Всичко за всички марки гел лакове - тема 49

• 30 117
  • 736
  •   2
Отговори
# 675
Точно затова направих почивката за да се поднови плочката. Сега е напълно готова вече. Ще взема да пробвам първо с ултрабонда да видя как ще е издържливостта.

# 676
Аааа, Есмералда, не е яко така да ни подкукоросваш за нови прахоуловители, пили и лампи. Ще обявя фалит скоро! Joy
Хубав изглежда, но няма никакви ревюта и май и аз ще се въздържа, дали е шумен, дали дърпа наистина добре...

Базата на Гелиш според мен е страхотна, НО при следните условия:
- не става за изравняване. Става, обаче иска опитна ръка, висока прецизност и бързина. Според мен не е с подходяща консистенция да се прави обем с нея.
- нокътя трябва да е изключително добре подготвен - изрядно почистени кожички и добре матирана нокътна плочка.
С тези уговорки - базата е супер. И на твърди здрави нокти държи добре, и на тънки, гънещи се и чупливи също държи много добре. Говорим обаче за класическо лакиране с гел лак база-цвят-топ, без екстри.
Не бих я препоръчала за домашен любителски маникюр, но професионалистите силно я оценяват.

# 677
Дали пък всеки клон на пощата не си избира дали да сложи таксата? Аз гледах, че имам пратки и с uz, за които ми пишеше в смс, че дължа такса, неупомената колко, но не съм плащала и за тях. Казаха ми в пощата, че след като е платено ДДС не трябвало да плащам.
Това тук е написано по начин, който им дава право да си слагат такси, без значение дали си платил ДДС или не.

# 678
Ето аз какво намерих

# 679
Ето аз какво намерих

Да, но това е когато имаш пратка на митницата. На мен ми се обадиха от митниците и ми казаха изпратете еди какви си документи на еди коя си електронна поща, за да я освободим и да я вземете от пощата. А пощите искат да им направим пълномощно, да им изпратим на тях документи, те да ги изпратят на митницата и да вземат таксата за представителство пред митниците.

# 680
Момичета, не се мъчете да схванете логиката на Български пощи, такава просто няма. Моделът им на работа е - ако влиза за пръв път в ЕС в България (сиреч през Узбекистан, Казахстан и другите подобни), Ви набиват такса за митническо представителство (въпросните 3 лв). Ако влиза в ЕС през Унгария, Люксембург и тн. такса няма, защото там си вършат работата и не са машина за обиране на гражданите. И в двата случая сте си платили ДДС-то при пускането на поръчката в Али. Но просто сте изтеглили късата клечка.

# 681
Макар и аз да съм с изрязани до живец нокти без гел лак, пазарувам ли пазарувам Joy
И аз поръчах прахоуловителя и тъкмо мислех да обърна внимание на обработка на кожички, така и така нокти не правя, та благодаря за препоръките и линкове и за безопасния накрайник за кутикули.
А отзиви за този тип накрайници за полиране- стават ли, има ли смисъл от тях?

# 682
Момичета, попадна ми много бюджетен прахоуловител с филтър и го споделям тук за тези, които търсят. Излиза само 18 евро, все още е нов продукт и предполагам, че заради това е тази ниска цена. Същият в Шейн е по-скъп. Поръчвала съм от този продавач в Али няколко пъти и всички продукти пристигат без проблем.

https://a.aliexpress.com/_mNOFaCQ
Попаднах в капана на подстрекателството, че отдавна дебнех за прахоуловител. Много изгодна цена, дано е читав, въпреки че за тези пари дори и минимална работа да върши, ще ми е от полза 😀
Поръчах си намалените каучукови бази на Коди - Harmony Lagoon и Harmony Sakura и сега нямам търпение да пробвам.
Междудругото говорехте за бази и топове някъде в последните коментари - аз поръчах на Палу база и топ без лепкав слой и ги ползвам повече от 2 месеца. Доволна съм, не че имам база за сравнение, но нямам матиране или забелване, стои лъскав и се работи лесно 😊

Едит: купих прахосъбирачката за 14 долара с отстъпка, влизам сега 21 долара и някаква мини отстъпка от coins, които събирам.

Последна редакция: чт, 10 авг 2023, 15:11 от Miracle@3

# 683
Макар и аз да съм с изрязани до живец нокти без гел лак, пазарувам ли пазарувам Joy
И аз поръчах прахоуловителя и тъкмо мислех да обърна внимание на обработка на кожички, така и така нокти не правя, та благодаря за препоръките и линкове и за безопасния накрайник за кутикули.

Няма смисъл от тях, а и ако полираш ноктите с тези може даже да се нараниш. Има и едни за полиране на кожата след почистване и изрязване на кожичките, уж да лъщи кожата, но е само дрън дрън. Имам този и нищо не прави.

# 684

На мен лично никаква работа не ми вършат и май ще заминават в коша.

# 685
На мен пък ми изглежда олющеното някак меко, аот снимката ми се струва, че има укрепване. От кога ти е лампата?
Аз лично топ с или без лепкав под минута не го оставям, освен ако не втривам пигмент и после допичам. Може да пробваш с някой друг топ да видиш дали ще имаш същия проблем при това положение. Понякога наистина някои продкти не са "нашите". При мен беше с бази на определан маркиа, които колко и правилно да нансях не се задържаха повече от 3 дни. Може да видиш на същата марка друг модел или да пробваш коренно раазлична марка. От други марки топове, които аз харесвам са neess top of the top, но е с лепкав слой, semilac top no wipe, semilac top no wipe real color, pnb express top в момента ми е на почит. Не е лош и бюджетен вариант на hi hybrid топа, но се матира по-бързо в сравнение с други.
На дидиер лаб имам само млечна полибаза и към момента съм доволна, до сега 2 пъти съм я ползвала. Бюджетни и хубави цветни лакове са на клареса, silcare flexy харесвам(но само тази серия, другата им не става), hihybrid, украински марки има много хубави, които за жалост рядко зареждат в мейкъп, sunone хресват много от момичетата тук.
Относно запечатването - аз към този момент не запечатвам, даже напротив към края на маникюра пиля за по-д-бра форма и не се отразява на трйността.
Относно 5 в 1, превид разположението на зъбчетата на насечката може да се получава така, но при мен като краен резултат е равномерно и не е на бразди. Явно за всеки е различно като метод, време и предпочитание. Съни, за пръв път виждам такъв дребен безопасен от алито! Супер е, ако се сетиш за линк да дадеш-ще съм благодарна, за да го добавя в началата страница.

Благодаря за всички отговори! Този път ще се опитам да спазя всичко и се надявам да стане. Ще споделя след две седмици дали се държи и какво се е получило при мен, а иначе лампата ми е нова на sun x5plus и смятам, че пече доста добре, поне опитах да изпека няколко слоя и като ги разрязах нямаше недоизпечено.

# 686
Garnitura, Part of me, благодаря много за отзивите.
Да, точно за това полиране на кожата имах предвид. Значи ще си спестя тази покупка и оставам само с безопасния за кутикули.

# 687

Тези накрайници не са за полиране, те са "каменни" - за почистване на кутикулите стават. За полиране е зеленото, което вече са ти показали.

P.S. След като масово ви инфлуенснах, не се сдържах и аз също поръчах прахоуловителя. Да се молим дружно, че ще е добър. Heart Eyes По принцип тези с филтър са добри.

П.С.С. Моля, дайте контакти на група за анонимните шопинг маниаци, трябва вече да се лекувам, преди да са ме изнесли от вкъщи Joy

Последна редакция: чт, 10 авг 2023, 15:53 от esmeralda23

# 688
Аз си купих за полиране подобен на к=показания от garnitura, но честно казано само го купих. Даже не ми се занимава да го пробвам. Знам, че може и в края на маникюра като се приключи всичко с малко масло и да се втрие, но аз към края на маникюра само масло да си втривам с полиращия си мечтая да правя Grinning Някой път ще преборя мързела да видя как е, поне да съм пробвала това чудо.
eli_34, значи би трябвало да си пече добре. Може да направиш пробвата със станиола/фолиото. Мацваш хубав слой на станиола/фолиото и печеш колкото би пекла лака си в ламптаа, после вадиш и отлепваш лака от станиола и гледаш долу дали е мокро или сухо. Надяавам се да се реши реши проблема с лющенето при теб.
Аз имам един такъв накрайник от един комплект и пробявах веднъж да чистя с него кутикули, но нещо груб ми се видя и реших да не си пробвам почече от нужното късмета с него. Но пък става за лекичко зачистване, ако има малко затекло от някъде и трябва леко да се зачисти, а с накрайник за сваляне да не е подходящо, защото е някакво малко и иначе ще хване повече.
Аз малко да се едитна; имам казус - по грешка съм нацъкала прахоуловителя с us plug, писах на продвача, но е чат бот и малко се съмнявам да ми го сменят. Сега обаче пуста скръндза съм и като нацъкам нов да поръчам, а този да откажа е вече 18 евро, а не 13. Имам спомен у нас някъде да имахме превключвател, но за няколко евро дали си заслужава с глупости да се занимавам или да си го сменя сега.... Уж гледам, но днес явно съм бляла на няколко фронта.

Последна редакция: чт, 10 авг 2023, 16:07 от karmilla

# 689
  • Бургас
Кармила, не е ли вариант да си направиш нов акаунт? Не искам да съм подстрекател, ама това ми дойде на ума. Аз се въздържам от покупки, че мястото, което заемат е доста, а и често пътувам. То половината багаж се оказва, че е козметика и всичко за маникюра Sad

Общи условия

Активация на акаунт