Мартенските зайчета 2024

• 52 709
  • 779
  •   1
Отговори
# 570
Много благодаря! 🙏🍀
Точно края на август съм на преглед. Ще взема такава бележка и отивам септември с нея и с корема.. 😀😀

# 571
По принцип правилният начин е - уведомително писмо и копие от амбулаторен лист. Ако е необходим различен режим на трудоустрояване, тогава се добавя медицинска бележка, какъвто е случая на mi.mi. Реквизитите на уведомителното писмо са като на обикновено писмо. Да, посочва се термина и се вписва, че в уверение на посочените данни се прилага амбулаторния лист, т.е. съвсем елементарно се попълва. Входира се в деловодството / ЧР отдел и те издават входящ номер. Това е.

За дамите, които не знаят - нормативно това е необходимо, защото работодателят е длъжен да ви освободи от работа за всички прегледи/изследвания по време на бременността. Ако няма такъв документ и не ползвате отпуска/болничен, реално се самоотлъчвате от работа. В повечето фирми такива формалности не са необходими, тъй като ЧР/ТРЗ не са запознати с нормативните изисквания. В държавния сектор (включително образователния) са още по-зле нещата и вероятността да не знаят какво да правят документите, които ще входирате, е дори по-голяма. Това не означва, че това не е правилния начин да уведомите работодатя. Теоритично, ако инспекция по труда направи проверка и вие не сте на работното си място (без болничен/молба за отпуск), отговорността, че ви няма на работното място, е ваша, а не на работодателя. Друг е въпросът, че КТ ви дава определена закрила, ако работодателя е уведомен по надлежния ред. В държавния сектор, а масово и в частния сектпр - няма необходимост от такава, прецедент е уволнението на бременни служителки. Ако искате да се застраховате обаче винаги уведомявайте писмено за обстоятелства, които засягат служебното/трудово правоотношение.

# 572
Аз също съм на държавна работа, но при мен нещата се сведоха до това да уведомя устно прекия си началник и в последствие просто да занеса болничния си.
Иначе едва се сдържам и аз да не ходя на преглед всяка седмица. Бях в понеделник, всичко е наред освен че се убедих, че разликата между вагинален и абдоминален ехограф е наистина една седмица (в четвъртък 1,74 го измери, а в понеделник 1,73), но се успокоявам с факта че сърчицето бие, а и вече съм в 9г.с и това до някаква степен ме прави по-спокойна малко или много (не че не чакам с нетърпение 12г.с да мине, че да си отдъхна де, но пак... нещо е). За себе си съм си решила, че ще ходя на всеки седмица и половина, две макс, да гледаме дали ембриончето е добре. Що се отнася до симптомите, ту изчезват, ту се появяват. Вчера имах чувството, че човечето ще излезе с все матката, така силно болеше. Днес е спокойно всичко, даже гърдите са примерни и само съвсем леко понаболват, както и усещам леко придърпване в корема, но пък ми е лошо...

Малко неудобен въпрос искам да ви задам от няколко дни насам, но никой не го е повдигал, а малко се притеснявам честно казано. Как сте със секса? Питах АГ, каза да изчакам, че сега бебето се развивало, но ме притеснява факта че нямам никакво желание. Само аз ли съм така?

# 573
Не си само ти. Аз също нямам желание, защото по цял ден съм с гадене, болки, замаяност и всичките му симптоми. Най-вероятно като отшумят тогава ще се промени.
Аз също съм на държавна работа, но при мен нещата се сведоха до това да уведомя устно прекия си началник и в последствие просто да занеса болничния си.
Иначе едва се сдържам и аз да не ходя на преглед всяка седмица. Бях в понеделник, всичко е наред освен че се убедих, че разликата между вагинален и абдоминален ехограф е наистина една седмица (в четвъртък 1,74 го измери, а в понеделник 1,73), но се успокоявам с факта че сърчицето бие, а и вече съм в 9г.с и това до някаква степен ме прави по-спокойна малко или много (не че не чакам с нетърпение 12г.с да мине, че да си отдъхна де, но пак... нещо е). За себе си съм си решила, че ще ходя на всеки седмица и половина, две макс, да гледаме дали ембриончето е добре. Що се отнася до симптомите, ту изчезват, ту се появяват. Вчера имах чувството, че човечето ще излезе с все матката, така силно болеше. Днес е спокойно всичко, даже гърдите са примерни и само съвсем леко понаболват, както и усещам леко придърпване в корема, но пък ми е лошо...

Малко неудобен въпрос искам да ви задам от няколко дни насам, но никой не го е повдигал, а малко се притеснявам честно казано. Как сте със секса? Питах АГ, каза да изчакам, че сега бебето се развивало, но ме притеснява факта че нямам никакво желание. Само аз ли съм така?

# 574

Това на бул. България ли е?

# 575
Да, болницата е на бул. България. Частната клиника на д-р Мазнейкова я знаят повечето.

А за секса:
Ние си правим секс, но 1 път седмично ми е желанието. Внимаваме, т.е. без груби изпълнения и ММ е внимателен да не ме боли нещо и така. От тази седмица (11 + 4) усещам по-високо желание вече за секс, но пак ще е внимателно и без да лежа по корем. АГ каза, че от секс ако станаха абортите, всички аборти щяха да са такива. Това в кръга на шегата, разбира се!! 😀

# 576
Да, болницата е на бул. България. Частната клиника на д-р Мазнейкова я знаят повечето.
А за секса:
Ние си правим секс, но 1 път седмично ми е желанието. Внимаваме, т.е. без груби изпълнения и ММ е внимателен да не ме боли нещо и така. От тази седмица (11 + 4) усещам по-високо желание вече за секс, но пак ще е внимателно и без да лежа по корем. АГ каза, че от секс ако станаха абортите, всички аборти щяха да са такива. Това в кръга на шегата, разбира се!! 😀

Да, много добре я знам и няма да ми стъпи крака в тази болница. Заради некомпетентността им изгубих бебето първия път.  Не искам да те плаша, но това беше моя опит и после като казвах къде съм ходила да ме следят всички са се хващали за главата.

Иначе гледам че с теб вървим заедно, аз днес  съм 11+5. В понеделник съм на фетална и бхс и се надявам всичко да е окей😌

Geizer малко беше, но достатъчно да си изкарам пак акъла. Сега съм под наблюдение. Дано всичко е наред!

# 577
При кой доктор си била? Това също има значение. Както и придружаващите фактори.

# 578
При кой доктор си била? Това също има значение. Както и придружаващите фактори.

При Мазнейкова младша. А като ходих по спешност ме гледаше Аврамова и още една, чието име не помня, но мога да го видя от документите. Изобщо не видяха че имам отлепяне, докато не отидох в Токуда, но беше късно.
Мазнейкова ме преглеждаше точно за 3 минути. После като смених лекаря и като разказах всичко, той ми каза че на 99% е можело да се спаси. Въобще чуя ли за там настръхвам

Peltekova и аз съм в Шейново. При кой се следиш?

Последна редакция: ср, 16 авг 2023, 15:16 от Misha11

# 579
Аз съм при Лекова и съм много доволна засега. Дано да е така докрай! 🙏🙏🙏

Успех на теб този път! 🙏🍀

# 580
Относно секса моята АГ каза, че няма никакъв проблем да си правим, не съм била болна 😂. Но желанието го няма и сме правили сиг 4 пъти откакто знаем, че съм бременна. Преди това си правехме доста , бяхме и на море , въобще с развитието на бременноста почна за изчезва желанието за всичко 😀

# 581
  • Хасково

Абе на мене ми се иска от време на време,но и два месеца не сме "виждали"😆😆😆а до 12 седмица има още 4 почти с това нацапване и снощи имах адски болки не разбрах яйчници ли матка ли беше кошмарно и но шпа не помагаше,цяла нощ не мигнах

# 582
Аз ще се следя и ще раждам живот и здраве в Надежда. Моите неразположения с гаденето и повръщането ту ги има, ту ги няма. Не знам като стана какво ще ме завари🤣. Излизам в болничен аз и няма да се връщам скоро на работа, поне засега такъв е плана.

# 583
Misha11, много се радвам че всичко е наред. Ти скоро влизаш в 4тия месец и вече трябва да се успокоят нещата.
За стреса те разбирам напълно. Disappointed Relieved

# 584
Здравейте,момичета да се включа и аз. За секса и аз питах АГ каза никакъв проблем,но и моето желание нещо липсва. Никога не съм била така, та се чудя кога ще отмине.
Днес бях на преглед, вече официално сменихме термина, тъй като както преди две седмици на прегледа, така и днес отговаряше на друга седмица. Вече вместо 11+1 го измериха 9+5. Смяна на термина от 05.03 на 15.03. Малко се бях настроила,че вече почти съм в 12та седмица и се бях поуспокоила, но гледам да не се филмирсм. Следващ преглед чааааак на 7ми или 8ми септември, тъй като АГ излиза в отпуска. Тогава ще ме регистрират, ще имам час при акушерка, ще ми правят изследвания, БХС и ФМ. В един ден доста работи ще са, достатъчно да изперкам преди това. А на ММ ще му правят операция на носа заради изкривена носна преграда. Напрежение 100. Че и може да не е в състояние да дойде на ФМ.... А и се пада чак в 13та седмица да се направи ФМ,но то вече няма и ма да отида някъде по-рано сякаш.
Ужас до 7ми как ще изкарам... Иначе всичко беше наред с бебчо.

Общи условия

Активация на акаунт