иззи не мога да кажа нищо в това отношение, но категорично не съм съгласна, че което и да е частно училище е за предпочитане пред ДУ.

# 233
  • София
Само да вметна, че в НПМГ след 4. клас акцентът е на математиката, не на природните науки (които в 5. и 6. клас се учат обединено в "Човек и природа"). Та в това отношение не сте изпуснали нещо съществено в НПМГ.
За Иззи не мога да кажа нищо в това отношение, но категорично не съм съгласна, че което и да е частно училище е за предпочитане пред ДУ.
Както се разбра не става дума за прием след 4ти, а след 7ми клас. Но подчертаното горе не е вярно. Точно разликата между НПМГ и СМГ в периода 5-7 клас е, че в първата имат 2 ч/седмично ФУЧ Човек и природа. В класовете 5ти и 6ти. В 7ми плановете им са (понеже тази година ще им е първият такъв випуск) тези часове да отидат за БЕЛ, за да улеснят подготовката за НВО. В СМГ,  ако не се лъжа, тези часове са дадени за Информатика.
И извинете, че не съм по темата, но реших да внеса яснота. Математиката естествено също си върви със сериозния хорариум от 9,5 ч/седм. Но то това е ясно.

# 234
  • София
За мен вариантът на ФЕГ е най-оптимален - едносменен режим, започват в 8 и свършват средно в 14:25. Даже от догодина ще свършват по-рано, защото тази година часовете им бяха по 45 мин., а от догодина се връщат на 40.

Последна редакция: чт, 20 юли 2023, 16:53 от sanaka

# 235
Моят син ходи на "пробен ден" в Иззи като награда от някакво състезание като беше 4 клас. Като цяло му хареса, английският на децата бил много по-напред от неговия (кварталто уч-ще + Европа). Ние знаехме, че няма да учи там, но все пак отиде за разнообразие. Разбира се, става въпрос не за гимназия, но мисълта ми е, че щом в 4 клас са много напред, нищо чудно до 12 кл. да покрият високо ниво.

Ние също бяхме на "пробен ден" преди четвърти клас. Много хареса на детето и на нас, но английският на останалите ученици беше 2-3 нива над нивото на моето дете (държавно училище + Алианс). Това ни спря. Иначе ако трябваше да избирам ЧУ за периода 1-7 клас, бих записала детето в Иззи веднага. Според мен няма да имат проблем с покриване на много високо ниво по английски език още в 7-ми клас - преди гимназия.

# 236
Скрит текст:
За мен вариантът на ФЕГ е най-оптимален - едносменен режим, започват в 8 и свършват средно в 14:25. Даже от догодина ще свършват по-рано, защото тази година часовете им бяха по 45 мин., а от догодина се връщат на 40.
Добре е 8, ако си близо до училището и не пътуваш много.
Иначе се натрупва едно хронично недоспиване и е ужас. В АК два дена почват около 9 и хич не е зле.

# 237
  • София
Абе и аз съм фен на по-късно започване, но пък по-малка част от деня остава свободен. Изобщо всички варианти на едносменен режим са за предпочитане пред втората смяна в ДУ. Иначе с първата смяна, която е от 7:30 свикват много бързо и не страдат от недоспиване.

# 238
Както се разбра не става дума за прием след 4ти, а след 7ми клас. Но подчертаното горе не е вярно. Точно разликата между НПМГ и СМГ в периода 5-7 клас е, че в първата имат 2 ч/седмично ФУЧ Човек и природа. В класовете 5ти и 6ти. В 7ми плановете им са (понеже тази година ще им е първият такъв випуск) тези часове да отидат за БЕЛ, за да улеснят подготовката за НВО. В СМГ,  ако не се лъжа, тези часове са дадени за Информатика.
И извинете, че не съм по темата, но реших да внеса яснота. Математиката естествено също си върви със сериозния хорариум от 9,5 ч/седм. Но то това е ясно.
Казах къде е фокусът, а той е на математиката.

# 239
Абе и аз съм фен на по-късно започване, но пък по-малка част от деня остава свободен. Изобщо всички варианти на едносменен режим са за предпочитане пред втората смяна в ДУ. Иначе с първата смяна, която е от 7:30 свикват много бързо и не страдат от недоспиване.

Зависи къде живеят. На нашата ще й е лесно с ходене 10 минути пеша от вкъщи. Обаче, ще има деца от Дружба, Младост и Обеля. Не всички от тях са близо до метро. Познат ми казва, че дъщеря му пътува 45 минути до училище (тя ще бъде 11 клас във 2 АЕГ).

Общи условия

Активация на акаунт