Мартенските зайчета 2024

• 52 727
  • 779
  •   1
Отговори
# 555
Ако всичко е наред с бебето смятам да си раждам в Смолян, ако АГ прецени. Понякога насочват в Пловдив. На мен още ми се гади и повръщам, 24/7, взех вече да не обръщам внимание, но нямам сили. В петък съм на преглед, за да си удължат болничния, другата седмица на БХС и ФМ. Дано всичко е наред с бебето, че мисленето ми дойде в повече.

# 556
  • София
Ако всичко е наред и аз смятам в МБАЛ Св. София

# 557
Леле Misha11, сега те прочетох. Съжалявам мила. Как е бебока? Какво казва док? Много ли прокърви? Стискам палци всичко да се оправи. Flowers Four Leaf CloverFlowers Four Leaf CloverFlowers Four Leaf Clover

При мене нещата са горе долу добре. Мъника расте. Отлепването е намаляло, въпреки че все още го има. Все още има и голям хематом, което не е хубаво, ама... Опитвам се да мисля положително и да не се филмирам... Confused

# 558
Когато почне голямото гадене и позиви, само тогава ми се получава и висок пулс. Дали е нормално това. Пулса е доста висок според апарата 160, но може да има отклонение някаква единици. Държи ме около 2-3 часа дори като вече е минало гаденето и след това изведнъж рязко за секунди си се нормализира.

Последна редакция: ср, 16 авг 2023, 11:12 от MMTP

# 559
И аз съм със втора бременност, за март, с втората гледайте чак кога се включвам, доста по-спокойно го давам, за щастие нямам гадене и тн.
Имам подуване на корема вечер все едно съм 2м напред.

Преди 2-3 седмици имах такова стягане, като контракции. Говорих с Аг и тя каза че навярно е от червата. Няма други проблеми, ни кървене, ни болка. Пих за седмица Но шпа и мина, но нали знаете всеки случай е индивидуален.

Пожелавам ви спокойствие и кураж!

Момичета, здравейте. 8с+2д съм и се включвам при вас с малко притеснение. Втора бременност ин витро и да ви кажа на 2-3 пъти ми се случва стягане на корема ама точно като подготвителните контракции. Въобще не знам дали е нормално толкова рано да се случва 😔 В петък съм на преглед и ще попитам, но на някоя от вас случвало ли се е ?

# 560
Анабел , абсолютно същата съм и аз през вечерта се подува коремчето + често уриниране, гърдите се уголемяват и на сутринта всичко е окей. Sweat Smile

# 561
Въпрос : как се спирате да не ходите на прегледи всяка седмица?! 😂
Постоянно искам да виждам, че всичко е наред, това време не минава, а аз почти нямам симптоми - само подути и болезнени гърди, подут корем и от време на време болки, но не са кой знае какво. Опитвам се да работя повече да имам други ангажименти, но остана ли без работа и се чудя за кога по-скоро да си запиша час за преглед, а бях миналия вторник. 🤦🏻♀

# 562
  • София
Аз съм се разбрала с доктора, че повече от две седмици не мога да издържа. Той ми е казал, че ако трябва и всяка седмица стига да съм спокойна. Засега държа едвам едвам да не се възползвам 😄
Въпрос : как се спирате да не ходите на прегледи всяка седмица?! 😂
Постоянно искам да виждам, че всичко е наред, това време не минава, а аз почти нямам симптоми - само подути и болезнени гърди, подут корем и от време на време болки, но не са кой знае какво. Опитвам се да работя повече да имам други ангажименти, но остана ли без работа и се чудя за кога по-скоро да си запиша час за преглед, а бях миналия вторник. 🤦🏻♀

# 563
Да, в началото е малко стресиращо , особено ако нямате симптоми, но после като започне да мърда малкото човече, всеки ден ще ни напомня , че всичко е наред ❤
Моята лекарка излезе отпуска, добре, че междувременно ще ходя на ФМ , така че ще го видиме как е. Усещам си симптомите на бременността, но ако изчезнат ще тичам към някое спешно, а това може да стане във всеки един момент, едни изчезват, появяват се нови.. 😀

# 564
А аз с нетърпение чакам да ми мине гаденето. От няколко дни е далеч по-леко и усещам, че имам повече сили. Докторката каза, че това е напълно нормално и очаквано с оглед на седмицата, в която съм.

Днес съм на Vision, а другата седмица на ФМ. Нямам търпение да знам, че всичко с бебето е наред ❤️🙏 и да разберем пола.

Междувременно се чудя по един въпрос. Скоро ми предстои да уведомя директора ми, че съм бременна. Четох, че най-сигурният начин е абмулаторен лист + писмо с входящ номер.
Добре, де. Ама това писмо как се пише? Не е заявление, нито молба?! Най-малкото отгоре какво да пиша? И какво да съдържа това писмо - седмица, термин, заболявания..какво?

# 565
Misha11, как си мила, какво става? Hands Pray

Не ми говорете за гадене. Свалила съм 6 килограма. В понеделник док ми изписа таблетки и сякаш се пооправих от 2 дена, ама беше кошмар преди това. Frowning1

# 566
Misha11, как си мила, какво става? Hands Pray

Не ми говорете за гадене. Свалила съм 6 килограма. В понеделник док ми изписа таблетки и сякаш се пооправих от 2 дена, ама беше кошмар преди това. Frowning1
Какво ти изписа? Дано вече спре тая гадост.

Анастасия, аз бих попитала в канцеларията как се процедира, така и така всички ще разберат за 5 минути , че си бременна. Това е държавна работа и няма да имаш никакви проблеми с болнични, майчинство и тн. И да споделиш после за Vision 😀 аз те побърках с тая тест направо 😀

# 567
Да, държавна работа е. Учител съм, но скоро бременна колежка не е имало да я питам. Почти всички колеги са ми 50г + 😀😀

Ще споделя непременно за Vision! ❤️

# 568
Nuperal ми изписаха, но не знам дали се внася в България.
И задължително се консултирайте с лекар преди да го вземете.

# 569
  • София
Аз пък бих те посъветвала да не питаш никой в работата ти преди да занесеш документ. Аз уведомих веднага като разбрах, защото работата ми включва нощни смени. Просто си взех от доктора бележка, в която в моя случай пишеше, че съм във 2ри месец и че до 15 март трябва да бъда трудоустроена без нощни смени. Той си имаше директно като бланка. А писмо не съм писала, директно ми входираха тази бележка.
Да, държавна работа е. Учител съм, но скоро бременна колежка не е имало да я питам. Почти всички колеги са ми 50г + 😀😀

Ще споделя непременно за Vision! ❤️

Общи условия

Активация на акаунт