Мартенските зайчета 2024

• 52 917
  • 779
  •   1
Отговори
# 330
Момичета ,
Днес пуснах прогестерон излезе 79,65 ng/ml в 8 г.с съм.
Виждам,че горната референтна граница е около 50 ng/ml
Трябва ли да се притеснявам?

# 331
Случаят е с много въпросителни. Не знам как Шаркова си избира делата (за сина ми, с всички доказателства за брутални лекарски грешки, не избра, дори не отговори), но случаят е като случая със сменените бебета. Накрая не се стигна до отговор на въпроса кое е първото яйцето или кокошката. За неадекватните действия на следродилните екипи не мога да коментирам, не чух тази част и вероятно точно там им е единствения шанс да спечелят.
Гледай си доктора, мисли трезво и винаги взимай поне още едно мнение за важни неща. Не знам какво да те посъветвам.И моя доктор има дела за осакатени родилки (ромки), но мен ме е вадил и от ония свят и не го сменям за нищо на света.

Момичета, да си споделя притеснението. Утре съм на преглед в МД Варна при доктор Иванов. Бях си решила,че искам да отида при него и евентуално той да ми следи бременността и да родя там. Една от причините- бях ходила на преглед шри него преди година и бях доста доволна за пръв път от отношение и внимание. Другата- привърженик на естественото раждане, като предполагам не на всяка цена.
Вчера предполагам сте видели репортажа по новините за болницата и за този АГ.. Трагичен случай с едно детенце.. Не знам как да коментирам, сега прочетох и изявлението на дамата  в социалните мрежи. Пише също,че в момента се води дело срещу болницата и срещу доктора, запорирани сметки и т.н.
Исках да се абстрахирам в крайна сметка всяка бременност в различна, всяко раждане също. Както има доволни при всеки доктор, така има и недоволни..
Не знам какво да правя сега. Че ще отида утре, ще отида, чакам си прегледа от три седмици, търпението ми даже е на ръба. Притеснявам се обаче какво ще е отношението сега, дали доктора ще е в кондиция и като цяло какво да правя нататък..

# 332
Съжалявам за това, което ти се е случило и на теб. Наистина никой не е застрахован.
Ще отида утре, но сигурно ще отида и при още някой преди да реша при кого да си водя ЖК.
LaFilleDeLaMer- писах ти на лично. Simple Smile

# 333
Момичета, много съм щастлива. Най-накрая имам първи снимки от видеозон и се вижда доста добре. Не мога да повярвам, че вече изглежда като човече и има краченца и ръчички. И сърчицето му видяхме и тупка. 2,28см, голямо като за 9гс.  Казаха ми че мога да пия кафе, или кола. И записвам час за фетална морфология в 11гс.
Виждам всички имате направени изследвания, но аз тепърва утре ще ходя да ми правят.

# 334
Все още и аз нямам никакви изследвания направени. Най-вероятно утре след прегледа. Първа бременност ми е и не знам какви изследвания би трябвало да ми направят. На вас какви ви направиха

# 335
Има такива, които са по здравна каса и ги пускат като си вземеш от личния направление за женска консултация за следене на бременност. Отиваш с направлението при АГ и тя ти дава ново направление за изследване. Но това в общия случай става 10-11-12 седмица. Аз още нямам такова направление, например.

И като по-притеснителна мама си направих всички изследвания, а дори и още доста допълнителни доброволно и платени от мен си, в средата на 2-рия месец.

# 336
И аз все още нямам направление за следене. Най- вероятно утре след като се чуе сърцчицето тогава. Не знам точно в коя седмица съм, не ми казаха предния път, но по мои сметки някъде към края на 6г.с начлото на  7г.с.

# 337
  • Белгия
Здравейте, момичета.

Аз живея в чужбина и когато ми правят изследвания никога не коментират с мен отделните стойности на разни неща, като ви слушам ми звучи малко на китайски.. Винаги са ми казвали, че всичко е наред и толкова.

Моят следващ преглед  е чак на 30 август, и мислех, че ще съм ок, ама започвам да се притеснявам. Сега съм си в България на почивка до 20 август и се чудя дали да отида тук на преглед, просто ей така, между другото..

Иначе за казването, ще кажа само на майка ми (ще се видим след 2 дни) и това е. На другите ще казваме след NIPT теста, който също ще е на 30ти. Свекъра ми е фиксирана да имам момиче, и с предишната ми бременност ми наливаше много негативизъм след като разбра, че е момче, затова сега ще и кажа след като знам, да няма ненужни коментари. Честно казано имам чувството, че пак е момче, за което аз лично изключително бих се радвала, но в крайна сметка искам да е живо и здраво детенце.

Иначе казала съм вече на малкия (3г10м), даже беше с нас при гинеколога, видяхме всички заедно бебчето. Чета му книжки, показвам картинки, следим заедно как се развива плода в няколко апликации. Той се интересува, повтаря, но за сега не е казал на никого. Навит е да помага, казва, че ще 'чете' книжки на бебето, много му се смея.

Ох, май малко дълго стана Grinning

# 338
Здравейте,
Някой знае ли какви са препоръчителните стойности на прогестерона в 5 и 6-та гс?

# 339
# 340
Минах преглед и се чу сърчицето. В 7г.с.  съм и на 28ми ме вика пак с направление от личен лекар за проследяване на бременност и тогава ще ми обясни всичко за изследванията. За сега никакви изследвания не са ми правили и от 2 седмици пия само фолиева киселина.

# 341
  • София
Успех момичета, аз за съжаление напускам темата. Желая ви да си имате едно здрави мартенски зайченца!

# 342
😳😳
Сами, много съжалявам!! Каквото и да кажа, няма да помогне... Следващият път дано да е успешен! Гуш! ❤️🙏🙏🙏🙏

# 343
Момичета, да си споделя притеснението. Утре съм на преглед в МД Варна при доктор Иванов. Бях си решила,че искам да отида при него и евентуално той да ми следи бременността и да родя там. Една от причините- бях ходила на преглед шри него преди година и бях доста доволна за пръв път от отношение и внимание. Другата- привърженик на естественото раждане, като предполагам не на всяка цена.
Вчера предполагам сте видели репортажа по новините за болницата и за този АГ.. Трагичен случай с едно детенце.. Не знам как да коментирам, сега прочетох и изявлението на дамата  в социалните мрежи. Пише също,че в момента се води дело срещу болницата и срещу доктора, запорирани сметки и т.н.
Исках да се абстрахирам в крайна сметка всяка бременност в различна, всяко раждане също. Както има доволни при всеки доктор, така има и недоволни..
Не знам какво да правя сега. Че ще отида утре, ще отида, чакам си прегледа от три седмици, търпението ми даже е на ръба. Притеснявам се обаче какво ще е отношението сега, дали доктора ще е в кондиция и като цяло какво да правя нататък..

Раждах първото си дете в Майчин дом при лекар, който вече работи в АГ, съответно сега ще се следя в АГ. В МД препоръчвам единствено д-р Яков, иначе АГ и окръжна са по-добрият избор. Истината е, че навсякъде може да се случат непредвидени неща, водете се по лекаря, има много изписано в една Варненска група, може да ми пишете на лично ако нещо мога да съдействам, да не спамим групата.
Аз и Яков не препоръчвам, съвсем на бройки и пари е обърнал всичко. Няма да навлизам в подробности, но моя близка без малко да си отиде преди месец след раждане точно при Яков и тяхна грешка...Две деца съм родила в АГ само заради неонатологията, не бих рискувала да раждам в болница без такова отделение и без специалисти неонатолози, но това си е мое мнение и не ангажирам никой с него.

# 344
  • Хасково
Момичета много съжалявам за загубата ви🥹🥹🥹. Дай Боже скоро да се похвалите с живи и здрави бебенца. А на тези които оставаме да успеем да се справим и износим здрави и живи дечица Господ да е с нас♥️♥️♥️

Общи условия

Активация на акаунт