Жена ми иска да се разделим "временно"

• 17 997
  • 414
  •   1
Отговори
# 45
Профукал си най-хубавите си млади години заради една къща? Е, какво пък – печелиш. Гушкай си тухлите и не реви.
Не е лесно да се живее с вманиачени и твърдоглави хора. Просто жена ти се е изморила. И като прибавим отношението, викането и т.н., пак много те е изтърпяла.
Гледай със следващата да не повтаряш грешките си, защото те виждам на стари години как си галиш нотариалните актове на имотите и си говориш с тях, защото няма да има жив човек край теб.

# 46
Не излизате, не ходите по почивки, а секс правите ли?
 Виж, повечето жени не знаем какво искаме. Онзи се е напъхал, защото е усетил несигурност. Оставяй я да си троши главата. Онзи кой го знае какъв сваляч е.

# 47
  • София

По едно време си мислих да ходя и да говоря с Него, защото знам кой е. Даже исках да стигна до саморазправа. Но после си казах, дали изобщо има смисъл (имам приятел, който поради подобни причини, има условна присъда). Аз реално нямам проблем с Него, а с жена ми (и то доста нерешени навременно проблеми). Изкушения има винаги, въпросът е дали ти им обръщаш внимание.

Остави човека на мира, ти сам си я отблъснал....жените докато ни пука се опитваме да говорим, като видим че никой не ни чува млъкваме и няма какво повече да се разправяме. Дори това, което си описал как стоите и мълчите ми дава достатъчно информация, че тя не вижда смисъл да се опитва да комуникира с теб, защото няма резултат...освен да я овикаш...толкоз...

# 48
Къщата на какъв етап от строежа е? Започната е по време на брака, така че при развод ще я делите 50:50, ако някой от вас двамата не докаже, че има трансформирано имущество и т.н.

# 49
  • Варна
Жената да осигурява комфорт и да копае да събуди умрели страсти.
Тази къща се строи 5 години, ден в седмицата можеше да се пропусне, за да прекарат време заедно.
Пет години не са ходили на почивка!!! Първо беше заради неговата заетост, после заради кучето на жена му. Може да не пускат в хотели кучета, но има бунгала, къщи за гости, каравани, палатки и вили, които могат да се наемат (имам куче и съм претенциозна, ходили сме на много хубави места, даже и луксозни бих казала).
За капак не иска да слуша за проблемите в работата, пък и крещи и агресира. Дава обещания, които не може/иска да изпълни (да спре да се държи така). И секс не правят... чудно.

Изневярата и предателството са грозни, да. Но това е поредният мъж, който не желае да слуша, не желае да осъзнае проблем, смята, че жената му е до живот, а се сеща чак след като види, че не му се полага по право някой да седи с него.

Най-смисленият коментар до момента. Другите изкараха жената толкоз черна, защото й е писнало да се отнасят с нея като с мебел.
Изневерилата мебел гони нагло строителя на дома им. При бракоразводно дело изневерилия, неработещ и некоректен лъжец ще загуби делото.
Всяка жена има особености на характера, добри и лоши страни. Мъжът не я е обиждал, мамил, малтретирал или въвеждал в заблуда. Лоялната жена не вдига крака при меланхолия или банални капризи.
Обичащите жени отстояват и се борят за връзката си. Те подкрепят партньора си в критични ситуации, защото емпатията е ценно качество. И остават до него, дори когато е фалирал, останал инвалид  или сринат. Така е в нормалните връзки и семейства. Нарича се ПАРТНЬОРСТВО.
Причините за едно нарушение, престъпление или амарално поведение не оневиняват извършителя.

# 50
Не разбирам, защо това, че авторът е строил къща, вместо да развежда жена си се смята за причина за кофти връзка и раздяла? Тя какво е правила през това време уикендите? Защо не е била с него ? Тая къща нали е за тях. И ние сме строили и с майстори и т.н., никога единият не е бил дезинтересиран и да стои да тъпее и като няма кой да го забавлява да си хване любовник   Възмутително е единият да се блъска, а другият да хленчи, че не му се получава. Бракът и всичко в него е общо дело.

Към автора - спри да четеш чатове, жена ти вече си има друг, да си чатят и да се обичат, ти си уреди нещата с местоживеенето, общите имоти и си подреди живота. До две години ще имаш жена, мъже като тебе не живеят сами.

И не гледай кучето, то само това остава.

# 51
  • София
Жената да осигурява комфорт и да копае да събуди умрели страсти.
Тази къща се строи 5 години, ден в седмицата можеше да се пропусне, за да прекарат време заедно.
Пет години не са ходили на почивка!!! Първо беше заради неговата заетост, после заради кучето на жена му. Може да не пускат в хотели кучета, но има бунгала, къщи за гости, каравани, палатки и вили, които могат да се наемат (имам куче и съм претенциозна, ходили сме на много хубави места, даже и луксозни бих казала).
За капак не иска да слуша за проблемите в работата, пък и крещи и агресира. Дава обещания, които не може/иска да изпълни (да спре да се държи така). И секс не правят... чудно.

Изневярата и предателството са грозни, да. Но това е поредният мъж, който не желае да слуша, не желае да осъзнае проблем, смята, че жената му е до живот, а се сеща чак след като види, че не му се полага по право някой да седи с него.

Най-смисленият коментар до момента. Другите изкараха жената толкоз черна, защото й е писнало да се отнасят с нея като с мебел.
Изневерилата мебел гони нагло строителя на дома им. При бракоразводно дело изневерилия, неработещ и некоректен лъжец ще загуби делото.
Всяка жена има особености на характера, добри и лоши страни. Мъжът не я е обиждал, мамил, малтретирал или въвеждал в заблуда. Лоялната жена не вдига крака при меланхолия или банални капризи.
Обичащите жени отстояват и се борят за връзката си. Те подкрепят партньора си в критични ситуации, защото емпатията е ценно качество. И остават до него, дори когато е фалирал, останал инвалид  или сринат. Така е в нормалните връзки и семейства. Нарича се ПАРТНЬОРСТВО.
Причините за едно нарушение, престъпление или амарално поведение не оневиняват извършителя.

Гони го от нейния имот... според мен, ако изчакам още малко да чета тая тема ще се окаже и че и е посягал 1-2 пъти, ама понеже не са стигнали до Пирогов не се брои.
Нещата, които описваш са леко наивни като разбирания. Изневярата не е ок никога, но айде да не драматизираме толкова каква била и що...той и е показвал ясно, че не я зачита и тя е харесала някой, който го прави - човещинка. Не виждам нищо лошо човек да уважава себе си.

# 52
  • Варна
Persephone 89, доста мъже биха и отвърнали с физическа саморазправа. Първични са. Авторът показва доста инфантилно поведение с което жената злоупотребява.
Всеки нормален човек има достойнство и  права, но не всеки ги отстоява.
Интересно, какво би накарало автора да се дистанцира или отврати от жена му?
Ако действително я обича, редно е да я остави тя да бъде щастлива с новия си избор.

Последна редакция: нд, 14 юли 2024, 09:52 от Viviana91

# 53
  • София
Изгубил си най-хубавите млади години и на двамата. Нормално е да иска жената различен живот.
Остави я да си тръгне и се научи, че животът е тук и сега.
Не се отказвай от планове и инвестиции, но не ги прави център на живота си. Домът и парите са средство, което ти помага да живееш, а не са смисълът, за който да жертваш живота си.
Във вашия брак е нямало грам развитие и се е трупало разочарование, а ти си трупал мебели.

# 54
И двамата сте в грешка - ти, че си забравил колко е важен уюта и сигурността,  които една жена иска да усеща от своя мъж - тя, че е залитнала и те е предала , въпреки обета, който е дала пред теб. Иска почивка, за да се изчеткат и после да подвие опашка и да се върне, сякаш нищо не е станало. Гледах един подкаст с един изключително успешен бракоразводен  адвокат,  който казваше, че в един брак трябва да се извършва т.н. "навременна поддръжка ", а именно,  че както си сменяме маслото на колата  или размръзяваме фризера , или отиваме на козметик( извинявам се за примерите) , така  трябва да поддържаме и страстта в нашите отношения , да ходим на ресторант, на почивка , да си казваме колко много се обичаме , защото идва момент , в който се превръщате в просто съквартиранти . Мисля, че вече е късно , но успех.

# 55
  • Далечният изток
Жената конкретно иска да се разделите, защото не те обича (вече). Толкова е просто. Както виждаш има друг и тя прави планове с него. Пробвала е, мъчила е, с теб не става. Няма как да те чака до безкрай.
Вивиана, много патетично, ама айде да оставим борбите и войните за бойното поле. Връзките не са бойно поле и като се стигне до там, че трябва някой да се бори за другия, всичко вече е свършило.

# 56
Сигурно повтарям някого, четох до втора страница, обаче аз в тая тема не видях ти някога за нещо да си я питаш. Иначе всичко за жената и кучето правиш, обаче те нещо май не са информирани. Такива като теб са най-опасни. Правите си нещо там, живеете в някаква делюзия какви пичове сте и душата си давате, а някъде из гънките на живота ви седят и ви чакат хора.
Не мисля, че жената иска временна раздяла. Ти си бита карта за нея. По тази причина и не напуска работа - не си дал усещането за сигурност, ако ще да се прибираш с 5цифрена сума месечно.
В тая тема чета само АЗ, АЗ, АЗ. А тя??

# 57
Авторе, в последните година-две какво направи за тази жена да я усмихнеш? Освен, че вечно те няма, строиш, викаш и предимно ти взимаш решенията, забравих-не я изслушваш. Не се сърди… знаеш ли, понякога дори едно цвете откъснато от близка градинка или любим шоколад струват повече от почивка на Бали. Затова хората са казали “Важно е да се сещаш на време, че след време-няма време”. Дълго е издържала, не оправдава постъпката ѝ, че е тръгнала да се задява преди да се разделите, но, когато ти не покриваш нейните емоционални и физически нужди, каква развръзка очакваше?

# 58
Авторе, проблемът не е нито в къщата, нито в изневярата, само така изглежда. Адски много се самообвинявате. Какво иска тази пикла? Ще ви кажа нещо: ние имахме и време, и възможности и на 5г. за първи път заведохме детето на почивка, умишлено, защото изграждахме имунитет. После, разбира се, започнахме да се наслаждавахме пълноценно на всяка почивка, без вируси и напрежение, без риск за детето, за разлика от другите семейства. Виждала съм малко дете, свалено от самолет и закарано в болницата полуумряло. Тази жена, така като ви чета, не мисля че има висок интелект. Инвестицията я има и мрънка, ако бяхте по квартири пък нямаше да сте мъж. Няма угодия. Тя още сега не се справя, ами представяте ли си да имахте дете. До съсипия се сменят памперси и се бъркат пюрета, не се спи с години, според вас тя би ли се справила. После има други трудности. Връзките са за жени и мъже, които могат и искат да се борят за тях. Тя не ви обича, не ви цени и се радвайте, че е отишла при друг, защото можеше да въвлечете и дете.  Била и кофти работата, ами да си намери друга. Отишла е в леглото на  първия, който я е залъгал. И вие страдате за такава жена?  Трудности винаги има и винаги има начин. Да беше ви помогнала малко с къщата, щяхте да казвате с какво да ви помага, пак щяхте да бъдете заедно. Според мен, на неосъзнавано ниво, на вас също не ви е било добре с нея. Лошо е, че е мрънкала така и е отказала да се развива. Та вие сте и предложили свободно време и нищо. Спрете да се самообвинявате, безумно е. И целият свят да се сложи в краката на такава жена, тя пак няма да е доволна, дотам и стига интелектът. После щеше да е, че не и помагате за бебето, ако намалите парите и и помагате, щяхте пък автоматично да се превърнете в загубеняк, неспособен да издържа семейството си. Преодолейте я тази болка, използвайте я. И това с баща ви, оставете ги родителите, те са други хора, вие отговаряте за това, което сте.

# 59
Тя ти изневерява, а ти искаш да си я връщаш.
Раздялата не е временна.
Приключи с тази жена. Имай малко достойнство.
Може и ти да имаш вина за нейното залитане, но явно не сте един за друг.

Общи условия

Активация на акаунт