Отговори
# 570
Честита радост момичета!Нека бъдат много здрави и послушни малките сладурчета❤🍀

# 571
Честито, Zlatka.K! Да расте здрава и щастлива! Много красиво име!🌷

# 572
Zlatka.K, честито! Жива и здрава да ви е принцесата и много да ви радва! 💗
Бързо възстановяване! 🌷

Аз забравих да пиша, че минах тонове. Но от началото до края бебето беше с висок пулс - около 180 удара. Варираше между 160-200 също така на  места. Ама и много шаваше. Докторът си свали гривната, за да измери и моя пулс - показа го 128 удара след половин час спокойно лежане.
Каза, че високият пулс на майката влияе и на пулса на бебето. Даде ми телефон на негов заместник, ако се наложи да звъня, защото моят доктор е в отпуск и е на работа на 1 август.

Мъжът ми пък хубаво му се оплака как не се спирам.. ама вече ще гледам да почивам

# 573
Честита радост на всички момичета в темата, които вече са майки! Flowers Hibiscus Flowers Bouquet Пожелавам ви бързо възстановяване!

Jupiter sea, аз също често имам висок пулс над 100 дори и да не правя нищо, а кръвното ми е ниско. Ще ходя на преглед при кардиолог. Надявам се да няма някакви проблеми.
И аз трябва да лежа и да почивам повече, защото понякога имам болки освен втвърдяването на корема. Не ми се иска бебето да ни изненада и да се роди по-рано от очакваното, защото не съм подготвена все още.
Тази седмица и аз бях за пръв път на запис на тонове - казаха, че всичко е наред. Другата седмица ще ходя пак.

# 574
Zlatka.K, честита рожба! Heart Flowers Rose Пожелавам много щастливи моменти и здраве! Бързо възстановяване! Heart Kissing Heart

# 575
Zlatka.K, честита принцеса!!! Heart
Уоу колко бързо дойде времето с бебевалеж. Вече всеки път като отварям форума и виждам ново бебе. Hug

# 576
Здравейте!
Минавам да се запиша. Изчела съм всички теми, но досега не съм писала. Терминът ми е на 05.09, но заради изтънени ретини се налага да раждам секцио. Днес избрахме дата, която е в края на август.
Чакам момче, което върви с една седмица напред.

# 577
Аз също съм с висок пулс, дори и небременна. Кръвното е нормално. Ходих на кардиолог и с първата бременност, и сега. Казаха ми, че не е хубаво да пия лекарства за пулса. След раждането се очаква да се нормализира. Правих запис на тонове във вторник. Видях, че нормалните стойности са между 120-160, а при мен имаше излизане над 160 на места. Докторът обаче каза, че са добре. При мен също беше доста активна и подскачаше по време на тоновете. Ще видим другия вторник пак.

# 578
Zlatka.K честита рожба, жива и здрава 🩷🩷🩷. Наистина много красиво име за момиченце 🫶🤗🥰

# 579
Момичета, малко съм притеснена. Тази вечер имам отново контракции, които обаче са умерено болезнени от стяганията в корема. Бебето застава на една страна и от позата ли, от нещо друго си ме понаболява. Дали е нормално да стават болезнени в края на бременността (35+5гс).. утре ми е стандартният преглед при АГ, но сега взех да се чудя дали не е нещо сериозно изискващо спешен преглед. ☹

# 580
Честито на всички нови майки с бебчета! Бъдете здрави!

# 581
Момичета, има ли сред вас поръчали гнездо от Jukki? Доволни ли сте?
Аз уж нямаше да взема, но мисля че ще и е удобно на малката и в кошарата да спи в гнездо, че е мн мъничка и сякаш се чувства “самотна” в нея 😀 и мисля да пробвам с гнездо, тъкмо и за една приятелка ще поръчам която ще роди септември, не знам каква разлика има от гнездо до гнездо…

Здравей,

Ние сме поръчали гнездо от Jukki, изглежда качествено, изпрах го и не се смачка изобщо, има към него възглавничка и завивка също. Други впечатления не мога да изкажа, чакаме бебо като се роди да си покаже дали му е удобно 😊

# 582
Днес бях на тонове, матката е спокойна. Много кофти е застанал младежът и размерът е на око 3100 (35+5 г.с.). Вторник влизам за махане на серклажа.
Nomadgirl, на мен ми казаха да обърна внимание на болезнени контракции, които се засилват, не се влияят от Но шпа и се усещат и в кръста.
При мен всяко движение е болезнено. Включително опъванията на бебето и стягането на корема става на всяко ставане или преместване. Ходенето ми на преглед е много болезнено. После цял ден се възстановявам.

# 583
Jupiter.sea, ще ми напишеш ли телефона на доктора на ЛС, че и на мен ми каза, че ще ми го даде, ама забравих да го питам онзи ден. Надявам се не се налага да звъня де..
Иначе и на мен ми се постяга корема от време на време, през нощта като че ли имах една болезнена контракция, обаче не знам дали беше контракция или от движението на бебето😃
Много се надявам да дочакам, че хич не знам как да реагирам и кога трябва да се свържа с лекар. Пък и какво да му кажа на заместващия като никога не съм го виждала и той мен😃 От това се притеснявам като цяло и само го мисля.

# 584
Ехааа Ив, при мен днес го измериха 2550гр в 35+6 и ми казаха, че си отговаря на седмицата. 🙄 сега се замислих дали не е много кльощавичко. 😅

Иначе питах АГ за стяганията и каза, че е нормално в края на бременността да са малко повече. Провери къде е разположено бебето и каза, че главичката е все още високо и ще си доизкарам до датата за секцио. Все пак с уговорката, че ако има нещо задължително да отида в болницата. Още не съм стегнала багажа, дори съм планирала да посетя фризьор седмица преди раждането, че поне да имам период след това, в който не се чудя как да се организирам с бебето. Суета малко, ама съм си такава… 😅

Общи условия

Активация на акаунт