Жена ми иска да се разделим "временно"

• 17 993
  • 414
  •   1
Отговори
Здравейте,

Аз съм мъж на 33 години. Със съпругата ми сме заедно над 8 години (от почти 2 години сме женени).

Имаме доста проблеми. Доста от тях - нерешени, забутани в ъгъла.

В началото на тази седмица, след пореден скандал, ми призна (най-после), че има увлечение към друг мъж. Неин вече бивш колега, с който до скоро са работили заедно. Как ми призна? Ами, през последните няколко месеца се почна едно излизане с колеги (доста често, предвид, че преди не излизаше почти никъде) на по питие. В един момент почна да остава след работа за по едно питие с конкретния колега. Не се е крила, казвала ми е, че е с него и че си говорят общи неща за работа. Да дам контекст, тя работи в лоша работна среда и с доста малко хора се разбира и въпросният господин е един от тях. Към този момент бях малко учуден и дори подозрителен, но приех, че е нещо нормално да излиза с колега, предвид, че и няма много близки приятели и приятелки.

Това, което ми каза (след много притискане от мен) е, че започва да има чувства към него,  съвсем скоро той я бил целунал, но само това било, само веднъж, иначе си били само говорили(100% ме излъга за броя пъти, в които са се натискали) на различни теми и били се забавлявали по един и същи начин, и се чувствала щастлива (а с мен - не).

Онзи ден ми каза, че иска да се разделим временно, защото искала да остане сама и да си избистри ума. Да прецени дали иска да останем заедно, или не.

От няколко дни не знам къде се намирам. Не мога да спя вечер,  нямам никакъв апетит (поне нещо положително Grinning).

Просто не знам какво да правя. В момента, докато пиша това, тя е в другата стая и знам, че си пише с него.

В последните дни както и да се опитам да говоря с нея, все ме отбягва, даже и ми се кара защо в заговарям. Отдръпва се при всеки мой опит да я докосна или помилвам. Много е гадно Sad.

Това, което много ме притеснява е да не я загубя, защото я обичам. Прегледах й чатовете скришно (изобщо не се гордея с това) и по всичко си личи (поне според мен), че той страшно я манипулира и се прави на добра приятелка и иска да се възползва от нея, защото тя е доста объркана.

Да дам и малко повече информация за връзката ни.

В началото беше много страстна връзка, бяхме неразделни, отделяхме много време един на друг. Заживяхме доста бързо заедно (което може би бе грешка), както казах по-горе от 8 години сме заедно.
В последствие закупихме няколко общи имота, единият от които беше парцел със стара къща, която съборихме и вдигнахме на нейно място нов строеж. От началото на строежа до сега минаха 5 години. Идеята беше да се изнесем да живеем на къщата, мястото е хубаво, с нормален по големина двор, на 15 минути от голям град, общо взето - доста хубаво място за живеене (поне според мен). Аз извършвам почти всички строителни работи. Проблемът е, че работя предимно през уикендите, защото имам друга професия. И така съм зает почти през всички уикенди. Не сме ходили на почивка от 4-5 години. Почти никъде не излизаме (не сме и много по заведенията). Единственият ми фокус до този момент е бил да работя, за да приключа със строежа на къщата колкото се може по-скоро. Почти сме на финала към сегашния момент. Но останаха още довършителни работи.

Ако може да си представите, съм общо взето смазан и изнервен от работа. Нямам абсолютно никакво време за себе си. Ето още една моя грешка - като се прибираше от работа моята съпруга постоянно ми се оплакваше от кофти работната й среда и вместо да я изслушвам, аз постоянно и казвах да напуска, защото заплащането е смешно за изискванията и работната среда е токсична, но тя не иска да напуска, защото се притеснява, че ще остане без работа в този стагниращ пазар. Имаме възможност тя да не работи и да се усъвършенства (курсове и т.н); тя е магистър, наскоро записа втори магистър. Повишавал съм доста тон и съм викал, което изобщо не ме извинява. Просто е трябвало да я изслушвам. След това тя спираше да говори с мен и вечерите ни обикновено минаваха с гледане на филм и някаква вечеря, без да си говорим. И това продължи доста дълго. В последствие никаква интимност, защото (предполагам) тя се е чувствала отблъсната от грубото ми държание. А иначе, бяхме решили да имаме деца.

Просто съм живял за един по-хубав бъдещ момент, вместо да живея тук и сега. Много ме е яд, боли ме, не знам какво да правя.

Доста често съм си налагал мнението по различни въпроси, без изобщо да се вслушам в нея. Явно имам огромно его Sad.

Просто се чудя дали изобщо мога да си я върна.

Утре тя иска да се изнасям. Имам къде да отида, но апартаментът (не е живяно там от 8 години) е превърнат в склад с мебели, електроуреди и прочие за къщата. Направо се чудя къде и как да изнеса всичко, та да е нормално за живеене.

Може ли да ми дадете Вашето мнение дали мога да си я върна и как?

Ще се радвам да стане дискусия. Не ме щадете от груби коментари. За мен е важна Вашата обратна връзка. Благодаря Ви предварително.

Последна редакция: сб, 13 юли 2024, 23:16 от fanthomas

# 1
Нещата звучат като отдавна приключили от нейна страна, просто сега вече има причина и смелост да сложи край на вашите отношения.

# 2
За какво да я връщаш като тя е залитнала по друг?

# 3
Изнеси се и преустанови всякакъв контакт с нея. Ще се върне с подвита опашка след време, но за какво ти е да я прибираш?
Ако на нея й пукаше за теб първо щеше да се опита да оправи нещата. Правил си грешки, но тя също и бракът се разпада не само по твоя вина.
След като нямате общи деца, я блокирай навсякъде и като премине болката ще видиш, че светът е хубаво място.

Последна редакция: сб, 13 юли 2024, 23:23 от Tina*

# 4
И аз мисля, че отдавна са приключили нещата. Просто ми се иска да не бяха. Деца нямаме. Просто в момента сме, като двама непознати. Имаме куче и котка. Като кучето (лабрадор) й е от минала връзка и заради него не можехме да пътуваме също, тъй като тя не искаше да го оставяме на кучешки хотел (поради лоши условия), а и не приемаха до скоро и по хотели с кучета. Това беше и една от причините да купим парцел, за да може да оставяме кучето там.

Като цяло, като се изнеса, и аз мисля да нямам контакт с нея.

Пропуснах да отбележа, че не съм залитал по други жени (защото просто нямам време), нито съм крил пари от жена си.

# 5
След дъжд - качулка.

Според мен няма да стане. Кажи й всичко, което пишеш тук, звучиш доста осъзнато за грешките си и поведението си, и се надявай да се съгласи да опитате пак. Но според мен няма да иска. Ще иска да си изживее увлечението.

# 6
Не искан и не канен не се стои и не се ходи.
Отиваш си и това е.
Ама й кажи, че не е "временно". Това е края.
Имай достойнство.
Точка.

# 7
Това, което написах тук й го казах, но тя казва, че просто е минало много време, тя се чувства наранена, излъгана и душевно празна. Не иска да пробваме отново, защото сме пробвали много пъти преди и от моя страна нямам много промяна ( аз не съм явно много лесен характер, макар че за пред хората съм). Искала била почивка и да започне да се чувства щастлива и се страхува да не изпита същите лоши чувства (за което я разбирам), ако се върне при мен.

# 8
Да, не я оставяй да вярва, че ще си изживява връзките с други хора, докато вратата към теб е отворена. Нека да е наясно, че това слага край на отношенията ви и ти също имаш право да продължиш напред както намериш за добре.
Но доколкото познавам женската психика, дори да не се получат нещата с другият мъж, не мисля, че и тогава ще поиска да връща при теб. Освен, ако не е от жените, които са готови на всичко, само и само да не са сами. Но това не е любов.

# 9
Значи, това, дето то е казала, са глупости на търкалета. Иска да пробва дали ще стане с колегата. За това и раздялата е временна, та ако не стане там, да има къде да се върне. Съветвам те като това се случи да и покажеш вратата.

# 10
Кажи и тя да се изнесе. Не може така да те пъди. На кого е това жилище? Ако е нейно докато не се разведете официално е семейно жилище и може да живееш в него. Ако е общо не може да де пъди. Нямам думи...
Иначе удавили сте се в битовизми. Ако искаш да спасиш връзката седнете и си кажете кой от какво е недоволен и какво му е липсвало и се поправете. В кайна сметка си работил за вас двамата, за не за себе си.
Извини се за това , че си повишавал тон и т.н. и не го прави повече.
За работота и тя си решава какво иска да прави, иначе нека мрънка.

# 11
Може би и двамата сме се изгубили във времето и имаме нужда да си обърнем внимание всеки на себе си.

Аз й казах, че според мен това е окончателен край и че аз също, тогава, може да се виждам с други жени. Тя ми каза да пробвам Grinning, да обърна внимание на себе си, да спортувам. Така ми го каза приятелски.

Жилището е на майка й. Но нямам намерение да стоя там. Неприятно ми е, особено като трябва да сме в различни стаи (това е гарсониера - 40 квадрата) и да не си говорим.

Другият проблем е, че съм се извинявал много пъти, че повишавам тон. Явно имам проблем с нервите. От много работа и липсата на секс ли е, или просто съм сприхав човек. Не зная Sad

Относно мрънкането, мразя мрънкащи хора. Просто винаги гледам да изляза от ситуация, която не ми харесва. Извинете ме, ако звуча тъпо.

Последна редакция: сб, 13 юли 2024, 23:43 от fanthomas

# 12
Жената си "тръгва" в една връзка много  преди да си тръгне. Месеци, ако не и години, преди да се реши да го каже на глас. Пускай я да си ходи и работи по себе си повече, а не по къщата. Физически и психически.

# 13
Прекалено виновен се чувствате, това не е добре. Защо? Че строите къща на жена си и и предлагате да не работи? Тя просто не ви цени, а ви е разигравала през цялото време. Напълно нормално е да нямате време, както и да сте изморен и изнервен, че вие сте без почивка реално. Пишете така все едно вие и единствено вие сте виновен тя да залитне. Предлагам първо да спрете да четете всичките глупости от така наречената модерна психология, не ви помагат. Вината никога не е само в единия, тя е обща и е много трудно да бъдат определени границите и, т.е докъде е виновен единият и докъде другият, да не напиша невъзможно. Жена ви въобще не е объркана; иска да ди изживее тръпката и когато я разкара другият или тя него, да има резервен вариант, затова хората говорят за временни раздели, отворени връзки, че са объркани. И да я изслушвахте, и да и давахте цялото време на света, пак щяхте да стигнете до тази ситуация, според мен, именно защото не оценява всичко изживяно заедно. Това е въпрос на характер. Нямате дори две години брак и и омръзна вече? А ако имахте деца и като и омръзне умората покрай тях и всичките им кризи детски, да се махат ли ще им каже? Това е късмет, но все още няма как да го осъзнаете.

# 14
Авторе, ти всичко си осъзнаваш, остава само да се изнесеш и да приключиш окончателно, не временно. Не повтаряй същите грешки със следващите жени. Като иска да си ходиш от апартамента й, си ходи. Няма кво да се натискаш, като не те искат вече.

Общи условия

Активация на акаунт