Мартенските зайчета 2024

• 52 993
  • 779
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Здравейте момичета и аз да се запиша бременна съм в 6г.с. Бях на преглед всичко с бебчето е наред, но от вчера имам воднисто течение и бельото ми е влажно. Според вас нормално ли е
И аз имам такова. Точно като вода - не мирише, няма цвят.

# 256
Здравейте момичета и аз да се запиша бременна съм в 6г.с. Бях на преглед всичко с бебчето е наред, но от вчера имам воднисто течение и бельото ми е влажно. Според вас нормално ли е

Да без цвят и мирис е

# 257
При бременност се завишава имунната работа на организма и специално там долу се образува повече секрет, за да изхвърля евентуални бактерии. Но все пак е добре да се направи микробиологично  изследване на секрета, защото в ранни месеци някои бактерии са опасни за задържането на плода. На следващ преглед споменете на гинеколога за това. Той ще прецени дали да вземе секрет, макар че всички трябва да имаме направена микробиология в началото и в края на  бременността.

# 258
Хей! Минах и на контролния преглед по ЗК.
Общо взето каза това, което в сряда чух в София на частния преглед, но при измерването на бебето има разлики с по половин сантиметър. Отдавам го на това, че в София ме гледаха с вагинален, а тук - коремен ехограф и оттук е това разминаване.
За изследването за тромфобилия тя вдига рамене, а в София ми обясниха всичко.
Като цяло много се радвам, че се следя на две места и едното е в частна клиника, защото определено така съм по-спокойна.

# 259
Моето течение, преди кървенето и след това, е привидно прозрачно, но после засъхва и не изчезва, а остава по бельото и леко потъмнява към жълто. Имам 3 чисти микробиологии от април, май и юни, последната е от месеца на трансфера, както и всякакви други изследвания. Ще попитам док, обаче мисля, че си е от бременността.🤷

# 260
Здравейте! В първите седмици, някой имал ли е повишена температура, около 37 - 37,2??

# 261
  • София
Да, това било нормално за ранна бременност, но ако се повиши и има други симптоми не е ок.

Здравейте! В първите седмици, някой имал ли е повишена температура, около 37 - 37,2??

# 262
Здравейте,
Записвам се и аз.
В 6 седмица +2 дни съм. Днес прокървих за 4ти път. Кървенето е по скоро като зацапване, но всеки път е съпроводено и с много силни болки. На УЗ всичко изглежда нормално. Имаме си ембрионче и сърчице. Няма отлепване на сакчето... След първото прокървяване пуснах прогестерон и беше 30 ng/. След 3тото бях 2 дена в болница за наблюдение, че болките продължиха няколко часа и се изтърсих в спешното посред нощ.
Всеки път изпитвам ужас че може кървенето да се засили и да загубя бременността.
Надявам се скоро да спрат тези зацапвания защото психически е много натоварващо. Disappointed Relieved
От 2 дена започна и да ми се гади и съвсем ми е скапано...
Мръннн...

# 263
Здравейте,
Записвам се и аз.
В 6 седмица +2 дни съм. Днес прокървих за 4ти път. Кървенето е по скоро като зацапване, но всеки път е съпроводено и с много силни болки. На УЗ всичко изглежда нормално. Имаме си ембрионче и сърчице. Няма отлепване на сакчето... След първото прокървяване пуснах прогестерон и беше 30 ng/. След 3тото бях 2 дена в болница за наблюдение, че болките продължиха няколко часа и се изтърсих в спешното посред нощ.
Всеки път изпитвам ужас че може кървенето да се засили и да загубя бременността.
Надявам се скоро да спрат тези зацапвания защото психически е много натоварващо. Disappointed Relieved
От 2 дена започна и да ми се гади и съвсем ми е скапано...
Мръннн...

Здравей! Нямаш ли изписана терапия, някакви лекарства по схема? Аз също имах зацапване, но след назначаване на терапия спря. Сега виждам че моя прогестерон в тази седмица е бил 45 и доктора беше казал че е нисък. Може би затова имаш кървене.
Hch колко ти е?

# 264
Здравейте! Първа бременност ми е и имам своите притеснения. По мои сметки се падам в 6г.с. но симптомите ми започнаха 2 дни преди закъснение и все още продължават. Страшно отпаднала съм, постоянно ми се вие свят, гади ми се денонощно въпреки че все още не съм повръщала и болки в корема(често са поносими, но понякога са и много силни), болки в главата и ниско кръвно. Като цяло чувствам се като парцал и не знам до колко е нормално това.Началото на август съм на контролен преглед, за да се чуе сърчицето.

# 265
  • Белгия
И аз да се включа, че за стриите най-важно е водата (и генетичната предразположеност).
Първата ми бременност мазах с хиляда био крема и масла, и накрая пак бедрата и гърдите са ми на стрии, сега даже няма и да се занинавам. Да отбележа, че стриите ми се появиха след като родих, така че отсъствието на стрии преди раждането не е гаранция, че няма да имате след.

Също така, ако имате възможност, бих препоръчала спорт. Като цяло, за по-бързо възстановяване след раждането. С миналата бременност ходих в залата до 8ми месец, и въпреки че бях със секцио ми се струва че някак си възстановяването ми беше доста леко.

# 266
Аз използвам на HiPP масажно олио против стрии не знам колко ефект ще има, но от 17-18 годишна така или иначе си имам малко стрии по бедрата и си се гледаме с тях. Sweat Smile

В 7+5 съм (първа бременност) и оплаквания имам само от подут корем.

# 267
Момичета, какви са препоръчителните стойности на прогестерона? Аз си бях пуснала преди няколко дни и ми се видя в норма спрямо една таблица в  интернет  за всяко тримесечие.

# 268
А пиете ли кафе?

# 269

Да по едно на ден ,но понякога само го приготвям и така и не стигам до него🤣

За жалост всичко което си описала е нормално🤣🤣
С първото ми детенце  нямах никакви симптоми освен  акне през цялата бременност (а никога не съм имала дори през пубертета хаха) и рефлукс и киселини които започнаха 8ми месец.. ама ся е някакъв ужас такова гадене и непоносимост към храна не съм имала . Дано скоро отмине ,че килограмите не ми харесват вече 🤣

Общи условия

Активация на акаунт