Мартенските зайчета 2024

• 53 031
  • 779
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Случва ли ви се ако станете по-рязко да изпитате болка? Усетих за секунда една остра болка и после отмина. Трябва ли да ме притеснява?

# 226
Дами ,
Аз искам да питам гърдите ви постоянно ли са чувствителни и болезнени ?
При мен сутрин са болезнени, вечер мекички. Но много порастнаха…
И при мен аз минах на чашка Е, която вече ми теснее, сега си купих Ф и е доста по-добре 😂

# 227
Здравейте, да се запиша и аз в групата на мартенските зайчета с едно зайче с термин 06.03.2024. Втора бременност ми и се надявам тази да е безпроблемна. На всички пожелавам едно спокойно бебеносене с много ритничета. Simple Smile

# 228
Здравейте! Включвам се и аз. Днес бях на преглед 6 г.с. + 1 ден. Видя се сакче, мехурче и малка част от ембриона. Казаха, че всичко е наред и след 3 седмици отново. 😊

А пулса чува ли се ,какво ви казаха . Рано ли е ?

Рано е, след 3 седмици имам записан час.

Не е рано за пулс, при мен се видя някъде към 5+ 3. Може би зависи от апаратурата

# 229
  • Хасково
Мисля че при всяка една от нас бременността се развива различно,при някой по рано се вижда ембрионче и сърчице,при други малко по късно. За това не бива да мислим пе нещо не е наред задължително,трябва да сме обнадеждени и спокойни че ше видим и чуем и ние сърчице и ембрион. Не се филмирайте напразно, всичко ще е наред. Да мислим позитивно

# 230
Мисля че при всяка една от нас бременността се развива различно,при някой по рано се вижда ембрионче и сърчице,при други малко по късно. За това не бива да мислим пе нещо не е наред задължително,трябва да сме обнадеждени и спокойни че ше видим и чуем и ние сърчице и ембрион. Не се филмирайте напразно, всичко ще е наред. Да мислим позитивно

Напълно подкрепям казаното. Нещата са много различни и зависят от мнооого фактори. Чела съм, че нормално в 5г.с се вижда сакче, в 6г.с се вижда жълтъчно мехурче и чак в 7г.с говорим за ембрионче със сърдечни пулсации, като последните може и 8г.с да се видят. Да не говорим, че позицията на матката е от голямо значение, апаратурата, задапаратурното утройство, тоест АГ специалистът и още една камара фактори.
Жестоката истина е, че до 12г.с в общи линии няма какво да направим, ако нещата тръгнат на зле.
Психиката обаче е от решаващо значение. И знам че точно аз съм последният човек който може да говори каквото и да е на тема спокойствие, тъй като съм силно обременена психически поради миналогодишния си мисед, но да си призная честно този път съм твърдо решила да се ръководя от "правя каквото трябва, пък да става каквото ще". Каквото е писано, то ще се случи, но имайки предвид, че буквално загубих 1 цяла година от живота си в злоба и яд към света, сега избирам спокойствието и луксът да се пусна по течението.

# 231
В 6г.с. съм и преди няколко дни чухме пулс. При мен от преди 2 дни започнаха доста силни киселини, парене по хранопровода, тежест вечер е корема, снощи едва заспах, ставах пих прясно мляко, беше доста неприятно. От днес забелязах и сутрешно неразположение, отпадналост. Явно неприятните симптоми започват.

# 232
Адмирации за нагласата. С предходната ми бременност се наложи на изпитам цялата си воля и решителност, тъй като бях убедена, че най-доброто, което мога да направя за моето бебе по време да бременността, е да бъда безкрайно спокойна. Някак успях, а резултатът е най-усмихнатото и щастливо малко момче, което можете да си представите. Изумява родители на деца на неговата възраст. Искрено вярвам, че той нямаше да е това, което е в момента, ако не бях толкова балансирана в емоционален план.

Психиката обаче е от решаващо значение. И знам че точно аз съм последният човек който може да говори каквото и да е на тема спокойствие, тъй като съм силно обременена психически поради миналогодишния си мисед, но да си призная честно този път съм твърдо решила да се ръководя от "правя каквото трябва, пък да става каквото ще". Каквото е писано, то ще се случи, но имайки предвид, че буквално загубих 1 цяла година от живота си в злоба и яд към света, сега избирам спокойствието и луксът да се пусна по течението.

Последна редакция: чт, 27 юли 2023, 20:36 от Whillea

# 233
Момичета, виждам, че темата върви супер, все искам да се включа с нещо но напоследък нямам какво да споделя. Ходих на преглед, но в държавната болница лекаря никаква информация не ми даде, така че на 1.8 съм на частно при д-Р Матев ш се надявам да имам и аз по-детайлна информация като вас.
Определено свикнах с това да съм бременна. В началото всичко ми беше странно, но вече дори не забелязвам, зърната са ми чувствителни и през цялото време ми се спи. Също така вечерно време ми става тежко на стомаха и лягам, не искам да си представям като стана с голям корем какво пък ще е тогава, 😅 Но честно, спокойна съм. Вълнувам се. Хората до мен също толкова ме балансират като ме мотивират и успокояват през цялото време. Любопитно ми е. С мъжът ми си говорим за бебчо и четем от книгите как се развива бебчо всяка седмица. Направо е невероятно! Съгласна съм с Whillea, че спокойствието и е главния фактор за щастливото детенце, което има. Аз каквато съм все стресирана и натоварена, надявам се да не го предам на бебчо и до успея да съм по щастлива следващите 9 месеца, а и сред това.

# 234
Случва ли ви се ако станете по-рязко да изпитате болка? Усетих за секунда една остра болка и после отмина. Трябва ли да ме притеснява?

Случва се, затова гледам да ставам по- плавно и бавно. Иначе също така усещам и странни бодежи в горната част и отстрани на корема, много е странно, някой друг с такива бодежи?

# 235
На мен ми се случи нещо такова днес и реших,че се филмирам и си въобразявам.

# 236
Аз съм много енергична и често ми се случва. Приемам го като знак от тялото ми да забавя ход.
Гърдите ми постоянно са болезнени. Чашка Е скоро няма да ми стига, като знам как растат на финала. А кърменето как ще го оправя... дали има толкова големи чашки сутиени за кърмачки?

Случва се, затова гледам да ставам по- плавно и бавно. Иначе също така усещам и странни бодежи в горната част и отстрани на корема, много е странно, някой друг с такива бодежи?

# 237
Здравейте! Кога ще започнете да се мажете против стрии и с какво? На пазара има страшно горям избор от продукти , направо човек да се обърка. Преди да забременея ползвах ниациамид, тъй като имам ужасна акнетична кожа, сега мога ли да го ползвам? Ако не препорачайте ми някакъв хидратиращ крем, който и подходящ за бременни.

# 238
Забелязала съм, че майките предимно избират кремовете за стрии на мустела, palmers или направо кокосово масло. Все пак е до кожа, ако сте предразположена към стрии, нищо няма да ви спаси, но не пречи да започнете да се мажете от сега, стига кремът да е за бременни. За хидратиращи кремове можете да изберете някоя бебешка козметика. Аз лично ползвах на мустела бебешкия хидратант предния път, сега пак ще направя така.

Здравейте! Кога ще започнете да се мажете против стрии и с какво? На пазара има страшно горям избор от продукти , направо човек да се обърка. Преди да забременея ползвах ниациамид, тъй като имам ужасна акнетична кожа, сега мога ли да го ползвам? Ако не препорачайте ми някакъв хидратиращ крем, който и подходящ за бременни.

# 239
Аз? Да ставам рязко от леглото? 😂 Невъзможно!!! На мен от леко ставане ми се вие свят, пък от рязко..
Не, сериозно. С ниско кръвно съм и лесно ми се вие свят и сега внимавам повече.

За стриите: мажа се от + тест. Казах си, че е по-добре рано, отколкото да закъснея. Използвам biobaza mama и съм много доволна. Харесала съм си и това на Palmers. Ще го купя скоро. А между другото, в Notino има намаление на такива продукти с код.

Общи условия

Активация на акаунт