Мартенските зайчета 2024

• 52 923
  • 779
  •   1
Отговори
# 345
Здравейте, в 8ма седмица съм и съм на терапия с утрогестан, заради кафеникаво зацапване в 5та седмица. От днес имам някакво жълтеникаво-кафяво течение, не е съвсем кафяво, както беше в 5та седмица, този път бие повече на жълто..но дали да се притеснявам според вас? Миналата седмица бях на преглед, видя се емрбиончето и сърдечни пулсации, следващия ми преглед е чак на 14.08.
Някоя от вас, която е на утрогестан дали се е сблъсквала с такова течение?

# 346
От положителния тест за бременност до сега, а сигурно и до края на бременността, съм на утрогестан вагинално и определено течението му има понякога жълтеникав отенък, за което АГ каза че е от утрогестана. Миналата си бременност бях с прокървявания и на терапия с утрогестан и тогава съм имала по-тъмни течения, но за мое успокоение винаги ходих на преглед при съмнение.

# 347
  • София
Оххх момичета, днес чухме сърчице! Толкова години чакаме този вълшебен момент и беше по-вълнуващо отколкото си го представяхме. Аз съм в 7г.с+5, но доктора измери бебето 8г.с.+4, което определено е по-добре отколкото да изоставаше Simple Smile Много съм щастлива!

# 348
От положителния тест за бременност до сега, а сигурно и до края на бременността, съм на утрогестан вагинално и определено течението му има понякога жълтеникав отенък, за което АГ каза че е от утрогестана. Миналата си бременност бях с прокървявания и на терапия с утрогестан и тогава съм имала по-тъмни течения, но за мое успокоение винаги ходих на преглед при съмнение.
Здравей,
Би ли споделила как протече предишната ти бременност?
При мен е първа бременност. Точно на 7 седмици съм. А вече прокървявам 4 - 5 пъти. Миналата седмица изкървих и по сериозно. С отлепване на сакчето и голям хематом. За малко да загубим бременността. В понеделник ме изписаха от болницата. Снощи пак прокървих.
На високи дози прогестерон съм, но и според док не е от прогестерона. Направо ще се побъркам вече. Както лежа и започвам да кървя.
Молим се да успея да вляза в 4тия месец. Според док, образува ли се плацентата ще се оправят тези проблеми, но до тогава.....

# 349
Здравей,
Би ли споделила как протече предишната ти бременност?
При мен е първа бременност. Точно на 7 седмици съм. А вече прокървявам 4 - 5 пъти. Миналата седмица изкървих и по сериозно. С отлепване на сакчето и голям хематом. За малко да загубим бременността. В понеделник ме изписаха от болницата. Снощи пак прокървих.
На високи дози прогестерон съм, но и според док не е от прогестерона. Направо ще се побъркам вече. Както лежа и започвам да кървя.
Молим се да успея да вляза в 4тия месец. Според док, образува ли се плацентата ще се оправят тези проблеми, но до тогава.....

Предишната ми бременност беше доста трудна, но с щастлив финал. Имам 6 г момченце. Започна с прокървявания първите три месеца, хипертонус на матката и  много лежане във вкъщи и в болницата. След третия месец имах стабилизиране в 4 месец, но от 5 месец получих скъсяване на шийката в  22 седмица и не направихме серклаж, затова лежах до 36 седмица, като от време на време влизах в болницата за успокояване на тонуса на матката. Строга диета след 27 седмица, заради развитие на гестационен диабет. През цялата си бременност бях на утрогестан вагинално, много магнезии и болкоуспокояващи. Трябва много положителни мисли и спокойствие. Финалът винаги си заслужава.

# 350
Момичета, да си споделя притеснението. Утре съм на преглед в МД Варна при доктор Иванов. Бях си решила,че искам да отида при него и евентуално той да ми следи бременността и да родя там. Една от причините- бях ходила на преглед шри него преди година и бях доста доволна за пръв път от отношение и внимание. Другата- привърженик на естественото раждане, като предполагам не на всяка цена.
Вчера предполагам сте видели репортажа по новините за болницата и за този АГ.. Трагичен случай с едно детенце.. Не знам как да коментирам, сега прочетох и изявлението на дамата  в социалните мрежи. Пише също,че в момента се води дело срещу болницата и срещу доктора, запорирани сметки и т.н.
Исках да се абстрахирам в крайна сметка всяка бременност в различна, всяко раждане също. Както има доволни при всеки доктор, така има и недоволни..
Не знам какво да правя сега. Че ще отида утре, ще отида, чакам си прегледа от три седмици, търпението ми даже е на ръба. Притеснявам се обаче какво ще е отношението сега, дали доктора ще е в кондиция и като цяло какво да правя нататък..

Раждах първото си дете в Майчин дом при лекар, който вече работи в АГ, съответно сега ще се следя в АГ. В МД препоръчвам единствено д-р Яков, иначе АГ и окръжна са по-добрият избор. Истината е, че навсякъде може да се случат непредвидени неща, водете се по лекаря, има много изписано в една Варненска група, може да ми пишете на лично ако нещо мога да съдействам, да не спамим групата.
Аз и Яков не препоръчвам, съвсем на бройки и пари е обърнал всичко. Няма да навлизам в подробности, но моя близка без малко да си отиде преди месец след раждане точно при Яков и тяхна грешка...Две деца съм родила в АГ само заради неонатологията, не бих рискувала да раждам в болница без такова отделение и без специалисти неонатолози, но това си е мое мнение и не ангажирам никой с него.
Аз раждах там само зарди лекаря си, а сега ще съм в АГ и то при друг лекар, тъй като се оказа днес, че съм с тромбофилия и трябва да ме следят подробно.

# 351
Лео,
Благодаря ти че сподели. Вдъхна ми надежда Hug
Аз също имам назначен магнезий. Лошото е че ми се гади  ужасно от всичко и от 2 дена все го повръщам. А реално не е и сигурно че изобщо ми действа на толкова ранен етап.
Аз също съм на утрогестан вагинално + инжекции с прогестерон всеки ден, но бременността ми е инвитро.
Имам и една БХ, също инвитро, която загубих много рано пак поради същата причина си мисля.
Най ужасното е страхът при всяко кървене....
Още веднъж благодаря че сподели твоята история. Да ти е жив и зрав баткото, а тази бременност да ти е вече лека и безпроблемна. Hug

# 352
Аз също прокървих ,
2 пъти през 5 дни някъде 6-7 г.с и сега на моменти съм с леко жълтеникаво зацапване.
На прогестеронови инжекции съм и профилактично приемам Ношпа 3х2

# 353
Момичета, вчера бях на преглед. Чухме сърчице❤ Бебчето отговаряло на 8ма седмица, а не 9та както съм спрямо цикъла. Каза,че няма нищо притеснително, но ако и на следващите прегледи върви така ще сменим термина.
По принцип не е проблем ако върви малко назад,нали?
След две седмици пак. Този път поне няма да чакам толкова много.

# 354
Момичета, вчера бях на преглед. Чухме сърчице❤ Бебчето отговаряло на 8ма седмица, а не 9та както съм спрямо цикъла. Каза,че няма нищо притеснително, но ако и на следващите прегледи върви така ще сменим термина.
По принцип не е проблем ако върви малко назад,нали?
След две седмици пак. Този път поне няма да чакам толкова много.

Моето също върви с почти седмица назад, казаха ми, че е заради късна овулация и няма проблем

# 355
Въпрос към момичетата с кървене на утрогестан. Кога спря кървенето? Колко време след първия утрогестана?

# 356
Въпрос към момичетата с кървене на утрогестан. Кога спря кървенето? Колко време след първия утрогестана?

Кървенето трябва да спре същия ден ,но няколко дена след това може да има кафеникаво зацапване

# 357
Момичета, да ви попитам вие имате ли бяло течение? Аз имам и сякаш се е увеличило тези дни,но вчера забравих да кажа на доктора.. Да предприемам ли нещо?

# 358

Кървенето трябва да спре същия ден ,но няколко дена след това може да има кафеникаво зацапване
Ами спира пак почва, консултирах се с лекаря си каза да почна през устата да го пия по схема до следващият преглед. Тоест 3х2 през устата до 8ми и той вече ще прецени като ме прегледа. И се чудя дали не е защото съм на работа и съм почти целият ден в движение? Защото във вторник почивах като бях на лекар лежах си и нямаше такова кървене даже да не кажа, че нямаше нищо. А вчера и днес съм на работа и има.. при мен като цяло нещата не са много наред и сме в режим на изчакване какво ще се случи. Шансовете са 50 на 50 дали ще продължи бременността или не, но ако трябва да съм честна мисля че да приключи са много по-високи. И за това реших да искам мнението ви за утрогестан. Че ми стана странно че спира почва..

# 359
Момичета, да ви попитам вие имате ли бяло течение? Аз имам и сякаш се е увеличило тези дни,но вчера забравих да кажа на доктора.. Да предприемам ли нещо?

Да, имам и се е случвало понякога да е по-обилно течението, но за сега доктора нищо не ми е казал.
Пия си само фолиева киселина.

Общи условия

Активация на акаунт