Мартенските зайчета 2024

• 52 921
  • 779
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Момичета как се справяте с работата? Аз съм в 5 седмица +2 дни и едвам гледам. Идвам сутрин в офиса и просто не мога да си представя как ще изкарам деня. То мозъка ми не работи..
Аз се подух още след трансфера. То с тие хормони според мен няма как по друг начин. Роднините ме заглеждат, че корема ми направо си стърчи напред Simple Smile)

Вчера бях на преглед за първи път след теста. Видяхме сакче. След две седмици съм да видим дали ще има сърчице. Много ме е страх, но съм реалист и знам, че каквото е писано това ще стане и няма как аз да повлияя по никакъв начин.

# 316
Да и аз преди всичко искам да си легна.
До колкото прочетох обаче трябва да се чуе пулс за да се регистрира бременност при личния и да мога да си взема болничен.

# 317
И аз се чудя как ще изкарам на работа. Вчера от сутринта до вечерта ми се спеше. Имам 8часа и половина сън- още не мога да се разсъня.😀 Вярно, аз и преди с бях от поспаливите и спя като пън. Шегувам се с ММ да си легна и да ме събуди като стане време да раждам.

Да отбележа днес вече официално влизам в 3ти месец.

# 318
Днес аз пък се успах за работа, при положение че заспах снощи към 21:00ч. Sweat Smile Коремчето не ми е чак толкова издуто вече, но сутринта имам за секунди леко гадене и постоянно се прозявам.
Следващият преглед ми е чак на 14 август и вече нямам търпение. Weary

# 319
За работата аз нямам проблем, тъй като съм отпуска до 1 септември. Казвала съм ви май няколко пъти, че съм учител. И на 1 септември директно с корема отивам 😀😀😀 Директорът още не знае. Ще го осведомя писмено и с документ от АГ. На постоянен договор съм, но по-добре да се застраховам и законът да ме пази.

А за прозяването - аз постоянно го правя. Четох в Интернет, че било нормално. Направо назолабиални бръчки ще имам след тази бременност 😀 Шегувам се.

# 320
И на мен ми е адски уморено, сили за работа нямам. Отвратено ми е от всякаква храна и леко даже съм отслабнала, но в същото време все ми е гладно и все ме боли корем.

# 321
И аз така се чувствам.
Даже се притеснявам да не развия хранително разтройство. Мирише ми на гадно и не ми се яде а съм гладна в същото време. Днес за обед съм си приготвила само сварена киноа защото другото ми мирише на гадно.
Реших да пробвам менютата на вита рама, чета че са чисти и здравословни. Някой пробвал ли ги е?

# 322
Аз до днес броях дните, защото от днес едни месец съм отпуска, тъй като работя в собствената си школа. Наистина едва изкарах дните на работа. Постоянно ми е лошо и ми се лежи. Не повръщам, но ми е много отпаднало и не мога да седя без да легна. Чувствам се като парцал, май ще ми трябват витамини за да си подсиля организма но нищо не са ми предписали. Довечера ми е първи преглед на частно и се надявам да имам повече информация и да ми даде да приемам нещо за тази отпадналост. В 8гс и 5 дни съм. Още малко и влизам в трети месец! Нямам търпение!! Повечето ми близки вече знаят и го приемат супер нормално. Само че моите дечица в школата не знам как ще го приемат като разберат, че малко ще трябва да отсъствам.

# 323
Из аз все още съм извън релси, пия дименхидранат за повръщането, но пак повръщам, трудно се храня и пия, но го кретам. Вечер горе долу спя, но ми е много некомфортно. Изтощена съм изцяло, но няма как. Добре, че поне съм в болничен до 18 август, най вероятно ще го удължавам.

# 324
  • София
И аз най-накрая се добрах до преглед (след толкова пътувания и рождения ден на голямата кака) в 7+2.

Видя се ембрионче, чу се сърчице. 🥰 Даже докторът каза, че мърдало, но… 😄 звучи малко невероятно. 😃

Много сте изписали напоследък, та едвам ви изчетох, че от няколко дена следя само темата за момичето от Стара Загора. 😞

За симптомите- имам чувството, че с всяка следваща бременност (трета е тази) са все по-малко. Ако нямах неоспорими доказателства, никога не бих предположила, че съм бременна.
Но с първата и аз можех да спя денонощно и навсякъде още от преди положителния тест.

За стриите- с първата бременност се мажех от дъжд на вятър, с втората не съм въобще. Нямам нито една. Приятелки се мажеха нон стоп с всякакви неща и някои пак се нацепиха доста.
Та, изводът за мен (моето тяло, имам предвид) е, че явно си е до кожа/човек и файда особена- няма.

Имам въпрос с тези дами с по-големи дечица- кога и как смятате да им казвате?
Много се чудя как да процедирам с каката- на 4год е и много бърбори. А някак все още не искам всички да знаят.
Казах само на малката, но тя е на 1год и 9мес и не говори- безопасна е. 😃
Само като ѝ кажа, че има бебе в коремчето ми, се киска и ми наднича невярващо в пъпчето. 😃

Малко се чудя дали да не го направим с торта, малко тип “gender reveal” парти (че ще се радват на тортата), но не ми се чака докато узная пола, пък и традицията не ме кефи особено. 🤔 (фокусът е на тортата като цяло 😃)

# 325
Момичета, един малко различен въпрос😅, откъде си купувате качествено памучно бельо?

# 326
  • Хасково

Имаме си ембрионче вече,сърчице,всичко е наред за сега. Много съм хепиии,така се бях притеснила,дай Боже всичко да върви наред и нормално.

# 327
Нашата дъщеря разбра преди баща си. След като загубихе братчето и на 3г и 8м за нея беше станало почти фиксидея с баща и да имаме време да си прекараме романтично (че да и направим братче). На 12г е и плака от щастие, ама плака с глас и едри крокодилски сълзи. После ме пита кога ще може да каже на приятелките си. Сега не иска да излиза никъде, само по мен ходи. Обещала съм и за първия учебен ден да разкрием тайната.Обаче на 11ти има рожден ден и нямам никаква представа как ще го изкарам този празник като съм на заряд 0, дори вода не мога да пия. Консервирам се трайно. Кисна чайове с лимони и само ако е отровно кисело или отровно солено успявам да го преглътна.
Излизам отпуска 2 седмици от 10ти и всеки ден се чудя как ще изкарам още един ден. Броя ги като затворник - 6 остават.

Казах на началника ми и на колегата ми. Те ме посъветваха да не бързам да казвам нататък, поне докато не мине прегледа на 3ти. Зарадваха ми се много. Мислих, че ще им е трудно да свикнат с мисълта, но те го приеха толкова весело!Един товар ми падна от плещите. Вече мога да покажа на целия свят колко ми е зле и не ми пука от нищо.

Честито на всички сърчица!!! Лека и спокойна докрая!

И аз най-накрая се добрах до преглед (след толкова пътувания и рождения ден на голямата кака) в 7+2.

Видя се ембрионче, чу се сърчице. 🥰 Даже докторът каза, че мърдало, но… 😄 звучи малко невероятно. 😃

Много сте изписали напоследък, та едвам ви изчетох, че от няколко дена следя само темата за момичето от Стара Загора. 😞

За симптомите- имам чувството, че с всяка следваща бременност (трета е тази) са все по-малко. Ако нямах неоспорими доказателства, никога не бих предположила, че съм бременна.
Но с първата и аз можех да спя денонощно и навсякъде още от преди положителния тест.

За стриите- с първата бременност се мажех от дъжд на вятър, с втората не съм въобще. Нямам нито една. Приятелки се мажеха нон стоп с всякакви неща и някои пак се нацепиха доста.
Та, изводът за мен (моето тяло, имам предвид) е, че явно си е до кожа/човек и файда особена- няма.

Имам въпрос с тези дами с по-големи дечица- кога и как смятате да им казвате?
Много се чудя как да процедирам с каката- на 4год е и много бърбори. А някак все още не искам всички да знаят.
Казах само на малката, но тя е на 1год и 9мес и не говори- безопасна е. 😃
Само като ѝ кажа, че има бебе в коремчето ми, се киска и ми наднича невярващо в пъпчето. 😃

Малко се чудя дали да не го направим с торта, малко тип “gender reveal” парти (че ще се радват на тортата), но не ми се чака докато узная пола, пък и традицията не ме кефи особено. 🤔 (фокусът е на тортата като цяло 😃)

# 328
Момичета, да си споделя притеснението. Утре съм на преглед в МД Варна при доктор Иванов. Бях си решила,че искам да отида при него и евентуално той да ми следи бременността и да родя там. Една от причините- бях ходила на преглед шри него преди година и бях доста доволна за пръв път от отношение и внимание. Другата- привърженик на естественото раждане, като предполагам не на всяка цена.
Вчера предполагам сте видели репортажа по новините за болницата и за този АГ.. Трагичен случай с едно детенце.. Не знам как да коментирам, сега прочетох и изявлението на дамата  в социалните мрежи. Пише също,че в момента се води дело срещу болницата и срещу доктора, запорирани сметки и т.н.
Исках да се абстрахирам в крайна сметка всяка бременност в различна, всяко раждане също. Както има доволни при всеки доктор, така има и недоволни..
Не знам какво да правя сега. Че ще отида утре, ще отида, чакам си прегледа от три седмици, търпението ми даже е на ръба. Притеснявам се обаче какво ще е отношението сега, дали доктора ще е в кондиция и като цяло какво да правя нататък..

# 329
Момичета, да си споделя притеснението. Утре съм на преглед в МД Варна при доктор Иванов. Бях си решила,че искам да отида при него и евентуално той да ми следи бременността и да родя там. Една от причините- бях ходила на преглед шри него преди година и бях доста доволна за пръв път от отношение и внимание. Другата- привърженик на естественото раждане, като предполагам не на всяка цена.
Вчера предполагам сте видели репортажа по новините за болницата и за този АГ.. Трагичен случай с едно детенце.. Не знам как да коментирам, сега прочетох и изявлението на дамата  в социалните мрежи. Пише също,че в момента се води дело срещу болницата и срещу доктора, запорирани сметки и т.н.
Исках да се абстрахирам в крайна сметка всяка бременност в различна, всяко раждане също. Както има доволни при всеки доктор, така има и недоволни..
Не знам какво да правя сега. Че ще отида утре, ще отида, чакам си прегледа от три седмици, търпението ми даже е на ръба. Притеснявам се обаче какво ще е отношението сега, дали доктора ще е в кондиция и като цяло какво да правя нататък..

Раждах първото си дете в Майчин дом при лекар, който вече работи в АГ, съответно сега ще се следя в АГ. В МД препоръчвам единствено д-р Яков, иначе АГ и окръжна са по-добрият избор. Истината е, че навсякъде може да се случат непредвидени неща, водете се по лекаря, има много изписано в една Варненска група, може да ми пишете на лично ако нещо мога да съдействам, да не спамим групата.

Общи условия

Активация на акаунт