Отговори
# 90
Аз, че няма да ги използвам е ясно, но те дори не казват подарявам ти ги, а по-скоро ползвайте ги. Ако беше първото нямаше толкова да се тормозя и щях да ги даря някъде, а така просто стоят в малкия ни апартамент и заемат излишно място.
Сестра ми пък направо се разсърди, че не искам да взимам всичко.
Просто усещам вече как ме дразнят с непоисканите си съвети и неща.

Така беше и с количката и слава богу се преборих, но отново беше с някакви сръдни защо не съм искала и тн.

# 91
Момичета, като ви чета, толкова се радвам, че съм интроверт и отдавна съм поставила граници. Никой не смее да ми навлиза в личното пространство. 😁
Само една приятелка ме попита дали искам някои дрешки от нейното бебе. Много внимателно ме попита. Аз приех, защото са само няколко бройки и са много сладки. Ако някой се опита да ми натрапва колички, легла, съвети, директно ще го отрежа, без да ми мигне окото. А и вече купихме всичко.
Тези дни усилено пера, сгъвам и подреждам. Реших и да изгладя първия път.
Подготвих си и сака за болницата, нищо, че имам още повече от месец до термина. Все пак ми е трето раждане (шеста бременност) и не се знае дали няма да подрани.
Да ви кажа, влизам скоро в девети месец, а още не мога да повярвам, че всичко е истина. Толкова е чакано това бебче! Има ли други такива откачени като мен?
Също да попитам: някой с термин около 11-ти август ще ражда ли във Вита?

# 92
Даа, и при мен е “ползвайте ги” и реално не мога да ги хвърля в тези контейнерите за дрешки, защото може да си ги поискат в някакъв момент 😁😁

Аз, че няма да ги използвам е ясно, но те дори не казват подарявам ти ги, а по-скоро ползвайте ги. Ако беше първото нямаше толкова да се тормозя и щях да ги даря някъде, а така просто стоят в малкия ни апартамент и заемат излишно място.
Сестра ми пък направо се разсърди, че не искам да взимам всичко.
Просто усещам вече как ме дразнят с непоисканите си съвети и неща.

Така беше и с количката и слава богу се преборих, но отново беше с някакви сръдни защо не съм искала и тн.

# 93
Аз също имам дрехи от първото. Тогава никой не ми е предлагал, а и нямаше да ги взема. Рядко харесвам дрехи, затова исках всичко аз да си избирам. Сега една приятелка ми предложи. Знам че са хубави и качествени, но просто нейното бебе беше зимно, а моето ще е лятно, което ще рече, че когато на мен ще ми трябва къс ръкав, нейните ще са с дълъг. Няма смисъл да пълня и без това претъпкания ни апартамент.

Отделно съвети не приемам, майка ми и свекърва ми ме познават, знаят че няма смисъл. Останалите ми близки приятели и познати също ме познават горе долу и знаят, че ако ми трябва съвет сама ще попитам. Аз рядко гледам да давам съвети, особено ако не са поискани. Знам аз как се ядосвам и затова гледам да си мълча. Но както някой преди мен писа - отстоявайте отсега правото си на глас в отглеждането на собственото ви дете. Колкото повече си мълчите, толкова повече ще ви се месят и в един момент вие ще се ядосвате.

# 94
Здравейте, днес бях на фетална 32г.с., 2.100кг, каза че големичък и, че може би ще е около 3500🙄
Споменах на следяща та, че се каня за секцио, на нея не и допадна ноо така си ги усещам нещатата.

Плацентата е започнала да зрее, шийката се е скъсила, малкия е много смешен, не спря да върти пъпната връв из пръстите и устата си и дори имам снимка с усмивка по това време 😀
От 28 Август, май нещата се очакват около 8ми, паниката започна да се появява, имам чувството, че сме на никъде с подготовката.

# 95
  • София
Колко забавно, а на мен в 32 седмица и 1800 грама ми казаха, че е мъничко и няма да е голямо бебе Simple Smile

Първото дете все изоставаше по размери със седмица две. Пък се роди 12 дни преди термин 3200. Докторът вика: я, той си е перфектен. Бях на фетална в 32 седм. преди дни и ме стреснаха, че била големичка - 1800. Сега като ви чета, колко пък да е големичка.

# 96
Днес бях на преглед в 35+5 дни съм. Казаха ми,че бебето е 2182 и е ,че това е на долната граница. Не е наддало достатъчно. Казаха ми,че ще ми викнат за още два прегледа идните две седмици и, че ако продължава да е така на долната граница ще се наложи да предизвикаме раждането по-рано от термина ми. Много се притесних днес. Защо не е наддало достатъчно.. какво може да е причината?
Притеснявам се и за идните прегледи, дали ще наддаде килограми ..
Има ли някоя от вас ,при която бебчето им да е на долната граница с килограмите ?

# 97
Нашето бебе върви седмица назад и ми препоръчаха протеин за бременни и повече белтъчини да хапвам. Доплер пускат ли ти, имаш ли някакви дефиците във витамините? Ако няма проблем там, пробвай да му удариш едно рамо с повече извара, яйца и месо.

# 98
На мен ми бяха казали същото преди 2 седмици на ФМ - че бебето е малко, не наддава много добре и може да се наложи да предизвикат по-рано раждане ако продължава така. После при АГ се оказа, че си е добре, но вече и аз не знам как са размерите и продължавам да се притеснявам сега до следващия преглед. Като въможна причина ми посочиха проблем с кръвотока, но при мен това се отхвърли и казаха че просто самото бебе може да е по-дребничко. Правихте ли доплер? Недей да се притесняваш, над  2 и нещо вече не е толкова малко бебчето, а и просто се успокой и виж как ще наддава сега следващите седмици. Може изобщо да няма проблем. Hug
Днес бях на преглед в 35+5 дни съм. Казаха ми,че бебето е 2182 и е ,че това е на долната граница. Не е наддало достатъчно. Казаха ми,че ще ми викнат за още два прегледа идните две седмици и, че ако продължава да е така на долната граница ще се наложи да предизвикаме раждането по-рано от термина ми. Много се притесних днес. Защо не е наддало достатъчно.. какво може да е причината?
Притеснявам се и за идните прегледи, дали ще наддаде килограми ..
Има ли някоя от вас ,при която бебчето им да е на долната граница с килограмите ?

# 99
Дано наистина всичко да е наред.
Гледаха ме на ехограф тук прегледът се казва growth scan + Doppler study. Там всичко изглеждаше нормално, освен това че е на долна граница с килограмите.

# 100
Аз хем се подготвям всеки ден, хем имам чувството, че съм много назад с подготовката. Имам доста неща от списъка за родилното, обаче самата чанта не знам коя или каква ще бъде. И като търся в интернет “чанта за родилното” само списъците ми излизат… Затова идвам с поредния тъп въпрос: Вие какви чанти ще използвате, сакове за пътуване ли, имат ли отделения или са някакви специални чанти, които аз не знам как да намеря? 😁

# 101
Аз имах два списъка от Тина Киркова. За реанимацията и за след. За реанимацията сложих нещата в плик от Била Heart EyesJoyGrinning
За след нея сложих в малък сак.

# 102
Момичета, кога се спира магнезия? И може ли да се пие до края? Направо ме е страх да го спра като се сетя с какви крампи се будех преди да го почна 😨

Аз приемам и се радвам като ми подаряват дрешки. Като се сетя какви пари сме дали за първородния лошо ми става, а и сега няма да може точно така... То е нов гардероб на три месеца, че и държах да са "висок клас" 😆 Сега ги раздавам и аз, защото номер 2 е момиче.
Което получа и не ми харесва подарявам в интернет. Има групи за подаряване във фейсбук и винаги има желаещи, та със сигурност попадат в някой, който иска да ги ползва. Те не се износват първите година и половина - две 🤷🏻‍♀️

# 103
Аз първо исках с раница, но не ми се събират нещата, затова ще съм със сак за пътуване. Няма много отделения, затова си накупих прозрачни несесери с различна големина и в тях си подредих нещата “по теми” така да се каже.

# 104
Момичета, кога се спира магнезия? И може ли да се пие до края? Направо ме е страх да го спра като се сетя с какви крампи се будех преди да го почна 😨

Аз приемам и се радвам като ми подаряват дрешки. Като се сетя какви пари сме дали за първородния лошо ми става, а и сега няма да може точно така... То е нов гардероб на три месеца, че и държах да са "висок клас" 😆 Сега ги раздавам и аз, защото номер 2 е момиче.
Което получа и не ми харесва подарявам в интернет. Има групи за подаряване във фейсбук и винаги има желаещи, та със сигурност попадат в някой, който иска да ги ползва. Те не се износват първите година и половина - две 🤷🏻‍♀️

Моят АГ ми каза да спра магнезия в 36та навършена седмица.

Общи условия

Активация на акаунт