Отговори
# 300
Минавам да питам набързо, направление за хоспитализация може ли да бъде издадено от личния лекар, вместо от следящия по здравна каса?

Не.
Само от следящия АГ.

Аз също се интересувам от този въпрос и не намирам логичен и адекватен отговор. А ако нямаш следящ АГ, какво правиш?! По принцип, ако действително личният няма право, което ми се струва абсурдно, някъде четох, че има вариант за влизане за раждане по спешност и от болницата следва да ти го издадат, при условие че си здравноосигурен.

# 301
Аз мокри кърпи Бебо взех от Озон на намаление.
Първата бременност ми искаха заверен картон от личната, ползвам си го и сега, не знам дали има някаква промяна.
С първото дете силиконовите протектори ми спасиха кърменето, първите 4 месеца кърмих с тях. Майка ми случайно улучи тези на Chicco, водят се размер S-М и сега пак си взех такива, надявам се да не ми се наложи да ги ползвам.  
Вчера бях на тонове вече за 3-ти път, наред са си. Остават ми още само 2 пъти да ходя, а до раждането ми остават само 3 седмици, живот и здраве 😳 Много нереално ми звучи😃
И на мен ми остава вече по-малко от месец, но все още не съм ходила на тонове.
По принцип се ходи в болницата, в която ще раждаш и всеки път си плащаш, нали така? През колко време се ходи на тонове и каква е цената в Майчин дом-София, ако някой има представа?

За Майчин дом, не мога да кажа, но аз се следя и ще раждам в Света София, там ме викат всяка седмица и е 25 лв. записа. Предполагам там горе-долу вървят цените навсякъде

# 302
40 лв е запис на тонове в Майчин дом. Не се записват часове. От 8.30 до 16.30 всеки ден. В петък само сутрин. Току-що питах и аз.

# 303
40 лв е запис на тонове в Майчин дом. Не се записват часове. От 8.30 до 16.30 всеки ден. В петък само сутрин. Току-що питах и аз.
Веднъж в седмицата ли се ходи или по-често?

# 304
Минавам да питам набързо, направление за хоспитализация може ли да бъде издадено от личния лекар, вместо от следящия по здравна каса?

Да, може. Дори мисля, че може да го издаде и болницата, където ще раждаш, ако възникне спешност

# 305
За АГ Варна е 30лв и мен лично ме викат 2 пъти.. този петък, другия на ехограф при АГ , следващата седмица след ехото на тонове и после вече оформление на документи за секциото. Като цяло мислех, че ще са повече 😅

# 306
Ами на мен единият доктор ми каза от 32ра седмица всяка седмица, другият от 34та през седмица в началото. Знам ли. Както ви каже докторът.

# 307
В Майчин дом са 40лв тоновете, да. Преди 3г бяха 25лв, много са ги вдигнали.
Иначе аз ходя в частния кабинет на доктора ми, там са 30лв. Само като се пада да съм на консултация ходя в МД. На мен ми ги следи веднъж в седмицата.
Може би е различно при всеки, аз започнах да ходя от 33-та г.с. всяка седмица. Предната бременност май в началото ходех през седмица, ама не помня вече.
Juveragazza, болката постоянна ли е? Аз от време на време усещам като пробождане, но съм сигурна, че бебето ми натиска пикочния мехур в тези моменти, защото е за секунди и като се премести ме отпуска.

# 308
За тоновете от 32ра седмица всяка седмица съм на тонове в Токуда цената е 45

# 309
Аз от вчера съм в майчинство (45 дни преди термин) и за първи път бях на тонове. АГ каза, че ще ги правя след всеки преглед (т.е на 2седмици). Определихме и дата за секциото. Засега е седалищно, като каза че има време до към 35-36г.с да се завърти. Но има дни, в които така рита пикочния ми мехур, че цялата изтръпвам и се моля да не ми изтекат водите. АГ ме успокой, че засега е малко вероятно, шийката ми е добре, плацента, води - всичко ОК. Та се надявам да си харесва датата за секциото и да си я чака.

Поръчах памперси, подложки, козметика, остава да изпера дрехите и да ги наредя в гардероба. О и количката да намеря как да изпера. Но това ще е 2 седмици преди секциото.

# 310
Аз от вчера съм в майчинство (45 дни преди термин) и за първи път бях на тонове. АГ каза, че ще ги правя след всеки преглед (т.е на 2седмици). Определихме и дата за секциото. Засега е седалищно, като каза че има време до към 35-36г.с да се завърти. Но има дни, в които така рита пикочния ми мехур, че цялата изтръпвам и се моля да не ми изтекат водите. АГ ме успокой, че засега е малко вероятно, шийката ми е добре, плацента, води - всичко ОК. Та се надявам да си харесва датата за секциото и да си я чака.

Поръчах памперси, подложки, козметика, остава да изпера дрехите и да ги наредя в гардероба. О и количката да намеря как да изпера. Но това ще е 2 седмици преди секциото.
На каква козметика се спря?

# 311
Мен докторът ме викаше на тонове след 10 юли, т.е. съвсем в началото на 9 месец. Утре ми е последната ФМ и след прегледа ще му звъня вече за час за тонове. И аз като Минт в неговия частен кабинет ще ходя, но не зная сега като излезе в отпуск кой ще разчита тоновете и дали изобщо ще ми правят записи...

А времето много бързо ми минава. Изобщо с тази бременност месеците минаха като един миг. 💚

k.belleza, по принцип няма проблем. Цената за 12 пакета ми се стори добра.

# 312
От 33 седмица по веднъж седмично, но явно зависи от проследяващия какво ще препоръча. Иначе записите ги пращам по вайбър на проследяващата ми докторка, за да не се разкарвам в жегите само, за да ги види.

# 313
Аз ходя на тонове от 32-ра г.с. всяка седмица.
Има ли някой като мен, на когото още не му е минало гаденето? В девети месец съм.

# 314

На каква козметика се спря?

Uriage, защото така или иначе използвам тази козметика за баткото.

Общи условия

Активация на акаунт